Watford – Liverpool 0:5 (kon.) | Aston Villa – Wolverhampton 2:3 (kon.) | Leicester – Manchester Utd. 4:2 (kon.)
Manchester City – Burnley 2:0 (kon.) | Norwich – Brighton 0:0 (kon.) | Southampton – Leeds 1:0 (kon.)
Brentford – Chelsea 0:1 (kon.)
konec
Leicester City
4:2 (1:1)
Manchester United
Sobota 16.10.2021, 16:00 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné odpoledne u sledování velice atraktivního duelu 8. kola anglické Premier League! Dnes se utkají týmy Leicester City a Manchester United, což slibuje velice atraktivní podívanou. Věřme, že se jí dočkáme!

    Příjemné počtení.
     
    Pozice v tabulce, poslední zápasy

    Leicester City: Lišky jsou po sedmi kolech na třináctém místě, jelikož dosud získaly jen 7 bodů, což je pro ně určitě málo. To vše při skóre 9:12. Jejich forma se zhoršila hlavně v posledních kolech, již čtyřikrát za sebou v lize nevyhrály. Leicester v posledních dvou duelech dvarkát remizoval v poměru 2:2. Nejprve s Burnley, poté s Crystal Palace. Mezi těmito zápasy prohrál také duel Evropské ligy na hřišti Legie Varšava (0:1).

    Manchester United: To hráči slavného klubu jsou na tom o něco lépe. Aktuálně se nachází na čtvrtém místě tabulky s bilancí 4-2-1, tedy 14 body, a skóre 14:6. Nutno však poznamenat, že ani rudí ďáblové nemohou být spokojeni s formou z posledních duelů. Naposledy doma remizovali s Evertonem 1:1, předtím dokonce prohráli s Aston Villou 0:1! Mezitím ale v Lize mistrů zdolali španělský Villarreal 2:1.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Oba týmy se spolu naposledy utkaly v květnu 2021 na Old Trafford, tedy domovském stánku Manchesteru United. Hosté zde uhráli velice cenné vítězství 2:1! Do vedení je v 10. minutě poslal Thomas, krátce nato srovnal Greenwood. Vítězný moment pak pamatuje 66. minuta utkání, o branku se postaral turecký obránce Söyüncü.

    Historické statistiky ale jasně hrají pro United. Dvakrát v řadě vyhrál Leicester nad Manchesterem naposledy v roce 1973, od té doby uspěl vždy maximálně jednou.

    Tehdejší sestavy
    Manchester United: de Gea – Williams, Bailly, Tuanzebe, Telles – van de Beek, Matić – Diallo (78. Fernandes), Mata, Elanga (66. Rashford) – Greenwood (66. Cavani)
    Leicester City: Schmeichel – Castagne, Fofana, Söyüncü, Thomas – Albrighton, Tielemans, Ndidi, Perez (65. Maddison) – Iheanacho, Vardy (80. Choudhury)
     
    Novinky z kádru United

    Manchester se pokusí prodloužit rekordní šňůru, v rámci které neprohrál už 29 venkovních ligových zápasů v řadě. Chybět ale určitě bude francouzský obránce Raphael Varane, který se během reprezentační přestávky zranil ve finále Ligy národů proti Španělsku. Od 25. září je pak zraněn kapitán Harry Maguire.

    Nejistý je také start Brazilce Freda a uruguajského útočníka Edinsona Cavaniho, oba národy spolu totiž hrály v noci ze čtvrtka na pátek kvalifikační utkání na mistrovství světa.
     
    Novinky z kádru Leicesteru

    Manažer týmu Brendan Rodgers ví, že každý zápas proti Manchesteru United si on a jeho svěřenci užijí. Proto doufá, že jeho hráči podají proti silnému soupeři vysoce kvalitní výkon.

    Leicesteru i nadále budou chybět Wesley Fofana a Wilfred Ndidi. Nejistý je start Jonnyho Evanse a Jamese Justina.
     
