Vítkovice – Třinec 1:4 (kon.) | Sparta – Pardubice 1:2 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HC Sparta Praha
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
HC Dynamo Pardubice
Středa 20.10.2021, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Sparta v uplynulých týdnech vybojovala kýžený postup ze základní skupiny do další fáze Ligy mistrů, ovšem na tuzemských kluzištích se jí v posledních duelech příliš nedaří. Svěřenci kouče Josefa Jandače nezvládli koncovku zápasu proti Kladnu, kterému podlehli 3:4 po samostatných nájezdech. V dalším utkání sparťané prohráli po urputné bitvě na plzeňském ledě v poměru 4:5. Vylepší si Pražané svou reputaci proti Dynamu?
     
    Pardubice prožívají zatím velmi podařené období. Svěřenci kouče Richarda Krále se vyhřívají na čele extraligové tabulky a se ziskem devětadvaceti získaných bodů jsou zatím nejlepším týmem soutěže. Pardubičtí hokejisté v posledních dvou duelech rozstříleli Vítkovice a posléze si vyšlápli na třinecké Oceláře, které porazili 3:2 po samostatných nájezdech. Vítěznou trefu svého týmu si připsal útočník Patrik Poulíček.
     
    Hezký středeční podvečer z hlavního města! Sparťané se po krátkém odpočinku vrací zpět do akce, když budou hostit v domácím prostředí Pardubice. Utkání o důležité body do extraligové tabulky startuje přesně v 18.30 hodin, přeji příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Neužil (Cichoň) – Mikliš, Moravčík, T. Pavelka, A. Polášek, Tomáš Dvořák, Jurčina (A), M. Jandus – E. Thorell, Sobotka, M. Řepík (C) – D. Kaše, F. Chlapík, M. Forman (A) – Buchtele, Zikmund, Z. Doležal – Prymula, Hašek.

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš, Nakládal (C), D. Robertson, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, O. Vála – Paulovič, Poulíček (A), Camara – Říčka, O. Roman, Cienciala – R. Kousal, A. Musil, Blümel – Koffer, Anděl, O. Rohlík.

    Rozhodčí: Pešina, Sýkora – Špůr, Klouček.
     
    Ještě jednou Vám přeji krásný středeční podvečer už přímo z pražské O2 areny. Rozbruslení obou týmů už odstartovalo, do startu utkání zbývá necelá hodina. Mezitím si můžete přečíst sestavy obou celků.
     
    Oba týmy jsou už zpátky ve svých kabinách, utkání startuje za necelých dvacet minut. Kapitánské céčko na domácí straně vidíme na dresu Michala Řepíka, pardubickým kapitánem je obránce Jakub Nakládal.
     
    Hráči obou týmů i arbitři tohoto duelu už krouží po ledové ploše, utkání může odstartovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Pardubičtí hokejisté vyhráli úvodní vhazování a ihned se přesunuli do útočného pásma. Vzápětí je ovšem hra přerušena a vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    00:28
    Michal Řepík našel ve středním pásmu najetého Erika Thorella, který ještě hledal svého spoluhráče u mantinelu. Sparťané do útočného pásma však neprošli.
     
    01:08
    Jak Košťálek ještě zastavil kotouč na modré čáře, ale pardubičtí hráči se v útočném pásmu dlouho neudrželi. Sparťané mají kotouč na hokejkách.
     
    02:10
    Sparta bude za malou chvíli hrát svou první přesilovou hru v tomto utkání. Na trestnou lavici usedl útočník Adam Musil (PCE), který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    02:32
    První náznak šance Sparty v útočném pásmu! Horák zkoušel propasírovat kotouč na volného Filipa Chlapíka, který skákavý puk však nezpracoval.
     
    03:33
    Pardubice se zatím úspěšní brání. Tomáš Pavelka zkoušel nahodit kotouč od modré čáry, ale jeho rána byla zablokovaná. Hra pokračuje dál.
     
