Kladno – Hvězda Praha 5:1 (kon.) | Liberec – Plzeň 2:10 (kon.) | Kobra – Tábor 5:3 (kon.)
Mountfield HK – Havlíčkův Brod 5:2 (kon.) | Pardubice – Motor ČB 3:2 (2:1 po s.n.) | K. Vary – Mladá Boleslav 2:3 (kon.)
Sparta – Jihlava 1:6 (kon.) | Slavia – Technika Brno 5:2 (kon.) | Olomouc – Zlín 3:2 (kon.)
Přerov – Třinec 2:4 (kon.) | PZ Kladno – Třemošná 3:4 (po pr.) | Vsetín – Kometa Brno 2:7 (kon.)
HK MD Šumperk – Poruba 2:4 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:7 (0:4, 1:0, 1:3)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 30.09.2021, 19:15 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    VHK ROBE Vsetín:
    Vsetínu minulý týden příliš nevyšel. Nejprve doma prohrál s Třincem, kdy jim červenobílí po úvodní trefě nepovolili další branku a sami neustále navyšovali skóre. Technicky zdatnější soupeř nakonec Valachům nadělil celkem šest branek. V podobném duchu se nesl venkovní zápas ve Zlíně, který opět skončil pro Vsetínské nešťastně. Podaří se vsetínskému dorostu konečně prolomit vlnu porážek a zvítězit nad jedním z představených celků?

    HC Kometa Brno:
    Dorost Komety má za sebou zatím pouze dvě prohry, které mu uštědřily týmy na pátém a šestém místě v tabulce. Kromě toho zatím nechyboval. V minulém týdnu sehrál zápas se soupeřem ze Zlína. Kometa nejdříve vedla, Beranům se ale podařilo utkání rychle otočit. Brňanům už se vyrovnávací branku vstřelit nepodařilo a prohráli 3:4. Druhý zápas už jim ale vyšel lépe, kdy přestříleli Havířov o dva góly.
    Zápas se soupeřem, který obývá třetí místo ligové tabulky nebude pro dorost VHK jednoduchý. Přece jen mají před sebou schopného soupeře. Nejvíce si budou muset hlídat dva útočníky – Ondřeje Kose a Robina Rakuse, kteří jsou velice vysoko v tabulce kanadského bodování východní skupiny.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Čada (Konečný) – Stodůlka, Zedek, Šedlbauer, Kotrla – Ürge, Rigo, Bartoněk, Koláček, Juráň, Pořízka, Kovář, Škvarka, Budín, Frolo, Pejchal, Dočekal, Raušer.

    HC Kometa Brno: Kavan (Matoušek) – Svoboda, Zubíček, Máša, Spanel, Mitro, Kuswito – Kos, Rakus, Pavlík, Halačka, Nesvadba, Zduba, Červenka, Škodík, Bělohlav, Nekvapil, Šantora..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Do utkání vstoupili aktivněji domácí, kteří se s pukem na hokejkách prodírají do útočné třetiny. Všechny jejich pokusy ale hosté likvidují a přebírají kotouč u mantinelu.
     
    01:10
    Z pravého křídla to na Kavana zkusil Rigo. Brněnský gólman vytěsnil puk betonem do rohu kluziště.
     
    01:18
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Červenka – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    01:28
    Dočekalovu střelu od modré vykopl Kavan betonem přímo na Pejchala. Domácí útočník si však kotouč na pravém kruhu nedokázal včas zpracovat a ke střele do odkryté brány se nedostal.
     
    02:21
    Úvodní vsetínský přesilovkový tlak pominul a hosté se dostali nejen k vyhození, ale také k útoku. Zakončoval Rakus, jeho pokus jeden z domácích hráčů zblokoval do ochranné sítě.
     
    02:56
    Mitro nahazuje na Čadu. Kometa se na konci svého oslabení drží v útočném pásmu.
     
    03:18
    Hosté v plném počtu. Na konci počtení výhody se v individuální akci ukázal domácí obránce Zedek. Jeho pokus ukrývá Kavan v lapačce a hra je přerušena.
     
    03:46
    Nebezpečnou střelu vyslal na brněnskou branku také Frolo. Puk o kousek minul pravý horní roh a končí na zadním mantinelu.
     
    04:43
    Přečíslení dva na jednoho v podání Dočekala s Pejchalem zastavil Nesvadba, který se vracel a byl za prvně jmenovaným vsetínským hráčem.
     
