Dortmund – Mohuč 3:1 (kon.) | Frankfurt – Hertha 1:2 (kon.) | Freiburg – RB Lipsko 1:1 (kon.)
Fürth – Bochum 0:1 (kon.) | Union Berlín – Wolfsburg 2:0 (kon.) | Mönchengladbach – Stuttgart 1:1 (kon.)
konec
SpVgg Greuther Fürth
0:1 (0:0)
VfL Bochum
Sobota 16.10.2021, 15:30 • Sportpark Ronhof, Fürth • Německá Bundesliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu SpVgg Greuther Fürth – VfL Bochum. Utkání 8. kola německé Bundesligy začíná v 15:30.
     


    SpVgg Greuther Fürth

    Nováčkovi se vstup do sezony vůbec nepovedl a po sedmi kolech se nachází s jediným bodem na poslední příčce tabulky. Spolu s Bielefeldem je navíc jediným týmem, který v tomto ročníku ještě nevyhrál. Aby problémů Fürthu nebylo dost, tak tento celek má čtvrtý nejmenší počet vstřelených branek (5) a druhý nejvyšší počet inkasovaných gólů (19). V tabulce zápasů doma je Fürth také nejhorším celkem německé Bundesligy.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Mohuč – Fürth 3:0
    Fürth – Wolfsburg 0:2
    Hertha – Fürth 2:1
    Fürth – Bayern 1:3
    Kolín nad Rýnem – Fürth 3:1
     


    VfL Bochum

    Bochum je na tom jen o něco lépe než Fürth. Jako druhý nováček této sezony je na předposledním místě tabulky a po sedmi kolech má na kontě 4 body. V posledních třech zápasech tento celek neskóroval a za sedm zápasů vstřelil jen 4 branky. Také obrana Bochumi patří mezi nejhorší v soutěži (16 inkasovaných gólů). Pro Bochum je tento zápas pátým ligovým soubojem venku a hosté dnes budou bojovat o svoje vůbec první body z trávníků soupeřů.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Kolín nad Rýnem – Bochum 2:1
    Bochum – Hertha 1:3
    Bayern – Bochum 7:0
    Bochum – Stuttgart 0:0
    RB Lipsko – Bochum 3:0
     


    Vzájemné zápasy

    Tyto dva kluby se potkávaly v posledních sezonách jen ve 2. Bundeslize. V minulém ročníku 2. nejvyšší německé soutěže vyhrál vždy tým hrající venku – na hřišti Bochumi Fürth 2:0 a Bochum venku 2:1.
     
    Úvodní sestavy:

    SpVgg Greuther Fürth: Funk – Meyerhöfer, Sarpei, Viergever, Willems – Tillman, Seguin, Griesbeck, Dudziak – Hrgota (C), Itten.

    Náhradníci: Burchert – Hoogma, Seufert, Abiama, Christiansen, Itter, Barry, Green, Leweling.

    VfL Bochum: Riemann – Gamboa, Mašović, Lampropoulos, Soares – Losilla (C), Löwen, Rexhbecaj – Pantovič, Polter, Holtmann.

    Náhradníci: Esser – Decarli, Osterhage, Blum, Asano, Novothny, Stafylidis, Antwi-Adjei, Bella-Kotchap.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Unger.
    Pohled do šatny hostů
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše, zápas se tak o malou chvíli začne.
     
    Fürth bude hrát v bílých dresech, Bochum v modrých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop utkání měli domácí, kteří se okamžitě natlačili na útočnou polovinu. Tam rozvíjejí svůj první postupný útok.
     
    2
    Fürth získal přímý kop z levé strany. Na centr Willemse vyběhl z branky gólman hostů Riemann, míč ale nezasáhl a měl nakonec velké štěstí, že ho odhlavičkovali do autu jeho spoluhráči.
     
    3
    Domácí začali utkání velmi aktivně a hostům zatím vůbec nepůjčili míč. Hosté jsou zataženi hluboko v obraně.
     
    4
    Willems vysunul na levou stranu šestnáctky do náběhu Dudziaka, tomu ale míč odskočil a následně fauloval obránce Bochumi.
     
    5
    Hosté tak mohou konečně rozehrát svůj postupný útok, k čemu jim pomáhají domácí neexistujícím presinkem.
     
    6
    Rozehrávka Bochumi ale nebyla povedená a míč skončil u domácího brankáře Funka. Od něj začíná rozehrávka domácího celku.
     