    Rozhodčí

    Hlavním rozhodčím utkání bude 42letý rodák z Sheffieldu Craig Pawson, který v Premier League píská od roku 2013. Role asistenců se ujmou Lee Betts a Dan Robathan, čtvrtým sudím bude Andy Madley. Za videem budou sedět Darren England a Eddie Smart.
    Marcus Rashford v této sezoně neodehrál kvůli zranění ještě ani minutu, nyní se vrací do nominace!
    V 16:00 začínáme!
     
    Úvodní sestavy:

    Leicester City: Schmeichel (C) – Amartey, J. Evans, Söyüncü – R. Pereira, Tielemans, Soumaré, Castagne – Maddison – Iheanacho, Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Bertrand, Vestergaard, H. Barnes, Albrighton, Choudhury, Ayoze Pérez, Daka, Lookman.

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – P. Pogba, N. Matić – M. Greenwood, B. Fernandes, Sancho – Ronaldo.
    Náhradníci: D. Henderson – E. Bailly, Dalot, Telles, Mata, Lingard, van de Beek, McTominay, Rashford.

    Rozhodčí: Pawson – Betts, Robathan.
     
    Za pár minut bude utkání odstartováno! Věřme, že nabídne zajímavou podívanou. Domácí budou určitě motivovaní překvapit, hosté budou chtít potvrdit roli favorita.
     
    Na hřiště jako první přichází hráči Manchesteru United, krátce po nich za velkého potlesku nastupují také „lišky“.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkopu se ujal Manchester United, konkrétně Bruno Fernandes. Jdeme na to!
     
    1
    Jenže hosté krátce nato přišli o balon, a tak měl Leicester k dispozici autové vhazování. Při kombinaci si ale hráči domácího týmu moc nerozuměli a od Ricarda Pereiry se odrazil míč do zámezí.
     
    2
    Kapitán United Harry Maguire posílal dlouhý nákop směrem dopředu, nikdo ze spoluhráčů ale nestál tam, kam míč mířil.
     
    3
    Amartey a Evans si přihrávali na obranné polovině a následně posunuli hru do středu hřiště, kde fauloval Nemanja Matić.
     
    4
    Leicester se ale nedokázal v ofenzivě prosadit. Oba týmy teď v krátkém sledu ztratily míč při snaze o útočení.
     
    4
    Jadon Sancho poměrně slušně posílal balon do předbrankového prostoru, kam si nabíhal Cristiano Ronaldo. K míči měl ale blíže brankář Kasper Schmeichel, který si pro něj také v poklidu došel.
     
    5
    Domácí, kteří samozřejmě hrají v modrobílé kombinaci, hrají trpělivě z obrany. Nechtějí nic uspěchat a zbytečně ztrácet kontrolu.
     
    5
    Výborně teď ale rozehrávku napadal Harry Maguire, kterého musel faulovat Kelechi Iheanacho.
     
    6
    Nebezpečí před brankou United! Kelechi Iheanacho trochu váhal s přihrávkou, pak ale našel Tielemanse. Ten nebyl v úplně ideální střelecké pozici, nicméně míč procpal před branku de Gey, kde naštěstí pro něj byli připraveni bránící hráči.
     
    7
    Z protiútoku se pokusil okamžitě zahrozit Manchester, přihrávka Sancha ale nebyla z kategorie nejpřesnějších.
     
    7
    Paul Pogba si na levém křídle nepočínal úplně nejlépe. Nejprve se naivně snažil odcentrovat přes Tielemanse, poté se provinil útočným faulem.
     
    8
    Çağlar Söyüncü teď dvakrát v krátkém sledu musel nahrávat zpět na stoperského kolegu Jonnyho Evanse, což ho úplně nepotěšilo. Začal si tak hlasitě organizovat pohyb záložníků. Domácí ale nyní drží míč.
     
    9
    Harry Maguire si dobře pohlídal nabíhajícího Iheanacha, dokonce odehrál míč tak dobře, že z toho bude jen autové vhazování.
     
    9
    Z těžké pozice posílal zpětnou přihrávku před branku James Maddison, ve vápně ale byla jasná přesilovka hráčů Manchesteru.
     
    10
    Domácí jsou nyní aktivnější. James Maddison na levé straně pokutového území obdržel dobrou přihrávku, lehce se obtočil okolo Lindelöfa a vystřelil. David de Gea byl ale připraven!
     