    05:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Valaši neproměnili dvě přečíslení v krátkém časovém sledu, na což přišla odpověď v podobě prvního gólu Komety. Po zakončení Vsetínských se v podobném rychlém protiútoku objevili Ondřej Kos s ROBINEM RAKUSEM, který sám před gólmanem zakončil do pravého horního rohu. Asistence: Ondřej Kos.
     
    07:19
    Vsacané mají puk na svých hokejkách a čekají na vhodnou příležitost k útoku. Zatím se jim nedaří překročit útočnou modrou čáru.
     
    08:12
    Ve středním pásmu se kotouče chopili hosté, ale ani jim se nyní nedaří založit ofenzivní akci.
     
    08:37
    Od modré čáry se snažil Kavana překvapit Kotrla. Brankář Komety má puk pod kontrolou.
     
    09:16
    Frolo byl dvakrát velmi blízko vyrovnávací brance. Nejprve zakončoval z pravého kruhu, následně se dostával k dorážce do prázdné branky, jelikož po střele a dorážce jeho spoluhráčů zůstal puk nehlídaný v brankovišti.
     
    09:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Zato Kometa hned z dalšího střeleckého pokusu navyšuje své vedení. MATĚJ BĚLOHLAV skóruje pohotovou střelou z mezikruží, kterou poslal bez přípravy k pravé tyči. Asistence: Matěj Pavlík.
     
    11:17
    Opakuje se stejný scénář jako po první brance Komety. Domácí se snaží propracovat do útoku, ale hned za modrou čarou jsou odzbrojeni.
     
    12:31
    Skákavý pokus Nekvapila od mantinelu k Čadovi nedoputoval. Hra se přesouvá na druhou stranu.
     
    12:47
    Do brněnského brankoviště se nastěhovali Rigo, Ürge a Raušer. První akce se jim nepovedla podle představ a nezakončili. Po vhazování se střelecký prezentoval poslední jmenovaný vsetínský hráč. S jeho pokusem na bližší tyč si Kavan poradil.
     
    13:48
    Obraně Komety ujeli Budín s Dočekalem. Jejich akce končí úspěšným zákrokem Kavana.
     
    14:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Dominik Halačka našel z rohu kluziště dobře postaveného JAKUBU ZDUBU. Ten se střelou z mezikruží chvíli počkal, a i když se mohlo zdát, že ideální čas pro střelu prováhal, poslal kotouč bezchybně do pravého horního rohu. Asistence: Dominik Halačka, Matěj Pavlík.
     
    14:46
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se znovu dostali do stejné situace a je z toho další gól hostujícího týmu. Tentokrát to byl TOMÁŠ ŠANTORA, který zůstal v mezikruží sám a poslal puk do šibenice. Asistence: Ondřej Kos.
     
    14:46
    Střídání v týmu VHK ROBE Vsetín: ze hřiště odchází Čada, přichází Konečný.
     
    17:00
    Valaši jsou v útočné třetině a tlačí se do brankoviště. Herně jsou domácí paradoxně lepší, ale prohrávají o čtyři góly.
     
    19:25
    Rychlými tempy nasprintoval po pravém křídle do útoku Zedek, před kterým se zjevila prázdná brána. Ranou z první minul.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině se aktivnější hrou a větším počtem střeleckých šancí prezentovali Vsetínští, přesnější mušku však měli hráči Komety, kteří ze svých čtyř příležitostí vytěžili čtyři branky. Za hosty se postupně trefili Robin Rakus, Matěj Bělohlav, Jakub Zduba a Tomáš Šantora.
    Druhá třetině začne cca v 19:59.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Valaši se vymanili z brněnského sevření a opět předvedli známé přečíslení dva na jednoho. Tentokrát se domácím nepovedla finální přihrávka, ale zůstávají v útočném pásmu.
     
    21:59
    Rigo se ocitl ve stejné pozici jako hostující střelci v první třetině. Jeho rána také mířila do horního rohu a zablokoval ji brněnský obránce Mitro.
     
    23:09
    Vsetín se drží v útočném pásmu, jejich pobyt je zatím bez střely na branku.
     
    24:20
    Ani Kometa se před Konečným nedostala do zakončení.
     