    7
    Ani ta ale neuspěla a Fürth už ve středu pole o míč přišel. Hosté ho pak nepřesným nákopem vrátili domácím obráncům.
     
    8
    Hrgota si naváděl míč z levého křídla na osu hřiště, jeho pokus ale zblokoval jeden z obránců Bochumi. Hosté pak odkopli míč z nebezpečného prostoru do středu pole.
     
    9
    Soaresův centr zleva srazil jeden z obránců Fürthu na hranici vlastní šestnáctky, kde se k míči dostal Holtmann. Jeho oblouček na Poltera pak chytil vybíhající domácí brankář Funk.
     
    10
    Hrgota se opět snažil prokličkovat se do střelecké pozice, tentokrát mu ale obrana hostů míč odkopla. Hrací předmět se přihrávkami dozadu dostal až k domácímu gólmanovi.
     
    12
    Po aktivním úvodu ze strany domácích se hra teď uklidnila a odehrává se výhradně mezi šestnáctkami. Ani jeden z týmů nemá výraznější převahu.
     
    13
    Griesbeck ztratil míč ve středu pole a poté hned podkopl protihráče, který mohl běžet do rychlého protiútoku. Hlavní rozhodčí mu domlouvá.
     
    14
    Domácí se dostali k pokutovému území hostů, tam si ale neporozuměli při narážečce a hosté odkopli hrací předmět do středu pole.
     
    15
    Holtmann při napadání rozehrávky Fürthu fauloval Meyerhöfera. Míč vrátil do hry nákopem na útočnou polovinu domácí brankář Funk.
     
    16
    Soares nakopl míč ze standardky do pokutového území Fürthu, domácí obrana si ale dokázala poradit a Fürth může vyrazit do protiútoku.
     
    17
    Ten zastavil taktickým faulem v blízkosti středového kruhu Gamboa. Domácí se i tak dostali k šestnáctce Bochumi a díky zblokované střele Hrgoty získali svůj první rohový kop.
     
    18
    Willems nacentroval na přední tyč, kde první bránící hráč hostujícího celku srazil centr na další rohový kop.
     
    19
    Willemsův další centr od rohového praporku chytil gólman hostů Riemann a ten hned vyhodil míč na spoluhráče ve středu pole.
     
    21
    Holtmann potáhl míč po levé straně na polovinu Fürthu, tam se ale zamotal v kličkách a jeho centr nakonec letěl do prostoru, kde nebyl nikdo v modrém.
     
    22
    Willems se pak podobným způsobem dostal po levém křídle k šestnáctce Bochumi, ani jeho centr ale nenašel spoluhráče v pokutovém území.
     
    23
    Hra se teď rychle střídá z jedné strany na druhou a hraje se v poměrně vysokém tempu, ani jeden z celků si ale pořád nedokáže vypracovat zajímavou gólovou příležitost.
     
    24
    Tato slova potvrzuje právě teď Bochum. Hosté jsou sice na polovině soupeře, kterého tlačí do obrany, střela ale z jejich strany nepřichází.
     
    25
    Gamboův centr odhlavičkoval Sarpei a domácí hned nakopli míč na hrot útoku na Hrgotu. Ten ale prohrál běžecký souboj s Mašovićem a míč skončil u gólmana hostů.
     
    26
    Hosté v posledních minutách převzali iniciativu a drží míč častěji na svých kopačkách. Domácí jsou zataženi v obranném postavení.
     
    28
    A to Fürthu pro tuto chvíli stačilo, protože nepřesný nákop na Poltera skončil u domácího brankáře Funka.
     
    29
    Holtmann našel přihrávkou z levé strany ve středu domácí šestnáctky úplně volného Poltera, jenž z první usměrnil míč těsně nad domácí branku.
     
    30
    Domácí se snaží odpovědět na tuto příležitost Bochumi, jejich útočná kombinace se ale pro tuto chvíli zasekla v blízkosti středové čáry.
     
    30
    První žlutou kartu zápasu dostává za držení Rexhbecaje Paul Seguin (SpVgg Greuther Fürth).
     
    31
    Tillman dostal prostor před pokutovým územím Bochumi, proto se odhodlal ke střele. Jeho pokus po zemi chytil brankář hostů Riemann.
     
    32
    Rexhbecaj zavezl míč na útočnou polovinu, kde ho fauloval Griesbeck. Hosté mají opět možnost kombinovat na polovině soupeře.
     
