Ottawa – Toronto 3:2 (kon.) | Florida – Pittsburgh 5:4 (po pr.) | Columbus – Arizona 8:2 (kon.)
Buffalo – Montreal 5:1 (kon.) | Carolina – NY Islanders 6:3 (kon.) | NY Rangers – Dallas 2:3 (po pr.)
Detroit – Tampa 6:7 (po pr.) | Nashville – Seattle 3:4 (kon.) | Los Angeles – Vegas 6:2 (kon.)
konec
Nashville Predators
3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
Seattle Kraken
Pátek 15.10.2021, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Juuse Saros (NSH) – 22 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,0%, odchytal 59:06
    Philipp Grubauer (SEA) – 27 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,0%, odchytal 59:59

    Tři hvězdy utkání

    1. Alexander Wennberg (SEA) 1+1
    2. Jared McCann (SEA) 1+1
    3. Eeli Tolvanen (NSH) 1+0 (05:00:32)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 30-26; Zablokované střely: 12-12; Vhazování: 56%-44%; Hity: 16-22; Přesilové hry: 1/2-2/2; Trestné minuty: 11-11.
     
    Hokejisté Seattlu dosáhli ve druhém zápase inaugurační sezóny na historicky první vítězství v NHL, když v závěru první třetiny střetnutí otočili vývoj skóre zásluhou dvou přesilových her, a přestože Roman Josi po přestávce vyrovnal, Krakenu vrátil vedení Alexander Wennberg. Brandon Tanev poté ještě skóroval do prázdné brány podruhé v zápase a ani gól v naděje v podání Mikaela Granlunda 40 sekund před koncem už vyrovnání ze strany Nashvillu nepřinesl. Konečný výsledek zápasu v městě hudby. Nashville Predators 3 Seattle Kraken 4.
     
    Konec zápasu.
    59:20 Mikael GRANLUND - 3:4
     
    59:20
    Nashville právě vstřelil branku!
    MIKAEL GRANLUND využil nepřehledné situace u levé tyče a dorazil puk za záda ležícího Philippa Grubauera při hře bez brankáře! Asistence: Alexandre Carrier a Filip Forsberg. (stav 3:4)
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    58:39 Brandon TANEV - 2:4
     
    58:39
    Tým Seattle právě vstřelil branku!
    Mason Appleton z pravé strany minul prázdnou bránu, BRANDON TANEV ale poté využil zpětné přihrávky Jareda McCanna a z blízkosti přidal pojistku! Gól do prázdné brány a je to 2:4. Asistence: Jared McCann a Mason Appleton.
     
    58:12
    Juuse Saros je na střídačce. Hra bez brankáře!
    56:50 Philipp Grubauer podržel Kraken úžasným zákrokem!
     
    56:50
    Eeli Tolvanen měl velkou šanci, když z mezikruží mířil těsně nad ledem k levé tyči do protipohybu Philippa Grubauera, jenže bývalý brankář Colorada vytáhl úžasný reflexivní zákrok a pravým betonem puk vykopl! Neskutečné!
     
    56:01
    Matt Duchene mohl vyrovnat u pravé tyče, kde vypálil z ostrého úhlu s příklepem, Philipp Grubauer ale kotouč vyrazil levým ramenem!
     
    55:45
    Nashville ve třetí třetině dominuje a měl minimálně dvě velké šance na vyrovnání, jenže pasivita ze strany hokejistů Seattlu zatím nebyla potrestána. Skóre 2:3.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    55:17
    Jakov Trenin teď mohl využít šťastného odrazu puku, do kterého se bez přípravy opřel v levém kruhu, jenže Philipp Grubauer sevřel betony a parádně ho tak vychytal! Komerční přestávka.
     
    53:46
    Ryan Johansen byl hodně blízko vyrovnávacího gólu, když po nahození z pravého křídla tečoval puk těsně vedle vzdálenější levé tyče! Stále 2:3!
     
    53:01
    Seattle už hraje v závěru zápasu hodně jednoduše a zbytečně se nežene směrem do ofenzivy. Je to o gól.
     
    52:10
    Philip Tomasino vystřelil na ose útočného pásma z otočky od modré čáry a jeho pokus byl mezi kruhy zablokován. Dobrou práci odvedl Jérémy Lauzon.
     
    50:51
    Další zakázané uvolnění po nepřesné přihrávce podél střídaček, tentokrát v podání Krakenu. Stav stále 2:3.
     
    50:08
    Do konce zápasu zbývá odehrát necelých deset minut a ve třetí části zatím nesledujeme příliš pohledný zápas, což hraje do karet Seattlu Kraken. Komerční přestávka.
     
