Dortmund – Mohuč 3:1 (kon.) | Frankfurt – Hertha 1:2 (kon.) | Freiburg – RB Lipsko 1:1 (kon.)
Fürth – Bochum 0:1 (kon.) | Union Berlín – Wolfsburg 2:0 (kon.) | Mönchengladbach – Stuttgart 1:1 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
1:1 (1:1)
VfB Stuttgart
Sobota 16.10.2021, 18:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý večer u německé Bundesligy! Společně se mnou budete moci sledovat poslední duel dnešního programu, ve kterém spolu změří síly Mönchengladbach a Stuttgart. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Borussia Mönchengladbach
    Gladbachu letošní sezona zatím příliš nevychází, protože se po sedmi zápasech nachází až na jedenáctém místě se ziskem deseti bodů. Ty přitom zaznamenal hlavně v posledních duelech, kdy dokázal porazit Wolfsburg, Dortmund a Bielefeld. Mezitím však prohrál s Augsburgem a také neměl příliš vydařený vstup do ročníku, kdy nestačil na Union a Leverkusen. Dnes je však favoritem, tak uvidíme, jestli přidá třetí výhru v řadě.

    Poslední tři utkání
    Wolfsburg vs. Mönchengladbach – 1:3
    Mönchengladbach vs. Dortmund – 1:0
    Augsburg vs. Mönchengladbach – 1:0
     
    VfB Stuttgart
    Stuttgart dlouhodobě patří mezi černé koně celé ligy, avšak loni mu utekl postup do Evropy o pět bodů, což chce letos za každou cenu napravit. Stejně jako Mönchengladbach však nezačal nejlépe, jelikož na svého dnešního soupeře ztrácí dva body a v tabulce je tedy o pozici níže. Také se ale v poslední době dostává do formy, jelikož porazil Hoffenheim a proti Bochumu získal cenný bod. Dnešní hosté tak mohou zahájit šňůru výher, bylo by to ale menší překvapení.

    Poslední tři utkání
    Stuttgart vs. Sandhausen – 1:4
    Stuttgart vs. Hoffenheim – 3:1
    Bochum vs. Stuttgart – 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Ginter, Elvedi, Beyer – Scally, Zakaria, Koné, Netz – J. Hofmann, Stindl (C) – Embolo.
    Náhradníci: Sippel – Jantschke, Neuhaus, Bénes, H. Wolf, Pléa, Herrmann, Müsel, Bennetts.

    VfB Stuttgart: Bredlow – Mavropanos, Ito, Kempf – Karazor – Coulibaly, Nartey, Endo (C), Sosa – Marmúš, Führich.
    Náhradníci: Schock – Faghir, Klimowicz, Mola, Stenzel, Al Ghaddioui, Förster, N. Ahamada, Didavi.

    Rozhodčí: Brych – Lupp, Achmüller.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop patřil domácím fotbalistům, ale ti nezvládli rozehrávku na vlastní půlce, kvůli čemuž o míč nakonec přišli.
     
    2
    Breel Embolo zrychloval hru na středu hřiště, ale protihráč se mu vrhl pod nohy a čistým skluzem mu vypíchl míč.
     
    3
    Stuttgart taky hraje ze své poloviny a rozehrávka se mu povedla o dost lépe, Borussia ale skvěle zapracovala při obraně na pravé straně.
     
    4
    Matthias Ginter nákopem do středu hřiště žádného spoluhráče nenašel, hosté ale neudrželi míč, protože ho srazili jen na polovinu soupeře.
     
    5
    Breel Embolo výborně přebral přihrávku a pak také šikovně zrychlil, což vedlo k příležitosti Joea Scally, který to ale nakonec pokazil útočným faulem.
     
    7
    Gladbach má výhodu rohového kopu, ten si vzal na starost Jonas Hofmann. Ten našel hlavu Jordana Beyera, jenž ale mířil jen mimo bránu.
     
    8
    Chris Führich to při napadání přehnal s důrazem, pomohl si tak útočným faulem, takže míč zůstane v držení domácích.
     
    10
    V prvních deseti minutách jsme neviděli ani jeden pokus o zakončení, aktivnější je ale Mönchengladbach, který skoro pořád hraje na útočné polovině.
     
    11
    Hosté odvrátili centr jen na nohu Kouadia Koného, který neprodleně pálil z hranice šestnáctky. Jeho pokus se točil do pravé šibenice, ale nakonec skončil jen na břevnu!
     