    24:28
    Rychlý protiútok opět předvedli domácí a po střetu u Kavanova brankoviště zůstal na ledě ležet Ürge. Vsetínský útočník se po chvíli zvedá a míří na střídačku. Mezitím můžeme sledovat menší výměnu názorů za brněnskou bránou.
     
    25:10
    Svobodovi nevyšlo zakončení od modré čáry. Střelu zblokoval Pejchal, který se také okamžitě vydal na druhou stranu.
     
    25:55
    Kometa dostala puk z vlastního pásma, ale už mezi modrými čarami se jej chopili domácí, kteří jej protečovali zpět.
     
    26:24
    Z levého křídla střílel hostující Zduba. Kotouč po jeho pokusu ukrývá Konečný ve své výstroji a hra je přerušena. Před vsetínským brankovištěm ještě probíhá menší strakanice.
     
    27:03
    Vsetínští se semkli kolem Kavanovy branky. Jako první zakončoval od pravé tyče Stodůlka, zpoza branky zkusil své štěstí Raušer. Ani jeden z domácích hráčů na hostujícího gólmana nevyzrál.
     
    28:10
    Vsetínský kapitán Juráň byl při individuálním zakončení faulovaný a uvidíme trestné střílení.
     
    28:10
    Juráň vystřelil už ve hře a teď se mu po nedovoleném zákroku Mitra naskytla další příležitost. Trefil pouze Kavanovu vyrážečku.
     
    29:20
    Brněnští jsou usazení v útočném pásmu. Svobodova střela od modré míří nad horní tyč.
     
    30:24
    Budínovu střelu vyráží Kavan koncem hole. Brněnský gólman si poradil i s dorážkou Juráně.
     
    31:13
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Po všech neúspěšných pokusech nakonec Vsetínští přece jen vymysleli takovou kombinaci, po které dostali kotouč za Kavanova záda. Na jejím konci stál u pravé tyče ŠIMON RIGO. Asistence: Adam Koláček.
     
    31:13
    Oddechový čas pro hosty.
     
    31:20
    Od gólu Vsetína neuběhlo ani deset sekund a už se mohli domácí radovat znovu. Do přečíslení dva na jednoho se hned po vyhraném vhazování ve středovém kruhu probojovali Rigo a Ürge. Prvně jmenovaný vystřelil. Kavan vyrazil kotouč betonem pouze před sebe, ale před dalším najíždějícím útočníkem Vsetína už jej stačil ukrýt.
     
    32:19
    Puk poskakoval nehlídaný v brněnském brankovišti. Koláčkovi se jej nepodařilo usměrnit za brankovou čáru kolem volné právě tyče a hra je přerušena.
     
    32:49
    Hosté propadají v obraně. Valaši předvádí jeden brejk za druhým, od svého prvního vstřeleného gólu stihli už čtyři podobné akce. Tentokrát to byl Raušer, kdo po pravém křídle nabruslil do pásma. Jeho spoluhráč na druhé straně ovšem nebyl tak rychlý, a proto volil Raušer nahrávku vzduchem, kterou zachytil bránící hráč brněnského celku.
     
    34:07
    Vsetínští vyhráli vhazování v útočném pásmu a vsadila na kombinaci u modré čáry. Střela se jim však nepovedla podle představ a zachytil ji soupeř.
     
    34:42
    Tempo hry nyní určují Valaši. Kometa se ze svého pásma dostane vždy jen na malou chvíli. Ve středním, případně na začátku brněnského útočného pásma, už kotouč opět přebírají domácí a vydávají se dopředu.
     
    35:32
    Brnu se nedaří probojovat ke Konečnému. Hraje se především mezi modrými čarami.
     
    36:02
    Dočekal si jednoho z brněnských obránců neobhodil podle představ a puk ztratil. Kotouč bez cizí pomoci doputoval ke Kavanově levé tyči. Gólman Komety jej nyní ukrývá pod svou lapačkou, hra je přerušena a bude se vhazovat po Kavanově levé ruce.
     
    36:37
    Ani Vsetínští se však nyní nedostávají do zakončení. Na obou stranách pozorujeme nepřesné přihrávky.
     
    36:57
    Z pravého kruhu vystřelil Pavlík. Trefil připraveného Konečného a získal tak pro Kometu útočné pásma.
     
    37:08
    V útoku se hosté moc neohřáli. Vsetínští stejně jako v uplynulých minutách dostávají hru rychle do pro ně bezpečnějších míst.
     