    49:48
    Mattias Ekholm se rozhodl na levém křídle pro táhlé nahození, které Philipp Grubauer sice nepodržel, puk ale proskákal vedle vzdálenější pravé tyče brány Krakenu.
     
    49:12
    Alexander Wennberg dojel pro puk a proti Nashvillu se pískalo po nepřesném pasu zakázané uvolnění – 2:3.
     
    47:57
    Alex Barre-Boulet sice na levém křídle vyhrál závod o puk, jenže Kraken se nedokázal udržet v útočném pásmu. Poté postavení mimo hru a krátká přestávka.
     
    45:43
    Predators otočili hru a Colton Sissons se chtěl prosadit na levém křídle podél hrazení, jenže jeho postup vpřed zastavilo postavení mimo hru. Skóre je nadále 2:3.
     
    44:05
    U levé tyče brány Krakenu bylo opět horko, žádný z domácích hráčů ale nedokázal puk procedit do sítě. Philipp Grubauer zasáhl a zmrazil puk pod lapačkou.
     
    43:59
    Nick Cousins mohl skórovat u levé tyče brány po přihrávce zpoza brány, když vypálil bez přípravy, jenže Philipp Grubauer maskou přizvedl puk do ochranné sítě! Další úspěšný a skvělý zákrok.
     
    43:18
    Luke Kunin chtěl přenést hru z pravého křídla doleva, jenže jeho úmysl skvěle vystihl Jaden Schwartz.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    42:33
    Predators nyní v rozpětí pouhých 16 sekund dvakrát nepřesně rozehráli podél hrazení a hra byla přerušena kvůli zakázanému uvolnění. Domácí nemohou střídat.
     
    41:10
    A další zákrok bývalého brankáře Washingtonu nebo Colorada, když zasáhl proti ráně od modré čáry lapačkou a tentokrát rozehrál za bránu. Kraken vede.
     
    40:11
    Philipp Grubauer snadno zasáhl proti nahození Preds od trestných lavic a rychle rozehrál na spoluhráče – 2:3.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 17-25; Zablokované střely: 10-5; Vhazování: 53%-47%; Hity: 12-13; Přesilové hry: 1/2-2/2; Trestné minuty: 11-11.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 4:11.
     
    Roman Josi po přestávce vyrovnal během přesilové hry 5 na 3 nádhernou bombou od modré čáry, jenže Seattle se krátce na to vrátil do vedení zásluhou hráče Alexandera Wennberga. Dosáhne Kraken ve druhém zápase inaugurační sezóny historicky první výhry? Skóre po druhé třetině. Nashville Predators 2 Seatlle Kraken 3.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    38:04
    Mattias Ekholm vypálil na levém křídle bez přípravy od modré čáry a Philipp Grubauer měl velké potíže s tím, aby kotouč udržel, nakonec se mu to ovšem podařilo.
     
    37:37
    Mark Giordano vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho střela s příklepem skončila v lapačce finského brankáře. Probíhá další komerční přestávka.
     
    36:26
    Juuse Saros musel dávat ihned po vhazování velký pozor, puk byl ale na přední tyči sražen mimo bránu.
     
    36:20
    Morgan Geekie dostal krásnou přihrávku do jízdy a z pravého kruhu mířil střelou zápěstím na vzdálenější levou tyč, kde Juuse Saros dobře zasáhl vyrážečkou a poté zneškodnil i dorážku Nathana Bastiana! Krátká komerční přestávka.
     
    34:45
    Seattle předvedl krásnou kombinační akci a Alexander Wennberg z pravé strany nahazoval puk na vzdálenější levou tyč, kde trefil brusli hráče Predators. Střela nikde.
     
    33:46
    Matt Duchene si najel v pravém kruhu na přihrávku z osy útočného pásma a chtěl vystřelit zápěstím, jenže jeho pokus byl zablokován a puk skončil ve vzduchu.
     
    33:15
    Kraken se mohl vydat do rychlého protiútoku, jenže podél střídaček nepřesně rozehrál. Zakázané uvolnění a vhazování po levici Philippa Grubauera.
     
    32:03
    Ryan Donato vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho táhlá střela zápěstím byla sražena Dantem Fabbrem vedle vzdálenější pravé tyče brány.
     
    30:54
    Philipp Grubauer před pár okamžiky zasáhl proti střele z pravé strany a poté se vydal za svou bránu, aby po nepřesném nahození Predators rychle a dobře rozehrál.
     
