Clermont Foot – Lille 1:0 (kon.) | Lyon – Monaco 2:0 (kon.)
konec
Clermont Foot
1:0 (1:0)
Lille OSC
Sobota 16.10.2021, 17:00 • Stade Gabriel Montpied • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám všechny fanoušky francouzské Ligue 1 Uber Eats, která má na programu desátého kola, v němž se proti sobě postaví Clermont Foot a Lille OSC.
     
    Clermont Foot je nováčkem nejvyšší francouzské soutěže, který výborně do ligy vstoupil, ovšem v posledních zápasech přišel útlum a propad tabulkou. Domácí mužstvo se aktuálně nachází na patnácté pozici, když zaznamenalo deset bodů. Avšak pouze dva z nich získalo v posledních pěti duelech. Favoritem střetnutí a úřadujícím mistrem je Lille, které naopak neprožilo dobrý start do soutěž, ovšem v posledních třech duelech vždy zvítězilo, díky čemuž se posunulo na osmou příčku. Hostující celek aktuálně zaznamenal čtrnáct bodů a pomalu se dere na pozice, které by mu zajistili evropské poháry v příští sezóně.

    Nejlepší střelci týmů

    Mohamed Bayo (Clermont) 5 gólů
    Jonathan David (Lille) 6 gólů
     
    Úvodní sestavy:

    Clermont Foot: Desmas – Zedadka, Hountondji, Ogier (C), N'Simba – Gastien, Samed – Dossou, Berthomier, Rašani – Bayo.
    Náhradníci: Djoco – Allevinah, O. Busquets, Hamel, Iglesias, Mendy, Seidu, Tell.

    Lille OSC: Grbić – Çelik, J. Fonte (C), Djaló, G. Gudmundsson – Sanches, B. André, Xeka, Bamba – Ikoné, Weah.
    Náhradníci: Jakubech – D. Bradarić, David, Gomes, Lihadji, Niasse, A. Onana, Pied, Yazıcı.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to a začínáme pořádně zhurta! Na levé straně se kolem soupeře protáhl Gabriel Gudmundsson, který odcentroval před branku. Podle všeho ale míč už opustil hrací plochu.
     
    2
    Také domácí celek se předvedl první akcí! Akim Zedadka přihrál po pravé straně dopředu, kde se nacházel Mohamed Bayo. Jeho přihrávka mířila před branku ,kde ve skluzu zasáhl obránce.
     
    3
    U pravé postranní lajny se znovu pohyboval Akim Zedadka, který vybojoval rohový kop. Po centru k zakončení nedošlo, jenomže Clermont dál kombinuje.
     
    4
    Zpoza šestnáctky se napřáhl Vital N'Simba, jehož pokus byl velmi nepřesný a zamířil jen vedle branky. Zatím se hraje opravdu dobrý fotbal.
     
    5
    Dalším centrem zprava se prezentoval Akim Zedadka, jehož snažení na rohový kop odvrátil Tiago Djaló. Domácí mužstvo je na začátku zápasu velmi aktivní.
     
    6
    Centr od rohového praporku se kroutil za první tyčku, jenomže celou situaci úspěšně vyřešil Ivo Grbić. Následně Lille odklidilo hru daleko od vlastní branky.
     
    7
    Do akce se hnal znovu Akim Zedadka, který byl čistě zastaven u postranní lajny. Hostující mužstvo se mohlo vydat na zteč, jenomže akce neměla dlouhého trvání.
     
    9
    První velkou příležitost zápasu odklidil Salis Abdul Samed, který hasil situaci na zadní tyčce! na levé straně dlouho tančil kolem míče Jonathan Ikoné, který přihrál do vápna, odkud na zadní tyč odcentroval Gabriel Gudmundsson. Před Renatem Sanchesem situaci uklidnil bránící hráč.
    9. Salis Abdul Samed (CFT)
     
    11
    Jason Berthomier si na obranné polovině pokryl míč, a tak jej Benjamin André fauloval. Clermont je u balonu a znovu se přesouvá na útočnou polovinu.
     