    11
    Teď se ale do okolí vápna dostali hosté a nepříliš razantní centr posílal Luke Shaw, žádný ze spoluhráčů se ale k hlavičce neprobojoval.
     
    11
    Ve středu hřiště se faulem provinil Bruno Fernandes. Obětí se stal Jamie Vardy.
     
    12
    Už jsou u balonu ale opět hráči Leicesteru, kteří si v kombinaci počínají prozatím o něco lépe než soupeř. I ten ale už ukázal, že umí zahrozit a hlavně rychle založit akci.
     
    13
    Mason Greenwood kombinoval s Wan-Bissakou, výborně byl ale pozorný turecký stoper Çağlar Söyüncü, přes kterého duo hráčů United neprošlo.
     
    13
    Mason Greenwood se pustil do individuální akce a byla z toho první střela hostí na branku! 20letý Angličan vystřelil zpoza vápna, Schmeichel byl pozorný.
     
    14
    Kelechi Iheanacho si dobře nabíhal do vápna a obdržel přihrávku ze středu, jenomže u něj byli jak Luke Shaw, tak Harry Maguire. A ti mu neumožnili udržet míč.
     
    15
    Dlouhý nákop Jonnyho Evanse byl přetažený, vykopávat tak bude moci David de Gea. Leicester ale pokračuje v sympatické aktivitě.
     
    15
    Centr Greenwooda nevypadal úplně špatně, ale letěl jen do míst, kde byl pozorný bránící Daniel Amartey.
     
    16
    Do ofenzivy se nyní přesunul Manchester United. K centru se odhodlal Aaron Wan-Bissaka, který tím vybojoval rohový kop!
     
    17
    Roh zahrával Bruno Fernandes a k hlavičce se protlačil francouzský středopolař Paul Pogba, míč ale poslal nad břevno Schmeichelovy brány.
     
    18
    Ricardo Pereira se snažil vyslat do ofenzivy Jamieho Vardyho, ale to dobře přečetl Harry Maguire. Dopředu tak opět míří „rudí ďáblové“.
     
    19
    O centr se pokoušel Bruno Fernandes, vůbec se mu ale nepovedl. Nebylo z něj ani ohrožení branky, ani nebezpečná přihrávka.
     
    19
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Wow, to byla parádní trefa! Hostující tým jde zničehonic do vedení 1:0! MASON GREENWOOD se po přihrávce Bruna Fernandese odhodlal k ráně levačkou zpoza pokutového území a lépe ji umístit nemohl. Kasper Schmeichel na ni nedosáhl a máme tu úvodní gól utkání.
    19. Mason GREENWOOD - 0:1
     
    20
    Do další akce teď miřil Bruno Fernandes, ale dobře se vrátil Boubakary Soumaré, který portugalskému špílmachrovi odebral balon.
     
    21
    Jadon Sancho sice přišel o míč, ale k centru dostal okamžitě možnost Luke Shaw. Podíval se, kde má spoluhráče, přesto je nedokázal najít.
     
    22
    Leicester se pokusil vyrovnat! Nejprve střílel Timothy Castagne, pokus mu ale zblokoval Victor Lindelöf. Stejně pak dopadl také Kelechi Iheanacho, načež zpoza vápna pálil Jamie Vardy jen do prostor, kde byl připraven David de Gea.
    22. Nápor domácích zakončil Vardy střelou, se kterou neměl de Gea velký problém.
     
    22
    Boubakary Soumaré zůstal ležet zraněný na zemi po souboji s Paulem Pogbou, na trávník jsou přivoláni fyzioterapeuti.
     
    23
    Soumaré už se vrací do hry, je v pořádku.
     
    24
    Cristiano Ronaldo vybojoval rohový kop pro hostující tým.
     
    24
    Dobrý centr od praporku posílal Bruno Fernandes, k míči se snažil protlačit kapitán hostí Harry Maguire, ale pouze za cenu faulu na Jonnyho Evanse.
     
    25
    Zprava hru přenesl Bruno Fernandes do míst, kde byl Luke Shaw. Ten zkusil přihrát po zemi do běhu svým spoluhráčům, jenže ti nebyli připraveni.
     