    03:48
    Hosté se zmocnili kotouče v obranném pásmu a ihned se zkoušeli probojovat do útočného pásma. Jejich snažení zastavuje postavení mimo hru.
     
    04:15
    Miroslav Forman na konci pardubického oslabení chtěl prostrčit kotouč svému spoluhráči do výhodné pozice, ale jeden z pardubických obránců zasáhl.
     
    04:50
    Další pobyt domácího mužstva v útočném pásmu! Jurčina svižně nahazoval kotouč od modré čáry, ale Frodl si kotouč pohlídal a vyrazil ho svými betony.
     
    05:13
    Pozor také na druhé straně kluziště! Jeden z pardubických hráčů vyslal nebezpečnou střelu z levého kruhu pro vhazování, ale rána šla mimo branku.
     
    05:52
    Teď měli sparťané velké štěstí! Po obrovském závaru na brankovišti se hosté neprosadili, následná střela Mikuše našla připraveného Neužila.
     
    06:46
    Tomáš Dvořák chtěl pokračovat v útočném pásmu, ale rozhodčí signalizoval postavení mimo hru. Sparťané museli vyklidit útočné pásmo, hra plyne dál.
     
    07:31
    Ondřej Rohlík se vydal napadat sparťanskou rozehrávku v obranném pásmu, ale Dvořák i přesto dokázal kotouč vyvést ven a celou situaci uklidnit.
     
    08:18
    Matej Paulovič se tlačil do další dobré šance v útočném pásmu, ale Neužil svou branku uhájil. Dynamo je v posledních minutách hodně aktivní.
     
    08:40
    Pardubický tlak v posledních minutách sílil a výsledkem je nedovolený prohřešek z domácích řad. Trest za hráčskou lavici jede odpykat Tomáš Jandus (SPA).
     
    08:48
    Sobotka vyhrál vhazování v obranném pásmu a obránce Moravčík mohl v poklidu vyhodit kotouč až na druhou stranu k brankáři Dominiku Frodlovi.
     
    09:35
    Pardubičtí hokejisté jsou usazeni v útočném pásmu, ale Neužil i za pomoci svých obránců celou situaci ustál. Sparta vyhazuje kotouč na druhý konec kluziště.
     
    10:06
    Velká příležitost pro Dynamo! Adam Musil střílel osamocen z prostoru před brankou, ale pardubický útočník svou svižnou střelou trefil zadní mantinel.
     
    10:24
    Dynamo i se štěstím vyhrálo vhazování v útočném pásmu a připravilo si další velkou šanci! Michal Hrádek vyslal střelu z pravého kruhu, Neužil zasáhl betonem.
     
    11:11
    Hrádek rozehrál další pardubickou akci z vlastního obranného pásma, ovšem Musil se v útočné zóně na kotouči neudržel. Sparta obrací hru na druhou stranu.
     
    11:41
    Moravčík vyslal dobrou ránu od modré čáry, ale Frodl se nenechal zaskočit a skóre zůstává neměnné. Oba týmy posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    12:01
    Jakub Neužil musel vytáhnout další úspěšný zákrok proti střele jednoho z pardubických hráčů. Sparťanský brankář ukryl kotouč ve své lapačce.
     
    12:31
    Jurčina dojel kotouč v útočném pásmu a poslal ho zpět do hloubi na druhou stranu útočného pásma. Sparta se však k dalšímu ohrožení Frodlovy branky nedostala.
     
    12:54
    Pardubičtí hráči doslova vaří svého soupeře v útočném pásmu! Nejprve střílel nebezpečně Košťálek, posléze pálil neúspěšně obránce Nakládal.
     
    13:38
    Sparťanům se podařilo otupit pardubický tlak z posledních minut a za chvíli si zahrají další přesilovou hru. Na trestné lavici už sedí Patrik Poulíček (PCE) za sekání.
     
    13:42
    Sparťané si v úvodu své přesilové hry připravili velké šance! Moravčík přihrával na Filipa Chlapíka, jehož ránu zkrotil Frodl svými betony.
     
