Frýdek-Místek – Zlín B 1:0 (kon.) | Hlučín – Rosice 0:0 (kon.) | Zlínsko – FKM Vysočina Jihlava 2:0 (kon.)
Vel. Meziříčí – Uničov 0:2 (kon.) | Uh. Brod – Vratimov 1:0 (kon.)
konec
ČSK Uherský Brod
1:0 (0:0)
FC Vratimov
Sobota 16.10.2021, 14:30 • Orelský stadión, Uherský Brod • Moravskoslezská fotbalová liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní odpoledne. Vítám vás při sledování 12. kola MSFL, u zápasu mezi Uherským Brodem a Vratimovem.
     
    Utkání nabídne souboj dvou tabulkových sousedů. Co se týče Uherského Brodu, tak ten aktuálně okupuje devátou příčku se ziskem šestnácti bodů. V posledních pěti zápasech svěřenci kouče Ondy dvakrát zvítězili, jednou remizovali a dvakrát prohráli. Momentálně drží sérii dvou zápasů bez prohry, po vysokém vítězství 4:0 nad Zlínem B následovala bezbranková remíza 0:0 s Vrchovinou.

    Vratimov je tím hůře postaveným týmem, avšak pouze o jediné místo a jediný bod. Forma je podobná té soupeřově, v předešlých pěti střetnutích jednou zvítězili, dvakrát remizovali a dvakrát prohráli. I oni neprohráli už dvakrát v řadě, po remíze 1:1 se Slováckem B zvítězili na domácím hřišti 3:0 nad Otrokovicemi.
     
    Úvodní sestavy:

    ČSK Uherský Brod: Jícha – Pavlíček, Lorenc, Košák, Švrček, Josefík (C), Mančík, Jaroněk, Šmatelka, Michalec, Nevařil.
    Náhradníci: Kratochvíl – David, Gettler, Kúdela, Venený, Zámečník.

    FC Vratimov: Střalka – Duda, Dziuba, Igbinoba, Ptáček, Varadi, Děmjanenko, Hajnoš, Ožvolda (C), Skwarczek, Hladík.
    Náhradníci: Sýkora – Klejnot, Baďura, Chlopek, Teplý, Kundrátek.

    Rozhodčí: Marek – Mayer, Nápravník.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. Hosté z Vratimova pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy černé.
     
    3
    Václav Pavlíček malou domů pořádně zavařil Jíchovi, jemuž navíc nevyšlo úplně ideálně zpracování, ale nakonec míč odkopl před Hladíkem alespoň do autu.
     
    4
    Těžko říct, na koho Vojtěch Hajnoš centroval, protože v pokutovém území neměl žádného ze spoluhráčů. Míč poslal do boční sítě.
     
    5
    Zápas zahájili výrazně aktivněji fotbalisté Vratimova. Váhajícího Švrčka obral Adam Varadi, následně nepřesně nahrával Skwarczekovi.
     
    6
    Filip Jícha si zopakuje odkop od brány. Z pravé strany šestnáctky zkusil vystřelit Jakub Ptáček, cílový prostor však minul o pořádný kus.
     
    7
    Střílený pas Igbinobovi vůbec nevyšel. Rozvlnil pouze boční síť, Filip Jícha měl po celou dobu míč v zorném poli a viděl jej.
     
    8
    Konečně předvedli útočnou akci i domácí fotbalisté. Středem hřiště se Jiří Švrček prohnal až na hranici šestnáctky, střelu však poslal vysoko nad.
     
    9
    Zpět na druhou stranu. Denis Dziuba vyslal po pravé lajně Skwarczeka, který utekl Mančíkovi, avšak centrem našel jen hlavu protihráče.
     
    10
    Brejk zkusil Lukáš Jaroněk. Všiml si nabíhajícího Šmatelky, jenže nahrávku mu adresoval příliš pozdě. Druhý jmenovaný za míčem neběžel, vědom si ofsajdového postavení.
     
    11
    Hra se uklidnila. Filip Košák si rozmyslel rychlou nahrávku dopředu, místo toho oslovil malou domů brankáře Jíchu.
     
    12
    Dlouho netrvalo a gólman Jícha si zahrál nohama znovu. Pod tlakem mu adresoval nahrávku Lorenc, následoval dlouhý odkop na útočnou polovinu.
     
