Manchester Utd. – Everton 1:1 (kon.) | Burnley – Norwich 0:0 (kon.) | Chelsea – Southampton 3:1 (kon.)
Leeds – Watford 1:0 (kon.) | Wolverhampton – Newcastle 2:1 (kon.) | Brighton – Arsenal 0:0 (kon.)
konec
Manchester United
1:1 (1:0)
Everton FC
Sobota 02.10.2021, 13:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešek je to ode mě všechno. Díky za pozornost a zase někdy u Premier League na počtěnou. (15:27:56)
     
    Je dobojováno! Evertonu se nakonec povedlo ve druhém poločase najít skulinku v obraně Manchesteru United a Andros Townsend srovnal na 1:1. United proti oslabenému Evertonu nepomohl ani Cristiano Ronaldo, který přišel na hřišti před hodinou hry.

    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:9.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Míč samozřejmě mířil na hlavu Cristiana Ronalda, kterému se ovšem nepovedlo zakončit a navíc byl Portugalec v ofsajdovém postavení.
     
    90+3
    Jadon Sancho byl několik metrů před vápnem faulován a Manchester United má jednu z posledních šancí na rozhodnutí utkání.
     
    90+2
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Demarai Gray, přichází Lewis Dobbin.
     
    90+1
    Hraje se první nastavená minuta z celkových čtyř. Red Devils kombinují na útočné polovině, ale do zakončení se nemohou zatím dostat.
     
    90
    Domácí celek to nyní parádně vykombinoval. Ronaldo dostal míč na střelu, ale proti němu stáli hráči. Patičkou tak oslovil Sancha, ale jeho rána byla slabá a Pickford ji naprosto snadno lapil.
     
    88
    Hraje se na útočné polovině Manchesteru United, který se pokouší něco vymyslet, ale moc času na rozhodující trefu již nemají. Naposledy ale rozhodli v nastavení. Možné je vše.
    85. Neuznaný gól Evertonu
     
    85
    Hosté se po rohovém kopu dostali do vápna a Yerry Mina se zblízka prosadil a otočil stav duelu. V době přihrávky byl ovšem v ofsajdovém postavení!
     
    85
    První roh si kopne také Everton. Doucouré se po levé straně dostal do vápna, kde byla jeho střela zablokovaná právě obranou United.
     
    84
    Aktivní Pogba v další zajímavé šanci. Centrovaný míč z rohu našel jeho hlavu, ale jeho pokus se do branky nakonec nedostal.
     
    83
    Paul Pogba dostal dobrou přihrávku do vápna, kde z pravé strany zakončoval. Trefil ale jen bránícího hráče, který míč zablokoval na desátý rohový kop.
     
    81
    Sancho se na levém křídle uvolnil a vyzval ke skórování Pogbu, který to zkusil zpoza vápna technickou střelou do pravé šibenice. Francouzský reprezentant ale branku přestřelil.
     
    79
    Po autovém vhazování na levé straně se United dostali do dvou centrovaných míčů z obou stran. Ani jeden balon ale nebyl zakončen střelou.
     
    78
    Demarai Gray se v protiakce dostával po pravé straně do vápna, kde ale upadl, ale hned se zvedl a nežádal penaltu. Pokračuje se rozehrávkou od branky United.
     
    77
    Mason Greenwood nyní dostal parádní centr za obranu a pokoušel se hledat Ronalda. Anglický mladík byl ovšem v ofsajdovém postavení.

    David Panuška

    Branky: 43. Martial (B. Fernandes) – 65. A. Townsend (A. Doucouré)

    Karty:   34. M. Greenwood (MAN) – 76. A. Doucouré (EVE)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:9.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Varane, Lindelöf, Shaw – McTominay, Fred (70. P. Pogba) – M. Greenwood, B. Fernandes, Martial (57. Sancho) – Cavani (57. Ronaldo).
    Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Telles, P. Pogba, Lingard, N. Matić, van de Beek, Ronaldo, Sancho.

    Everton FC: Pickford – Godfrey, Y. Mina, M. Keane, Digne – A. Townsend, A. Doucouré, Allan, Gordon (72. Davies) – D. Gray (90+2. Dobbin) – Rondón.
    Náhradníci: Begović, Lonergan – Kenny, Holgate, Branthwaite, Gbamin, Davies, Dobbin.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett.
    thejrc.org