    33
    Domácí obrana ale tentokrát funguje výborně a hosté se zatím ne a ne dostat k šestnáctce Fürthu.
     
    34
    Polter si chtěl zpracovat centr do šestnáctky, v ní ho ale předskočil vybíhající domácí brankář Funk, jenž hrací předmět schoval do rukavic.
     
    35
    Po hlavičkovém souboji zůstal ležet na trávníku ve středu pole Tillman. Hra je přerušena.
     
    37
    Domácí se nechali při vlastní rozehrávce zatlačit až do vlastní šestnáctky a brankář Funk musel pod tlakem odkopnout míč do středu pole.
     
    38
    Tam získali kulatý nesmysl hosté, kteří s ním zacouvali na vlastní polovinu hřiště. Domácí je nepresují ani zdaleka tak aktivně, jak to před chvíli dělali hosté.
     
    39
    Rexhbecaj je na levé straně velmi aktivní a i teď se snažil o individuální průnik. Ten ukončil nedovoleným zákrokem Tillman.
     
    40
    Holtmann se dostal před šestnáctkou Fürthu k odraženému míči a tvrdou střelou po zemi minul levou tyč domácí branky jen o centimetry.
     
    41
    Bochum opět postupně přebírá iniciativu a tlačí domácí do obrany. Gamboa nacentroval do šestnáctky zprava, jeho nákop ale nezasáhl nikdo v modrém.
     
    42
    Na opačné straně se pak hrací předmět dostal k Soaresovi, jehož tvrdá střela z poměrně ostrého úhlu byla zblokována na rohový kop.
     
    43
    Centr od rohového praporku odhlavičkoval Willems. Míč se odrazil zpět k hostům, domácím ale pomohl Losilla, jenž zasáhl při zpracovávání míč rukou.
     
    44
    Hrgota prodloužil Seguinovu přihrávku z křídla do šestnáctky na Dudziaka, jenž chtěl ale místo střely udělat ještě jednu kličku. Během ní mu míč odkopl Lampropoulos.
     
    45
    Itten si pak nabíhal za nákopem z vlastní poloviny hřiště, míč ale zpracovat nedokázal. Brankář Bochumi ho okamžitě rozehrál na opačnou stranu.
     
    45
    Bude se hrát ještě jednu minutu.
     
    45+1
    Löwen se hezky uvolnil před pokutovým územím Fürthu a dostal se ke střele, kterou zakroutil míč vysoko nad Funkovu branku. Tímto pokusem se první poločas zřejmě skončí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas přinesl fotbal ve vysokém tempu, který ale nevedl téměř k žádnému ohrožení branek. Oba týmy se střídaly v úsecích, kdy měly územní převahu, kromě jedné gólové příležitosti Poltera a nebezpečné střely Holtmanna jsme ale neviděli nic, co by stálo za zmínku. Bezbrankové skóre po prvním dějství je tak úplně logickým výsledkem a doufejme, že ve druhém poločase uvidíme více zajímavých momentů.

    Statistiky po 1. poločase:

    Držení míče: 53 % : 47 %
    Střely na branku: 1:0
    Střely mimo: 2:4
    Rohy: 2:0
    Ofsajdy: 0:1
    Fauly: 9:5
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí začínají druhý poločas svým útokem, kterým se snaží proniknout k pokutovému území Bochumi.
     
    47
    Dlouhou kombinaci Fürthu na útočné polovině hřiště ukončil Hrgota, jenž nepovedeným nákopem do šestnáctky poslal míč mimo hrací plochu.
     
    48
    Další útočnou akci Fürthu zakončil střelou ze zhruba 25 metrů Meyerhöfer, jeho pokus ale letěl přímo do rukou připraveného brankáře hostů Riemanna.
     
    49
    Tillman hledal obloučkem na zadní tyč nabíhajícího Ittena, jenž v těžké pozici a tísněn obráncem usměrnil míč těsně mimo branku hostů.
     
    50
    Na opačné straně se dostal k centru zleva Polter a i když byl jeho centr sražen za brankovou čáru obráncem Fürthu, tak následuje odkop od domácí branky.
     
    52
    Tempo hry je ve druhém poločase zatím výrazně nižší než v prvním dějství. Fürth sice drží míč pod kontrolou, nedaří se mu ale proniknout na útočnou polovinu.
     
    53
    Hosté drží domácí vysokým presinkem nadále na jejich polovině hřiště a po přihrávce dozadu se míč dostal i k brankáři Funkovi.
     
