Watford – Liverpool 0:5 (kon.) | Aston Villa – Wolverhampton 2:3 (kon.) | Leicester – Manchester Utd. 4:2 (kon.)
Manchester City – Burnley 2:0 (kon.) | Norwich – Brighton 0:0 (kon.) | Southampton – Leeds 1:0 (kon.)
Brentford – Chelsea 0:1 (kon.)
konec
Brentford FC
0:1 (0:1)
Chelsea FC
Sobota 16.10.2021, 18:30 • Brentford Community Stadium, Brentford • Anglická Premier League • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:36:34)
     
    Fantastické londýnské derby je u konce. Favorizovaná Chelsea zvítězila nejtěsnějším možným výsledkem 1:0, sama si je ale určitě vědoma, že výkon měl k ideálu hodně daleko.

    Jediný gól střetnutí padl ve 45. minutě, kdy se povedenou střelou k pravé tyči prosadil Ben Chilwell. Brentford dobře věděl, že musí přidat do ofenzivy, a to se ve druhém poločase stalo. Nováček soutěže hlavně v poslední dvacetiminutovce vyvinul na favorita místy až enormní tlak, který ovšem Chelsea přestála zásluhou fantasticky chytajícího Mendyho. Senegalský gólman vychytal obrovské šance Toneyho, Janssona, i nůžky Nörgaarda. Několikrát měl ovšem i štěstí. Po střelách Mbeuma jej dvakrát zachránila tyč, dorážku Ghoddose zase na brankové čáře odkopával spoluhráč Chalobah.

    Svěřenci kouče Tuchela se díky vítězství vrátili na první místo Premier League o bod před Liverpool. Brentford i přes výborný výkon nezískal ani bod, v tabulce zůstává sedmý.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Chelsea si zřejmě odnese z londýnského derby všechny tři body. Malang Sarr doběhl k nejrychleji k centru na hranici šestnáctky, následně ho nekompromisně odpálil do autu.
     
    90+5
    Čas již přesáhl nastavenou laťku, ale ošetřování Jamese lze očekávat, že arbitr Taylor ještě dá domácím příležitost na jednu poslední akci.
     
    90+4
    Reece James po střetu s protihráčem ve vlastním pokutovém území zůstal ležet v pokutovém území, nutné je i ošetřování.
    90+3. Nörgaard zastříhal, Mendy předvedl parádní zákrok a míč vyrazil nad břevno
     
    90+3
    Christian Nörgaard útočil na gól roku, avšak Edouard Mendy ho o něj připravil! Středopolař si zpracoval balón na prsa a parádně se položil do nůžek. Senegalský gólman ovšem ukázal neuvěřitelně rychlé reflexy a rukou míč vytěsnil těsně nad břevno!
     
    90+2
    Maso Mount ukázal, že technicky na tom není vůbec zle. Prokličkoval se mezi dvěma protihráči, třetí již byl nad jeho schopnosti. Podklouzl a míč přenechal Henrymu.
     
    90+1
    Chelsea přesunula hru na útočnou polovinu. U pravé lajny si výborně poradil s přesilou Reece James, nastřelil Nörgaarda a získal aut.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází César Azpilicueta, přichází Reece James.
     
    88
    Po přerušení hry se Edouard Mendy položil na zem. jen těžko ho lze podezřívat z úmyslného zdržování, protože od Janssona dostal do hlavy skutečně tvrdou pumelici.
     
    87
    Přetažený centr vracel Christian Nörgaard na Jensena, před kterého vložil tělo Chalobah. Domácí borec ovšem soka předběhl a udržel míč ve hře, snaha Brentfordu pokračuje.
    86. Mendy vyběhl proti Janssonovi, jehož dělovku vyrazil hlavou
     
    86
    Znovu fantastický Edouard Mendy! V obrovské příležitosti se ocitl kapitán Pontus Jansson, tvrdou ránu napálil vyběhnuvšího brankáře do hlavy.
     
    85
    Nebezpečný centr do pokutového území vyslal Sámán Ghoddos. Nejvýše se vyšplhal Malang Sarr, míč minimálně na pár vteřin opustil pokutové území The Blues.
     
    84
    Tlak nováčka soutěže je enormní! Hosté rozhodně nepřipomínají tým, který by v případě vítězství měl poskočit do čela tabulky. Zřejmě sami ani netuší, jak ještě mohou vést.
    83. Nejprve zachránil Chelsea Mendy, následně inkasovanému gólu zabránil na brankové čáře Chalobah

    Milan Huppert

    Branky: 45. Chilwell

    Karty:   32. Canós (BRF) – 18. Kovačić (CHE)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:8.
    Brentford FC: Raya – M. Jörgensen, P. Jansson (C), Pinnock – Canós (72. Ghoddos), M. Jensen, Nörgaard, Onyeka (67. Forss), Henry – Mbeumo, Toney.
    Náhradníci: Fernández – Ajer, Bidstrup, Forss, Ghoddos, Goode, Rasmussen, Thompson, Maghoma.

    Chelsea FC: E. Mendy – T. Chalobah, Christensen, M. Sarr – Azpilicueta (C) (89. R. James), Kanté, Loftus-Cheek, Kovačić (65. Mount), Chilwell – Werner, R. Lukaku (77. Havertz).
    Náhradníci: Arrizabalaga – M. Alonso, Barkley, Havertz, Hudson-Odoi, R. James, Jorginho, Mount, Saúl.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn
    ocianews.com