Vltavín – Motorlet 2:1 (kon.) | Benešov – Sokolov 3:0 (kon.) | Rakovník – Povltavská 3:1 (kon.)
Domažlice – Hostouň 3:1 (kon.)
konec
FK Benešov
3:0 (2:0)
FK Baník Sokolov
Sobota 16.10.2021, 10:15 • SK Benešov • Česká fotbalová liga (A) • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní dopoledne. Vítám vás při sledování 12. kola ČFL, u zápasu mezi Benešovem a Sokolovem.
     
    Jedná se o souboj dvou týmů z dolní poloviny tabulky. Nejprve k Benešovu. Ten v dosavadních dvanácti zápasech nasbíral jedenáct bodů, hůře na tom jsou pouze čtyři celky. Z třetí nejvyšší soutěže sestupuje jenom poslední tým, kterým je momentálně Rakovník, ten ztrácí na Benešov pět bodů. Benešov čeká na vítězství už tři zápasy, po porážkách s Motorletem a Příbramí B alespoň remizoval 1:1 s rezervou Plzně.

    Sokolov je v tabulce tím hůře postaveným mužstvem. Na dnešního soupeře ztrácí jediný bod a je na čtrnácté příčce, pod sebou má pouze Povltavskou fotbalovou akademii a již zmíněný Rakovník. Momentálně drží tým z Karlovarského kraje sérii dvou utkání bez porážky, na vítězství 2:1 v Domažlicích navázal remízovým výsledkem 2:2 s Příbramí B.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Benešov: Víšek – Srb, J. Vosáhlo, Filip, Pedro, Tomek, Kalod, Roháč, Vrňák (C), Brokeš, Kulhavý.
    Náhradníci: Bára – Ježdík, Meszáros, O. Vosáhlo, Ziman.

    FK Baník Sokolov: Štrunc – Hajdo, Stan, Čermuš, Řezáč, Kovář, Blažek (C), Majka, Kolář, Martinec, Bílek.
    Náhradníci: Richter – Krlička, Stockner, Kýček, Olah, Dubnický.

    Rozhodčí: Hodek – Duda, Špindlerová.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních žlutých dresech, fotbalisté Sokolova po dnešní střetnutí oblékli dresy barvy zelené.
     
    3
    Domácí fanoušci si jen smutně povzdychli. Do zajímavé příležitosti směřoval Miroslav Tomek, ale Štrunc vyběhl a zažehnal hrozící nebezpečí.
     
    4
    Vojtěch Štrunc se nyní postaral o úsměvnou situaci, když nezvládl zpracování malé domů a málem si vstřelil vlastní gól, míč odkopával z brankové čáry.
     
    5
    Nohama si zahrál i gólman na druhé straně, tedy Petr Víšek. Se zpracováním problém neměl, následně přenesl hru doleva na Srba.
     
    6
    Hráči Benešova ukazují, že ne nadarmo jsou pasováni do role favorita. Kombinují na polovině soupeře a hledají cestičku do pokutového území.
     
    7
    Prvoligovými zkušenostmi nabitý Richard Kalod si naběhl za obranu, jenže od Roháče dostal příliš dlouhou nahrávku, kterou na hrací ploše nestihl.
     
    7
    Benešov právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Nikla jsou za vyvinutý tlak v úvodu utkání odměněni vedoucí trefou! Kousek za hranicí pokutového území napřáhl MIROSLAV TOMEK, Štrunc na střelu k levé tyči nedosáhl.
    7. Miroslav TOMEK - 1:0
     
    9
    Nyní bude na hostech, jak se s nastálou situací popasují. I oni mají na hřišti početnou skupinku fanoušků, jež si udělala výlet do Benešova.
     
    10
    Přetažený centr od pravé lajny vracel Ondřej Brokeš do ohně. Hledal nejspíše Richarda Kaloda, ten reagoval příliš pozdě.
     
    11
    Dominik Hajdo nevymýšlel žádné složitosti a dlouhý nákop odvrátil z voleje pravačkou mimo hrací plochu. Aut pro Benešov.
     
    12
    Hráči ve žlutém často zkouší štěstí vzduchem. Vysoký míč vyslal do vnitra pokutového území Miroslav Tomek, Stan přehlavičkoval Roháče.
     