    12
    Obranu Stuttgartu úplně zapomněla na Lucu Netze, který se po šikovné přihrávce ocitl sám před brankářem, ale ten si střelu z úhlu dokázal pohlídat!
     
    14
    Stutgart po delší době míří dopředu. Tanguy Coulibaly si tam našel cestu před šestnáctku, ale odtud mohl pokračovat jen přihrávkou do strany.
     
    15
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení ze své první příležitosti! Ta navíc ani nebyla příliš výrazná, protože se Borussia velmi dobře bránila. Zničehonic se ale z velké dálky napřáhl KONSTANTINOS MAVROPANOS, jenž míč poslal po zemi přímo k levé tyči. Asistence: Umar Marmúš.
     
    17
    Gladbach je po inkasované brance otřesený a nyní se musí bránit. První centr soupeře do šestnáctky úspěšně pokryl.
     
    19
    Borna Sosa s autem na levé straně dlouho váhá. K úspěšné rozehrávce mu to ale nepomohlo, protože vzápětí mohou vhazovat domácí fotbalisté.
     
    20
    Po prvních dvaceti minutách celkem překvapivě drží vedení hosté. Ti už ale pomalu začínají ztrácet, nyní se musí bránit ofenzivě protivníka.
     
    22
    Stuttgart neponechává nic náhodě a pokračuje v aktivním napadání. Kvůli tomu Borussia už nějakou chvíli musí kombinovat jen na vlastní polovině.
     
    23
    Tanguy Coulibaly vybojoval míč při napadání a následně si hledal cestu za obranu, vzdušný pas od spoluhráče ho ale nenašel.
     
    24
    Mönchengladbach zatím těží hlavně z centrovaných balónů, protože díky němu zakončil Breel Embolo, který ale hlavou mířil jen nějaký metr nad bránu.
     
    25
    Hromadný souboj uprostřed hřiště dopadl lépe pro hosty, kteří tak mohou rozbíhat další ofenzivu přes levou stranu.
     
    27
    Yann Sommer se snad poprvé v zápase dotkl balónu, a to když krotil nepřesný nákop soupeře. Mírně si tak zvedl sebevědomí po inkasovaném gólu.
     
    28
    Tanguy Coulibaly chtěl zastavit Denise Zakariu za každou cenu, což se mu povedlo, avšak dopustil se faulu. Domácí tak mají výhodu nadějné standardky.
     
    29
    Stuttgart ubránil dvě standardní situace za sebou, i když měli trochu štěstí. Míč se totiž pohyboval v šestnáctce, přičemž ho nakonec našel jeden z obránců.
     
    30
    Útočné snažení domácích po delší době končí, jelikož na útočné polovině faulovali. Hosté se tak mohou zkusit uklidnit.
     
    31
    Breel Embolo si při souboji výborně pokryl míč tělem a získal tak pro své spoluhráče výhodu, ti ale nenašli cestu přes zahuštěný prostor.
     
    32
    Tanguy Coulibaly mohl navýšit vedení svého týmu, protože skvěle vystihl přihrávku a mířil tak sám na gólmana, kterého sice přeloboval, ale zároveň přestřelil i bránu.
     
    34
    Joe Scally vhazuje poblíž pokutového území soupeře, rozehrává ale nakrátko, čehož hosté ukázkově využili a vytlačili protivníka na jeho polovinu.
     
    35
    Lars Stindl zezadu poněkud tvrdě fauloval Hirokiho Ita, hlavní sudí to ale pořád řeší jen slovní domluvou. Stuttgart však samozřejmě bude rozehrávat.
     
    37
    Borna Sosa vystavil svého brankáře Fabiana Bredlowa do poměrně nepříjemné pozice, ten to tak raději řešil rychlým zakopnutím do autu.
     
    38
    Matthias Ginter si ve vápnu našel odražený míč a okamžitě zkusil štěstí, ale hned na první pohled bylo patrné, že balón půjde vedle brány. To by ale nesměl stát v cestě Konstantinos Mavropanos, který ho nasměroval mezi tři tyče a může být rád, že má Fabian Bredlow dobré reflexy!
     
    40
    První půle se rychle blíží do konce. Hosté určitě chtějí udržet aktuální stav do přestávky, na své polovině tak konečně mohou uklidnit hru.
     
    41
    Fabian Bredlow si zatím plní své povinnosti brilantně, tentokrát si pohlídal prudkou přízemní střelu Lucy Netze.
     
    42
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Máme tady další nádhernou střelu, která zaručuje vyrovnaný stav! JONAS HOFMANN si na hraně šestnáctky našel odražený míč, nachystal si ho na střelu nártem a následně zakončil přesně ke vzdálenější pravé tyči.
     