    26
    Domácí celek se snaží vzpamatovat z inkasovaného gólu a míří dopředu.
     
    27
    Tak tohle bylo nebezpečné! Jamie Vardy nahrál na Jamese Maddisona, který na pravé straně našel Ricarda Pereiru. Ten velmi zajímavě centroval do předbrankového prostoru, jenže naštěstí pro hosty to nikdo z jeho spoluhráčů včas nezaznamenal.
    27. Pereirův nástřel těsně minul bránu hostí.
     
    28
    Dobrá šance Manchesteru United! Jadon Sancho na hranici ofsajdu (možná i za ní) na levém křídle získal míč a nahrál na Cristiana Ronalda, jehož zakončení házenkářským způsobem vyrazil Kasper Schmeichel.
     
    29
    Jadon Sancho opět v roli nahrávače, do střely se opřel Paul Pogba, jenže míč byl jemným dotykem Amarteyho ztečován na rohový kop.
     
    29
    Opět nebezpečný roh po ose Bruno Fernandes – Harry Maguire. Kapitán Manchesteru hlavičkoval prudce, ale mimo tři tyče.
     
    30
    Útočným faulem se provinil Kelechi Iheanacho, který až příliš agresivně bojoval s Paulem Pogbou.
     
    31
    Leicester právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno a opět to byla parádní gólová trefa, nádhera! Harry Maguire se provinil velkou individuální chybou a balon mu vzal Kelechi Iheanacho. Nahrál jej na YOURIHO TIELEMANSE, který krásnou ranou do vzdálenějšího rohu branky upravil stav zápasu na 1:1. Tak tyhle góly si určitě necháme líbit.
    31. Youri TIELEMANS - 1:1
     
    33
    Oba týmy ihned po gólu pokračují v ofenzivním snažení, zápas se zatím hraje ve velice pěkném tempu.
     
    34
    Luke Shaw zatím neposílá moc dobré centry/přihrávky. Teď centroval zleva tak slabě, že Kasper Schmeichel úplně v pohodě sebral míč do své náruče.
     
    35
    Hra je přerušena, protože po souboji s Matićem zůstal na zemi ležet James Maddison. Dostal neúmyslně loktem do hlavy, nepříjemné. Věřme, že bude v pořádku.
     
    36
    Maddison se dal do pořádku a bude schopen pokračovat! Nějakou dobu bude muset zůstat za postranní čarou, ale hlavní je, že není zraněný.
     
    37
    Paul Pogba takticky fauloval, Leicester může rozehrávat krátce za středovou čárou.
     
    38
    Ricardo Pereira centroval z pravé strany do pokutového území, kde bylo snad 18 hráčů. Balon se nakonec odrazil od Bruna Fernandese, který tak zabránil nebezpečí.
     
    39
    James Maddison se dobře uvolňoval a zkusil přihrát dopředu na útočníky, to ale přečetl Paul Pogba.
     
    39
    Youri Tielemans hraje zatím velice dobře, Leicester se jej snaží v kombinaci hodně využívat a vyplácí se mu to. Manchester v tuto chvíli nemůže získat míč do své moci.
     
    40
    A teď mohl mít belgický záložník asistenci! Youri Tielemans dobře zrychlil a nahrál na hranici pokutového území na Kelechiho Iheanacha, jehož přízemní střelecký pokus šel těsně vedle tyče.
     
    41
    Harry Maguire si opět počínal poměrně nejistě v obranné situaci, Iheanacho jej dobře napadal. Nakonec z toho naštěstí pro United bude jen odkop od branky Davida de Gey.
     
    41
    Po nepřesné přihrávce Paula Pogby fauloval Nemanja Matić, který může být opravdu rád, že zatím nedostal žlutou kartu. Jedná se o již jeho třetí nedovolený zákrok.
     
    42
    Centrovaný pokus Ricarda Pereiry dobře zblokoval Jadon Sancho. Míč poté raději do autu zakopl Harry Maguire.
     
    43
    Cristiano Ronaldo a Luke Shaw kombinovali na levé straně, ani jeden ale neměl dostatek prostoru, aby vymyslel něco zajímavého.
     