    12
    Na pravé straně operoval Timothy Weah, jehož centr srazil na roh Vital N'Simba. Centr od praporku zamířil na zadní tyčku, avšak rozhodčí viděl navíc útočný faul.
     
    13
    Favorit zápasu se pomalu dostává více do hry, aktuálně znovu kombinuje na útočné polovině hrací plochy.
     
    14
    Přihrávka Lille mířila do šestnáctky, kde se patičkou za sebe prezentoval Timothy Weah. Avšak přihrávkou nenašel žádného spoluhráče, naopak jen soupeře.
     
    16
    Domácí mužstvo je u balonu a pomalu se dostává k pokutovému území. Rychlá kombinace skončila na hranici vápna, když Mohamed Bayo dával nepřesnou nahrávku.
     
    17
    Po dobrém začátku přichází poněkud hluché minuty zápasu. Lille kombinuje na útočné polovině, následně si centr ze strany sebral ze vzduchu Arthur Desmas.
     
    18
    Z levé strany chtěl odcentrovat Renato Sanches, jehož snažení srazil na rohový kop první bránící hráč. Následný centr od rohového praporku si pohlídal znovu Arthur Desmas.
     
    19
    Pár metrů za šestnáctkou se napřáhl Johan Gastien, jehož pokus mířil k pravé tyči. Ovšem skvělým zákrokem se blýskl Ivo Grbić, který se do zmiňovaného prostoru dostal včas.
    19. Johan Gastien (CFT)
     
    21
    Rychlou kombinaci Lille zastavil na levé straně Salis Abdul Samed. Nováček soutěže se pomalu dostává s míčem k půlící čáře.
     
    22
    Jonathan Ikoné se vrátil vypomoct spoluhráčem, ovšem naskočil soupeři jen na záda. Clermont Foot bude rozehrávat volný kop.
     
    23
    Centr z volného kopu se kroutil na zadní tyčku, kde míč našel ve vzduchu Ivo Grbić, který cestou zboural Elbu Rašaniho.
     
    25
    Z levé strany odcentroval Jason Berthomier, jehož snažení proletělo až do zadní části šestnáctky, kde si na zakončení netroufl Akim Zedadka. ten po chvíli jen odcentroval, ale došlo pouze k faulu na brankáře.
     
    27
    Jsme již za polovinou prvního poločasu a stále čekáme na úvodní branku zápasu. Oba celky si připsali po jedné zajímavé příležitosti, avšak radost nebyla ještě na místě.
     
    28
    Hostující hráči si neporodili s napadáním soupeře a znovu se musejí bránit. Fanoušci Clermontu se radují z každého menšího úspěchu svých hráčů.
     
    30
    Na útočné polovině dostal pořádně naloženo Jodel Dossou, avšak rozhodčí hru pustili. Domácí záložník zůstal ležet na hrací ploše a potřebuje ošetření.
     
    31
    Jodel Dossou je mimo hrací plochy, a tak můžeme pokračovat v utkání. Domácí fanoušci zatím vytvářejí parádní fotbalovou kulisu.
     
    32
    Clermont Foot právě vstřelil branku!
    Přihrávka z pravé strany mířila k penaltovému puntíku, odkud se zakončením chtěl prezentovat Jason Berthomier, jehož pokus byl zablokovaný. Míč se odrazil za vápno, odkud jej do pravého spodního rohu uklidil VITAL N'SIMBA. Celou situaci ještě prověřuje VAR, jelikož došlo ke spornému zákroku na Renata Sanchese.
    32. Vital N'SIMBA - 1:0
     
    32
    Žlutou kartu dostává Renato Sanches (Lille OSC), který není spokojený s verdiktem rozhodčího, protože signalizuje faul na svou osobu.
     
