K. Vary – Motor ČB 3:5 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 1:4 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 0:4 (kon.)
Mountfield HK – Kometa Brno 3:0 (kon.) | Liberec – Sparta 2:3 (0:2 po s.n.) | Kladno – Plzeň 1:8 (kon.)
Olomouc – Třinec 1:2 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
1:8 (1:1, 0:3, 0:4)
HC Škoda Plzeň
Pátek 08.10.2021, 18:00Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:24
    Matěj Beran si našel odražený kotouč mezi kruhy, jeho střelu ale dokázal Svoboda skvělým zákrokem vyrazit! Následný Woodův pokus od modré čáry už nebezpečný nebyl.
    56:57 Petr KODÝTEK - 1:8
     
    56:57
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Pátý přesilovkový gól Škody v zápase, to je neuvěřitelné! PETR KODÝTEK se stává třetím dvoubrankovým střelcem utkání. Jiříček mohl pálit z pravé strany, ale jen ránu naznačil a posunul puk na levý kruh. Kodýtek propálil Stahla přesnou střelou zápěstím. Asistence: David Jiříček.
     
    55:34
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Hakon Nilsen – 2 min., krosček).
     
    52:56
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jan Schleiss – 2 min., držení), síly na ledě se na 87 sekund srovnávají.
    52:37 Michal BULÍŘ - 1:7
     
    52:37
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škoda využívá dvojnásobnou přesilovku už po 14 sekundách! Čerešňák si zapisuje pátý bod v zápase, když nabil na pravý kruh MICHALU BULÍŘOVI. Ten zamířil z voleje přesně do pravého horního rohu Stahlovy branky, kladenský gólman byl bez šance. Asistence: Peter Čerešňák.
     
    52:23
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jake Dotchin – 2 min., vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Matěj Beran – 2 min., hrubost).
     
    52:23
    Martins Dzierkals se skácel na led po Dotchinově nechtěném zásahu holí. Plzeň si zahraje přesilovku a bude dokonce dvojnásobná!
     
    52:04
    Beran brzy po návratu na led mohl snížit, střelu zápěstím z pravého kruhu ale zastavila vzdálenější tyčka Svobodovy branky!
     
    49:44
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Matěj Beran – 2 min., sekání).
     
    48:03
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Jiříček – 2 min., sekání).
     
    45:18
    Kodýtek naskočil na ledovou plochu a hned nabil sedmému plzeňskému bekovi Vladimíru Kremláčkovi, který útočil na první gól v extralize, ale jen vyprášil Stahlovy betony.
     
    43:51
    Melka zůstal volný na levé straně, vymíchal si Svobodu, ale bekhendem za něj puk nedokázal zasunout!
     
    43:18
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Petr Kodýtek – 2 min., vysoká hůl).
    41:44 Michal BULÍŘ - 1:6
     
    41:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to už je debakl, David Stahl inkasuje hned z první střely na branku. Thorell udržel útočné pásmo a přihrál před branku osamocenému MICHALU BULÍŘOVI, který vymíchal kladenského gólmana a zasunul puk forhendem do prázdné branky. Asistence: Gustaf Thorell a Peter Čerešňák.
     
    40:15
    Střídání v týmu Rytíři Kladno: ze hřiště odchází Landon Bow, přichází David Stahl.
    40:15 Martinš DZIERKALS - 1:5
     
    40:15
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Třetí využitá plzeňská přesilovka ze tří a Západočeši vedou už 5:1! MARTINŠ DZIERKALS vjel do útočného pásma po levé straně, z ostrého úhlu zkusil vypálit a zamířil přesně k bližší tyč nad Bowovo rameno. To je poslední kapka pro kladenského gólmana, který odchází střídat. Asistence: Ludwig Blomstrand a Peter Čerešňák.
     
    39:10
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Plekanec – 2 min., nesportovní chování). Kladenský kapitán si v přerušené hře zřejmě neodpustil peprnější výrazy směrem k rozhodčím.
     