    43
    Následně za přihrávkou Bruna Fernandese spěchal Cristiano Ronaldo, ale také gólman Kasper Schmeichel, který měl k míči blíže.
     
    44
    I když už to vypadalo, že Boubakary Soumaré přijde o míč, nakonec si přes tři protihráče dokázal poradit. Postupem času se tak dostal k míči Ricardo Pereira, který nechal odcentrovat z pravé strany svého spoluhráče, jenže balon skrze vápno pouze proletěl.
     
    45
    Leicester City je nyní jasně aktivnějším týmem. Na levém křídle operoval Timothy Castagne, toho ale dobře ubránil Aaron Wan-Bissaka.
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    45+1
    Po centru Bruna Fernandese se o nůžky snažil Cristiano Ronaldo, dobře ho ovšem bránil Ricardo Pereira, který mu situaci znepříjemnil. Domácí hvězda tak míč poslala mimo bránu.
     
    45+2
    Na útočné polovině už se opět drží domácí fotbalisté, kteří s kombinací příliš nespěchají.
     
    45+3
    Ricardo Pereira zpracoval míč pro Iheanacha, který se nedokázal prokličkovat k zakončení.
     
    45+3
    James Maddison byl faulovaný Brunem Fernandesem a Leicester ještě bude kopat zajímavou standardní situaci!
     
    45+4
    U míče stojí James Maddison. Dost možná se pokusí o střelu.
     
    45+4
    Domácí tým rozehrál nakonec nakrátko a před brankou se ke střele snažil probojovat Jamie Vardy, míč ale skončil mimo tři tyče!
    45+4. Leicester na závěr první půle zahrozil po standardce.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:05.
     
    Polovina utkání je za námi a zatím sledujeme pěknou fotbalovou podívanou!

    Zápas v 19. minutě krásnou trefou odšpuntoval Mason Greenwood, jenž se trefil levačkou o tyč. Po půlhodině hry se podařilo Leicesteru vyrovnat na 1:1 a opět šlo o krásný gól, který vstřelil Youri Tielemans. Domácí pak působili lepším dojmem a uvidíme, co nám nabídne druhý poločas!
     
    Druhý poločas za pár okamžiků začne, oba týmy už nastupují na hřiště.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Rozehrávky se ujal domácí tým. Ani jeden z trenérů o poločase nesáhl ke změně, hra tedy pokračuje ve stejném složení jedenáctek.
     
    46
    Hned zkraje druhého poločasu se domácí pokusili zahrozit! Kelechi Iheanacho ale nevystřelil úplně nejsilněji, a tak David de Gea neměl problém zakročit.
     
    47
    Po centru Paula Pogby si ve vápně zpracovával míč Cristiano Ronaldo, který byl v ofsajdu. Portugalský hráč s číslem 7 dnes zatím není příliš vidět.
     
    48
    Rychlá akce „rudých ďáblů“! Střelecký pokus zpoza vápna vyslal autor úvodní branky zápasu Mason Greenwood, balon šel ale vysoko nad břevno.
     
    49
    Po pravé straně vápna se dobře uvolňoval Ricardo Pereira, jeho centr však zapadl na síť branky Davida de Gey.
     
    49
    Před Greenwoodem dobře vyběhl z branky Kasper Schmeichel, jenž zakopával balon do strany. Tam o něj dobře zabojoval Timothy Castagne, který ho ještě udržel ve hře.
     
    50
    Cristiano Ronaldo přenesl hru z levé strany na Masona Greenwooda, který vyslal podobný střelecký pokus jako před pár minutami – opět nad.
     
    50
    Kolmá přihrávka Jamese Maddisona byla dobře přečtena hostující defenzivou. Victor Lindelöf odstavil Vardyho a pro míč si došel David de Gea.
     
    51
    Mason Greenwood nahrál napravo na Aarona Wan-Bissaku, kterého dobře bránil James Maddison. Hostující tým ale i nadále může diktovat hru.
     
    52
    Poměrně těžké to teď měl Cristiano Ronaldo, který musel zpracovávat velmi prudkou přihrávku. Míč zkrotit nedokázal.
     