    13
    Fanouškům se hra domácího mužstva vůbec nelíbí, což dávají hlasitě najevo, často jsou slyšet i ostřejší slůvka. Těžko říct, zda zrovna tento fakt Uherský Brod motivuje k lepšímu výkonu.
     
    14
    Defenzivní povinnosti si Danylo Děmjanenko splnil na jedničku. Dal tělo před Jaroňka a kulatý nesmysl nechal dokutálet do zámezí.
     
    15
    Jan Michalec byl alespoň za snahu odměněn potleskem. Z levé strany si míč navedl více na střed, střela pravačkou proletěla nad břevnem.
     
    16
    Dlouhý aut z rukou Košáka směřoval k Nevařilovi. Před něj se natlačil Ptáček a zařídil další autové vhazování pro domácí mužstvo.
     
    17
    Na polovině hřiště se Dan Ožvolda pěknou kličkou zbavil Marka Mančíka, který za sebou nechal nohu a tou soka podrazil. Jasný faul.
     
    18
    Vysoký nákop Dziuby prodloužil Hajnoš za sebe, kde neměl žádného spoluhráče. Jícha si křikl na Lorence a míč sebral do rukavic.
     
    19
    Hosté zahrávali rohový kop. Balón letěl na penaltu, kde nejvýše vyskočil bránící Matěj Lorenc, zkušený Adam Varadi se snažil marně.
     
    20
    Michal Skwarczek přenesl hru na Dana Ožvoldu. Kapitánovi Vratimova se neúplně ideálně povedlo zpracování, čehož využil Václav Pavlíček k dlouhému odkopu.
     
    21
    Tvrdým zákrokem se prezentoval Pavel Šmatelka proti Hajnošovi. Arbitr Marek si přivolal domácího hráče k sobě a dal mu najevo, že podobný zákrok příště bude za žlutou kartu.
     
    22
    Přestože podklouzl, tak Filip Košák dokázal obrat Igbinovu od balónu, a to čistým způsobem. Špičkou pravé kopačky přikopl balón ke spoluhráči Michalcovi.
     
    23
    Další útok hostujícího mužstva skončil rohovým kopem. Jakub Ptáček udržel kulatý nesmysl na hrací ploše, vzápětí šikovně nastřelil blokujícího Nevařila.
     
    24
    Změnu skóre nepřipustil Filip Jícha. Výborně vystartoval z brankové čáry a vysoký míč sebral ze vzduchu do rukavic. Duda předem vzdal souboj s gólmanem.
     
    25
    Diváci u zábradlí a na tribuně se dožadovali odpískání pokutového kopu za údajný šlapák na jednoho z uherskobrodských hráčů. Píšťalka sudího zůstala němá.
     
    26
    Mackdonald John Igbinoba nevymýšlel žádné složitosti a před presujícím Jaroňkem odehrál balón dozadu na Střalku, jenž přenesl hru na Dudu.
     
    27
    Ústní varování zvolil arbitr Marek i na druhé straně. Pěkně zblízka vyčinil Dziubovi, který zezadu podrazil do brejku spěchajícího Švrčka.
     
    28
    Vzdušný souboj ovládl obránce Filip Košák, neuspěl Adam Varadi. K volnému míči posléze doběhl Robin Josefík, útočit tak mohou domácí.
     
    29
    Kousek za polovinou hřiště se nedovoleného zákroku dopustil Michal Skwarczek. Při dopadu na trávník skočil na nohu Mančíkovi.
     
    30
    Standardku v podobě rohového kopu vybojoval Marek Mančík. Zkusil kličku proti Dudovi, který hrací předmět píchl pravou nohou mimo hrací plochu.
     
    31
    Pavel Šmatelka vyslal zajímavý centr, který stáčel do pokutového území. Ještě před gólmanem odvracel do bezpečí Hajnoš.
     
    32
    Fotbalisté Uherského Brodu se začínají postupně dostávat do hry víc a víc. Nyní ovšem jejich snahy na pár vteřin zhatil útočným faulem Jan Michalec.
     
