Ajax – Besiktas 2:0 (kon.) | Šachtar – Inter 0:0 (kon.) | PSG – Manchester City 2:0 (kon.)
RB Lipsko – Club Brugge 1:2 (kon.) | Porto – Liverpool 1:5 (kon.) | AC Milán – Atlético 1:2 (kon.)
Dortmund – Sporting 1:0 (kon.) | Real Madrid – Šeriff Tiraspol 1:2 (kon.)
konec
RB Lipsko
1:2 (1:2)
Club Brugge KV
Úterý 28.09.2021, 21:00 • Red Bull Arena, Lipsko • Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a budu se těšit zase někdy příště, na počtenou. (23:05:55)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:4.
    Střely mimo: 4:0.
    Rohy: 4:5.
    Ofsajdy: 1:6.
    Fauly: 14:16.
     
    Duel Lipska s Bruggami tak končí těsnou výhrou belgického celku! Branky padaly jen v prvním poločase, po změně stran se sice Lipsko snažilo o vyrovnání, ale jeho tlak byl místy dosti platonický. V závěru utkání se sice Býci do několika příležitostí dostali, ale vyloženou tutovku si nepřipravili a tak z utkání odchází poraženi a situace ve skupině A se pro ně výrazně komplikuje.

    To Bruggy mohou slavit, po výhře nad Lipskem mají velice slušně nakročeno minimálně k třetímu místu ve skupině a určitě ještě mohou potrápit oba favority – PSG i Manchester City.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Žlutou kartu za zdržování hry ještě vidí brankář Brugg Simon Mignolet, který příliš dlouho otálel s výkopem. Jakmile však poslal míč od své brány, sudí ukončil zápas.
     
    90+5
    Přece jen se Rudí Býci ještě dostali k obležení šestnáctky belgického celku. Hadarův centr je však dlouhý a míří za brankovou čáru.
     
    90+5
    Fotbalisté Lipska to zkouší vysokými balony, jenže se jim vepředu nedaří míč udržet a obrana Brugg jim ho vrací jako nepřekonatelná zeď.
     
    90+4
    Bruggy získaly další volný přímý kop a s jeho rozehrávkou opravdu nikam nespěchají. Jejich fandové už pomalu slaví důležitou výhru.
     
    90+3
    Rohový kop z levé strany, který zahrávali hráči Lipska, žádné nebezpečí pro Mignoleta nepředstavoval. Belgický celek háže aut na vlastní půli.
     
    90+2
    Clinton Mata si nyní připsal důležitý obranný zákrok, když dokázal zblokovat ránu Haidary na rohový kop.
     
    90+2
    André Silva se dravě prodral po levé straně do vápna Brugg, nacentrovat však nedokázal a obrana belgického celku posílá míč do bezpečí.
     
    90+1
    Sudí už nám signalizují, že se bude hrát ještě pět minut nad rámec základní hrací doby. Beci Lipska vrací míč Gulácsimu.
     
    90
    Na druhé straně mohly Bruggy definitivně rozhodnout, když šly do přečíslení dva na jednoho. Noa Lang však vzal odpovědnost na svá bedra a z hranice šestnáctky vypáli. Jeho přízemní pokus Péter Gulácsi s přehledem chytil.
     
    89
    Amadou Haidara se nyní na levé straně dostal k zakončení z ostrého úhlu, když mířil do bližšího horního rohu, brankář Mignolet však předvedl skvělý zákrok!
     
    89
    Willi Orban zahrál rukou na hraně vlastního pokutového utkán. Sudí však nic neviděl a VAR nic nesignalizuje, takže se pokračuje ve hře.
     
    88
    Vysoký míč, který se snášel do vápna Brugg, si v pohodě pohlídal Mignolet, jenž ho chytil do rukavic a okamžitě jej vyhazuje daleko od své svatyně.
     
    87
    Jsou tu poslední minuty zápasy a konečně také první karta. Éder Balanta zezadu tvrdě podrazil Emila Forsberga a je prvním karetně trestaným hráčem utkání.
     
    86
    Ruud Vormer zahrával standardku belgického celku, jeho spoluhráči si ale nepohlídali ofsajdovou lajnu, a tak je vše, co se odehrálo poté, nepodstatné.
     
    85
    Christopher Nkunku nyní fauloval pronikajícího kapitána soupeře, Hanse Vanakena, kterému zezadu šlápl na patu a Bruggy mají volný přímý kop ze zajímavé pozice.

    Petr Šatalík

    Branky: 5. Nkunku (Forsberg) – 22. Vanaken (De Ketelaere), 41. Rits (Vanaken)

    Karty:   87. É. Balanta (BGY), 90+6. Mignolet (BGY)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:0. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 14:16.
    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Simakan (79. Adams), Orban, Klostermann – Szoboszlai (58. André Silva), Kampl, Laimer (46. Haidara), Mukiele (46. Gvardiol) – Forsberg, Y. Poulsen (79. Brobbey), Nkunku.
    Náhradníci: Martínez – Haidara, Adams, Brobbey, Moriba, Gvardiol, André Silva, Novoa, Henrichs.

    Club Brugge KV: Mignolet – Sobol (79. Ricca), Nsoki, Hendry, É. Balanta, Mata – Lang, Vanaken (C), Rits (79. Vormer), Sowah (68. Van der Brempt) – De Ketelaere (72. Wesley).
    Náhradníci: Lammens – Wesley, Maouassa, Ricca, Vormer, Van der Brempt, Dost, Mechele, Mbamba.

    Rozhodčí: Vinčić – Klančnik, Kovačič – Kajtazovic (všichni SLO). VAR: Valeri, Mariani (oba ITA).
    thejrc.org