    30:09
    Seattle je opět ve vedení a s velkou chutí chtěl přidat na pravém křídle další gól, Juuse Saros byl ovšem proti. Po přerušení dostává prostor reklamní přestávka. Stav 2:3.
    29:54 Alexander WENNBERG - 2:3
     
    29:54
    Tým Seattle právě vstřelil branku!
    ALEXANDER WENNBERG si najel na vzdálenější pravé tyči na fantastickou přihrávku od Alexe Barrea-Bouleta z levého kruhu a z blízkosti skóroval do prázdné brány! Parádní práci odvedl také Joonas Donskoi, když v levém rohu udržel pod tlakem kotouč. Asistence: Alex Barre-Boulet.
     
    28:35
    Philip Tomasino si rovnal na bodu pravého kruhu puk na střelu, což se nelíbilo Carsonovi Soucymu, a ostrým hitem ho vyvedl z rovnováhy. Skvělá defenzivní práce.
     
    26:45
    Jordan Eberle si najel před bránu na nahození z pravého křídla a ostrého úhlu a mohl vrátit Krakenu vedení, jenže Juuse Saros ho vychytal!
     
    25:58
    Eeli Tolvanen mohl skórovat podruhé v zápase, když vypálil na bodu levého kruhu prudce s příklepem a Philipp Grubauer našel puk ve své lapačce. Hra přerušena.
     
    25:10
    Obrat mohl být na světě. Predators vypálili na bodu levého kruhu pro vhazování. Philipp Grubauer si ale jejich ránu našel a sevřel puk ve svém náručí.
    24:36 Roman JOSI - 2:2
     
    24:36
    Nashville právě vstřelil branku!
    ROMAN JOSI využil zpětné přihrávky z levé strany, když na ose útočného pásma vypálil bez přípravy od modré čáry a nádhernou bombou vymetl pravý horní roh brány! Domácí Predators vyrovnali v přesilové hře 5 na 3, takže mohou dokonat obrat v běžné početní výhodě. Skóre činí 2:2. Asistence: Filip Forsberg a Matt Duchene.
     
    24:14
    Brandon Tanev dostal dvě minuty za sekání a Nashville bude hrát 36 sekund přesilovou hru 5 na 3! Příležitost.
     
    22:50
    Adam Larsson nyní fauloval za vlastní bránou Nicka Cousinse, kterého zezadu krosčekem nepříjemně poslal hlavou na hrazení. Úvodní přesilová hra hráčů Preds.
     
    22:24
    Kraken si vytvořil velice slušný tlak a na Juuseho Sarose letěly v rychlém sledu tři střely, finský brankář ale dokázal všechny tři zneškodnit a dobře zachytit – 1:2.
     
    21:29
    Tanner Jeannot se ocitl mezi kruhy ve slibné střelecké pozici a dobře mířil do levého horní rohu brány, jenže Philipp Grubauer zasáhl skvěle vyrážečkou! Predators si musí na branku počkat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 4-12; Zablokované střely: 7-4; Vhazování: 57%-43%; Hity: 9-9; Přesilové hry: 0/0-2/2; Trestné minuty: 11-7.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:14.
     
    Nashville vykročil do úvodního zápasu v sezóně dobře, když se v úvodu prosadil Eeli Tolvanen, jenže závěr úvodní části patřil Krakenu. Seattle si poté zahrál dvě přesilové hry a obě dvě dokázal využít, když se o rychlý obrat postarali Jared McCann a Brandon Tanev. Po první třetině. Nashville Predators 1 Seatlle Kraken 2.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    17:50
    Brandon Tanev byl vyloučen nyní za nedovolené bránění a Filip Forsberg za nesportovní chování. Hra 4 na 4.
    17:33 Brandon TANEV - 1:2
     
    17:33
    Tým Seattle právě vstřelil branku!
    BRANDON TANEV si rychle najel u levé tyče na fantastickou zpětnou zadovku od Alexandera Wennberga a z blízkosti v přesilové hře napálil puk bez přípravy do odkryté sítě! Asistence: Alexander Wennberg a Joonas Donskoi. (1:2)
     
    17:25
    Seattle se vrátil do útočného pásma a Ryan Donato vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování bez přípravy, jeho ránu s příklepem ale detekoval Juuse Saros.
     
    16:26
    Ryan Donato sestřelil za bránou Nashvillu ostře k ledu Bena Harpura poté, co ztratil v rychlosti stabilitu. Rozhodčí se rozhodli nevylučovat a rozhodnutí je správné. Hráči Krakenu pokračují ve své přesilové hře.
     
