Ottawa – Toronto 3:2 (kon.) | Florida – Pittsburgh 5:4 (po pr.) | Columbus – Arizona 8:2 (kon.)
Buffalo – Montreal 5:1 (kon.) | Carolina – NY Islanders 6:3 (kon.) | NY Rangers – Dallas 2:3 (po pr.)
Detroit – Tampa 6:7 (po pr.) | Nashville – Seattle 3:4 (kon.) | Los Angeles – Vegas 6:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
3:2 (3:0, 0:0, 0:2)
Toronto Maple Leafs
Pátek 15.10.2021, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Hostům se ještě jednou podařilo zahrozit. Morgan Rielly vypálil z levého kruhu. Jeho pokus skončil kousek nad Forsbergovou brankou!
     
    59:19
    John Tavares hákoval při Zajcevově snaze střílet do prázdné branky. Po faulu ve středním pásmu je kapitán Toronta vyloučen. Hosté si berou oddechový čas.
     
    59:19
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (John Tavares – 2 min., hákování).
     
    59:05
    Jack Campbell opouští branku. Maple Leafs to zkoušejí v šesti bez gólmana!
     
    58:03
    Zajímavé situace na obou stranách. Nejprve za Campbellem cinkla tyč, na druhé straně skončil kotouč z hole Michaela Buntinga nad brankou.
     
    51:51
    Chris Tierney mohl domácímu týmu vrátit dvougólový náskok! V útočném pásmu se zmocnil volného kotouče, orazítkoval ale tyčku!
     
    50:43
    Obrovská skrumáž před brankou Ottawy! Vyznamenat se musel Anton Forsberg, který se zřejmě v závěru duelu nudit nebude! Toronto je teď jasně aktivnějším týmem.
    48:50 William NYLANDER - 3:2
     
    48:50
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A skutečně se tak děje! Hosté podruhé využívají přesilovku a dostávají se na dostřel. WILLIAM NYLANDER obdržel Spezzovu přihrávku do pravého kruhu ze vzdálenějšího rohu kluziště a křižnou ranou k levé tyči překonal Forsberga! Asistence: Jason Spezza a John Tavares.
     
    48:14
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Chris Tierney – 2 min., držení).
     
    43:42
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Pierre Engvall – 2 min., hákování).
     
    43:11
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Josh Brown – 2 min., krosček).
    43:11 Jason SPEZZA - 3:1
     
    43:11
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Teď už se hosté ze snížení radují. Rielly našel na pravé straně JASONA SPEZZU. Ten si popojel s pukem na vrcholek kruhu pro vhazování a bombou z nápřahu napálil kotouč přesně pod břevno. Využitá přesilová hra Toronta a další bude následovat. Asistence: Morgan Rielly.
     
    41:29
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Nikita Zajcev – 2 min., držení).
     
    40:01
    Střídání v týmu Toronto Maple Leafs: ze hřiště odchází Petr Mrázek, přichází Jack Campbell.
     
    39:58
    Petr Mrázek svým spoluhráčům v obraně rozhodně v kabině děkovat nebude. Teď jako by hosté vypustili závěr třetiny a ke střele z levé strany se tak dostal ještě Victor Mete. Gólman Toronta si v samém závěru periody připsal ještě jeden úspěšný zákrok, po zákroku betonem si na chvíli ustlal na zemi.
     
    36:29
    Obrana Toronta teď hoří jako papír! Tim Stützle projel mezi dvěma hráči Maple Leafs jako nůž máslem. Chybělo mu jediné – nasměrovat křižnou střelu mezi tři tyče.
     
    35:26
    Zachary Sanford se z pravé strany krásně prokličkoval skrze dva protihráče až před Mrázka. Ten jeho zakončení zápěstím vytěsnil lapačkou.
     
    27:41
    Ottawa má při početní výhodě velký tlak. Drake Batherson teď pálil z prostoru mezi kruhy. Český brankář jeho pokus vytáhl vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    26:43
    Na pravé straně dostal prostor Josh Norris. Jeho ráno Mrázek vyrazil.
     
    26:23
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Jake Muzzin – 2 min., krosček).
     
    25:20
    Jedna velká šance střídá další! Nyní byla blízko gólu Ottawa. Shane Pinto mířil na konci domácí kombinace do levého spodního růžku, Petr Mrázek ale fantasticky nastavil beton a zabránil další pohromě!
     
    24:19
    Tentokrát za brankářem Ottawy zvonila levá tyčka! Střelou od levého mantinelu ji orazítkoval Jake Muzzin.
     
    24:00
    Victor Mete ztratil puk na modré čáře a do samostatného úniku se dostal Michael Bunting! Své sólo ale zakončil jen pokusem do Forsbergovy vyrážečky!
     
    22:58
    Hned dvakrát si v krátkém sledu vylámal na Forsbergovi zuby William Nylander! Nejprve se švédský brankář výborně přemístil proti jeho střele z levé strany. Následně hasil i jeho další pokus k levé tyči.
     
    20:37
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Arťom Zub – 2 min., hákování).
    19:59 Alex FORMENTON - 3:0
     
    19:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak tomu se říká gól do šatny! Na časomíře zbývalo šest desetin sekundy, když se ALEX FORMENTON opřel po pasu Meteho uvnitř pravého kruhu pro vhazování do kotouče a nápřahem ho poslal přesně k pravé tyči. Mrázek máchl lapačkou pozdě. Asistence: Victor Mete.
    18:58 Tyler ENNIS - 2:0
     
    18:58
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Až teď! Od modré čáry vystřelil zápěstím Pinto a TYLER ENNIS tečoval puk těsně před Mrázkem mimo jeho dosah. Ottawa využívá přesilovou hru a odskakuje na rozdíl dvou tref. Asistence: Thomas Chabot a Tim Stützle.
     
    18:08
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Wayne Simmonds – 2 min., sekání).
     
    14:32
    Michael Bunting dostal nabito do pravého kruhu. Anton Forsberg stihl reagovat a máchl proti jeho střele lapačkou. Parádní zákrok!
     
    12:45
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Logan Shaw – 2 min., hákování).
    08:31 Chris TIERNEY - 1:0
     
    08:31
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ennisovu přízemní střelu zápěstím z pravé strany vyrazil Mrázek nalevo k Holdenovi. Ten poslal prudký pas před brankoviště, odkud kotouč usměrnil za záda českého brankáře bruslí CHRIS TIERNEY. Gól platí. Asistence: Nick Holden a Tyler Ennis.

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 9. Tierney (Holden, Ennis), 19. Ennis (Chabot, Stützle), 20. Formenton (Mete) – 44. Spezza (Rielly), 49. W. Nylander (Spezza, Tavares)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (F. Gustavsson) – Zub, Chabot (A), N. Zajcev, Mete, J. Brown, Holden – Batherson, Norris, Stützle – C. Brown (A), Pinto, N. Paul (A) – Ennis, Tierney, Formenton – P. Kelly, L. Shaw, Sanford.
    Toronto Maple Leafs: P. Mrázek (41. J. Campbell) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Dermott, R. Sandin – Marner (A), Tavares (C), N. Ritchie – W. Nylander, Kerfoot, Bunting – O. Kaše, Kämpf, Engvall – Spezza, Amadio, Simmonds.

    Rozhodčí: Charron, Dunning – Barton, Cherrey

    Diváci: 15 159
    ocianews.com