    33
    Přetažený pas mířil na Vojtěcha Hajnoše. Ten ovšem v hlavičkovém souboji s Lorencem neuspěl, hrát mohou hráči Uherského Brodu.
     
    34
    Z pravé strany se k centru probojoval Libor Nevařil. Míč však podebral až příliš, Jiří Švrček na něj nedoskočil a i Mančík na zadní tyči natahoval nohu bez úspěchu.
     
    35
    První žlutou kartu střetnutí obdržel domácí Pavel Šmatelka. Zdálo se, že Marek po jeho zákroku na Josefíka váhal, nakonec se ale rozhodl pro žlutý trest.
     
    36
    Exekuce volného přímého kopu se chopil Lukáš Jaroněk. Hledal hlavu Mančíka, jenž hlavičkoval ve velkém záklonu nad bránu.
     
    37
    Libor Nevařil se pravou stranou zbavil osobního strážce a přiblížil se pokutovému území. Centr nasměroval přímo do rukavic gólmana.
     
    39
    Druhým fotbalistou Vratimova potrestaným žlutou kartou se stal Mackdonald John Igbinoba, když si u pravé lajny doslova vyšlápl na Nevařila.
     
    39
    Hosté zvládli ubránit i další standardku. Proti centru vystartoval gólman Adam Střalka a hrací předmět vyboxoval mimo nebezpečí.
     
    40
    Útočným faulem se provinil Adam Varadi. Při výskoku si pomohl loktem proti Košákovi. Zákrok neúmyslný, avšak i takové se musí pískat.
     
    41
    Pavla Šmatelku dělily centimetry od výstavního gólu! Poskakující balón napálil z dvaceti metrů přímým nártem a Střalka pouze sledoval, jak se míč od pravé tyče odráží zpátky do hry.
     
    42
    Faul i na opačné straně. Rozběhnutého Jakuba Ptáčka lehce zatáhl za dres Nevařila. Hostující hráč šel ochotně k zemi, což se pochopitelně nelíbilo domácím fanouškům.
     
    43
    Domácí defenziva ubránili přímý kop bez větších problémů. Nejvýše vyskočil na hranici šestnáctky Matěj Lorenc a kulatý nesmysl odhlavičkoval daleko od pokutového území.
     
    44
    Výbornou hru tělem ukázal Lukáš Duda. Pomalu letící balón se rozhodl pustit za postranní čáru a musel vyvinout velké množství úsilí, aby udržel na zádech Švrčka.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Filip Košák (ČSK Uherský Brod).
     
    45
    Druhá žlutá karta v krátkém časovém rozmezí, pro změnu na hostující straně. Michal Skwarczek vzal přes kotníky Mančíka, trestu se nemá proč divit.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Uherským Brodem a Vratimovem branku nenabídl. Do utkání vstoupili aktivněji hosté, nicméně domácí se postupně dostali do hry a převzali iniciativu na svou stranu, také si vytvořili největší gólovou příležitost. Ta byla k vidění ve 41. minutě, kdy za velkým vápnem napřáhl k parádní střele nártem Pavel Šmatelka, Vratimov zachránila od inkasované branky pravá tyč. K vidění bylo i velké množství tvrdých faulů, důkazem budiž hned čtyři udělené žluté karty.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    48
    Jako první zahrozili ve druhém dějství domácí. Jmenovitě Robin Josefík, jeho technický pokus placírkou však minul prostor brány.
     
    49
    Jakub Ptáček vyslal dlouhý nákop za obranu, s nímž Hajnoš nepočítal a zůstal stát. Jícha si balón zpracoval na prsa, pak jej sebral do rukavic.
     
    50
    Obranné povinnosti zvládl Denis Drziuba na jedničku. Předskočil Mančíka a kulatý nesmysl odpálil daleko na útočnou polovinu.
     
    51
    Narážečka mezi Košákem a Šmatelkou vyšla na jedničku. Následně zkusil první jmenovaný ránu z pětadvaceti metrů, již chyběla přesnost.
     
    52
    Zakončení i na druhé straně. Adam Varadi se vyšplhal nad Pavlíčka, avšak vyprodukoval příliš slabou hlavičku, Jícha zapsal snadný zákrok.
     
