Buffalo – Vancouver 5:2 (kon.) | Montreal – San Jose 0:5 (kon.) | New Jersey – Seattle 4:2 (kon.)
Pittsburgh – Dallas 1:2 (1:2 po s.n.) | Washington – Colorado 6:3 (kon.) | Tampa – Florida 1:4 (kon.)
Detroit – Columbus 4:1 (kon.) | Chicago – NY Islanders 1:4 (kon.) | Nashville – Los Angeles 2:1 (kon.)
Minnesota – Winnipeg 6:5 (po pr.) | Edmonton – Anaheim 6:5 (kon.)
konec
New Jersey Devils
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Seattle Kraken
Středa 20.10.2021, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:40 Pavel ZACHA - 4:2
     
    59:40
    Devils právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto! Zatímco se Nico Hischier zaklesl do Marka Giordana, čímž ho vyřadil ze hry, dostali se jeho spoluhráči z formace do přečíslení 2 na 1 a hlavně proti prázdné bráně. Michael McLeod ji mohl v klidu trefit sám, ale rozhodl se dopřát radost PAVLOVI ZACHOVI. Asistence: Michael McLeod a Nico Hischier.
     
    58:24
    Daccord už vyrazil na střídačku, hosté to zkoušejí s šesti bruslaři!
    54:41 Jared MCCANN - 3:2
     
    54:41
    Tým Seattle právě vstřelil branku!
    Hosté povolávají Pavla Zachu z trestné lavice! JARED MCCANN se dostal k puku na levém kruhu. Srovnal si ho na střelu, kterou schoval za bránícího Siegenthalera, a kotouč zapadl k bližší tyčce z pohledu Berniera. Asistence: Mark Giordano a Yanni Gourde.
     
    53:30
    Tak to je pro domácí hodně nepříjemné! Damon Severson vložil hůl pod nohy protihráče a je vyloučen za podražení. Krakeni mají k dispozici dvojnásobnou početní výhodu!
     
    53:22
    Hosté to cítí a vyžádali si oddechový čas!
     
    53:22
    Pavel Zacha dostává dvě minuty za sekání. Seattle tak bude hrát přesilovku a to je šance na snížení.
     
    52:20
    Šance Devils! Jimmy Vesey vystihl rozehrávku hostujících zadáků a mohl pálit z mezikruží! Daccord dokázal zasáhnout pravým ramenem.
     
    51:26
    Yanni Gourde naservíroval puk před branku Jadenovi Schwartzovi, který ve velké příležitosti přestřelil domácí klec!
     
    50:03
    Po přihrávce Koukkanena měl velkou šanci Jimmy Vesey, který ale přestřelil branku soupeře! Puk skončil až v ochranné síti a tak je tu reklamní pauza.
     
    39:43
    Po střele Jegora Šarangoviče se dostal k dorážce Damon Severson a puk projel brankovištěm za již překonaným Daccordem! To byla velká šance Ďáblů.
     
    37:52
    Oba hokejisté dostali pětiminutové tresty za rvačku. Donato navíc dvě minuty za její vyvolání. Devils tak budou hrát přesilovku!
     
    37:52
    Domácí bek Jonas Siegenthaler sroloval Morgana Geekieho a svého spoluhráče se okamžitě přijel zastat Ryan Donato. Ten protihráče srazil k ledu a zalehl ho!
    36:42 Pro ofsajd nakonec neuznaný gól Seattlu.
     
    36:42
    Gól neplatí! Alexander Wennberg se prosadil chytrou střelou přes obránce Ryana Gravese. Do útočného pásma se však dostal s kotoučem o chlup později než spoluhráč na levém křídle, což video odhalilo!
     
    36:42
    Hosté se radovali ze snížení, ovšem domácí si vzali trenérskou výzvu a reklamují ofsajd soupeře...
    34:48 Jimmy VESEY - 3:1
     
    34:48
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí si berou zpátky dvougólový náskok! Colton White našel diagonálou z modré čáry na pravém kruhu operujícího Andrease Johnssona. Ten adresoval před branku parádní pas, do něhož nastavil hůl JIMMY VESEY a kotouč si našel cestu za záda brankáře Daccorda – 3:1. Asistence: Andreas Johnsson a Colton White.
     
    32:08
    Nico Hischier zcela sám na levém kruhu, Daccord ale odolal a podržel hosty!
     
    31:22
    Dvě minuty za podrážení dostává Carson Soucy. Přesilovku si zahrají domácí.
    30:05 Riley SHEAHAN - 2:1
     
    30:05
    Tým Seattle právě vstřelil branku!
    Hosté skórují až po skončení své přesilovky! Po střele Adama Larssona od modré čáry vyrazil Bernier kotouč k RILEYMU SHEAHANOVI, který ho z levého kruhu dorazil za jeho záda – 2:1. Asistence: Adam Larsson a Vince Dunn.
     
    29:23
    Alexander Wennberg střílel nebezpečně z levého kruhu, Jared McCann pak z dorážky přestřelil!
     
    27:50
    Michael McLeod dostal dvě minuty za hákování a Devils budou 13 sekund ve třech!
     
    26:03
    Po reklamní přestávce si hosté zahrají přesilovku. Za podrážení je vyloučen Jegor Šarangovič.
     
