Buffalo – Vancouver 5:2 (kon.) | Montreal – San Jose 0:5 (kon.) | New Jersey – Seattle 4:2 (kon.)
Pittsburgh – Dallas 1:2 (1:2 po s.n.) | Washington – Colorado 6:3 (kon.) | Tampa – Florida 1:4 (kon.)
Detroit – Columbus 4:1 (kon.) | Chicago – NY Islanders 1:4 (kon.) | Nashville – Los Angeles 2:1 (kon.)
Minnesota – Winnipeg 6:5 (po pr.) | Edmonton – Anaheim 6:5 (kon.)
po s.n. (1:2)
Pittsburgh Penguins
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Dallas Stars
Středa 20.10.2021, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Krásnou dobrou hlubokou noc přeji všem příznivcům toho nejlepšího hokeje na světě! NHL se v říjnu pozvolna rozjíždí a nabírá na obrátkách. Některé týmy nejlepší ligy planety mají zatím odehraný jen jeden zápas. To však neplatí o mužstvech, které budeme sledovat v tomto duelu. Pittsburgh Penguins totiž přivítají na svém ledě Dallas Stars, se kterými změří síly.
     
    Pittsburgh Penguins

    Tučňáci loni vyhráli Východní divizi o skóre před Washingtonem. V play-off ale na dobré výkony navázat nedokázali a vypadli hned v osmifinále s Islanders poměrem 2:4 na zápasy. Tým pod vedením Mikea Sullivana je ale letos připraven zopakovat loňské dobré výkony ze základní části a výrazně se zlepšit v té vyřazovací. Pittsburghu ale možná budou scházet jeho největší hvězdy, Crosby ani Malkin do předchozího duelu proti Chicagu nezasáhli.

    Penguins měli dobrý start do letošní sezóny, ve všech třech dosud odehraných utkáních bodovali. Na samém začátku ročníku porazili Tampu Bay na jejím ledě výrazným rozdílem 6:2, nísledně sice padli na ledě Floridy, ale to až v prodloužení 4:5. V prvním domácím střetnutí pak zvítězili nad již zmíněným Chicagem 5:2. Ve všech třech utkáních nastoupil za Tučňáky Dominik Simon, jenž v každém zápase bodoval a má zatím parádní bilanci 1+2.
     
    Dallas Stars

    Hvězdy z Texasu se loni do vyřazovací části neprobojovaly. Postup z Centrální divize jim utekl o čtyři bodíky. I přes horší skóre to byl Nashville, kdo právě na úkor Dallasu postoupil do play-off, kde ale také skončil hned v prvním kole na hokejkách Caroliny. Stars budou letos jistě toužit alespoň po osmifinále, aby smyly pachuť po loňském nevydařeném ročníku.

    Vstup do nové sezóny však svěřencům Ricka Bownesse příliš nevyšel. Hvězdy sice vyhrály úvodní duel, když na ledě Rangers zvítězily v prodloužení 3:2, jenž pak dvakrát za sebou prohrály. Nejprve s Bruins na kluzišti protivníka 1:3 a následně i před fanoušky Ottawy těsně 2:3. S Pens je čeká čtvrté venkovní střetnutí, až následně se představí před vlastními tribunami. Za Dallas nastoupili ke všem třem utkáním Radek Faksa a Andrej Sekera. Český forvard má zatím pěknou bilanci 1+2, slovenský bek na svůj první bodový zápis v letošním ročníku zatím čeká.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Penguins se se Stars v loňském ročníku nepotkaly. Jejich předcházející vzájemné souboje se datují až do října 2019. V obou případech se z vítězství radovali hráči Pittsburghu. Na vlastním ledě zvítězili 4:2 a o týden později vyhráli odvetu v Texasu hladce 3:0.

    19.10.19 Pittsburgh Penguins – Dallas Stars 4:2
    27.10.19 Dallas Stars – Pittsburgh Penguins 0:3
     
    Sestavy obou celků z posledních utkání:

    Pittsburgh Penguins: Jarry – Letang, Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Friedman – D. Heinen, J. Carter, Guentzel – Kasperi Kapanen, Rodrigues, Zucker – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese – D. Simon, Boyle, D. O'Connor.