    13:45
    Moravčík dorážel pokus sparťanského útočníka v prostoru z mezikruží, ale sparťanský obránce svou ranou mířil jen mimo branku. Sparta i nadále tlačí.
     
    14:41
    Domácí hokejisté zůstali usazeni v útočném pásmu! Michal Řepík se už připravoval na střelu ze své oblíbené pozice, ale rána domácímu kapitánovi nesedla.
     
    15:38
    Domácí hokejisté sice ještě na chvíli zůstali v útočném pásmu, ale vyloučený útočník Poulíček už skáče zpět na ledovou plochu a hosté jsou kompletní.
     
    16:28
    Tomáš Pavelka přihrával v obranném pásmu svému spoluhráči, ale pardubičtí hráči díky dobrému napadání ukořistili kotouč pro sebe. Hra pokračuje dál.
     
    17:02
    Ondřej Roman zkoušel přihrát svému spoluhráči do dobré pozice před branku, ale jeden z domácích hráčů včas zablokoval hostující přihrávku.
     
    17:14
    Dynamo je v první třetině zatím aktivnějším týmem a připravuje si jednu šanci za druhou! Sparťané nyní pouze vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    18:05
    Další velká šance hostí! Adam Musil už zasouval kotouč do branky, ale Neužil na poslední chvíli vytasil svůj beton. Skóre zůstává neměnné.
     
    18:55
    Pardubice budou hrát na konci první třetiny přesilovou hru. Na trestnou lavici tentokrát zavítá útočník Filip Chlapík (SPA), který vyfasoval trest za zdržování hry.
     
    19:30
    Vhazování ve středním pásmu zvládli lépe pardubičtí hráči, kteří se okamžitě přesunuli do útočného pásma. Sparta zatím soupeřovu tlaku odolává.
     
    19:39
    Anthony Camara obdržel křižnou přihrávku od spoluhráče na pravý kruh, odkud okamžitě vypálil, ale rána pardubického útočníka nebyla přesná.
     
    19:59
    V poslední vteřině první třetiny chtěl ještě střílet obránce Mikuš, pardubický obránce ovšem nemohl zakončit, jelikož už nezbyl čas. První perioda končí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství je úspěšně za námi a navzdory mnoha šancím zejména z pardubické strany zůstává skóre po úvodních minutách nerozhodné 0:0. Největší šanci Sparty měl v první třetině útočník Chlapík, na opačném konci kluziště se brankář Neužil musel několikrát ve svém pracovišti ohánět.
     
    Další třetina začne přibližně v 19.18 hodin.
     
    Hráči už jsou zpět na ledové ploše, utkání může pokračovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Sparťané hrají na začátku druhé třetiny v oslabení po faulu Filipa Chlapíka. Úvodní vhazování vyhráli hosté, kteří se okamžitě přesouvají do útočného pásma.
     
    20:49
    Na konci sparťanského oslabení se ještě Dynamo na chvíli usadilo v útočném pásmu, ale Neužil nemusel předvést další zákrok. Hra pokračuje dál.
     
    21:19
    Obránce Mikuš rychle rozehrál další útočnou akci svého týmu a Matej Paulovič střílel z levé strany kluziště! Střela pardubického útočníka byla nepřesná.
     
    21:53
    Mikliš dojel kotouč v obranném pásmu a domácí hokejisté po delší době zavítali do útočného pásma. Buchtele hledal svého spoluhráče, ale neúspěšně.
     
    22:28
    Pardubičtí hokejisté se snažili o rychlý přechod do útočného pásma, ale jejich snahu brzdí hvizd čárového rozhodčího, který píská postavení mimo hru.
     
    23:06
    Lukáš Anděl čekal na přihrávku od svých spoluhráčů před brankou, leč neúspěšně. Sparťané si vzápětí berou kotouč na své hokejky a míří dopředu.
     
    23:27
    Po zákroku brankáře Frodla se vhazovalo v útočném pásmu domácích hráčů, ale sparťané se k dalšímu ohrožení pardubické branky již nedostali.
     