    52
    Po skvělé přihrávce Tielemanse fauloval Jamieho Vardyho švédský obránce Victor Lindelöf, který dostává žlutou kartu. Leicester bude mít k dispozici velmi dobrý přímý kop, ještě lepší než v závěru prvního dějství!
     
    54
    James Maddison první ránu namířil pouze do čtyřčlenné zdi, následná dorážka pak zamířila vysoko nad bránu.
     
    55
    Prudká rána Nemanja Matiće z dlouhé vzdálenosti! Domácí si jen oddychli, že šel balon těsně nad břevno.
     
    55
    Střelecký pokus Paula Pogby zblokoval Jonny Evans, francouzský záložník se pak provinil útočným faulem.
     
    56
    James Maddison byl faulovaný v souboji s Matićem. Leicester tak má možnost uklidnit hru.
     
    57
    Çağlar Söyüncü se nyní hodně zlobil, že nebyl odpískán další faul Matiće. Rozhodčí byl ale neoblomný.
     
    57
    Youri Tielemans střílel zpoza pokutového území, tentokráte ale velice nepřesně. Nicméně ve druhém poločase sledujeme na obou stranách hodně pokusů o střely!
     
    58
    Jamie Vardy se hlásil o faul na hranici vápna a dohaduje se s rozhodčím, hra však pokračuje.
     
    59
    Boubakary Soumaré se dobře natlačil před Paula Pogbu a vybojoval faul. Leicester je nyní poměrně aktivní.
     
    60
    Do hry se pomalu chystá Marcus Rashford, který se v zápasové akci objeví poprvé v této sezoně.
     
    61
    Domácí tým teď vybojoval svůj první rohový kop!
     
    61
    Přízemní centr Jamese Maddisona od praporku ale nebyl vůbec povedený. Do protiútoku okamžitě mířili hosté, centr Wan-Bissaky však zamířil pouze do Schmeichela.
     
    62
    Hostující tým si teď dobře poradil v obraně navzdory aktivnímu napadání Leicesteru. Jenže krátce nato míč opět ztratil.
     
    63
    Youri Tielemans hledal Jamieho Vardyho, ale ten nemohl kvůli ofsajdovému postavení hrát, a tak si pro míč došel David de Gea.

    Rashford stále vyčkává za postranní čarou...
     
    64
    Iheanacho našel na levé straně Castagneho, který centroval napravo na nabíhajícího Ricarda Pereiru. Jeho střílený centr ale nikdo ze spoluhráčů nedokázal zachytit!
     
    65
    Velká šance Masona Greenwooda! Po centru zprava, který poslal Bruno Fernandes, se ve vápně snažil protlačilt ke střele Cristiano Ronaldo. Nepovedlo se mu to, ale k míči se následně dostal právě střelec úvodní branky duelu, kterého vychytal Kasper Schmeichel.

    Šlo ale o ofsajd, branka by tak neplatila.
    65. Greenwoodova šance.
     
    65
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Marcus Rashford.

    Do zápasové akce se tak vrací poprvé od finále evropského šampionátu!
     
    66
    Po průniku Maddisona se dobře vrátil Mason Greenwood, přesto se domácí dostali ke střele. Youri Tielemans ale balon poslal nad břevno.
     
    67
    Další odpískaný faul Paula Pogby, svěřenci trenéra Brendana Rodgerse tak můžou v klidu rozehrát od své brány.
     
    68
    První akce Marcuse Rashforda s míčem na levé straně. Volil přihrávku na Paula Pogbu, který ještě vyzval k zakončení Bruna Fernandese. Ten ale minul bránu Kaspera Schmeichela.
     
    69
    Aaron Wan-Bissaka měl hodně prostoru na pravé straně, ale jeho přihrávka šla Ronaldovi na paty, takže z toho nebylo žádné ohrožení brány soupeře.
     
    70
    Çağlar Söyüncü dobře ubránil Cristiana Ronalda, balon odhlavičkoval do bezpečných prostor. Na hřišti mezitím zůstal s bolestí nohy ležet Daniel Amartey.
     
    72
    Amartey je za doprovodu člena realizačního týmu odveden za postranní čáru, do hry se ale zřejmě bude chtít vrátit.
     
    73
    Kelechi Iheanacho fauloval Maguirea, domácí mezitím připravují střídání.
     
    73
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází James Maddison, přichází Ayoze Pérez.
     