    13
    Do brejku vystartoval Dan Martinec. Zbavil se jednoho protihráče, ale narazil na druhého, jímž byl pozičně výborně postavený Jakub Vosáhlo.
     
    14
    Miroslav Tomek obdržel výborný pas po levé lajně. Přestože měl dostatek času, tak centroval už z prvního doteku, našel pouze jednoho z obránců.
     
    15
    Chytře si Richard Kalod pustil míč za sebe, jenže pak nad ním ztratil kontrolu a byl to Jakub Blažek, kdo zažehnal nebezpečí.
     
    16
    Brankář Petr Víšek si narazil s Pedrem a pak měl velké problémy, protož míč na nerovném povrchu nebezpečně vyskočil. Gólman situaci vyřešil na jistotu, odkopem do autu.
     
    17
    V akci znovu Víše. Tentokráte si počínal s o poznání větší jistotou, když vyběhl proti centru zprava a kulatý nesmysl udržel v rukavicích.
     
    18
    Hráči Sokolova již delší dobu běhají bez míče a do presinku se moc nemají. Stoperská dvojice Benešova si tak v poklidu vyměňuje míč mezi sebou.
     
    19
    Dlouhý aut po pravé lajně bez větších problémů zpracoval Pavel Roháč. Následně se zkusil probojovat za záda Martince, jenž v poslední chvíli vypíchl soupeři míč z pod kopačky ve skluzu.
     
    20
    Miroslav Tomek byl blízko druhému gólu! Avšak potřeboval by ještě o něco víc centimetrů, neboť v pokutovém území sice naskakoval sám, ale vysoký centr nezvládl sklopit do brány, míč proletěl nad břevnem.
     
    21
    Benešovský kapitán Zdeněk Vrňák vybojoval standardku v podobě rohového kopu. Proti přesile šikovně nastřelil obránce, od nějž se míč odrazil do zámezí.
     
    22
    Zajímavý signál, kdy putovala přízemní nahrávka do malého vápna na Davida Filipa, jenž z první o pořádný kus přestřelil.
     
    23
    Kamil Kulhavý nepochopil úmysl Srba a za dlouhým pasem se vůbec nerozběhl. Vojtěch Štrunc tak nemusel řešit nic složitého.
     
    24
    Slibně vypadající brejk zazdil Ondřej Brokeš. Rychlost měl solidní, jenže nahrávku na Tomka mu vůbec nevyšla, Vojtěch Čermuš ji vystihl.
     
    25
    Hosté útočili na vyrovnání z pokutového kopu. Proti polovysokému centru vystartoval Petr Víšek a pravou rukou míč vyrazil ven z pokutového území.
     
    27
    Benešov právě vstřelil branku!
    Domácí podnikli rychlý protiútok, výsledkem je druhý gól! Kalod si od levé lajny navedl balón na střed k hranici šestnáctky, odkud patičkou posunul míč za sebe na PETRA SRBA, ten technickým pokusem placírkou k levé tyči proměnil Štrunce v diváka.
    27. Petr SRB - 2:0
     
    28
    Dalšímu nebezpečí zamezil David Kolář. Proti vysokému míči za obranu šel do skluzu a kulatý nesmysl odvrátil těsně před Tomkem.
     
    29
    Čitelnou nahrávku Brokeše k levé lajně vystihl Dan Martinec. Pokusil se okamžitě o rychlý protiútok, ale Daniel Kovář se mu nerozběhl.
     
    30
    Sokolov dostal balón na útočnou polovinu. Dominik Hajdo poslal autové vhazování až do pokutového území, ve vzduchu kraloval bránící Jakub Vosáhlo.
     
    31
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval Matěj Majka. Ve skluzu sice nejprve trefil balón, ale přitom i tvrdě zajel do pravého kotníku Kulhavého.
     
    32
    Zbytečný faul vyrobil u levé lajny Nucu Stan. Pod tlakem hrajícího Tomka stačilo vytlačit mimo hrací plochu, nicméně jednadvacetiletý Ukrajinec zaváhal a zřejmě neúmyslně mu stoupl na levou nohu.
     
    33
    Standardku Sokolov přežil a do brejku vyrazil David Kolář. Miroslav Tomek předvedl taktický faul, naděje hostů na protiútok trvala jen chvíli.
     
