Ottawa – Toronto 3:2 (kon.) | Florida – Pittsburgh 5:4 (po pr.) | Columbus – Arizona 8:2 (kon.)
Buffalo – Montreal 5:1 (kon.) | Carolina – NY Islanders 6:3 (kon.) | NY Rangers – Dallas 2:3 (po pr.)
Detroit – Tampa 6:7 (po pr.) | Nashville – Seattle 3:4 (kon.) | Los Angeles – Vegas 6:2 (kon.)
po prodl.
Florida Panthers
5:4 (1:0, 1:2, 2:2 - 1:0)
Pittsburgh Penguins
Pátek 15.10.2021, 01:00 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:37 Carter VERHAEGHE - 5:4
     
    61:37
    Florida právě vstřelila branku!
    Nedáš, dostaneš! Krátce před rozhodujícím gólem neproměnil únik Rodrigues, díky čemuž se Florida následně dostala do přečíslení. Aleksander Barkov z pravého kruhu našel CARTERA VERHAEGHEA, jenž se úspěšnou střelou pod lapačku zapsal podruhé do listiny střelců. 5:4 po prodloužení. Asistence: Aleksander Barkov a MacKenzie Weegar.
    55:07 Aaron EKBLAD - 4:4
     
    55:07
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí vyrovnávají, takže v tuto chvíli je opět vše otevřené. Florida se natlačila před bránu, kde se nejlépe zorientoval AARON EKBLAD, jehož střela bekhendem zapadla parádně pod břevno. Obránce Panthers si tak připisuje svou druhou trefu v utkání. 4:4. Asistence: Owen Tippett a Jonathan Huberdeau.
    53:29 Aaron EKBLAD - 3:4
     
    53:29
    Florida právě vstřelila branku!
    Florida snižuje na rozdíl jediného gólu. Po střele ze strany zůstal kotouč za betonem DeSmithe, ale Barkov ani Reinhart jej do sítě nedorazili. Všech pět hráčů Pittsburghu poté vjelo do brankoviště a chtělo touš zastavit, nicméně hrací předmět se odrazil příhodně k AARONU EKBLADOVI, který už měl snadnou práci. 3:4. Bez asistence.
    48:31 Evan RODRIGUES - 2:4
     
    48:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Za dalších třicet sekund přidali hosté další branku! Po nahození Marka Friedmana se puk odrazil od tyče do nepřehledné situace. EVAN RODRIGUES v prvním případě ještě Bobrovského nepřekonal, ale následně už ano. 2:4. Asistence: Jason Zucker a Mark Friedman.
    48:01 Jake GUENTZEL - 2:3
     
    48:01
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté jdou poprvé v zápase do vedení! Usadili se v útočné třetině a poté si s odraženým kotoučem poradil JAKE GUENTZEL. Napoprvé ještě neuspěl, ale vzápětí zpoza brány odrazil puk od brusle Weegara. 2:3. Asistence: Jeff Carter a Kris Letang.
    38:58 Jeff CARTER - 2:2
     
    38:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté nakonec využívají přesilovku a máme tady srovnáno! JEFF CARTER vyslal z pravé strany střílené nahození, které si velmi nešťastně srazil do branky Aaron Ekblad. Bobrovskij na rychlou změnu směru puku reagovat nestačil. 2:2. Asistence: Kasperi Kapanen a Kris Letang.
    31:45 Danton HEINEN - 2:1
     
    31:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí propadli na vlastní modré čáře a Pittsburgh se dostal do přečíslení dvou na jednoho. Zakončení vzal na sebe DANTON HEINEN, který naprosto přesně zamířil nad pravé rameno Sergeje Bobrovského. 2:1. Asistence: Dominik Simon a John Marino.
    23:57 Anthony DUCLAIR - 2:0
     
    23:57
    Florida právě vstřelila branku!
    Rána Jeffa Cartera, která zamířila jen do bruslí bránících hráčů, vyšla hosty draze. Dopředu se na jednoho obránce hnali hned dva útočníci Floridy. Vatrano nastartoval ANTHONYHO DUCLAIRA, proti kterému sice DeSmith vystrčil hůl, ale od beka Friedmana se puk celkem nešťastně dokutálel za brankovou čáru. 2:0. Asistence: Frank Vatrano a Gustav Forsling.
    09:17 Carter VERHAEGHE - 1:0
     
    09:17
    Florida právě vstřelila branku!
    V 10. minutě otevírá skóre Florida. Domácí se prosadili pár sekund po vyhraném vhazování. Aleksander Barkov posunul na CARTERA VERHAEGHEA, jehož rána z vrcholu kruhu překvapivě propadla až do sítě. 1:0. Asistence: Aleksander Barkov.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 10. Verhaeghe (Barkov), 24. Duclair (Vatrano, Forsling), 54. Ekblad, 56. Ekblad (Tippett, Huberdeau), 62. Verhaeghe (Barkov, Weegar) – 32. D. Heinen (D. Simon, Marino), 39. J. Carter (Kasperi Kapanen, Letang), 49. Guentzel (J. Carter, Letang), 49. Rodrigues (Zucker, Friedman)


    Florida Panthers: Bobrovskij (S. Knight) – Ekblad (A), Weegar, Gudas, Forsling, Montour, Kiersted – S. Reinhart, Barkov (C), Verhaeghe – Tippett, S. Bennett, Huberdeau (A) – Hörnqvist, A. Lundell, Vatrano – Duclair, J. Thornton, Lomberg.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin (A), Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Friedman – Rust, J. Carter (A), Guentzel – Kasperi Kapanen, Rodrigues, Zucker – D. Heinen, Teddy Blueger, B. McGinn – Lafferty, B. Boyle, D. Simon.

    Rozhodčí: Kozari, Sutherland – Cormier, Flemington

    Diváci: 14 308
    ocianews.com