    74
    Oba týmy nyní sráží nepřesnosti v kombinaci, ale více se do ofenzivy v tento moment tlačí Manchester United.
     
    75
    Jamie Vardy se snažil nahrát za obranu na Kelechiho Iheanacha. Přihrávka byla nepřesná, ale moc mu to nakonec nemuselo vadit, jelikož se sám nacházel v ofsajdu.
     
    76
    Youri Tielemans trefil tyč! Domácí středopolař mohl přidat svou druhou branku, když měl při postupu středem hřiště dost prostoru. Jeho pěkný pokus ale David de Gea parádně vyškrábl na brankovou konstrukci!
    76. Tielemansovu střelu vytěsnil de Gea do tyče.
     
    77
    Velmi dobrá příležitost přišla také na druhé straně, která ale nakonec byla ofsajdová! Marcus Rashford nahrával na Cristiana Ronalda, jenž byl v ofsajdu. Rozhodčí samozřejmě nechali akci dohrát a jeho střelu chytil Kasper Schmeichel.
     
    77
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Kelechi Iheanacho, přichází Patson Daka.
     
    78
    Patson Daka byl okamžitě v šanci! Po přihrávce Jamieho Vardyho nebezpečně pálil po zemi, nicméně David de Gea byl opět pozorný a připsal si další zákrok.
    78. Dakovo zakončení zastavil hostující brankář nohou.
     
    78
    Leicester právě vstřelil branku!
    Domácí se po rohovém kopu dostávají do vedení 2:1! Po rohovém kopu propadl balon k Patsonu Dakovi, jehož střelu vyrazil David de Gea jen do míst, kde byl na dorážku připravený nepokrytý ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ. Turecký stoper měl lehkou úlohu a dostal „lišky“ do vedení.
    78. Çağlar SÖYÜNCÜ - 2:1
     
    80
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Nemanja Matić, přichází Scott McTominay.
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Mason Greenwood, přichází Jesse Lingard.
     
    81
    Skvělá atmosféra na domácím stadionu. Leicester usiluje o druhou výhru nad Manchesterem United v řadě, což dokázal naposledy v roce 1973.
     
    82
    Obrana Manchesteru United je pochopitelně hodně otevřená a definitivní hřebík do její rakve mohl zasadit Ricardo Pereira, v dobré příležitosti ale zamířil mimo bránu!
     
    82
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Gólový návrat MARCUSE RASHFORDA! Útočník Manchesteru United nastoupil poprvé v této sezoně a okamžitě se prosazuje. Po vynikající přihrávce Victora Lindelöfa se ocitl tváří v tvář Kasperu Schmeichelovi a vyrovnal na 2:2!
    82. Marcus RASHFORD - 2:2
     
    83
    Leicester právě vstřelil branku!
    WOW, to je neuvěřitelná pasáž zápasu! Leicester se okamžitě vrací do vedení. Ihned po výkopu se domácí hráči dostali do ofenzivní akce. Castagne dobře zabojoval a míč posunul na Ayoze Péreze, který našel ve vápně JAMIEHO VARDYHO, jenž ranou z první upravil stav zápasu na 3:2!
    83. Jamie VARDY - 3:2
     
    85
    Žlutou kartu dostává Aaron Wan-Bissaka (Manchester United).
     
    85
    Domácí teď budou kopat další rohový kop.
     
    86
    Obrovské zmatky v obraně Mancesteru United! Ve velké šanci se díky tomu ocitl Ayoze Pérez, ale jeho zakončení vyrazil David de Gea.
     
    86
    Faulem se provinil Paul Pogba, který tak dostává žlutou kartu.
     
    87
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Jonny Evans, přichází Jannik Vestergaard.
     
    88
    Kasper Schmeichel byl pozorný při nepříliš podařené střele Jesseho Lingarda. Dánský gólman v pohodě zkrotil míč.
     
    89
    Nebezpečný centr Bruna Fernandese mířil na Cristiana Ronalda, ale ten v těžké pozici mezi dvojicí protihráčů netrefil bránu.
     
