Chabarovsk – N.Novgorod 4:3 (po pr.) | Kunlun – Dynamo Moskva 3:5 (kon.)
konec
Red Star Kunlun
3:5 (2:2, 1:1, 0:2)
Dynamo Moskva
Čtvrtek 30.09.2021, 18:30 • Sportoviště univerziády Šen-čen • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Dynamo Moskva otočilo zápas proti Kunlunu z 0:2 na 5:3 a porazilo tak svého soupeře pojedenácté za sebou, se s Vámi loučí a hezký čtvrteční večer přeje Tomáš Lysý. (20:48:15)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 3-5
    Střely na branku: 33-30
    Zákroky gólmanů: 26-30
    Zblokované střely: 15-13
    Hity: 12-14
    Vyhraná buly: 27-24
    Vyloučení: 4-3
    Využití: 0-2.
     
    Dnešní zajímavý zápas je u konce. Kunlun v první třetině na úvod šokoval soupeře, když v osmé minutě vedl po brankách Jung Chu a Tylera Wonga již 2:0. Jenže za devět minut později bylo srovnáno po trefách Andreje Pedana a Stanislava Galijeva. Zkraje druhé části šli hosté do vedení díky další hezké ráně Erika O'Della, ovšem domácí záhy srovnali Spencerem Foo, jenž zakončil z kruhů po hezké individuální akci.

    Rozhodnutí tak přinesla třetí třetina. Stanislav Galijev v čase 44:09 vstřelil svůj devátý gól v sezoně, druhý v zápase a rozhodl utkání. Ihned totiž využil dlouhou přesilovku pět na tři, kterou hosté dostali. Ačkoliv se Kunlun snažil s výsledkem ještě něco udělat a zkusit dostat zápas alespoň do prodloužení, ani pojedenácté za sebou Dynamo Moskva neporazil. Výhru hostí pečetl trefou do prázdné branky Michail Fisenko po přihrávce Galijeva – 3:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:07
    Kunlun ještě jednou zkouší hru bez gólmana.
    58:43 Michail FISENKO - 3:5
     
    58:43
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí chybovali na útočné modré, Galijev ujel do situace dva na jednoho a nechrtil. Naopak předal puk MICHAILU FISENKOVI a ten neměl problém trefit prázdnou klec. Asistence: Stanislav Galijev.
     
    58:31
    Domácí zkouší hru bez brankáře.
     
    58:00
    Probihají poslední dvě minuty třetí třetiny. Otázka je, zda i celého zápasu.
     
    57:55
    Hned po buly vypálil Saša Petunin a Jeremy Smith zapsal další zákrok.
     
    57:52
    Tohle se hostům zcela jistě líbí, Jeremy Smith totiž musel zastavit puk a bude se vhazovat před jeho svatyní.
     
    57:30
    Andrej Pedan zkušeně podržel puk v útočném pásmu a následně ještě přihrál pro spoluhráče.
     
    56:58
    V pravém rohu za brankou hostí získali právě hráči v bílém a modrém kotouč a opět ho vyváží na druhou stranu do relativního bezpečí.
     
    56:23
    Jason Fram byl za brankou jako první u puku a následně je hned pískáno zakázané uvolnění hostí.
     
    56:01
    Další dobrá obranná práce hostí, kteří zastavili rozehrávku soupeře už ve středním pásmu.
     
    55:27
    Hosté se v útočném pásmu na pravé straně snaží zašlápnout puk, to se jim ale nedaří a domácí ho mají na svých hokejkách.
     
    54:42
    Petunin výborně vybojoval mezi kruhy kotouč a nahrál na vrchol pravého kruhu pro Vadima Šipačova, jehož tvrdá rána skončila přesně v místech, kde byl připravený Jeremy Smith.
     
    53:19
    Velice špatná přesilovka Kunlunu končí, Dynamo oslabení zvládlo na jedničku.
     
    53:11
    Nyní navíc nebyl daleko k zakončení Vladislav Jefremov, který se na levé straně před brankou Smithe už sápal k puku. Poté ještě dokázal ušetřit cenné sekundy dobrým napadáním.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 3. J. Chu (Sproul, Seto), 8. Wong (Yip), 25. S. Foo (Lockhart, P. Foo) – 12. Pedan (Bryzgalov, Fisenko), 17. Galijev (Volkov, Šipačov), 22. O'Dell (An. Sergejev), 45. Galijev (Šipačov, O'Dell), 59. Fisenko (Galijev)


    Red Star Kunlun: J. Smith (Lazušin) – Sproul (A), N. Chlystov, Chelios, Yuen, Fram, Bartley (A), Jen – S. Foo, Lockhart, P. Foo – Yip (C), Werek, Wong – Nicholls, Riche, C. Kane – J. Chu, Seto, Ying.
    Dynamo Moskva: A. Jerjomenko (I. Bočarov) – Vojnov, Mironov (A), Volkov, An. Sergejev, Pedan, J. Zajcev, S. Bojkov, Novikov – Galijev, Petunin, Šipačov (C) – Klinkhammer, O'Dell (A), Raševskij – Fisenko, Bryzgalov, Michajlov – Čebykin, Igumnov, V. Jefremov.

    Rozhodčí: Sergej Kulakov, Jevgenij Romaško – Ilja Koljasnikov, Roman Maximovskij
    ocianews.com