    44
    Stuttgart s aktuálním stavem samozřejmě není spokojený a ještě s tím zkouší něco dělat. Borussia však obranu na pravé straně zvládla dokonale.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+1
    Atakan Karazor je jako první potrestaný žlutou kartou. Vypadalo to sice celkem nevinně, ale soupeře viditelně fauloval a celkem dost tvrdě.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    Máme za sebou velmi atraktivní první poločas, který nám přinesl po jednom gólu na obou stranách díky podařeným střelám z dálky. Tu první obstaral hostující Konstantinos Mavropanos, avšak Mönchengladbach krátce před přestávkou srovnal krok díky Jonasi Hofmannovi. Před druhou půlí tak oba celky mají stejné šance na vítězství.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Chris Führich si sbíhal za obranu a mohl pořádně zahrozit, jenže vzdušný pas na něj byl příliš dlouhý, takže skončil až v rukavicích Yanna Sommera.
     
    50
    Mönchengladbach si také zkouší něco vypracovat, ale hosté brání v největším počtu a nic nebezpečnějšího soupeři nedovolují.
     
    52
    Domácí se usazují na útočné polovině a k dalšímu zakončení jdou pomalejší cestou. To se ale nevyplatilo, protože jejich kombinace byla vzápětí vystihnuta protihráčem.
     
    54
    Borussia ve druhé půli drží míč mnohem častěji, nyní už tuto výhodu musí přetavit v nějaké výraznější šance.
     
    55
    Kouadio Koné zničehonic pořádně vystrašil Fabiana Bredlowa, jeho nadějný pokus ale skončil jen těsně nad horní tyčí.
     
    57
    Borna Sosa pořádně vystrašil domácí obranu nebezpečným centrem. Střela z toho sice nebyla, ale jeho spoluhráč následně bude rozehrávat roh.
     
    59
    Luca Netz šel do tvrdého hlavičkového souboje, při kterém skončil na boku, ale o faul se nejednalo.
     
    60
    Tanguy Coulibaly zkusil štěstí z velké dálky, ale nemohl být úspěšný, protože se při pokusu o zakončení příliš zaklonil. Míč tak letěl pěkně vysoko.
     
    61
    Breel Embolo už se tlačil před Marca-Olivera Kempfa, který ho nemohl čistě zastavit, takže ho nakonec raději fauloval, čímž daroval domácím slušnou standardku.
     
    63
    Kouadio Koné zcela zbytečně zajel do protihráče, takže nemohl oponovat žluté kartě, kterou mu ukázal hlavní sudí.
     
    64
    Chris Führich také vidí žlutou kartu za příliš tvrdý nedovolený zákrok, v této statistice tak opět vedou hosté.
     
    65
    Stuttgart není spokojený s aktuální stavem, což potvrzuje aktivním napadáním, ale Borussia se při rozehrávce nenechává obrat o balón.
     
    66
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Luca Netz, přichází Patrick Herrmann.
     
    66
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Lars Stindl, přichází Alassane Pléa.
     
    68
    Hiroki Ito si vůbec nerozuměl se spoluhráči, míč jen tak poslal mimo hrací plochu a daroval ho tak domácím fotbalistům.
     
    69
    Střídající Alassane Pléa hned ukázal svou čerstvost, protože si prošel celou obranou Stuttgartu, ale následně jeho pokus zablokoval šikovným skluzem Konstantinos Mavropanos!
     
    70
    Vstupujeme do posledních dvaceti minut, kde se bude hrát o plný bodový zisk. Ani jeden tým totiž určitě nechce dnešní utkání končit remízou.
     
    71
    Alassane Pléa se soustředil na hraní balónu, přitom však do jeho hlavy naletěl Marc-Oliver Kempf, což musí být pro domácího hráče hodně bolestivá záležitost a snad to nebude nic vážnějšího.
     
    73
    Patrick Herrmann od rohového praporku centroval velmi nebezpečně, hosté si však ve vlastním vápnu pohlídali všechny protihráče a poté poslali míč mimo nebezpečnou zónu.
     
    74
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Tanguy Coulibaly, přichází Philipp Förster.
     
    74
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Umar Marmúš, přichází Wahid Faghir.
     
    76
    Domácí jsou v závěru samozřejmě o něco aktivnější, což dokládá i jejich počet střel. Ve druhé půli jich totiž mají na kontě o osm více než soupeř.
     