    54
    Žlutou kartu za zdržování hry dostává brankář Manuel Riemann (VfL Bochum), jemuž odskočil míč při zpracovávání do autu, kde ho chytil do rukou.
     
    55
    Fürth získal standardní situaci z pravého křídla, kterou chtěli domácí rozehrát nacvičeným signálem. Ten se jim ale vůbec nepovedl a Willemsova střela byla sražena do autu.
     
    56
    Fürth má teď zřejmě největší tlak v dosavadním průběhu utkání a hosté mají obrovský problém se dostat k míči.
     
    57
    Seguin hezky pronikl do šestnáctky z pravé strany a přihrávkou do druhé vlny našel Hrgotu. Ten ale míč dobře netrefil a jen ho jemně tečoval při jeho letu mimo.
     
    58
    Dudziak vysunul krásnou kolmicí za obranu Bochumi Hrgotu, ten si ale míč dobře nezpracoval a téměř z brankové čáry pak namířil už jen do boční sítě Riemannovy branky.
     
    60
    Žlutou kartu dostává za držení pronikajícího Hrgoty Anthony Losilla (VfL Bochum). Další standardka pro Fürth.
     
    61
    Tillman nacentroval z této standardky na zadní tyč, odkud vracel míč před branku Seguin. Brankář hostů Riemann ale dobře přečetl hru a míč chytil včas.
     
    62
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Miloš Pantovič, přichází Takuma Asano.
     
    62
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Gerrit Holtmann, přichází Danny Blum.
     
    63
    Tillmanovi se otevřel prostor na střelu ze střední vzdálenosti, který využil. Jeho rána ale skončila na tribuně za Riemannovou brankou.
     
    65
    Žlutou kartu za doslova sestřelení Seguina ostrým skluzem před vlastní šestnáctkou dostává Erhan Mašović (VfL Bochum).
     
    65
    Centr Willemse od rohového praporku opět vyřešila obrana Bochumi. Míč se pak přihrávkami dozadu dostal až k domácímu brankáři Funkovi.
     
    67
    Žlutou kartu za úder loktem v hlavičkovém souboji dostává Cédric Itten (SpVgg Greuther Fürth).
     
    67
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Jeremy Dudziak, přichází Julian Green.
     
    68
    Polter si naběhl na levé křídlo na výbornu kolmici od Soarese a přihrávkou za obránce posunul míč do šestnáctky na rozběhnutého Asana. Ten z první namířil do boční sítě Funkovy branky.
     
    69
    Na Willemsův centr z levé strany si naběhl do šestnáctky hostů Itten, hlavičkou ale usměrnil míč jen do rukou gólmana Riemanna.
     
    70
    Hra se teď kouskuje fauly a tvrdými souboji. Oba týmy se víceméně zasekly ve středu pole.
     
    72
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Cédric Itten, přichází Dickson Abiama.
     
    72
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Timothy Tillman, přichází Jamie Leweling.
     
    73
    Další nedovolený zákrok předvedl po několika vteřinách na trávníku střídající Leweling. Hra je opět přerušena.
     
    75
    Žlutou kartu za šlápnutí na nohu Abiamy dostává Vasilis Lampropoulos (VfL Bochum).
     
    75
    Brankář Riemann vyběhl ze své branky a chytil Willemsův centr z přímého kopu. Přesným výkopem pak našel na útočné polovině Asana, jenž byl podražen a standardku tak bude mít i Bochum.
     
    76
    Löwenův centr z přímého kopu letěl na zadní tyč na Lampropoulose, jenž ale při snaze zasáhnout míč uklouzl. Kvůli zásahu obránce Fürthu ale budou mít hosté alespoň rohový kop.
     
    77
    Blum našel centrem z rohu ve středu domácí šestnáctky Losillu, jehož hlavička skončila těsně nad domácí brankou.
     
    78
    Rohový kop získali i domácí, centr z něj ale vyboxoval brankář Bochumi Riemann. Hosté okamžitě startují do protiútoku.
     
    79
    Asano dostal přihrávku na levou stranu šestnáctky, odkud chtěl míč vrátit před branku. Jeho přihrávku ve skluzu zasáhl jeden z domácích obránců rukou, hra ale pokračuje dále bez přerušení.
     