    34
    Kousek za polovinou hřiště Ondřej Brokeš fauloval Petra Bílka, jenž si vyloženě šel pro nedovolený zákrok a svůj cíl splnil.
     
    35
    Sám Bílek se chopil exekuce volného přímého kopu a neprovedl ji vůbec dobře, centrovaný míč odhlavičkoval Dominik Pedro do autu.
     
    36
    Z brány vystartoval Vojtěch Štrunc až mimo šestnáctku, aby zamezil hrozícímu nebezpečí. Míč odpálil do autu, přesto jej bude mít v moci Benešov, protože za obranu nabíhající Blažek se v době nahrávka nacházel v ofsajdu.
     
    37
    Druhé postavení mimo hru v krátkém časovém sledu v krátkém časovém sledu, tentokráte se nechal do ofsajdové pasti chytit Petr Řezáč.
     
    38
    Matěj Majka měl dostatek prostoru na centr, avšak vůbec mu nevyšel. Kulatý nesmysl poslal nad branku Víška, ten celou situaci kontroloval.
     
    39
    Blízko třetímu gólu byl Richard Kalod. Prodral se za záda posledního obránce, ovšem narazil na vyběhnuvšího Štrunce, jehož napálil do pravé ruky.
     
    40
    Neuspěl ani Miroslav Tomek. Rozmyslel si útok na vlastní pěst a zleva vyzkoušel centr šajtlí, ale zasáhl pouze blokujícího Čermuše.
     
    41
    Kamil Kulhavý přenesl hru na Zdeňka Vrňáka. Tomu vyšlo zpracování na jedničku, akci posléze zpomalil zpětným pasem k obráncům.
     
    42
    U levé lajny převzal krátkou přihrávku Petr Srb a po zpracování vyslal vysoký balón o pokutového území. David Koláč zabránil příležitosti za cenu rohového kopu.
     
    43
    Kulatý nesmysl propadl až na zadní tyč, kde číhal Miroslav Tomek. Míč ovšem netrefil ideálně a vypálil o pořádný kus vedle pravé tyče.
     
    44
    Velký přehled ukázal Petr Víšek, jenž před odkopem zvedl hlavu a odstartoval protiútok, neboť vyslal po levé lajně Roháče, tomu vůbec nevyšla přihrávka na Kulhavého.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Benešovem a Sokolovem nabídl dvě branky a obě se postaralo favorizované domácí mužstvo. Skóre střetnutí otevřel v 7. minutě střelou zpoza pokutového území k levé tyči Miroslav Tomek a z podobné pozice mířil do stejného místa nechytatelně o devatenáct minut později Petr Srb. Svěřenci kouče Nikla jsou lepším týmem a jejich vedení je zasloužené. Sokolov musí hru výrazně zlepšit, pokud chce pomýšlet alespoň na bod.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:17.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Matěj Majka, přichází Daniel Krlička.
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází David Kolář, přichází Marek Stockner.
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Petr Bílek, přichází Kryštof Kýček.
     
    47
    Zatímco domácí kouč neměl žádný důvod ke změně, tak hostující trenér provedl hned tři změny a dal tak najevo, že hra jeho svěřenců v první půli se mu vůbec nelíbila.
     
    48
    První nebezpečnější akce druhého dějství patřila Sokolovu. Po levé lajně nastartoval motory nově příchozí Kryštof Kýček, avšak zradilo ho zpracování.
     
    49
    Na gól útočil Richard Kalod. Gólmana Štrunce viditelně zaskočil lobem k levé tyči, nicméně gólman měl štěstí, balón skončil v boční síti.
     
    50
    Petr Víšek si neodpustil zaváhání. Vyběhl proti centru, který ale v rukou neudržel. Ovšem rychle zareagoval, aby jej nakonec sebral těsně před Stocknerem.
     
    51
    Benešov měl k dispozici rohový kop. Zdeněk Vrňák centroval na přední tyč, kde Ondřej Brokeš nedovoleně atakoval Stana.
     
    52
    Jak je vidět, tak Víšek rád hraje i mimo šestnáctku. Vyběhl proti balónu a nekompromisně jej odpálil na útočnou polovinu těsně před sprintujícím Martincem.
     
    53
    Miroslav Tomek přenesl hru doprava na kraj pokutového území, kam si zaběhl Pavel Roháč. Ještě vylepšil střeleckou pozici Vrňákovi, technický pokus proletěl těsně nad břevnem.
     