    24:07
    Teď ovšem musel Frodl zasahovat. Michal Řepík vyslal svižnou střelu z levé strany, ale pardubický brankář vytasil svůj beton a zastavil střelu domácího útočníka.
     
    24:40
    Obránce Jurčina si sjel do dobré pozice v útočném pásmu, ovšem jeho následná rána nebyla přesná. Frodl si na ní počkal a zkrotil puk ve výstroji.
     
    25:38
    Formace Zdeňka Doležala se usadila v útočném pásmu a zahrozila! Frodl si ovšem celou situaci pohlídal a nedovolil sparťanským hráčům pokračovat v útoku.
     
    26:22
    Robert Kousal udržel kotouč na hokejce a přesunul se s ním do útočného pásma. V obranném pásmu domácích ovšem sparťané dobře zapracovali.
     
    26:53
    Ondřej Vála se snažil pokračovat v útočné akci středem kluziště, ale pardubický obránce se přes sparťanskou tvrz ve středním pásmu neprobojoval.
     
    27:34
    Anděl se řítil na domácí branku ve velké rychlosti, ale Neužil byl připravený na místě a pohotově přikryl kotouč pod svou lapačku. Komerční přestávka.
     
    27:35
    Po komerční přestávce se vhazovalo v obranném pásmu Sparty. Pardubičtí hráči ztratili vzápětí hru v útočném pásmu a kotouč končí v neutrální zóně.
     
    28:16
    Kapitán Michal Řepík posunul kotouč na Moravčíka, který pouze nahodil puk za hostující branku a odjel střídat. Hra se nyní přelévá ze strany na stranu.
     
    29:23
    Robertson uklidnil hru ve středním pásmu a hosté chtěli rychle proniknout do útočné zóny. Jejich snažení ovšem zastavuje další postavení mimo hru.
     
    29:28
    Ladislav Zikmund byl úspěšnější na vhazování ve středním pásmu a domácí hráči na chvíli pronikli do útočného pásma. Buchtele neudržel puk na své hokejce.
     
    30:13
    Anděl vyhrál vhazování přímo na hokejku obránce Vály a hosté znovu zaútočili! Neužil musel vytasit další úspěšný zákrok a sparťanský brankář přerušil hru.
     
    30:23
    Jan Košťálek si sjel do dobré pozice na levém kruhu pro vhazování, ale pardubický obránce nakonec nevystřelil. Neužil vzápětí nemusel zasahovat.
     
    31:01
    Řepík zkoušel vystřelit z dobré pozice na levém kruhu! Frodl byl znovu pozorný a nedovolil domácímu kapitánovi skórovat. U puku jsou Pardubičtí.
     
    31:55
    Přihrávku na kapitána Řepíka zablokoval pozorný obránce Mikuš, který si ve středním pásmu vzal kotouč na svou hokejku a rozehrává další útočnou akci.
     
    32:18
    V útočném pásmu Dynama byl osamocen jeden z hostujících hráčů, ale ve velké rychlosti nedokázal zakončit podle svých představ. Neužil i tentokrát odolal.
     
    33:01
    Miroslav Forman byl hodně aktivní v útočném pásmu před pardubickou brankou, ale Dominik Frodl svou branku uhájil a svým zákrokem přerušil hru.
     
    33:05
    Adam Musil uspěl na vhazování v obranném pásmu Dynama a pardubičtí hokejisté vzápětí dostali kotouč do středního pásma. Neužil musí být v pozoru.
     
    33:39
    Velká šance hostí! Matěj Blümel střílel z pravé strany už od odkryté branky, ale pardubický útočník svou střelou trefil jen zadní mantinel.
     
    34:35
    Michal Hrádek pod tlakem napadajícího Michala Řepíka dokázal vyvést v obtížné situaci kotouč do středního pásma. Sparta v posledních minutách přidala.
     