    25:45
    A pro změnu hosté! Po bekhendu Jadena Schwartze zůstal puk ležet u tyčky domácí svatyně. Tam se pro něj natahoval Jordan Eberle, ovšem Bernier předvedl tygří skok a útočník Seattlu už neměl kudy procpat kotouč za čáru!
    24:56 Tatarovi zabránil ve skórování beton Daccorda.
     
    24:56
    Obrovská šance Tomáše Tatara! Ten dostal puk před branku, ovšem z bezprostřední blízkosti nepřehodil pravý beton Daccorda, který se ještě stačil v poslední chvíli natáhnout!
     
    21:55
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Mason Geertsen – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken (Jérémy Lauzon – 5 min., bitka).
     
    21:55
    Domácí se rozhodli pomstít Jérémymu Lauzonovi, který na konci první třetiny vrazil na hrazení Jacka Hughese. V momentě, kdy se hostující obránce ocitl u střídačky Devils, si ho vzal do parády Mason Geertsen. Byla z toho regulérní bitka!
     
    21:40
    Hráči Seattlu vyrazili do přečíslení 2 na 1. Gourde si ještě počkal na z druhé vlny najíždějícího obránce Marka Giordana, který minul branku!
    20:00 Hischier to těsně nestihl. Puk přešel brankovou čáru až po siréně.
     
    20:00
    Domácí dostali puk zároveň se sirénou do branky! Brattův pas usměrnil za Daccordova záda Nico Hischier, ovšem rozhodčí po krátké poradě u videa zjistili, že puk přešel brankovou čáru chviličku po vypršení času!
     
    19:05
    Vylučovat se bude až teď. Dvě minuty za krosček vyfasoval Adam Larsson.
     
    18:24
    Hosté teď zatopili u brankoviště soupeře. Vše začalo bekhendem Rileyho Sheahana, poté ještě přišli dorážky, ale Jonathan Bernier to zvládl!
     
    16:05
    Hosté si zahrají přesilovku. Za držení je vyloučen Colton White.
    14:20 Eberle nevyužil samostatný únik, Bernier ho vychytal.
     
    14:20
    Velkou chybu v domácí rozehrávce mohl potrestat Jordan Eberle. Ten se řítil sám na Berniera, který však jeho bekhendový blafák přečetl a pokryl!
     
    13:32
    Jesper Bratt se ocitl po přihrávce Hischiera sám před Daccordem, ale po bekhendové kličce nezasunul puk za čáru přes pravý beton brankáře Krakenů!
     
    09:55
    Jack Hughes nyní poslal krásnou přihrávkou do šance Jegora Šarangoviče. Ten sám před brankou zakončoval bekhendem, Daccord však tentokrát hosty podržel.
    06:42 Damon SEVERSON - 2:0
     
    06:42
    Devils právě vstřelili branku!
    Ďáblové navyšují své vedení! Obránce DAMON SEVERSON předal na modré čáře puk Jackovi Hughesovi a sám se vydal před branku. Mladý útočník nahodil kotouč do ohně, kde ho Severson dorazil za záda brankáře Daccorda – 2:0. Asistence: Jack Hughes a Ryan Graves.
     
    05:50
    Mohlo být srovnáno! Před brankou Devils se objevila dvojice hostujících hráčů. Pas Yanniho Gourdea však promáchl Jaden Schwartz!
    05:02 Dawson MERCER - 1:0
     
    05:02
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí se ujímají vedení! Ryan Graves vytvořil krásným pasem na Tomáše Tatara přečíslení 2 na 1. Slovenský útočník žabičkou přes hůl padajícího obránce Oleksiaka našel DAWSONA MERCERA, který se trefil do poloodkryté branky a může tak slavit premiérovou trefu v NHL! Asistence: Tomáš Tatar a Ryan Graves.
     
    02:27
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Michael McLeod – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken (Brandon Tanev – 5 min.).
     
    02:27
    Je tu bitka mezi domácím Michaelem McLeodem a Brandonem Tanevem! Rozhodčí oba kohouty rychle roztrhli, ti každopádně poputují na trestnou lavici.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 6. Mercer (Tatar, Graves), 7. Severson (J. Hughes, Graves), 35. Vesey (A. Johnsson, Colton White), 60. Zacha (M. McLeod, N. Hischier) – 31. Sheahan (A. Larsson, Vince Dunn), 55. McCann (Giordano, Gourde)


    New Jersey Devils: J. Bernier (Wedgewood) – D. Hamilton, Graves, P. K. Subban (A), Siegenthaler, Severson (A), Colton White, Geertsen – Bratt, N. Hischier (C), Zacha – Šarangovič, J. Hughes, Kuokkanen – Tatar, Mercer, A. Johnsson – M. McLeod, Vesey.
    Seattle Kraken: Daccord (Grubauer) – Soucy, Giordano (C), A. Larsson (A), Oleksiak, Vince Dunn, Lauzon – Jordan Eberle (A), McCann, Schwartz – Gourde, Wennberg, Donskoi – Donato, Geekie, B. Tanev – Appleton, Sheahan, Bastian.

    Rozhodčí: Hebert, Sutherland – MacPherson, Fournier

    Diváci: 13 806
    thejrc.org