    34
    Po delší debatě je rozhodnuto a hlavní rozhodčí ukazuje na středový kruh! Clermont Foot se tak dostává do vedení, úřadující mistr francouzské ligy musí dotahovat.
     
    35
    Na pravé straně odcentroval Timothy Weah, ale na jeho pas nedoskočil před brankou Jonathan Ikoné. Míč pak zamířil za šestnáctku, odkud přišlo zakončení, které mířilo doprostřed branky, a tak Arthur Desmas zasáhl nohou.
     
    36
    Autor zatím jediného gólu zachytil přihrávku a postupoval do otevřené obrany. jenomže u půlící čáry byl faulován a potřebuje ošetření.
     
    39
    Zleva odcentroval Jonathan Bamba, který našel v zadní části vápna spoluhráče. Timothy Weah se pokusil ihned zakončit, ale jeho pokus směřoval do prvního bránícího hráče.
     
    40
    Jedeme do závěrečných minut prvního poločasu a trochu překvapivě je nováček soutěže ve vedení. Jinak se ale hraje vyrovnané střetnutí, co se týče herního projevu.
     
    41
    Na levé straně pracoval Elba Rašani, jehož snažení srazil na rohový kop kapitán José Fonte. Po dalším rohovém kopu se stav zápasu měnit nebude.
     
    42
    Další akce hostujícího celku skončilo těsně před pokutovým územím, ovšem Clermont Foot tentokrát balon pouze odevzdalo.
     
    43
    Na řadu přichází další rohový kop, který vyslal před branku Benjamin André. Hlavičkou na první tyči se pak prezentoval Jonathan Ikoné, jenž mířil nad bránu.
     
    44
    Mohamed Bayo se snažil přejít přes soupeře, ovšem klička mu nevyšla, jelikož dobře pracoval Tiago Djaló. Bude se tak rozehrávat jen od hostující branky.
     
    45
    Na druhé straně se zlobí Jonathan Bamba, kterému sebral míč soupeř a míč pak zamířil mimo hrací dobu. rozhodčí ukazují, že se bude kopat pouze od branky.
     
    45+1
    Nastavují se ještě tři minuty!
     
    45+2
    Přihrávka mířila na pravou stranu vápna, kde se uvolnil Jodel Dossou, jehož následný pokus zamířil jen do boční strany sítě. Nováček francouzské nejvyšší soutěže hraje opravdu podařené střetnutí.
     
    45+3
    Na pravé straně se tentokrát uvolnil Timothy Weah, jehož centr mířil na hranici malého vápna, kde vládne domácí brankář.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase jsme sledovali vyrovnanou partii, avšak výsledek je přikloněn více k domácímu mužstvu. Lille je sice více u balonu, ovšem Clermont Foot působí zase nebezpečněji. O jedinou trefu zápasu se zatím postaral Vital N'Simba, jenž zpoza vápna uklidil míč do pravého spodního rohu branky. Uvidíme, co se bude dít po změně stran!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas byl zahájen a domácí se hnali do akce. Ovšem přihrávku do šestnáctky se pohlídal Ivo Grbić. Po chvíli Clermont Foot se znovu hnal do akce, ale Mohamed Bayo vymýšlel patičku, která mu nevyšla.
     
    48
    Na útočné polovině zůstal ležet na hrací ploše Jodel Dossou, avšak rozhodčí zákrok znovu pustili. Míč pak opustil hrací plochu a Lille bude vhazovat.
     
    49
    Hostující celek vymyslel pas za obranu, ovšem Timothy Weah se nepochopitelně zastavil. Do situace se tak zapojil Arthur Desmas, jenž otáčí kormidlem hry.
     
    50
    Na pravé straně se do vápna řítil Jonathan Ikoné, který přihrával do druhé vlny, kde míč netrefil Timothy Weah. Tohle vypadalo velmi zajímavě, ale Lille z toho vyrovnávací gól nevytěžilo.
     