    35:14
    Na trestnou lavici odjíždí útočník Vladimír Sobotka (SPA), který dostává od rozhodčích dvě trestné minuty za nedovolené bránění. Dynamo hraje přesilovku.
     
    35:27
    Utkání doprovází tady v O2 areně opravdu skvělá atmosféra. Mezitím se hosté dostali do další dobré šance, ale za brankou Neužila byli domácí pozorní.
     
    36:21
    Sparťanská čtveřice se dokázala ubránit pardubickému tlaku a vzápětí vyhazuje kotouč přes všechny čáry až k brankáři Dominiku Frodlovi.
     
    37:05
    Po dalším zákroku Neužila se vhazovalo v útočném pásmu Dynama a hosté se usadili před sparťanským brankářem. Ránu Nakládala schoval Neužil ve své náruči.
     
    37:12
    Poulíček byl úspěšný na vhazování v útočném pásmu a následně vyslal dobrou ránu Mikuš! Pardubický obránce střílel nepřesně mimo branku.
     
    37:44
    Sparta své oslabení ustála za chvíli bude hrát přesilovou hru. Na trestnou lavici usedá obránce Ondřej Vála (PCE), který dostal trest za krosček.
     
    37:53
    Velká šance domácích v úvodu přesilové hry! Chlapík střílel z pravého kruhu, Frodl jeho ránu vyrazil do vzduchu a poté ukryl kotouč v lapačce.
     
    38:03
    Teď mohou sparťané znovu zpytovat svědomí! Erik Thorell už střílel do odkryté branky, ale Frodl zázračným způsobem vytasil svou lapačku.
     
    38:38
    Sparťané svého soupeře zatlačili v útočném pásmu a nadále odstřelují pardubickou branku! Chlapíkova střela našla pouze náruč Dominika Frodla.
     
    38:51
    Michal Moravčík střílel od modré čáry! Před brankářem Frodlem byl velký provoz, ale i přesto se pardubický gólman zorientoval a celou situaci ustál.
     
    39:49
    Pardubice už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím čekal na přihrávku od svého spoluhráče Forman, ovšem prudký pas byl zablokovaný.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani druhá třetina nenabídla vstřelený gól, na první branku tedy stále tady v O2 areně čekáme. Sparta ve druhé části vyrovnala hru a připravila si v útočném pásmu celou řadu zajímavých příležitostí. Oba brankáři zatím drží čistá konta, po dvou odehraných třetinách je skóre nerozhodné 0:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 20.10 hodin.
     
    Hráči obou týmů už krouží po ledové ploše, za chvíli můžeme pokračovat. Rozhodne o vítězi třetí třetina?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Ondřej Mikliš ve spolupráci s Moravčíkem rozehráli další útočnou akci z vlastního obranného pásma, ale sparťané se vzápětí na kotouči dlouho neudrželi.
     
    40:36
    Paulovič obdržel těžkou přihrávku na modrou čáru a hosté se k dalšímu tlaku v útočném pásmu už nedostali. Kotouč si bere na své hokejky domácí Sparta.
     
    41:18
    Chlapík založil akci ze středního pásma a v útočném pásmu bylo rušno! Frodl za pomoci svých obránců celou situaci ustál a odrazil kotouč do bezpečí.
     
    42:08
    Velké šance Dynama v útočném pásmu! Po zákroku Neužila střílel od modré čáry obránce Hrádek, ani jeho střela neměla gólové parametry.
     
    42:25
    Sparťané budou hrát další přesilovou hru. Na trestnou lavici tentokrát míří bývalý sparťanský obránce Juraj Mikuš (PCE), který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    42:50
    Sparťané se usadili v útočném pásmu, ale hosté byli u mantinelu úspěšnější a dostávají kotouč až do útočného pásma domácího týmu. Hra pokračuje dál.
     
    43:21
    Dynamo v náznaku šance! Adam Musil se natahoval po kotouči před sparťanskou brankou, ale jeden z domácích beků na poslední chvíli zasáhl.
     