    Dallas Stars: Chudobin – Lindell, M. Heiskanen, Sekera, R. Suter, Hanley, Hakanpää – Jamie Benn, Seguin, A. Radulov – Peterson, Hintz, Pavelski – M. Raffl, Faksa, Gurjanov – Kiviranta, Glendening, Kero.
     
    Československá stopa v utkání:

    Pittsburgh Penguins:
    Dominik Simon (křídelní útočník)

    Dallas Stars:
    Radek Faksa (centr)
    Andrej Sekera (obránce)
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin (A), Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – D. Heinen, J. Carter (C), Guentzel – Kasperi Kapanen, Rodrigues, Zucker – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese – D. Simon, Boyle, D. O'Connor.

    Dallas Stars: Holtby (Chudobin) – M. Heiskanen, Lindell (A), Sekera, R. Suter, Hakanpää, Hanley – A. Radulov (A), Seguin, Jamie Benn (C) – Kiviranta, Hintz, Peterson – Pavelski, Faksa, M. Raffl – Gurjanov, Glendening, Kero.

    Rozhodčí: Schrader, Morton – Tobias, Suchánek.
     
    Jedním z čárových sudí bude dnes další Čech Libor Suchánek, jenž je mimochodem jediným zahraničním rozhodčím v celé NHL.
     
    Brankáři

    V bráně Pens se dnes představí Tristan Jarry, jenž zatím odchytal dva zápasy, přičemž oba zvládl vítězně. Na druhé straně se mezi tyčemi objeví Braden Holtby, který má za sebou rovněž dvě utkání. V jednom sice nuceně střídal, ale jeho zranění nebylo vážnější.
     
    Ještě jednou mi dovolte, abych vás přivítal při sledování utkání mezi Pittsburgh Penguins a Dallas Stars. Zápasy v zámoří standardně začínají s několikaminutovým zpožděním, takže se nelekejte, že utkání ještě nezačalo. Hráči ještě ani nejsou na ledové ploše, mají však za sebou už rozbruslení.
     
    Absence

    Penguins budou v zápase postrádat své dvě největší hvězdy – Crosbyho a Malkina. Na druhé straně chybí Dallasu brankář Bishop a útočník Comeau.
     
    Nyní jsou už hráči obou celků na ledové ploše, stojí na modrých čarách proti sobě, na půlící lajně stojí sudí. Poslechneme si státní hymnu USA v podání Jeffa Jimersona.
     
    Státní hymna Spojených Států Amerických dozněla a my už se soustředíme na představení zahajovacích formací na obou stranách. Poté už bude ceremoniím zadost a my budeme moct začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Úvodní vhazování vyhráli Tučňáci a ihned nahodili kotouč do útočného pásma. Obránci Dallasu se s ničím nepárali a hned poslali kotouč na zakázané uvolnění.
     
    00:18
    Chad Ruhwedel nyní neudržel kotouč na obranné modré, kde mu ho vypíchl Radek Faksa, Stars ale nemohli kupředu, protože jim puk příliš utekl a rozehrávat tak mohou borci z Pittsburghu.
     
    01:09
    Jake Guentzel nahodil kotouč na zadní mantinel za branku Holtbyho, kam si ale žádný z jeho spoluhráčů nedokázal pro touš sjet, takže se Dallas snadno osvobodil.
     
    01:55
    Tristan Jarry má za sebou první snazší zákrok po střele z ostrého úhlu na pravou tyč. Větší ohrožení jeho klec zatím v tomto duelu nezažila.
     
    02:27
    Také Braden Holtby poprvé vážněji zasahoval, když puk chvilku poskakoval před jeho brankovištěm. Gólman Dallasu jej zametl za svou klec.
     
