Ottawa – Toronto 3:2 (kon.) | Florida – Pittsburgh 5:4 (po pr.) | Columbus – Arizona 8:2 (kon.)
Buffalo – Montreal 5:1 (kon.) | Carolina – NY Islanders 6:3 (kon.) | NY Rangers – Dallas 2:3 (po pr.)
Detroit – Tampa 6:7 (po pr.) | Nashville – Seattle 3:4 (kon.) | Los Angeles – Vegas 6:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
6:3 (2:1, 2:2, 2:0)
New York Islanders
Pátek 15.10.2021, 01:15 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:18 Andrej SVEČNIKOV - 6:3
     
    59:18
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté zariskovali a zkusili hru bez gólmana, tedy pět na pět. Snížení se nedočkali, ba naopak inkasovali šestý gól, když DeAngelo od obranné modré čáry nahrál na tu útočnou ANDREJI SVEČNIKOVOVI, ruský forvard i s přispěním levé tyčky trefil odkrytou svatyni. Asistence: Anthony DeAngelo a Sebastian Aho.
     
    58:45
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Matthew Barzal totiž dostal dvouminutový trest za sekání a vstřelit dva góly v oslabení se zdá býti nereálným cílem.
     
    57:06
    Trenér Trotz využil vhazování v útočném pásmu k timeoutu, po němž se na led vrací šest hokejistů, gólman Ilja Sorokin zůstává na střídačce!
    51:36 Teuvo TERÄVÄINEN - 5:3
     
    51:36
    Carolina právě vstřelila branku!
    Aktivita Canes pokračovala a výsledkem je pátý gól! TEUVO TERÄVÄINEN si vyměnil kotouč s DeAngelem a z pravého kruhu vypálil z první nechytatelně nad levé Sorokinovo rameno. Asistence: Anthony DeAngelo a Andrej Svečnikov.
     
    50:47
    Hostům výrazně komplikuje situaci Oliver Wahlstrom. V útočném pásmu se dopustil naprosto zbytečného přečinu, když si držením pomohl proti Slavinovi.
    42:09 Jordan Staal orazítkoval pravou tyč
     
    42:09
    Další velká příležitost Canes, ani ta však neskončila gólem! Jordan Staal zpoza brány vyjel do pravého kruhu, odkud vypálil na zadní tyč, ale trefil pouze brankovou konstrukci.
     
    41:47
    Andrej Svečnikov zkusil velkou parádu, když si za bránou nabral puk na čepel hole a zkusil ho hodit do sítě k pravé tyči. Rozvlnil však jen boční síť.
    34:20 Anders LEE - 4:3
     
    34:20
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders jsou znovu na kontakt! Pulockovo nahození vyrazil Andersen jenom před sebe. Navrátilec z trestné lavice ANDERS LEE posléze zvládl těžké zpracování, načež dánskému fantomovi poslal kotouč forhendem k levé tyčce vedle betonu. Asistence: Noah Dobson a Kyle Palmieri.
     
    31:28
    Trenér Trotz zkusil trenérskou výzvu, znovu chtěl přezkoumat, zda Niederreiter přeci jen nehrál proti Sorokinovi nedovoleně. Gól ovšem zůstává v platnosti, hosté navíc inkasovali dvouminutový trest za neúspěšnou challenge.
    31:28 Nino NIEDERREITER - 4:2
     
    31:28
    Carolina právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Brind'Amoura disponují dvoubrankovým vedením! Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu NINO NIEDERRIETER, jenž sice se svou střelou neuspěl, nicméně Chára ho natlačil do brankáře Sorokina, jemuž puk vypadl a skončil v bráně. Rozhdočího konzultace s u videa netrvala dlouho, fanoušky rozjásala natažená pravice ke středovému kruhu. Bez asistence.
    26:30 Jordan MARTINOOK - 3:2
     
    26:30
    Carolina právě vstřelila branku!
    PNC Arena bouří, domácí mají zpět těsný jednobrankový náskok! Nahrávku Lorentze zpoza brány zachytil Cizikas, jenže místo vyhození se pokusil o zpracování, které mu hrubě nevyšlo a puk nabil do pravého kruhu JORDANU MARTINOOKOVI, za jehož střelou do pravé šibenice natahoval Sorokin vyrážečku marně. Asistence: Steven Lorentz a Derek Stepan.
     
