Bordeaux – Rennes 1:1 (kon.) | Brest – Méty 1:2 (kon.) | Remeš – Nantes 3:1 (kon.)
Troyes – Angers 1:1 (kon.) | Clermont Foot – Monaco 1:3 (kon.) | Marseille – Lens 2:3 (kon.)
konec
Olympique Marseille
2:3 (2:2)
Racing Lens
Neděle 26.09.2021, 20:45 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:46:43)
     
    Šlágr 8. kola francouzské Ligue 1 přinesl překvapivý výsledek, neboť Olympique Marseille na domácím stadiónu nestačil na Lens výsledkem 2:3. Hostům vyšla skvěle první polovina úvodního dějství, v níž se dostali do dvoubrankového vedení zásluhou Przemyslawa Frankowského a Floriana Sotocy, nicméně domácí dokázali ještě před odchodem do šaten srovnat, dvakrát se trefil Dimitri Payet. Vedení mohl už ve druhém poločase strhnout na stranu domácích Cengiz Ünder, avšak orazítkoval pouze břevno. Rozhodující úder přišel v 71. minutě, kdy se po centru hostujícího Sotocy zprava hlavou trefil střídající Wesley Saïd. Pojistku pak mohl přidat Sotoca sám, ale parádní sólovou akci vychytal López, nakonec však útočníkovi neproměněná šance mrzet nemusela.

    Svěřenci kouče Haiseho se díky zisku tří bodů posunuli na parádní 2. místo právě před dnešního soupeře, ten je s odstupem jednoho bodu třetí.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 4:14.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Velká smůla na straně Marseille. Christopher Wooh odkopl a ještě tak šťastně, že trefil Henriqueho, od kterého se balón odrazil do autu. Leca bude odkopávat a s Lens to vypadá velmi dobře.
     
    90+3
    Wesley Saïd moc dobře věděl, co bude následovat po skluzu na Ündera. Naprosto po zásluze inkasoval žlutou kartu, neboť nejevil žádnou snahu hrát míč.
     
    90+3
    Definitivní tečku Seko Fofana neučinil. Technický pokus přizvedl Leonardo Balerdi, balón vyletěl na horní síť. Lens mí rohový kop a může pošetřit další cenné vteřinky.
     
    90+2
    Skvěle zapracoval do defenzivy Jonathan Clauss. Udržel na zádech Payeta a střílený centr Ündera odkopl daleko od vlastní šestnáctky.
     
    90+1
    Spoustu volného prostoru měl na pravé lajně Gaël Kakuta. Přetaženým centrem našel volného Fofanu, toho zradilo zpracování.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Gerson, přichází Luis Henrique.
     
    88
    Hosté rozehrávali volný přímý kop od pravé lajny. Na pas Haidary naskakoval Facundo Medina, v souboji se Salibou si pomohl faulem.
     
    87
    Mohlo být hotovo. Sotoca věděl o Kakutovi, ale míč nezvládl zrychlit, před útočníkem pak sebral hrací předmět do rukavic brankář.
     
    86
    Klička po levé lajně se Luanu Peresovi nezdařila. Proběhl sice kolem pozdě reagujícího Fofany, jenže míč již nestihl na hrací ploše.
     
    85
    Lirolův lehce tečovaný centr hledal Konrada de la Fuenteho. Ten vyskočil příliš brzy, proto na kulatý nesmysl o pár centimetrů nedosáhl.
     
    84
    Exekuce rohového kopu se Payetovi vůbec nepovedla. Balón podkopl až příliš, poslal jej nad hlavy všech hráčů přítomných ve vápně Lens.
     
    83
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Jonathan Gradit, přichází Massadio Haidara.
    82. Parádní individuální akci Sotocy chyběla jen gólová tečka
     
    82
    Florian Sotoca útočil na gól kola, možná i na nominaci o gól roku. Parádní zasekávačkou vyřadil ze hry Guendouziho, následně si obhodil míč kolem Balerdiho, aby nakonec vystřelil špičkou kopačky k levé tyči, včasným položením zamezil gólu pohotový López.

    Milan Huppert

    Branky: 33. Payet, 45+2. Payet (pen.) – 9. Sotoca (pen.), 27. Frankowski (Sotoca), 71. Saïd (Sotoca)

    Karty:   7. Gueye (OMA), 7. Guendouzi (OMA) – 90+3. Saïd (LNS)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 4:14.
    Olympique Marseille: Pau López – Saliba, Balerdi, Peres – Gueye (46. de la Fuente) – Rongier (46. Lirola), Guendouzi, Gerson (89. Henrique) – Ünder, Payet (C), Dieng (63. Harít).
    Náhradníci: Mandanda – Amavi, Ćaleta-Car, de la Fuente, Álvaro González, Harít, Lirola, Henrique, Nadir.

    Racing Lens: Leca – Gradit (83. Haidara), Wooh, Medina – Frankowski, Ch. Doucouré, Fofana (C), Machado (70. Clauss) – Costa (63. G. Kakuta) – Sotoca, Kalimuendo (63. Saïd).
    Náhradníci: Faríñez – Boli, Boura, Cahuzac, Clauss, Ganago, Haidara, G. Kakuta, Saïd.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Berthomieu
    thejrc.org