Ajax – Besiktas 2:0 (kon.) | Šachtar – Inter 0:0 (kon.) | PSG – Manchester City 2:0 (kon.)
RB Lipsko – Club Brugge 1:2 (kon.) | Porto – Liverpool 1:5 (kon.) | AC Milán – Atlético 1:2 (kon.)
Dortmund – Sporting 1:0 (kon.) | Real Madrid – Šeriff Tiraspol 1:2 (kon.)
konec
FK Šachtar Doněck
0:0 (0:0)
Inter Milán
Úterý 28.09.2021, 18:45 • NSK Olimpijs'kyj, Kyjev • Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:47:51)
     
    Zápas mezi Šachtarem Doněck a Interem Milán dospěl k bezbrankové remíze, jež je vzhledem k průběhu utkání zasloužená. V první půli měl největší šanci Nicoló Barella, jehož technický pokus skončil na břevně. Ve druhém dějství měl vedoucí gól na kopačce Pedrinho, jeho pokus do prázdné brány ovšem v poslední chvíli zblokoval Škriniar. Na hostující straně zahrozil v závěrečné desetiminutovce Stefan de Vrij, proti jeho hlavičce se ovšem zaskvěl velezkušený Andrij Pjatov.

    Remíza udržuje oba celky mimo postup, tedy na třetím, respektive čtvrtém místě tabulky, zatímco první pozici si nadále senzačně užívá moldavský Šeriff Tiraspol, který má oproti druhému Realu Madrid lepší skóre.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:18.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Fotbalisté ukrajinského celku tráví poslední vteřiny zápasu na útočné polovině. Dopředu se ale tolik neženou, bezbranková remíza je zřejmě dostačující.
     
    90+1
    Nedovolený zákrok vybojoval na svou osobu Tetê. Výborně si pokryl kulatý nesmyslel tělem, zezadu do něj pak nedovoleně naletěl Federico Dimarco.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    89
    Pěknou individuální akci Alexise Sáncheze zastavil až poslední bránící hráč Šachtaru Marlon, nataženou pravačkou mu míč čistě vypíchl.
     
    88
    Domácí rozjeli rychlý protiútok po pravé lajně. Na jeho konci centroval Michajlo Mudryk do vnitra pokutového území, vysoký míč sebral handanović.
    87. Pjatov se vyznamenal proti hlavičce de Vrije
     
    87
    Ještě větší příležitost přišla po rohovém kopu! Nejvýše si naskočil Stefan de Vrij, ovšem Pjatov si poradil s nebezpečným zakončením směřujícím k pravé tyčce!
     
    86
    Andrij Pjatov se blýskl velmi pěkným zákrokem. Technický pokusem jej prověřil Joaquín Correa, gólman vytěsnil míč vedle levé tyče.
     
    85
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Alan Patrick, přichází Marlos.
     
    84
    Matías Vecino zkusil lob za obranu, kam nabíhal Alexis Sánchez. Chilan neuspěl proti Marlonovi, který předvedl ukázkový skluz.
     
    83
    Po delší době kombinuje s balónem na kopačkách Inter. Hru přesunul na útočnou polovinu, cesta do vápna však zůstává uzavřená.
     
    82
    Tetê si narazil s Mudrykem a pokračoval v pohybu po levé lajně. Cestu mu zkřížil Stefan de Vrij a ve skluzu dojel do zámezí i s míčem.
     
    81
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Matías Vecino, přichází Roberto Gagliardini.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Federico Dimarco, přichází Ivan Perišić.
     
    81
    První žlutou kartu zápasu obdržel pravý halfbek hostí Denzel Dumfries. Vůbec nezachytil pohyb čerstvého Mudryka, jehož stáhl za dres k zemi.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Pořád marně čekáme na první branku zápasu, střetnutí směřuje k bezbrankové remíze.

    Milan Huppert

    Branky:

    Karty:   81. Dumfries (INM)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:18.
    FK Šachtar Doněck: Pjatov (C) – Dodô, Marlon, Matvijenko, Ismaily (78. Kryvcov) – Stěpaněnko – Pedrinho, Maycon, Patrick (85. Marlos), Solomon (78. Mudryk) – Traoré (11. Tetê).
    Náhradníci: Trubin – Antônio, Bondarenko, Bondar, Konoplja, Kornijenko, Kryvcov, Mudryk, Sikan, Tetê, Vitão, Marlos.

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozović (55. Çalhanoğlu), Vecino (81. Gagliardini), Dimarco (81. Perišić) – Džeko (55. Correa), Lautaro Martínez (72. Alexis Sánchez).
    Náhradníci: Cordaz, I. Radu – Çalhanoğlu, Correa, D'Ambrosio, Darmian, Gagliardini, Kolarov, Perišić, Ranocchia, Alexis Sánchez, Arturo Vidal.

    Rozhodčí: Kovacs (ROU) – Marinescu (ROU), Artene (ROU)
    thejrc.org