    37:55
    Na druhý pokus už se Kometě podařilo před vsetínskou brankou usadit. Od modré čáry zakončil Zduba. Konečný na jeho střelu příliš neviděl, ale se štěstím zakročil betonem.
     
    38:26
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Šantora – 2 min., hákování).
     
    38:32
    První vsetínská přesilovková střela hned po buly míří vedle. Volný puk u mantinelu sebralo Brno a vyhazuje.
     
    39:01
    Hosté se opět osvobozují. Valaši cítí, že se blíží konec třetiny, a chtějí se co nejrychleji prodrat do útoku.
     
    39:31
    Finální zakončení padlo na Zedka, který stál na vrcholu pravého kruhu. Kavan na jeho střelu dobře viděl a ukrývá ji v lapačce.
     
    39:39
    Ke střele se napřahoval Šedlbauer, Bělohlav jej však odzbrojil.
     
    39:59
    Konec druhé třetiny se odehrává v rohu za Kavanovou brankou. Vsetín svou přesilovou hru v druhém dějství nevyužije. Po startu třetí třetiny mu však stále bude zbývat pětadvacet sekund z početní výhody.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině přinesla Vsetínským jejich aktivita jednu branku, o kterou se postaral Šimon Rigo. Stále jsou domácí tím mužstvem, které se častěji dostává do střeleckých příležitostí a lépe pracuje v předbrankovém prostoru, na rozdíl od soupeře z Brna se jim však tolik nedaří v zakončení.
    Třetí třetina začne cca v 20:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Hosté v plném počtu. Oslabení nebylo Kometě na začátku třetího dějství vůbec na obtíž. Z pravého kruh v početní nevýhodě vystřelil Zduba.
     
    42:13
    Pomalé herní tempo s sebou přináší méně střeleckých šancí. Hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    43:23
    Kuswitovu střelu od modré tečoval jeden ze Vsetínských a Konečný jen se štěstím vložil do pokusu vyrážečku. Od pravé tyče pak pálil Kos, ale trefil jen boční síť.
     
    44:21
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa sevřela svého soupeře v pásmu, což nese své ovoce. Po neúspěšných pokusech přišla střela DENISE SVOBODY přes obránce z mezikruží. Trefil se pod Konečného pravou ruku. Asistence: Jakub Zduba.
     
    44:38
    Od modré čáry pálil Mitro. Jeho pokus vytěsnil Konečný betonem.
     
    45:41
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínská radost otřásá stadionem. Z hranice brankoviště dotlačil kotouč okolo pravé tyče až za Kavanova záda domácí kapitán MATĚJ JURÁŇ. Asistence: Marek Stodůlka, Matěj Šedlbauer.
     
    46:58
    Valaši zakládají útok zpoza vlastní branky a chtějí navázat na útočné výpady, které předvedli okamžitě po vstřeleném gólu.
     
    47:37
    Herní tempo však rychlým protiútokům nenasvědčuje. Vsetínští si ve třech proti přesile hostů nabruslili do útočného pásma a z levého kruhu zamířil Budín na vzdálenější tyč. Kavan zasahuje vyrážečkou.
     
    48:35
    Z levého křídla vystřelil také Juráň. I s tímto podobným pokusem si hostující brankář poradil.
     
    49:07
    Na druhé straně si musí dávat gólman pozor na známé duo Kos – Rakus. Oba brněnští útočníci zkusili své štěstí z prostoru před brankovištěm.
     
    49:10
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Koláček – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    49:21
    Vsetínští vyhráli buly, ale nepodařilo se jim protečovat kotouč z pásma.
     
    49:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tahle početní výhoda neměla dlouhého trvání. Do vhodné střelecké pozice si nabruslil JAKUB ZDUBA a poslal puk přesně do levého horního rohu. Vsetínský gólman měl na střelu ztížený výhled a nestihl včas zareagovat. Asistence: Tomáš Šantora.
     
    50:41
    Zedek zablokoval Mášovu střelu od modré čáry. Povedeného bloku chtěli Vsetínští využít k protiútoku, ale brněnská obrana si soupeře dobře pohlídala.
     
    51:43
    Nyní už se domácím povedlo překročit útočnou modrou čáru. Kometa je i tak stále drží daleko od branky a nedovoluje jim vystřelit.
     