    23:02
    Přesilovka Isles trvala minutu. Pak to v útočném pásmu přehnal s agresivitou Anders Lee, Nečase poslal na mantinel krosčekem.
     
    22:00
    A s Hurikány může být ještě hůř. Za nedovolené bránění si totiž jde odsedět dvě minuty na lavici hanby střelec prvního gólu Andrej Svečnikov.
    20:52 Brock NELSON - 2:2
     
    20:52
    Islanders právě vstřelili branku!
    Parádní vstup hokejistů z New Yorku do prostřední dvacetiminutovky! BROCK NELSON se z pravé strany natlačil před bránu. První střelou trefil položený Andersenův pravý beton, nicméně na druhý pokus uspěl, když si z velkého úhlu pomohl právě o beton gólmana, od něj se puk odrazil za brankovou čáru. Asistence: Anthony Beauvillier a Josh Bailey.
     
    16:46
    Druhým vyloučeným domácím hráčem je Brady Skjei. Americký obránce si počínal nedovoleně, krosčekem zastavil krajana Nelsona.
    13:57 Jesper FAST - 2:1
     
    13:57
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikáni dokonali obrat a jsou o pomyslný krok napřed! Krátce po vhazování vystřelil z levého kruhu zápěstím Jaccob Slavin a JESPER FAST změnil směr letu puku takovým způsobem, že na něj Sorokin nedosáhl a musel ho podruhé lovit ze sítě. Asistence: Jaccob Slavin a Jordan Staal.
     
    10:43
    Premiérovou početní převahu si vyzkoušejí i hosté. Dvě minuty vyfasoval Martin Nečas, když za vlastní bránou přesekl hokejku Baileymu.
    09:15 Andrej SVEČNIKOV - 1:1
     
    09:15
    Carolina právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Teuvo Teräväinen forhendem nahodil před bránu a byl to ANDREJ SVEČNIKOV, kdo šikovně nastavil hokejku a ztečoval černou gumu mezi Sorokinovy betony. Asistence: Teuvo Teräväinen a Ethan Bear.
    07:23 Mathew BARZAL - 0:1
     
    07:23
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak pozor! Rozhodčí se vrátili k momentu, kdy střílel po nahrávce od levého mantinelu MATTHEW BARZAL a po dlouhé poradě u videa došli k závěru, že Andersen sice zasahoval, ale až za brankovou čárou! Hra se tedy vrací do osmé minuty a Isles vedou! Asistence: Kyle Palmieri a Andy Greene.
     
    04:10
    První přesilovou hru si zahraje domácí Carolina. Americký útočník Brock Nelson nejprve napálil před sebou stojícího Skjeie, téhož hráče posléze zahákoval.
     
    03:36
    Martina Nečase dělily od prvního gólu centimetry! Z pravého kruhu tvrdě vypálil zápěstím mimo dosah Sorokina, ruského gólmana zachránila horní tyč.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. A. Svečnikov (T. Teräväinen, Bear), 14. Fast (Slavin, J. Staal), 27. Martinook (Lorentz, Stepan), 32. Niederreiter, 52. T. Teräväinen (A. DeAngelo, A. Svečnikov), 60. A. Svečnikov (A. DeAngelo, Aho) – 8. Barzal (Palmieri, A. Greene), 21. B. Nelson (Beauvillier, Josh Bailey), 35. A. Lee (Dobson, Palmieri)


    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, A. DeAngelo, Cole – M. Nečas, Aho, Kotkaniemi – T. Teräväinen, Trocheck, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Lorentz, Stepan, Martinook (A).
    New York Islanders: I. Sorokin (Cory Schneider) – Pulock, Pelech, Dobson, Z. Chára, Mayfield, A. Greene – Palmieri, Barzal, A. Lee (C) – Josh Bailey, B. Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Parise – Clutterbuck, Cizikas, Ross Johnston.

    Rozhodčí: Pochmara, Markovic – Fournier, MacPherson

    Diváci: 18 680
    ocianews.com