    44:06
    David Kaše udržel kotouč na hokejce a vzápětí se puk dostal až na druhou stranu k Buchtelemu. Druhý jmenovaný vystřelil, ale jeho rána nebyla přesná.
     
    44:25
    Pardubice už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše, vyloučený obránce Mikuš už skáče zpět mezi mantinely. Mezitím domácí podnikají další útočný výpad.
     
    44:56
    Patrik Prymula udělal rychlou kličku v útočném pásmu, ale k zakončení se již nedostal. Následná rána obránce Dvořáka našla pouze připraveného Frodla.
     
    45:18
    Sobotka se snažil vydolovat kotouč v útočném pásmu, což se mu nepovedlo. Dynamo si sbírá puk na své hokejky a už míří do útočného pásma.
     
    45:30
    Matěj Blümel se pokusil vystřelit z otočky, ale pardubický útočník svou střelou nebyl úspěšný. Skóre zůstává neměnné, na první gól stále čekáme.
     
    46:17
    Adam Polášek poslal kotouč podél mantinelu k obranné modré čáře a vzápětí rozhodčí pískají hru vysokou holí. Následuje další komerční přestávka.
     
    46:25
    Sparťané nebyli úspěšní na vhazování v útočném pásmu, ale nemusí je to mrzet. Na trestnou lavici odjíždí útočník Ondřej Roman (PCE) za sekání.
     
    46:47
    Michal Moravčík se snažil proniknout mezi dva bránící protihráče, ale sparťanský obránce neuspěl. Vzápětí se Pardubičtí osvobozují.
     
    47:33
    Neužil musel pomoct svým spoluhráčům s rozehrávkou, kteří zakládají další útočnou akci zpoza branky. Na ledě je formace s obráncem Tomášem Pavelkou.
     
    48:21
    Domácí hokejisté se k dalšímu tlaku v útočném pásmu nedostali a Dynamo vyhazuje kotouč do obranného pásma domácího týmu. Hra pokračuje dál.
     
    48:52
    Útočník Ondřej Roman je už dobrých pár vteřin zpátky na ledové ploše. Mezitím sparťané podnikli útočný výpad po straně, brankář Frodl pohotově zasáhl.
     
    49:08
    Mikliš nahodil kotouč podél mantinelu do hloubi útočného pásma a vzápětí se puk dostal do brankoviště Frodla. Pardubický gólman se štěstím odolal.
     
    49:11
    Vladimír Sobotka vyhrál vhazování v útočném pásmu, ale jeden z pardubických hráčů zapracoval a vyvezl kotouč do neutrální zóny.
     
    49:15
    Po vhazování ve středním pásmu byli pardubičtí hokejisté úspěšnější a donutili Neužila zasáhnout. U kotouče zůstávají i nadále hokejisté Dynama.
     
    49:36
    Jan Košťálek vyslal na sparťanskou branku zajímavou střelu, která ještě vypadla Neužilovi z jeho lapačky, ale i přesto následně sparťanský brankář zasáhl.
     
    50:32
    Zikmund byl úspěšný na vhazování, ale přesto se domácí usadili v útočném pásmu a bude se vylučovat. Robert Kousal (PCE) je vyloučen za hákování
     
    50:46
    Erik Thorell odstartoval zajímavou kombinaci z domácí strany, ale následná střela z domácí strany nebyla úspěšná. Dynamo vyhazuje kotouč k Neužilovi.
     
    51:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Konečně se sparťané prosadili a v utkání jdou do vedení. Po Thorellově dobré práci vystřelil FILIP CHLAPÍK a domácí útočník povedenou střelou z kruhu nedal Frodlovi šanci zasáhnout. Asistence: Erik Thorell, Michal Moravčík.
    51:59 Filip CHLAPÍK - 1:0
     
    52:41
    Dynamo ovšem nic nebalí, naopak. Robert Kousal byl hodně aktivní v útočném pásmu, ale Neužil svou branku uhájil. Následuje další komerční přestávka.
     