    77
    Stuttgart se konečně dostal k míči a chce se s ním co nejdéle ohřát, stahuje se tak až ke svému gólmanovi.
     
    78
    Zničehonic se ale hosté vyřídili dopředu a nevypadalo to vůbec zle, domácí obránci nakonec ale čistě a úspěšně zasáhli.
     
    79
    Nikolas Nartey měl místo kousek před pokutovým územím, po přihrávce ale dlouho váhal a nakonec v souboji s protihráčem přišel o balón.
     
    80
    Patrick Herrmann není na trávníku ani patnáct minut a už si musí zhlédnout žlutou kartu za nedovolené zastavení protiútoku soupeře.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Joe Scally, přichází Keanan Bennetts.
     
    82
    Keanan Bennetts hned po svém příchodu na trávník nestíhal plnit své povinnosti, což hasil příliš tvrdým faulem. Za něj mu hlavní sudí uděluje žlutou kartu.
     
    84
    V posledních minutách se hraje hlavně polovině Mönchengladbachu, který se spíše brání. Roli favorita tak neplní úplně nejlépe v závěrečných minutách.
     
    85
    Yann Sommer se dokonce musí činit proti nebezpečnému pokusu, ten ale jistě zneškodnil a následně rozehrál na nejbližšího spoluhráče.
     
    86
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Kouadio Koné, přichází Florian Neuhaus.
     
    88
    Breel Embolo při pokusu o zakončení padá na trávník vinou protihráče, ale bylo to kousek před vápnem, takže Mönchengladbach bude rozehrávat velmi nebezpečnou standardku. Marc-Oliver Kempf navíc vidí žlutou kartu.
     
    89
    Matthias Ginter šel do přímého zakončení, ale to bylo příliš vysoké, takže Fabian Bredlow nemusel ani zasahovat. Nyní bude rozehrávat.
     
    89
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Atakan Karazor, přichází Daniel Didavi.
     
    90
    Stuttgart směrem dozadu přestává stíhat, kvůli tomu přichází další faul, kterého se tentokrát dopustil Wataru Endo.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+2
    Další faul si připisuje na své konto Philipp Förster, to mu ale příliš nevadí, jeho tým už do chce do konce udržet.
     
    90+3
    Matthias Ginter dostal přesný centr na hlavu, ale jeho následná hlavička měla slabou razanci, navíc skončila přímo v rukavicích Fabiana Bredlowa.
     
    90+3
    Konstantinos Mavropanos vložil do zpětné přihrávky příliš velkou razanci, brankář tak nedokázal míč zpracoval a srazil ho jen na rohový kop.
     
    90+4
    Před brankou Stuttgartu byl nejspíš naposledy velký zmatek, do akce šli všichni obránci včetně gólmana. Nakonec to právě hosté dokázali úspěšně vyřešit.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Mönchengladbach měl v dnešním zápase jednoznačně navrch, ale větší aktivitu nedokázal proměnit ve druhou branku, kvůli čemuž bere jen jeden bod. Na druhou stranu je to velký úspěch pro Stuttgart, který se skoro celý druhý poločas jenom bránil, šance měl jen zřídka. Defenzivu ale zvládal velmi dobře zejména díky debutantovi v bráně, protože Fabian Bredlow zneškodnil hned sedm střeleckých pokusů soupeře a vyřešil i spoustu dalších nebezpečných situací.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 23:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:21.
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a zase někdy na počtenou. (20:26:47)

    Lukáš Mihal

    Branky: 42. J. Hofmann – 15. Mavropanos (Marmúš)

    Karty:   63. Koné (MNC), 80. Herrmann (MNC), 82. Bennetts (MNC) – 45+1. Karazor (STU), 64. Führich (STU), 88. Kempf (STU)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 23:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:21.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Ginter, Elvedi, Beyer – Scally (81. Bennetts), Zakaria, Koné (86. Neuhaus), Netz (66. Herrmann) – J. Hofmann, Stindl (C) (66. Pléa) – Embolo.
    Náhradníci: Sippel – Jantschke, Neuhaus, Bénes, H. Wolf, Pléa, Herrmann, Müsel, Bennetts.

    VfB Stuttgart: Bredlow – Mavropanos, Ito, Kempf – Karazor (89. Didavi) – Coulibaly (74. Förster), Nartey, Endo (C), Sosa – Marmúš (74. Faghir), Führich.
    Náhradníci: Schock – Faghir, Klimowicz, Mola, Stenzel, Al Ghaddioui, Förster, N. Ahamada, Didavi.

    Rozhodčí: Brych – Lupp, Achmüller
    thejrc.org