    53
    Malou domů obdržel Adam Střalka. Míč si posunul na pravou nohu, posléze přenesl hru k pravé lajně na Děmjanenka.
     
    54
    Michal Skwarczek získal balón a rozjel rychlý protiútok. Našel rozběhnutého Hajnoše, jemuž zkřížil cestu a čistě ho obral Pavlíček.
     
    54
    Další brejk Vratimova, tentokráte zastaven za cenu nedovoleného zákroku a žlutého trestu. Libor Nevařil stáhl k zemi Ptáčka, proti kartě neprotestoval.
     
    56
    Další prohřešek domácího mužstva. Matěj Lorenc sice zvládl hlavičku, jenže loktem se přitom ohnal a trefil do obličeje Dziubu.
     
    57
    Více volného prostoru využil k centru Michal Hladík. Kulatý nesmysl poslal příliš vysoko, nad hlavu adresáta Adama Varadiho.
     
    58
    Nejistý zákrok předvedl Adam Střalka, střelu Švrčka z velké dálky pouze vyrazil před sebe. Zaváhání napravil hned vzápětí, když vychytal i dorážejícího Jaroňka.
     
    59
    Střalka úřadoval i při následném rohovém kopu. Vystartoval proti centru a rukama hrací předmět vyboxoval mimo pokutové území.
     
    60
    Hodina z utkání je minulostí, do konce zápasu zbývá posledních třicet minut. Skóre zápasu mezi Uherským Brodem a Vratimovem stále ukazuje dvě nuly a výsledek odpovídá obrazu hry, moc příležitostí k vidění není.
     
    61
    Zhruba tři metry za vlastním pokutovým územím fauloval Danylo Děmjanenko. Nezachytil pohyb Mančíka, tak ho podrazil.
     
    62
    Volný přímý kop rozehrál Pavel Šmatelka. Našel jenom hlavu bránícího Skwarczeka, ten prodloužil míč nad vlastní bránu.
     
    63
    Útok Uherského Brodu pokračoval rohovým kopem. Po zmatcích se míč odrazil k Danu Ožvoldovi, ten početný houf hráčů před sebou nepropálil.
     
    64
    Hra se v posledních minutách hodně kouskuje. Dopředu spěchal Marek Mančík a tentokráte to byl Michal Hladík, kdo ho zastavil nedovoleným způsobem.
     
    65
    Střídání v týmu FC Vratimov: ze hřiště odchází Vojtěch Hajnoš, přichází Patrik Chlopek.
     
    66
    Polovysoký centr z kopačky Pavla Šmatelky pokryl Danylo Děmjanenko. Natlačil tělo před Josefíka a levou nohou odpálil hrací předmět do autu.
     
    67
    Hostující kapitán Dan Ožvolda si všiml vyběhnuvšího Filipa Jíchy a zkusil jej přelobovat nákopem z poloviny hřiště. Míč začal příliš brzy padat, brankář tak nemusel řešit nic složitého.
     
    68
    Výborně si Patrik Chlopek udělal prostor kolem Švrčka, jenže zakončení mu vůbec nevyšlo, střelu nasměroval přímo do míst, kde stál Jícha.
     
    69
    Na trávníku zůstal ležet Adam Varadi po střetu s Košákem. Arbitr Marek nejprve nechal hru pokračovat a přerušil ji až poté, co se útočník nezvedal.
     
    70
    Střídání v týmu FC Vratimov: ze hřiště odchází Denis Dziuba, přichází Rostislav Baďura.
    Střídání v týmu FC Vratimov: ze hřiště odchází Jakub Ptáček, přichází Jakub Teplý.
     
    71
    Fotbalisté obou celků drželi po několik vteřin míč ve vzduchu. Až Pavel Šmatelka si jej zpracoval na nohu, načež nepřesně nahrál Mančíkovi.
     
    72
    Útočným faulem se prezentoval Michal Hladík. Nestihl včas zastavit pohyb a Jaroňka, jenž si dobře pokryl míč, vzal přes kotníky.
     
    73
    Volného prostoru po pravé lajně využil Jan Michalec. Prohnal se až k rohovému praporku, odkud nastřelil Teplého a vybojoval roh.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Danylo Děmjanenko (FC Vratimov).
     