    51
    Odvrácený centr sebral u penaltového puntíku Timothy Weah, který se rychle otočil a zamířil do prvního bránícího hráče. Lille tak rozehrálo rohový kop, jenže Jonathan Bamba hlavou zamířil vysoko nad branku.
     
    53
    Běží už třiapadesátá minuta a nováček soutěže stále vede. ovšem na tahu je hostující mužstvo, které už kombinuje za pokutovým územím.
     
    54
    Hráči Lille se dožadují pokutového kopu, když rukou zahrál Vital N'Simba. Hlavní rozhodčí vše konzultuje s kolegou u videa. Následně udělil žlutou kartu někomu na hostující střídačce.
     
    55
    Renato Sanches disponuje obrovskou rychlostí, jenomže zapomněl balon za sebou, a tak se pro něj musel vracet. Následně se snažil neúspěšně přihrát na střed.
     
    57
    Nejprve Xeka (Lille) fauloval a rozhodčí nařídil proti jeho týmu volný kop. Stejný hráč ale neustále řečnil, a tak si vykoledoval žlutý kartónek.
     
    58
    A už to mohlo být o dvě trefy! Centr zamířil na zadní tyčku, kde se k hlavičce dostal osamocený Florent Ogier, jehož pokus zamířil jen vedle branky.
     
    60
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Renato Sanches, přichází Yusuf Yazıcı.
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Benjamin André, přichází Amadou Onana.
     
    62
    Domácí celek hraje velmi dobře a opět se s míčem nachází na útočné polovině. Jodel Dossou přihrával do vápna, kde byl v pohybu Mohamed Bayo, ovšem celou situaci vyřešil brankář Ivo Grbić.
     
    63
    Clermont Foot mířil do otevřené obrany a pas letěl na levou stranu, odkud posílal střílenou přihrávku před branku Jodel Dossou. Hostující brankář znovu zasáhl a drží Lille ve hře o body.
     
    66
    Domácí mužstvo hýří aktivitou a vybojovalo další rohový kop, který byl od první tyče odvrácen za vápna. Odtud přišlo zakončení, které mířilo jen vysoko nad bránu.
     
    67
    Na druhé straně napravo operoval Jonathan Ikoné, který se pokusil o centr, jenž byl zablokován. Domácí hráči následně otočili kormidlem hry a míří do útoku.
     
    68
    Na hranici vápna si míč daleko od nohy zpracoval Mohamed Bayo, a tak si před něj dal tělo José Fonte, který byl po chvilce faulován.
     
    69
    Podél levé postranní lajny postupoval Gabriel Gudmundsson, který si zasekl míč kolem soupeře na střed a zpoza vápna vystřelil. Zakončení bylo sražené na rohový kop.
     
    70
    Na pravé straně se pohyboval Jonathan Bamba, který si výborně míč zpracoval k malému vápnu. Jenomže při střele podklouzl a zamířil jen nad bránu.
     
    71
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Elba Rašani, přichází Jim Allevinah.
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Gabriel Gudmundsson, přichází Domagoj Bradarić.
     
    73
    Úřadující mistr francouzské nejvyšší soutěže znovu kombinoval neúspěšně na útočné polovině. Naopak nováček zvolil jen odkopnutí míče a znovu se formuje na vlastní polovině.
     
    74
    Jonathan Ikoné se pokoušel o kolmici za obranu, jelikož do pravé části vápna si nabíhal spoluhráč. Avšak bránící hráči znovu zapracovali na jedničku a míč zastavili.
     
    75
    Domácí fanoušci se zlobí, jelikož Salis Abdul Samed byl skluzem ostře dohrán tureckým reprezentantem. Zeki Çelik může být rád, že není další žlutě potrestaným hráčem.
     
    77
    Zeki Çelik se uvolnil na pravé straně a dával míč na zadní tyč, kde jej ale netrefil Jonathan Ikoné. Rozruch už byl zbytečný, jelikož pomezní rozhodčí měl praporek nad hlavou.
     