    80
    Bochum právě vstřelil branku!
    Hosté otevírají skóre! Löwen nacentroval ze standardní situace z levého křídla na zadní tyč, kde nejvýše vyskočil ANTHONY LOSILLA a ten prudkou hlavičkou zblízka nedal šanci domácímu brankáři Funkovi. Asistence: Eduard Löwen.
     
    82
    Domácí se hned natlačili na útočnou polovinu a snaží se dostat hosty pod tlak.
     
    83
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Jetro Willems, přichází Gian-Luca Itter.
     
    84
    Hosté získali míč, dostali se s ním na útočnou polovinu a tam ho kombinací na krátké přihrávky drží. Domácí se k němu nejsou schopni dostat.
     
    85
    Abiama vysunul průnikovou přihrávkou na pravé křídlo za obranu Bochumi střídajícího Ittera, tomu ale míč při zpracovávání odskočil za brankovou čáru.
     
    86
    Domácí se nejsou schopni dostat do tlaku a už dvakrát se jejich pokus o útok skončil ztrátou míče ve středu pole. Hosté zatím kontrolují dění na hrací ploše.
     
    87
    Teď se Bochumi dokonce povedlo míč dostat k šestnáctce a Gamboa ho z pravé strany nacentroval do šestnáctky. Asano ve skluzu ale nedokázal hrací předmět zasáhnout.
     
    88
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Eduard Löwen, přichází Konstantinos Stafylidis.
     
    89
    Polter dostal přihrávku na levou stranu pokutového území Fürthu, odkud vystřelil na branku. Domácí gólman Funk úspěšně zasáhl.
     
    90
    Bude se hrát ještě čtyři minuty.
     
    90+1
    Domácím se čas rychle krátí, jejich tlak ale pořád nepřichází a navíc je už na nich naprosto zřejmá frustrace z vývoje utkání.
     
    90+3
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Sebastian Polter, přichází Soma Novothny.
     
    90+4
    Bochum drží míč na útočné polovině, navíc se hostům povedlo získat ještě i rohový kop. S jeho rozehrávkou vůbec nespěchají...
     
    90+5
    Poslední pokus Fürthu o útok skončil nepřesným nákopem do šestnáctky, který hosté vyřešili a odkopli míč do zámezí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas se odehrával v pomalejším tempu ve srovnání s prvním dějstvím a ani v něm jsme neviděli mnoho zajímavých příležitostí. Oba týmy měly ojedinělé možnosti na skórování, v nich ale hráči obou celků selhali v koncovce. Když už se pomalu zdálo, že branka dnes nepřijde, tak přece jen dokázal hlavičkou překonat po centru z přímého kopu domácího gólmana Funka kapitán Bochumi Losilla a jeho gól rozhodl o zisku velmi cenných tří bodů pro Bochum.

    Hosté se díky nim posunuli na průběžné 15. místo se ziskem 7 bodů. Fürth je nadále bez výhry s jediným bodem na posledním místě tabulky německé Bundesligy.
    Jediným střelcem tohoto zápasu byl kapitán hostů Anthony Losilla
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:2.
    Střely mimo: 9:7.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 16:16.
     
    Další program:

    SpVgg Greuther Fürth
    9. kolo – 23. 10. 2021, 15:30: RB Lipsko – Fürth

    VfL Bochum
    9. kolo – 24. 10. 2021, 19:30: Bochum – Frankfurt
     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek soboty. (17:31:17)

    Michal Sadlek

    Branky: 80. Losilla (Löwen)

    Karty:   30. Seguin (FRT), 67. Itten (FRT) – 54. Riemann (BOC), 60. Losilla (BOC), 65. Mašović (BOC), 75. Lampropoulos (BOC)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 9:7. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 16:16.
    SpVgg Greuther Fürth: Funk – Meyerhöfer, Sarpei, Viergever, Willems (83. Itter) – Tillman (72. Leweling), Seguin, Griesbeck, Dudziak (67. Green) – Hrgota (C), Itten (72. Abiama).
    Náhradníci: Burchert – Hoogma, Seufert, Abiama, Christiansen, Itter, Barry, Green, Leweling.

    VfL Bochum: Riemann – Gamboa, Mašović, Lampropoulos, Soares – Losilla (C), Löwen (88. Stafylidis), Rexhbecaj – Pantovič (62. Asano), Polter (90+3. Novothny), Holtmann (62. Blum).
    Náhradníci: Esser – Decarli, Osterhage, Blum, Asano, Novothny, Stafylidis, Antwi-Adjei, Bella-Kotchap.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Unger
    thejrc.org