    52:27
    Většina vsetínských střel končí blokem. Kavan nemá příliš moc práce.
     
    52:31
    V rohu za vlastní brankou si nedovoleně počínal Mitro, který srazil Ürgeho. Brněnský útočník dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    53:07
    Brněnské přečíslení dva na jednoho, v němž se chystal ke střele Kos, zastavil na poslední chvíli Rigo, který dobruslil za hostujícího forvarda a vypíchl mu kotouč.
     
    53:56
    Valaši jsou v útočném pásmu. Jejich pokusy míří mimo prostor třech tyčí.
     
    54:11
    K nebezpečné dorážce střely od modré se k brankovišti přibližoval Juráň. Kotouč zasáhnout nestihl a jeho počínání se na brněnské straně nesetkalo s pochopením, což okamžitě vyústilo ve strkanici.
     
    54:31
    Hosté v plném počtu.
     
    54:59
    Stodůlka vložil na vrcholu pravého kruhu útočného pásma hokejku do brněnské přihrávky, čímž kotouč možná neúmyslně, ale přesně, poslal na Kováře. Ten se ocitl sám před gólmanem, ale nedokázal skákavý puk včas zpracovat a zakončit.
     
    55:50
    Střelu z vrcholu levého kruhu tečovala jedna ze vsetínských hokejek nad Konečného branku.
     
    56:04
    Ve vsetínském přečíslení dva na jednoho si trochu dopředu povyjel Dočekal. Bekhendový blafák nevyšel a domácí útočník se po přerušení hry drží za hlavu.
     
    57:01
    Individuální šance byla k vidění také na druhé straně. I Konečnému pomohlo včasné přemístění k pravé tyči.
     
    57:28
    Vsetínští se usadili v útočném pásmu, ale Mitro vyhazuje kotouč na druhou stranu tak, že Konečný musí zasáhnout a zakázané uvolnění se nepíská.
     
    57:48
    To ovšem neplatí o druhé straně. Domácím se odpískán icing a hra se stěhuje do jejich obranného pásma.
     
    58:23
    Brněnští se ocitli v situaci tři na jednoho. Necelé dvě minuty před koncem už nikam nespěchali. Vedou o čtyři branky, navíc se za nimi nezjevil nikdo ze Vsetínských. Vyměnili si kotouč, a nakonec z mezikruží vystřelil Zduba. Konečný zasahuje vyrážečkou.
     
    59:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté čtyřicet sekund před koncem zápasu přece jen přidávají další gól. Stáhli se okolo vsetínské branky, vyměnili si několik přihrávek a ONDŘEJ KOS poslal puk od pravé tyče za rozpohybovaného gólmana. Asistence: Robin Rakus, Matěj Bělohlav.
     
    Konec zápasu.
     
    Vedení brněnského celku nejprve ve třetí třetině navýšil střelou z mezikruží obránce Denis Svoboda. Rozsekl tak pomalý vstup do poslední dvacetiminutovky a na jeho branku odpověděl přesnou trefou domácí kapitán Matěj Juráň. To bylo ze strany Vsetína po gólové stránce vše. Hostům se naopak poprvé v utkání naskytla přesilová hra, kterou po dvaceti sekundách využil Jakub Zduba. Poslední přesnou trefu přidala Kometa v poslední minutě, kdy se prosadil Ondřej Kos.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače vám přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera. (21:19:55)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 32. Rigo (Koláček), 46. Juráň (Stodůlka, Šedlbauer) – 6. Rakus (Kos), 10. Bělohlav (Pavlík), 15. Zduba (Halačka, Pavlík), 15. Šantora (Kos), 45. Svoboda (Zduba), 50. Zduba (Šantora), 60. Kos (Rakus, Bělohlav)


    VHK ROBE Vsetín: Čada (Konečný) – Stodůlka, Zedek, Šedlbauer, Kotrla – Ürge, Rigo, Bartoněk, Koláček, Juráň, Pořízka, Kovář, Škvarka, Budín, Frolo, Pejchal, Dočekal, Raušer.
    HC Kometa Brno: Kavan (Matoušek) – Svoboda, Zubíček, Máša, Spanel, Mitro, Kuswito – Kos, Rakus, Pavlík, Halačka, Nesvadba, Zduba, Červenka, Škodík, Bělohlav, Nekvapil, Šantora.

    Rozhodčí: Grygera – Poláček, Návrat
    thejrc.org