    52:46
    Sobotka byl úspěšný na vhazování a sparťané dostali kotouč alespoň do středního pásma. Vzápětí ovšem střílel z dobré pozice Poulíček, Neužil zasáhl.
     
    53:13
    Před sparťanskou brankou byl kotouč chvíli volný, ale hosté ho nedopravili do sparťanské sítě. Následně je pískáno zakázané uvolnění domácích.
     
    53:49
    Pardubice to zkoušejí i nadále! Střela obránce Košťálka od modré čáry našla pouze betony připraveného brankáře Jakuba Neužila.
     
    54:28
    Polášek krkolomně našel ve středním pásmu Buchteleho, který našlápl a protlačil se až do útočného pásma. Sparťané neohrozili pardubického brankáře.
     
    55:11
    Michal Řepík v náznaku přečíslení hledal svého spoluhráče, ale poslední obránce Dynama odvedl dobrou práci a nedovolil sparťanskému útočníkovi zakončit.
     
    55:37
    Pozor! Robert Říčka po odpískání vystřelil z pravého kruhu pro vhazování přesně do betonů Neužila, což se nelíbilo sparťanům a na ledě vznikla početná šarvátka. O udělení trestů se rozhodčí radí u boxu časoměřičů.
     
    55:37
    Na trestnou lavici usedl útočník Robert Říčka (PCE), který vyfasoval dvě minuty plus desetiminutový trest za nesportovní chování. Následně je vyloučen Robert Kousal (PCE) za podrážení a Vladimír Sobotka (SPA) za hrubost. Sparta hraje přesilovou hru pět na čtyři.
     
    56:37
    Sparťané se usadili v útočném pásmu, ale Frodl svou branku i tentokrát uhájil. Vzápětí se hostující hráči dostávají ven ze sevření v obranném pásmu.
     
    57:40
    Velké komplikace pro Spartu! Dynamo se ubránilo a vzápětí bude hrát dvouminutovou přesilovku pět na tři. Na trestné lavici sedí Michal Moravčík (SPA) a obránce Adam Polášek (SPA). První hráč vyfasoval trest za držení, druhý za sekání.
     
    58:15
    Pardubičtí hokejisté se pevně usadili v útočném pásmu a kombinují! Brankář Neužil za pomoci sparťanské trojice zatím odolává, Košťálkova rána nebyla gólová.
     
    58:31
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Teď už to ovšem hostům vyšlo a Pardubice těsně před koncem třetí třetiny vyrovnávají! Prudká rána JURAJE MIKUŠE zaplula až do sparťanské sítě, Neužil byl na tuto ránu krátký. Asistence: Jan Košťálek, Anthony Camara.
    58:31 Juraj MIKUŠ - 1:1
     
    59:20
    Velká příležitost pro hosty, kteří mohli vzápětí rozhodnout ve svůj prospěch! Anthony Camara střílel z pravého kruhu, ale Neužil se stačil včas přemístit.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Drama se dá nyní v O2 areně doslova krájet, fanoušci obou táborů zde vytváří opravdu bouřlivou atmosféru! Pardubičtí hráči na konci třetí třetiny zužitkovali přesilovou hru pět na tři, když se prosadil Juraj Mikuš. O vítězi tak rozhodne prodloužení či až samostatné nájezdy.
     
    Trojice hráčů na každé straně je už připravena ve středovém kruhu, jdeme na prodloužení!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:18
    Juraj Mikuš zacouval s kotoučem na hokejce do obranného pásma a pardubičtí hokejisté zakládají útočnou akci z vlastního pásma.
     
    60:24
    Patrik Poulíček byl osamocen v prostoru před brankou, ale pardubický útočník se k zakončení před Neužilem již nedostal. Hra se obrací na druhou stranu.
     
    60:51
    Filip Chlapík ujel do samostatného úniku, ale svou střelou nepřekonal pardubického brankáře Dominika Frodla. Vzápětí se bude vylučovat.
     
