Magnitogorsk – Barys 4:3 (kon.) | Ufa – Jekatěrinburg 3:2 (kon.) | Jokerit – Kazaň 4:3 (po pr.)
Minsk – Nižněkamsk 3:1 (kon.) | Omsk – Soči 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Novosibirsk 1:0 (po pr.)
Riga – Čerepovec 0:2 (kon.) | Petrohrad – Čeljabinsk 4:3 (2:1 po s.n.) | Viťaz – Jaroslavl 1:4 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Středa 29.09.2021, 16:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku: 22 – 25 (18:14:54)
     
    Československá stopa v utkání

    Do dnešního souboje nezasáhl nikdo z českých a slovenských hokejistů.
     
    Je konec! Domácí Ufa nakonec poráží Jekatěrinburg těsně 3:2. Ve třetí části si domácí dlouho hlídali své vedení a nepouštěli soupeře do zakončení. Až v samotném závěru hrál Avtomobilist přesilovku, kterou využil Shane Prince. Hosté poté ještě odvolali brankáře, ale vyrovnat nedokázali.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:00
    Pjotr Chochrjakov chtěl vypálit na odkrytou klec, ale jeho ránu srazil hostující obránce do ochranné sítě.
    58:15 Shane PRINCE - 3:2
     
    58:15
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Hosté ještě dramatizují závěr dnešního souboje! V přesilové hře dostal nabito jeden z hráčů na modré čáře, jehož ránu Metsola vyrazil před sebe a dotírající SHANE PRINCE doklepl puk do sítě! Asistence: Jesse Blacker, Ryan Spooner.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:16
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Jevgenij Birjukov – 2 min., hákování).
     
    57:02
    Metsola si pohlídal další zakončení z levé strany útočného pásma a bez problémů schoval kotouč do připravené lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    56:30
    Domácí se dostali do útočného pásma, kde po souboji se soupeřem upadl Nikolaj Kuljomin, ale sudí nedovolený zákrok nepíská.
     
    56:03
    Blacker před Manninenem udržel kotouč za svou brankou a odrazem o mantinel jej odehrál do bezpečí. Defenziva Ufy ale puk rychle získala pro sebe.
     
    55:36
    Viktor Tichonov vybojoval puk za vlastní brankou a odehrál jej do středního pásma. Hokejisté Ufy jsou nenechávají soupeře zakončovat.
     
    55:03
    Hosté se hnali do útočného pásma, ale bekhendové nahození skončilo v moci obránců Ufy. Domácí mají závěrečné minuty pevně pod kontrolou.
     
    54:32
    Jesse Blacker se stáhl do obranného pásma, kde získal odražený kotouč a bekhendem jej odehrál mimo nebezpečný prostor.
     
    54:00
    Domácí se chtěli vydat do rychlého protiútoku středem ledové plochy, jenže Manninen si posunul kotouč příliš daleko před sebe a už jej nedohnal před Blackerem.
     
    53:29
    Geoff Platt vybojoval puk v prostoru mezi kruhy v obranném pásmu a odehrál jej do bezpečí. Ufa si v závěru souboje s přehledem drží své vedení.
     
    53:02
    Sergej Zborovskij potáhl kotouč po levém křídle za modrou čáru, odkud jej nahodil před branku domácí Ufy, ale hostům zatím chybí větší důraz.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 14. Muchamadullin (Manninen, M. Granlund), 28. N. Kuljomin (Šmeljov, Naumenkov), 39. Manninen (N. Kuljomin, M. Granlund) – 35. S. Bočarov (Trjamkin), 59. Prince (Blacker, Spooner)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Šaryčenkov) – Panin, Muchamadullin, Koledov, Naumenkov, Zubarev, J. Birjukov, Lisovec – Manninen, M. Granlund, Hartikainen – Kadějkin, N. Kuljomin, Šmeljov – Baškirov, V. Tichonov, Chochrjakov – R. Amirov, Platt, Alalykin – Kartajev.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Šikin (Galkin) – Blacker, Trjamkin, Zborovskij, Gurkin, Arzamascev, Alexej Vasilevskij, Sitnikov – S. Da Costa, Bělousov, Makejev – Prince, Macek, Spooner – S. Bočarov, P. Cormier, Romancev – Chripunov, Žukenov, Mylnikov – P. Kulikov.

    Rozhodčí: Bělov, Beljajev – Galimov, Slavikovskij
    thejrc.org