    74
    Pavel Šmatelka poslal centr na penaltu, kde se Matěj Lorenc probojoval k hlavičce a vystřelil o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    75
    Hosté se brání zuby nehty, často i za cenu faulu. Jako právě v tomto případě, kdy Dan Ožvolda zastavil nedovoleně Josefíka.
     
    76
    Stav zůstává bezbrankový i po další standardce Uherského Brodu. Z brankové čáry vystartoval Adam Střelka a kulatý nesmysl sebral do rukavic.
     
    78
    Patrik Chopek si zpracoval míč a střílel z hranice velkého pokutového území. Jícha mohl zůstat klidným, protivník vysoko přestřelil.
     
    79
    Střídání v týmu ČSK Uherský Brod: ze hřiště odchází Lukáš Jaroněk, přichází Vilém Gettler.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Zápas mezi Uherským Brodem a Vratimovem směřuje k bezbrankové remízy, hlavně domácí se ovšem snaží tento stav vší silou zlomit.
     
    81
    Souhra dvou střídajících hráčů nevyšla. Jakub Teplý si chtěl vyměnit balón s Chlopkem, jenže zpětnou nahrávku vystihl Jaroněk.
     
    82
    Uherský Brod právě vstřelil branku!
    Domácí se dočkali, za vytrvalý tlak jsou odměněni vedoucím gólem! Na výborný centr od levé lajny si na malém vápně naskočil kapitán ROBIN JOSEFÍK, střelu hlavou nasměroval mimo dosah gólmana Střalky.
    82. Robin JOSEFÍK - 1:0
     
    84
    Pěknou kličkou se Jan Michalec probojoval za záda Ožvoldy. Hned se k němu ale přiblížil Lukáš Duda, jenž zblokoval jeho střelecký pokus.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Rostislav Baďura (FC Vratimov).
     
    86
    Za dlouhým nákopem Košáka vystartoval Libor Nevařil. Při přechodu do sprintu ale podklouzl, proto míč nedostihl. Aut pro hosty.
     
    88
    Jednu z posledních příležitostí jak pohnout se stavem střetnutí měl Jiří Švrček. Vytyčený cíl nesplnil, technický projektil nasměřoval těsně vedle pravé tyčky.
     
    90+1
    Střídání v týmu ČSK Uherský Brod: ze hřiště odchází Pavel Šmatelka, přichází David Venený.
     
    90+3
    Střídání v týmu ČSK Uherský Brod: ze hřiště odchází Marek Mančík, přichází Marek Kúdela.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Uherský Brod zvládl utkání 12. kola MSFL, na domácím hřišti porazil Vratimov nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. O třech bodech pro domácí celek rozhodl v 82. minutě dvaadvacetiletý kapitán Robin Josefík. Vítězství uherskobrodských fotbalistů je zasloužené, protože byli hlavně ve druhém poločase výrazně lepším týmem, jen koncovka jim dlouho nevycházela. Svěřenci kouče Ondy se díky vítězství odpoutali z devátého místa dnešnímu soupeři na čtyři body, Vratimov i nadále zůstává desátý.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (16:58:15)

    Milan Huppert

    Branky: 82. Josefík

    Karty:   35. Šmatelka (UBR), 44. Košák (UBR), 54. Nevařil (UBR) – 39. Igbinoba (VTM), 45. Skwarczek (VTM), 73. Děmjanenko (VTM), 85. Baďura (VTM)


    ČSK Uherský Brod: Jícha – Pavlíček, Lorenc, Košák, Švrček, Josefík (C), Mančík (90+3. Kúdela), Jaroněk (79. Gettler), Šmatelka (90+1. Venený), Michalec, Nevařil.
    Náhradníci: Kratochvíl – David, Gettler, Kúdela, Venený, Zámečník.

    FC Vratimov: Střalka – Duda, Dziuba (70. Baďura), Igbinoba, Ptáček (70. Teplý), Varadi, Děmjanenko, Hajnoš (65. Chlopek), Ožvolda (C), Skwarczek, Hladík.
    Náhradníci: Sýkora – Klejnot, Baďura, Chlopek, Teplý, Kundrátek.

    Rozhodčí: Marek – Mayer, Nápravník

    Diváci: 225
    thejrc.org