    15:39
    Po komerční přestávce bude následovat další přesilová hra Seattlu. Alexandre Carrier vyloučen za podrážení.
    15:27 Jared MCCANN - 1:1
     
    15:27
    Tým Seattle právě vstřelil branku!
    JARED MCCANN teď využil volného prostoru na levém křídle a téměř od modré čáry puk nahodil směrem na bránu Preds, před kterou se puk od vracejícího se obránce Nashvillu odrazil mimo dosah Juuseho Sarose! Kraken využil historicky první přesilovou hru a vyrovnal skóre utkání na 1:1. Asistence: Mark Giordano a Jordan Eberle.
     
    14:46
    Jared McCann se mohl řítit sám na bránu, jenže všichni přestali hrát a hra pak byla přerušena kvůli bitce mezi Vincem Dunnem a Jakovem Treninem, který se rychle vydal pomstít ostrým hitem sestřeleného Lukea Kunina. Jakov Trenin ale ještě dostal dvě minuty za hrubost, takže Kraken si zahraje přesilovou hru. Dokáže srovnat?
     
    14:30
    Colton Sissons na pravém křídle vypálil směrem na vzdálenější levou tyč, kde Philipp Grubauer zasáhl pravým betonem a vyrazil puk do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    12:40
    Mason Appleton se teď ocitl u levé tyče ve velké příležitosti, jenže kotouč nedokázal ideálně trefit a Juuse Saros střelu z blízkosti úspěšně vyrazil!
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:24
    Vince Dunn krásně zasekl puk v levém kruhu pro vhazování a poté rychle vystřelil zápěstím, Juuse Saros měl ovšem v bráně čistý výhled, a tak puk vyrazil.
     
    10:09
    Alexander Wennberg si najížděl na levém křídle ve velké rychlosti na puk, ještě před útočnou modrou čárou ho ale u hrazení ostře a čistě dohrál Roman Josi.
     
    08:23
    Jérémy Lauzon vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a Juuse Saros nedokázal jeho pokus na přední tyči udržet v náručí, dorážka ovšem nepřišla.
     
    07:30
    Kraken vyhrál vhazování v neutrální zóně a Morgan Geekie vypálil na pravém křídle bez přípravy s příklepem. Juuse Saros puk vyrazil do ochranné sítě.
     
    06:51
    Ze zápasu uběhlo necelých sedm minut a Nashville vede v úvodním zápase letošní sezóny nad nováčkem ze Seattlu 1:0. Úvodní gól obstaral Eeli Tolvanen. Komerční přestávka.
     
    06:13
    Jaden Schwartz zkusil na levém křídle vypálit z ostrého úhlu a puk orazítkoval vyrážečku Juuseho Sarose.
     
    05:46
    Vince Dunn se pokusil vypálit v levém kruhu pro vhazování bez přípravy a tvrdá rána mu poměrně sedla, jenže puk skončil v náručí připraveného Juuseho Sarose.
     
    05:13
    Philipp Grubauer si připsal v rychlém sledu dva dobré zákroky a spoluhráči poté vyhodili puk na zakázané uvolnění. Eeli Tolvanen udeřil a prolomil ledy v Nashvillu.
     
    04:05
    Seattle se pokusil rychle vyrovnat, jenže táhlá střela od modré čáry zamířila z levé strany do lapačky Juuseho Sarose, který se stal jedničkou po odchodu Pekky Rinneho.
    03:18 Eeli TOLVANEN - 1:0
     
    03:18
    Nashville právě vstřelil branku!
    EELI TOLVANEN teď využil ihned po vhazování nepozornosti dvojice zadáků Krakenu, když si u levé tyče přikopl bruslí puk na hokejku a poté z velké blízkosti zamířil nad vyrážečkou Philippa Grubauera k přední tyči! Nashville z ničeho nic udeřil a ujal se v úvodu dnešního utkání vedení 1:0! Asistence: Luke Kunin a Mikael Granlund.
     
    02:45
    Kraken rychle rozpohyboval puk v útočném pásmu a dostal se k několika střeleckým pokusům, z nichž poslední byl zablokován. Dorážka do prázdné brány nepřišla.
     
    01:44
    Morgan Geekie se snažil prosadit u pravé tyče z otočky bekhendem, jenže neuspěl, a táhlá střela Jamieho Oleksiaka od modré čáry skončila v náručí Juuseho Sarose.
     
    01:11
    Hra je v úvodu zápasu hodně často přerušována. Dvakrát po sobě skončil kotouč v hledišti a je jisté, že minimálně dva fanoušci si dnes domů odnesou cenný suvenýr.
     