    78
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Jodel Dossou, přichází Jordan Tell.
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Mohamed Bayo, přichází Pierre-Yves Hamel.
     
    79
    Favoritu zápasu se čas už velmi rychle krátí. Stále tak platí, že Clermont Foot je v těsném vedení.
     
    80
    Hostující mužstvo si vybojovalo další rohový kop, který zamířil do zadní části šestnáctky, kde se nacházel Jason Berthomier, jenž míč na malou chvíli odklidil.
     
    81
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Ikoné, přichází Angel Gomes.
     
    83
    Domácí se nechtějí jen bránit a táhne další útočnou akci po levé straně, kde ji na chvíli zastavil José Fonte. Clermont Foot bude vhazovat a fanoušci burácí.
     
    84
    Nováček drží míč a každá úspěšná přihrávka je oceněná jásotem. Navíc domácí mužstvo hru bude kouskovat střídáním.
     
    85
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Jason Berthomier, přichází Jonathan Iglesias.
     
    86
    Lille dostalo soupeře pod tlak a domácí si pomohli přihrávkou k brankáři, který neměl čas, a tak míč poslal raději na tribunu.
     
    87
    Další akci favorita zastavil Florent Ogier, který si znovu pomohl přihrávkou k brankáři. Ani tentokrát Arthur Desmas neposlal balon do hry, ale pouze mezi diváky.
     
    88
    Domácí fanoušci burácí, jelikož cítí, že jejich tým je kousek od cenného skalpu. Lille se mohlo vydat do akce, jenomže přišla nepřesná přihrávka.
     
    89
    Podél postranní lajny postupoval dopředu Jordan Tell, který si chtěl obhodit soupeře, ale vybojoval autové vhazování. Je vidět, že domácí už s vhazováním nebudou spěchat.
     
    90
    Pierre-Yves Hamel vnikl do šestnáctky, kde vybojoval rohový kop. Centr od praporku rozehrál Johan Gastien, ale centr se mu nikterak nevydařil.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty, Lille už moc času na vyrovnání nezbývá!
     
    90+2
    K rohovému praporku zamířil Jonathan Iglesias, jenž se snažil držet čas, ale míče ho zbavil José Fonte. Clermont Foot bude ještě vhazovat a čas rychle plyne ke konci.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Benjamin André (Lille OSC), který už byl vystřídán. Jemu i hostujícímu trenérovi se nelíbilo, že rozhodčí pustil hraniční zákroky soupeře a následně trestal jiný od hráčů Lille.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavé střetnutí, které zaslouženě zvládlo domácí mužstvo, když mu tři body vystřelil Vital N'Simba. Lille bylo sice více u míče, ale v koncovce bylo nemohoucí, což platilo také o předfinálních akcí. Naopak Clermont Foot hrál chytře a zapisuje do tabulky důležité tři body.
     
    S konstatováním, že nováček přetlačil úřadujícího mistra a zvítězil, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (18:57:30)

    Michal Luxa

    Branky: 32. N'Simba

    Karty:   32. Sanches (LIL), 57. Xeka (LIL), 90+4. B. André (LIL)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:8.
    Clermont Foot: Desmas – Zedadka, Hountondji, Ogier (C), N'Simba – Gastien, Samed – Dossou (78. Tell), Berthomier (85. Iglesias), Rašani (71. Allevinah) – Bayo (78. Hamel).
    Náhradníci: Djoco – Allevinah, O. Busquets, Hamel, Iglesias, Mendy, Seidu, Tell.

    Lille OSC: Grbić – Çelik, J. Fonte (C), Djaló, G. Gudmundsson (71. D. Bradarić) – Sanches (60. Yazıcı), B. André (60. A. Onana), Xeka, Bamba – Ikoné (81. Gomes), Weah.
    Náhradníci: Jakubech – D. Bradarić, David, Gomes, Lihadji, Niasse, A. Onana, Pied, Yazıcı.
    thejrc.org