    90
    Aaron Wan-Bissaka dobře předběhl Jamieho Vardyho a nepustil ho do vápna. Domácí útočník se ovšem nevzdal a vybojoval faul, Leicester tak bude rozehrávat z levé strany.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+1
    Leicester právě vstřelil branku!
    A zdá se, že je hotovo! Tohle střídání se Brendanu Rodgersovi opravdu povedlo. Po centru Youriho Tielemanse propadl míč na vzdálenější tyč, kam si naběhl PATSON DAKA, jenž se tak stává prvním hráčem pocházející ze Zambie, který se prosadil v Premier League. 4:2!
    90+1. Patson DAKA - 4:2
     
    90+3
    Hostující tým už je pochopitelně opařený. Jesse Lingard se snažil vystřelit, ale nedokázal zkrotit míč, a tak tuto možnost nakonec nedostal.
     
    90+3
    Po přihrávce Bruna Fernandese se k zakončení chtěl probojovat Cristiano Ronaldo, ale pro balon si došel Kasper Schmeichel.
     
    90+4
    Domácí mají možnost rozehrávat standardku po faulu ve středu hřiště. A to jim přesně vyhovuje.
     
    90+5
    Domácí už si závěr zápasu užívají. Za potlesku fanoušků a skvělé atmosféry se snaží kontrolovat hru.
     
    90+5
    Manchester United se ještě snaží něco vymyslet, ale Leicester dobře brání.
     
    90+6
    Střelu Scotta McTominaye bez větších problémů chytá Kasper Schmeichel.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce, vítězem parádního utkání se stává Leicester City, který porazil Manchester United dvakrát za sebou poprvé od roku 1973! Manchesteru United tak skončila rekordní série, v rámci které neprohrál 29 venkovních zápasů v řadě.

    Skóre duelu se otevřelo v 19. minutě. Po přihrávce Bruna Fernandese parádně vypálil Mason Greenwood a hostující tým vedl 1:0! Po půlhodině hry však bylo srovnáno. Další krásnou trefu měl na svědomí Youri Tielemans, který využil přihrávky Tielemanse, jenž trestal chybu Harryho Maguirea. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

    Parádní podívaná nastala v závěru zápasu. V 78. minutě poslal domácí tým do vedení po rohovém kopu Çağlar Söyüncü, krátce nato ale vyrovnal při svém prvním utkání v sezoně Marcus Rashford, který proměnil samostatný únik. Jenže ihned po výkopu se Leicester ujal vedení 3:2, byl to Jamie Vardy, který zužitkoval přihrávky Péreze. Definitivní hřebík do rakve United zasadil v 91. minutě střídající Patson Daka, který se stal prvním hráčem ze Zambie, jenž vstřelil gól v Premier League.

    Leicester tak porazil Manchester United 4:2!
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 11:6. Střely mimo: 6:9. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 5:17.
     
    Ze zápasu to bude všechno. Děkuji za pozornost, věřím, že jste si to také užili. Na počtenou! (18:00:53)

    Michal Belšán

    Branky: 31. Tielemans (Iheanacho), 78. Söyüncü (Ayoze Pérez), 83. Vardy (Ayoze Pérez), 90+1. Daka – 19. M. Greenwood (B. Fernandes), 82. Rashford (Lindelöf)

    Karty:   52. Lindelöf (MAN), 85. Wan-Bissaka (MAN), 86. P. Pogba (MAN)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 11:6. Střely mimo: 6:9. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 5:17.
    Leicester City: Schmeichel (C) – Amartey, J. Evans (87. Vestergaard), Söyüncü – R. Pereira, Tielemans, Soumaré, Castagne – Maddison (73. Ayoze Pérez) – Iheanacho (77. Daka), Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Bertrand, Vestergaard, H. Barnes, Albrighton, Choudhury, Ayoze Pérez, Daka, Lookman.

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – P. Pogba, N. Matić (80. McTominay) – M. Greenwood (80. Lingard), B. Fernandes, Sancho (65. Rashford) – Ronaldo.
    Náhradníci: D. Henderson – E. Bailly, Dalot, Telles, Mata, Lingard, van de Beek, McTominay, Rashford.

    Rozhodčí: Pawson – Betts, Robathan
    thejrc.org