    00:42
    Eeli Tolvanen ve středním pásmu skvěle vystihl rozehrávku Seattlu, jenže poté nedokázal přesně přihrát.
     
    00:01
    Alexander Wennberg vyhrál úvodní vhazování zápasu a druhé vystoupení Krakenu v NHL bylo zahájeno. Nashville proti nováčkovi soutěže zahajuje novou sezónu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Saros (Rittich) – A. Carrier, Josi (C), P. Myers, Ekholm (A), Fabbro, Harpur – Duchene, Johansen, F. Forsberg – Kunin, Mikael Granlund (A), Tolvanen – Tomasino, C. Glass, Cousins – Jeannot, Sissons, Trenin. Hlavní trenér: John Hynes.

    Seattle Kraken: Grubauer (Driedger) – Giordano (C), Soucy, A. Larsson (A), Oleksiak, Lauzon, Vince Dunn – Jordan Eberle, McCann, Schwartz (A) – Donskoi, Wennberg, Barre-Boulet – Appleton, Geekie, Donato – Bastian, Sheahan, B. Tanev. Hlavní trenér: Dave Hakstol.

    Rozhodčí: Ian Walsh, Pierre Lambert. Čároví: CJ Murray, Libor Suchánek.
     
    Seattle Kraken

    Seattle zahájil inaugurační sezónu v NHL na ledě Vegas, a přestože prohrával už rozdílem tří branek, nakonec závěr utkání pořádně zdramatizoval a nebyl daleko od toho, aby dosáhl prodloužení nebo dokonce vítězství v základní hrací době. Ryan Donato vstřelil v polovině zápasu historicky první gól Krakenu v zámořské NHL a o 72 sekund později snížil na rozdíl jednoho gólu Jared McCann. Seattle dokázal ve třetí třetině dokonat velký obrat z 0:3 na 3:3, když se nádhernou střelou prosadil Morgan Geekie. Štěstí se nakonec přiklonilo k Vegas, na jehož stranu strhl bruslí vítězství Chandler Stephenson.
     
    Nashville Predators

    Nashville bude vstupovat do nového ročníku NHL bez legendárního Pekky Rinneho, který v organizaci strávil úžasných patnáct let a rozhodl se ukončit svou kariéru. Finský brankář je dvojnásobným vítězem finské ligy s Kärpätem Oulu a stříbrným medailistou z mistrovství světa 2014. O rok později poté nechyběl na světovém šampionátu v Praze. Zaplnit vzniklé prázdné místo po fantastickém brankářovi se bude kromě jeho krajana Juuseho Sarose snažit také český brankář David Rittich, který přišel do Nashvillu jako volný hráč z Toronta, ale určitě si ho lépe pamatujete z působení v týmu Calgary.
     
    Seattle má za sebou svůj historicky první zápas v rámci základní části NHL a navzdory porážce na ledě Vegas si nevedl úplně špatně. Kraken ukázal obrovskou sílu, když dokázal Golden Knights připravit o tříbrankový náskok, a ve druhém venkovním utkání v řadě ho čeká Nashville. Preds proti nováčkovi soutěže vstupují do nové sezóny.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. Tolvanen (Kunin, Mikael Granlund), 25. Josi (F. Forsberg, Duchene), 60. Mikael Granlund (A. Carrier, F. Forsberg) – 16. McCann (Giordano, Jordan Eberle), 18. B. Tanev (Wennberg, Donskoi), 30. Wennberg (Barre-Boulet), 59. B. Tanev (McCann, Appleton)


    Nashville Predators: Saros (Rittich) – A. Carrier, Josi (C), P. Myers, Ekholm (A), Fabbro, Harpur – Duchene, Johansen, F. Forsberg – Kunin, Mikael Granlund (A), Tolvanen – Tomasino, C. Glass, Cousins – Jeannot, Sissons, Trenin. Hlavní trenér: John Hynes.
    Seattle Kraken: Grubauer (Driedger) – Giordano (C), Soucy, A. Larsson (A), Oleksiak, Lauzon, Vince Dunn – Jordan Eberle, McCann, Schwartz (A) – Donskoi, Wennberg, Barre-Boulet – Appleton, Geekie, Donato – Bastian, Sheahan, B. Tanev. Hlavní trenér: Dave Hakstol.

    Rozhodčí: Ian Walsh, Pierre Lambert. Čároví: CJ Murray, Libor Suchánek

    Diváci: 17159
    thejrc.org