Skalica – Martin 3:4 (kon.) | Trnava – Humenné 3:4 (po pr.) | Vlci Žilina – Topoľčany 2:4 (kon.)
Pov. Bystrica – Žiar nad Hronom 3:2 (kon.)
konec
HK 95 Považská Bystrica
3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
MŠK Žiar nad Hronom
sk Středa 29.09.2021, 18:001. liga (SR) • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme tu koniec stretnutia. Plný bodový zisk si z dnešného stretnutia odnesie Považská Bystrica, ktorá zdolala Žiar Nad Hronom po výsledku 3:2. Hostia dokázali v tretej tretine ešte zdramatizovať zápas, ale kontaktný gól prišiel už príliš neskoro. Odo mňa to je všetko. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (20:18:10)
     
    Koniec zápasu.
    59:24 Branislav SRNKA - 3:2
     
    59:24
    Žiar nad Hronom dáva gól!
    Hosťom sa podarilo využiť ponúknutú presilovú hru a zdramatizovať tak záver stretnutia. Tvrdú strelu do stredu bránky vyslal Lukáš Lunter. Gólman puk len vyrazil pred seba, kde bol na dorážku pripravený BRANISLAV SRNKA. Ten strelou v páde skóroval. Stav stretnutia je 3:2! Asistencia: Lukáš Lunter, Jozef Mihalík.
     
    59:06
    Oddychový čas hostí.
     
    59:06
    Vylúčenie v tíme HK 95 Považská Bystrica (Patrik Ligas – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    59:01
    Od odvolania gólmana hostí sa aj naďalej hraje bez prerušenia. Žiarčanom sa nedarí vymyslieť nič smerom dopredu, no domácim sa naopak nedarí trafiť prázdnu bránku súpera.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú dve minúty.
     
    57:15
    Hostia držia puk na svojich hokejkách, avšak sa im nedarí nájsť lepšiu streleckú pozíciu.
     
    56:30
    Hostia sa rozhodli odvolať gólmana a vrhli všetky sily do útoku.
    55:44 Samostatný nájazd
     
    55:44
    Exekútor samostatného nájazdu Patrik Lušňák rýchlym pohybom síce dokázal oklamať gólmana, ale následne nepresne mieril a puk poslal len na zadný mantinel.
     
    55:44
    Jeden z domácich hráčov sa dostal do brejku, ale v kľúčovom momente bol podrazený. Hlavný arbiter jasným gestom ukázal, že Považská Bystrica bude zahrávať samostatný nájazd.
     
    54:34
    Domáci zakladali rýchly útok po pravej strane, ale po včasnom zákroku brániaceho hráča sa nedostal do výraznejšej príležitosti.
     
    53:20
    Roland Dvonč priviezol puk do útočnej tretiny, kde zakončil spoza hráča. Puk smeroval na vzdialenejšiu tyč, ale gólman ho stihol schovať do svojej lapačky.
     
    52:36
    Marat Murtazin si odsedel svoj dvojminútový trest, a tak sa môže zapojiť späť do hry.
     
    51:10
    Hostia dokázali ohroziť bránu súpera aj vo vlastnom oslabení. Jeden z nich sa vydal po pravej strane smerom dopredu a zakončil. Gólman musel reagovať a puk vytesniť do rohu klziska.
     
    50:36
    Vylúčenie v tíme HK Indian Žiar nad Hronom (Marat Murtazin – 2 min., napadnutie).
     
    50:36
    Hlavný arbiter sa rozhodol prerušiť hru po tom, čo po tvrdom zákroku ostal ležať na ľade jeden z hráčov Považskej Bystrice. Dúfajme, že bude v poriadku a do hry ešte zasiahne.

    Róbert Gašpárek

    Branky a nahrávky: 5. Zlocha (Zaťko, Hrušík), 38. Drevenák (Ďurkech, Ligas), 39. Dvonč (Rufati, Turian) – 45. Lunter, 60. Srnka (Lunter, Mihalík)


    HK 95 Považská Bystrica: T. Hrušík (Lamper) – J. Ďurkech, L. Ďurkech, Omelka, Zaťko, Turian, Šefčík, Dvonč, Surán – Lušňák, Ligas, Drevenák – Dmitriev, Zlocha, L. Hrušík – Dvonč, Rufati, Jakubec – Michalík, Turan, Urbánek
    MŠK Žiar nad Hronom: Šimo (Trenčan) – Kobolka, Buianov, Hlinka, Pač, Duran, Gaško, Benko – Gašpar, Adamčík, Lunter – Murtazin, Mihalík, Václav – Sarvaš, Rybnikár, Tatár – Babeliak, Srnka, Ďuriš

    Rozhodčí: Valko – Jurčiak, Knižka
    thejrc.org