    60:51
    Emoce na ledě opět vzplály a za hrubost jsou vyloučeni pardubický útočník Matej Paulovič (PCE) a domácí útočník Sparty Filip Chlapík (SPA).
     
    61:36
    Thorell v přečíslení dva na jednoho střílel do betonů Frodla a dorážku obstaral Kaše. Druhý jmenovaný narazil rovněž na betony pardubického brankáře.
     
    62:22
    Na opačné straně kluziště byl aktivní Poulíček, ale Neužil přikryl kotouč pod svoji lapačku. Vzápětí si sparťanští trenéři berou oddechový čas.
     
    62:51
    Erik Thorell nezpracoval prudký pas od svého spoluhráče na modré čáře a sparťané musí vyklidit útočné pásmo. Oba celky posílají na led čerstvé síly.
     
    63:29
    David Kaše měl před sebou dostatek prostoru a rána sparťanského útočníka našla pouze připraveného Dominika Frodla. O šance v prodloužení není nouze.
     
    64:35
    Patrik Prymula našel před brankou volného Erika Thorella, který vystřelil z dobré pozice, ale střela švédského útočníka skončila mimo branku.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Drama vyvrcholí! V prodloužení si oba týmy vypracovaly své šance, ale ani jeden z brankářů nepustil kotouč za svá záda. Po krátké úpravě ledu budou následovat samostatné nájezdy, které určí vítěze tohoto utkání.
     
    Jako první pojede domácí Sparta, nájezdy začínají!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Erik THORELL neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Juraj MIKUŠ neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Patrik PRYMULA neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Filip KOFFER neproměňuje.
     
    3. série
    0:0
    Michal ŘEPÍK neproměňuje.
     
    3. série
    0:0
    Matej PAULOVIČ neproměňuje.
     
    4. série
    0:0
    Jan BUCHTELE neproměňuje.
     
    4. série
    0:0
    David CIENCIALA neproměňuje.
     
    5. série
    0:0
    Filip CHLAPÍK neproměňuje.
     
    5. série
    0:1
    Dynamo vítězí! Robert Kousal předvedl rychlou kličku a rozhodl o dvoubodovém vítězství Pardubic v tomto utkání!
    Robert KOUSAL
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dynamo Pardubice.
    Je rozhodnuto! Autorem vítězné branky je útočník ROBERT KOUSAL, který se rozjel svižně a překonal Neužila.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dynamo zásluhou Roberta Kousala si odváží domů cenné dva body za výhru v samostatných nájezdech, Sparta si do tabulky připisuje jeden bod.
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (21:17:54)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 52. F. Chlapík (E. Thorell, Moravčík) – 59. J. Mikuš (Košťálek, Camara), rozh. náj. R. Kousal

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Erik Thorell (SPA)
    0:0   Juraj Mikuš (PCE)
    2. série:
    0:0   Patrik Prymula (SPA)
    0:0   Filip Koffer (PCE)
    3. série:
    0:0   Michal Řepík (SPA)
    0:0   Matej Paulovič (PCE)
    4. série:
    0:0   Jan Buchtele (SPA)
    0:0   David Cienciala (PCE)
    5. série:
    0:0   Filip Chlapík (SPA)
    0:1   Robert Kousal (PCE)


    HC Sparta Praha: Neužil (Cichoň) – Mikliš, Moravčík, T. Pavelka, A. Polášek, Tomáš Dvořák, Jurčina (A), M. Jandus – E. Thorell, Sobotka, M. Řepík (C) – D. Kaše, F. Chlapík, M. Forman (A) – Buchtele, Zikmund, Z. Doležal – Prymula, Hašek.
    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš, Nakládal (C), D. Robertson, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, O. Vála – Paulovič, Poulíček (A), Camara – Říčka, O. Roman, Cienciala – R. Kousal, A. Musil, Blümel – Koffer, Anděl, O. Rohlík.

    Rozhodčí: Pešina, Sýkora – Špůr, Klouček
    thejrc.org