    54
    Benešov právě vstřelil branku!
    Fotbalisté Benešova udělali další důležitý krok směrem k zisku tří bodů. PETR SRB převzal v pokutovém území míč a dostal ho pod kontrolu, načež s ledovým klidem přeloboval padajícího brankáře.
    54. Petr SRB - 3:0
     
    55
    Hosté ještě nemusí úplně skládat zbraně, každopádně to budou mít hodně těžké. Zatím si nevypracovali jedinou gólovku a ztrácí už tři branky.
     
    56
    Vlastní chybou si při rozehrávce zavařil Pavel Roháč, když stoupl na balón a na chvíli nad ním ztratil kontrolu. Rychle se však zorientoval a nahrál Vrňákovi.
     
    57
    Jakožto poslední hráč si Jakub Vosáhlo dovolil hodně odvážnou kličku proti Blažkovi. Ta mu vyšla, soupeř ho posléze fauloval.
     
    58
    Pavel Roháč v rychlostním souboji předčil Daniela Kováče, který soka ve finální fázi ještě zatáhl za dres, ale ani to mu nepomohlo. Přímý kop pro Benešov.
     
    59
    Na výbornou nahrávku po levé lajně si naběhl Miroslav Tomek. Cíleně hledal Petra Srba, který si na hattrick ještě bude muset počkat, na míč nedosáhl.
     
    60
    Hodina z utkání je minulostí, do konce zbývá posledních třicet minut. Benešov navýšil vedení, které je momentálně tříbrankové a Sokolov nevypadá, že by měl střetnutí zdramatizovat.
     
    61
    Za normálních okolností by Richard Kalod z levé strany šestnáctky určitě střílel, ale i on chtěl třetí trefu pro Srb. Jenže ani dvougólový střelec se zpětným pasem nepočítal a znovu za ním natahoval nohu bez úspěchu.
     
    62
    Velkou rychlost nabral zleva Miroslav Tomek. S míčem doběhl až do pokutového území, ve skluzu míč poslal slabě do rukavic gólmana.
     
    63
    Domácí, přestože vedou o tři góly, usilují o další trefy. Z dvaceti metrů vypálil zajímavý projektil Ondřej Brokeš, balón proletěl nad břevnem.
     
    64
    Dominik Pedro chyboval v rozehrávce a hosté vystartovali ve dvou proti jednomu obránci. Dan Martinec ale nenabral dobrou rychlost a Vosáhlo jej doběhl a obral o míč.
     
    65
    Protiútok Benešova táhl po pravé lajně Kamil Kulhavý. Vyzkoušel centr, který se mu hrubě nepovedl, kulatý nesmysl nasměroval do boční sítě.
     
    66
    Pěknou kličkou po levé ruce se Daniel Kovář uvolnil přes Filipa, aby následně překvapivě z velkého úhlu vypálil na bližší tyč. Víšek se zaskočit nenechal a zasáhl pravou nohou.
     
    67
    Petr Řezáč musel rychle jednat, nakonec centroval levou nohou ve skluzu. Bránící Jakub Vosáhlo odvrátil balón nad vlastní bránu.
     
    67
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Kamil Kulhavý, přichází Ondřej Vosáhlo.
     
    69
    Exekuce rohového kopu měla k ideál hodně daleko. Daniel Kovář vyslal nízký balón, ten skončil v boční síti benešovské brány.
     
    70
    Hráči Benešova neotáleli a vyrazili do rychlého brejku. Miroslav Tomek si narazil s Kalodem, načež při centru trefil Čermuše, rohový kop má k dispozici i Benešov.
     
    71
    Přetažený pas na zadní tyč si pohlídal Daniel Krlička. Moc dobře věděl o Pedrovi, kulatý nesmysl přizvedl mimo jeho dosah.
     
    71
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Petr Řezáč, přichází Matyáš Dubnický.
     
    72
    Domácí drží hrací předmět na útočné polovině. Ondřej Brokeš hledal uličku na Kaloda, ale nenašel, volného míče se posléze chopil Srb.
     
    74
    Gólman Vojtěch Štrunc vyboxoval centr Kaloda nejistě přímo k nohám Srba, jenž si na střelu nevěřil a nahrál pod sebe Ondřeji Vosáhlovi, ten přestřelil.
     