    34:06
    Zajímavá kombinace Rytířů, Filip našel před brankou volného Melku, který ale střelu z první nepřekonal Svobodu! Následovala ještě dělovka Nilsena z dálky, ale plzeňský brankář si znovu poradil.
    29:33 Petr KODÝTEK - 1:4
     
    29:33
    Plzeň právě vstřelila branku!
    To je třetina Škodovky, která se prosazuje potřetí. Teď dává druhý gól během 35 sekund. Bow si neporadil s kotoučem odraženým od zadního mantinelu, k dorážce se dostal nejprve Jan Schleiss a poté i PETR KODÝTEK, který prostrčil puk pod kladenským gólmanem do sítě. Asistence: Jan Schleiss.
    28:58 Peter ČEREŠŇÁK - 1:3
     
    28:58
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši odskakují na dva góly! Od modré se napřáhl PETER ČEREŠŇÁK a střela prolétla kolem všech těl, přes které Landon Bow neviděl! Asistence: Gustaf Thorell a Lukáš Kaňák.
    24:26 Gustaf THORELL - 1:2
     
    24:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A i tato přesilovka nezůstane bez odpovědi! Martinš Dzierkals dostal křižnou přihrávku, kterou ale musel zpracovávat tělem. S problémy to zvládl a poslal puk zpět na Blomstranda, jehož střelu od modré bekhendem dorazil za Bowa GUSTAF THORELL! Asistence: Ludwig Blomstrand a Martinš Dzierkals.
     
    23:57
    Martinš Dzierkals byl zfaulován při průniku po levé straně a za podrážení odchází na trestnou Adam Kubík.
     
    17:18
    A Miroslav Svoboda byl opět pod tlakem! Po sebrané rozehrávce vypálil jeden z kladenských, plzeňský gólman přečkal i dorážku, dostal se s pukem na hranici brankoviště, kam se ale dral Melka a gólmana povalil. Kotouč ale nikam neutekl.
    15:53 Danny KRISTO - 1:1
     
    15:53
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Ovšem i Rytíři zapíší využitou přesilovku! Na Svobodův levý kruh dostal přihrávku DANNY KRISTO, který zamířil a kotouč prolétl Svobodovi v úrovni hlavy do sítě u bližší tyče! Asistence: Tomáš Plekanec a Marek Baránek.
     
    15:06
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., hákování).
     
    10:20
    Jan Schleiss se dostal z brejku do přečíslení dva na jednoho, přenechal puk Kodýtkovi, který ale na Bowa nevyzrál!
     
    06:48
    Bekhendové nahození Schleisse zůstalo na Bowovi, Petr Kodýtek se ale jako první dostal ke sraženému puku a jal se dorážet!
    05:45 Peter ČEREŠŇÁK - 0:1
     
    05:45
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nicméně se pak sehráli a využívají přesilovku! PETR ČEREŠŇÁK dostal přihrávku mezi kruhy a bekhendem přesně zamířil do pravého růžku! Asistence: Ludwig Blomstrand a Gustaf Thorell.
     
    04:23
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Adam Kubík – 2 min., držení).
     
    01:40
    Plzeňští se dostali do první velké šance! Po střele Dzierkalse se ještě za dorážkou hnali Mertl s Langem. Tomu se i povedlo vystřelit, ale Bow se stačil přesunout!
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 16. Kristo (Plekanec, Baránek) – 6. Čerešňák (Blomstrand, G. Thorell), 25. G. Thorell (Blomstrand, Dzierkals), 29. Čerešňák (G. Thorell, L. Kaňák), 30. Kodýtek (Schleiss), 41. Dzierkals (Blomstrand, Čerešňák), 42. Bulíř (G. Thorell, Čerešňák), 53. Bulíř (Čerešňák), 57. Kodýtek (Jiříček)


    Rytíři Kladno: Bow (41. Stahl) – Kehar, Dotchin (A), Baránek, K. Wood, J. Suchánek (A), Donaghey, Nilsen – Hlava, Plekanec (C), Jágr – J. Strnad, A. Kubík, Dvořáček – Račuk, Filip, Melka – Kristo, Pitule, M. Beran.
    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), Kremláček – Kantner, Kodýtek (A), Schleiss – Dzierkals, Mertl, M. Lang – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Malát, F. Přikryl, F. Suchý.

    Rozhodčí: Pražák, Jiří Ondráček I. – Jiří Ondráček II., Špůr

    Diváci: 2107
    ocianews.com