    75
    Netrvalo dlouho a domácí znovu zaútočili. Tentokráte Petr Srb nabral větší sebevědomí, avšak střelu pravou nohou úspěšně zblokoval Dan Martinec.
     
    76
    Ofsajdové postavení si nepohlídal Richard Kalod. Každopádně ani tak na vyběhnuvšího brankáře nevyzrál a trefil ho do levé nohy.
     
    77
    Dlouhý odkop Štrunce prodloužil Dubnický do míst, kde neměl žádného protihráče. Jakub Vosáhlo měl dost času na zpracování i přihrávku.
     
    78
    U levé lajny ukázal výborné krytí balónu Marek Stockner, k němuž se stáhl Zdeněk Vrňák, soka připravil o balón jen za cenu faulu.
     
    78
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Jakub Blažek, přichází Marin Olah.
     
    80
    Petru Srbovi není hattrick přán. Po sérii odrazů se dostal ke střele, aby pravačkou z dobré pozice přestřelil bránu o několik metrů.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězství Benešova není pochyb. Domácí vedou rozdílem tří branek a na trávníku jsou stále jasně lepším týmem.
     
    82
    Balónu si užil rovněž brankář Petr Víšek, jehož dlouhou malou domů oslovil David Filip. Zpracování proběhlo bez problémů, stejně tak nahrávka volnému Pedrovi.
     
    83
    Matyáš Dubnický sice převzal míč, ale hodil si ho pryč z ideální střelecké pozice, ve snaze o centr pak trefil pouze obránce.
     
    84
    Svěřenci kouče Nikla mají hru pevně pod kontrolou. Kombinují v blízkosti poloviny hřiště, dopředu už se ani tolik neženou, což je pochopitelné.
     
    84
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Petr Srb, přichází Tomáš Meszáros.
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Richard Kalod, přichází Timotej Ziman.
     
    86
    Pěknou individuální akci předvedl Pavel Roháč. S míčem se prodral až do pokutového území, přes nataženou pravačku Stana ovšem balón nepropasíroval.
     
    87
    Útočným faulem se provinil Miroslav Tomek. Nepočítal se skutečností, že Kýček dá tělo před míč, protihráče zezadu nešetrně sestřelil.
     
    88
    Čerstvý Tomáš Meszáros udělal v pokutovém území kličku po své levé ruce Stocknerovi, vzápětí vystřelil levačkou. Štrunc se nenechal zaskočit a míč vyrazil ke spoluhráči.
     
    89
    Ondřej Vosáhlo mohl zkusit hrát dopředu, avšak rozhodl se neriskovat a zapojil do hry Davida Filipa. Zápas se dohrává v poklidném tempu.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Benešova potvrdili roli favorita a v rámci 12. kola ČFL porazili na domácím hřišti Sokolov 3:0. K zisku tří bodů zaveleli domácí už v prvním poločase, v němž získali dvougólový náskok zásluhou Miroslava Tomka a Petra Srba. Petr Srb přidal svou druhou trefu v 54. minutě, čímž dal benešovskému vítězství pojistku. Zbytek střetnutí se odehrával v poklidnějším duchu, příležitostí již k vidění mnoho nebylo.

    Svěřenci kouče Nikla se díky vítězství odpoutali od třinácté Hostouně na rozdíl tří bodů, Sokolov zůstává třetí od konce s náskokem jediného bodu na poslední Rakovník.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:09:23)

    Milan Huppert

    Branky: 7. Tomek, 27. Srb, 54. Srb


    FK Benešov: Víšek – Srb (84. Meszáros), J. Vosáhlo, Filip, Pedro, Tomek, Kalod (84. Ziman), Roháč, Vrňák (C), Brokeš, Kulhavý (67. O. Vosáhlo).
    Náhradníci: Bára – Ježdík, Meszáros, O. Vosáhlo, Ziman.

    FK Baník Sokolov: Štrunc – Hajdo, Stan, Čermuš, Řezáč (71. Dubnický), Kovář, Blažek (C) (78. Olah), Majka (46. Krlička), Kolář (46. Stockner), Martinec, Bílek (46. Kýček).
    Náhradníci: Richter – Krlička, Stockner, Kýček, Olah, Dubnický.

    Rozhodčí: Hodek – Duda, Špindlerová

    Diváci: 120
    thejrc.org