    02:58
    Po prvním přerušení se nyní hraje delší pasáž v kuse, Dallas vyváží kotouč kupředu skrz střední pásmo, na holi ho má Joe Pavelski.
     
    03:15
    Tyler Seguin se rychle obtočil kolem branky Pittsburghu a snažil se zasunout kotouč u zadní tyče, tu měl Jarry dobře pokrytou.
     
    03:48
    Stars nahazují touš na zadní mantinel za klec Jarryho, tam ale byli první beci Tučňáků, kteří rychle obrací hru na druhou stranu.
     
    04:19
    Pittsburgh jde po pravé straně rychle kupředu, nahození Chada Ruhwedela z pravé strany od modré čáry nedokázal nikdo v předbrankovém prostoru usměrnit na klec Dallasu.
     
    04:58
    Tučňáci opět spěchají do rychlého protiútoku. Akci zakončoval Michael Matheson, jenž ale pouze napálil Lindella stojícího před sebou.
     
    05:19
    K zajímavé možnosti na ose hřiště se nyní dostal nejspíš Joe Pavelski, jenž pálil tísněn obránci na vrcholu kruhů přímo do náruče Jarryho.
     
    05:46
    Jake Guentzel nyní zajímavě dojel s pukem až do brankoviště Stars, kde se ho snažil usměrnit za Holtbyho, jenž ale využil svůj hůl a odpálil ho na druhou stranu. Tam jej zpracoval Dominik Simon, ale na bránu jej namířit nestihl.
     
    06:09
    Pens se ubránili dalšímu výpadu Dallasu a spěchají s kotoučem na protější stranu hrací plochy, kde se ale sami moc dlouho neohřáli.
     
    06:47
    Hra se nám zatím přelévá ze strany na stranu bez větších šancí, ani jeden z celků nedokáže v útočném pásmu vymyslet lepší kombinaci, která by vedla k šanci.
     
    07:16
    Braden Holtby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, když jim zastavil puk u hrazení za svou klecí. Jeho spoluhráči to ale k žádné zajímavé akci nevyužili.
     
    07:44
    Stars se nyní chvilku zdrželi před Jarrym, ale puk dlouho honili po rozích a nakonec jej nepřesnou přihrávkou na pravý mantinel ztratili.
     
    08:18
    Denis Gurjanov spěchal rychle kupředu po levé straně, tísněn bekem se snažil pálit na přední tyč, kterou ale minul o pár čísel.
     
    08:34
    Po nepřesné rozehrávce z obranného pásma Dallasu se kotouč dostal mimo hrací plochu, takže se opět přerušuje a je tu komerční pauza.
     
    09:01
    Hráči Dallasu vyhráli vhazování ve středním pásmu, jejich nahození kupředu ale včas sebral Marcus Pettersson, jenž zavezl kotouč do bezpečí za svou klec.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:18
    Radek Faksa dostával kotouč do předbrankového prostoru na dlouhou hůl, přihrávka však byla přece jen o něco rychlejší, než by český forvard potřeboval, aby mohl zakončit.
     
    09:47
    Pens rychle nahodili kotouč po hrazení do pásma Dallasu, Holtby zastavil svou holí kotouč za svou klecí a připravil ho svým spoluhráčům k rozehrávce.
     
    09:59
    Tyler Seguin nyní přece jen dostal trochu prostoru na pravé straně a okamžitě pálil na bránu Pens. Tristan Jarry však byl připraven a zkrotil ránu na své hrudi.
     
    10:27
    Tučňáci jsou napadáni presujícími hráči Dallasu i za svou svatyní. Také kvůli tomu byla teď jejich rozehrávka nepřesná.
     
    10:58
    Pěkný zámek Pens v útočném pásmu. Ránu z pravé strany v podání Marina Holtby vyrazil a zakončení Dumoulina z mezikruží k němu skrz chumel hokejek před ním neprošlo.
     
    11:38
    Tvrdý střet za klecí Pittsburgu, kde se střetli hned tři hokejisté. Všichni jsou ale v pořádku a mohou pokračovat ve hře, která se mezitím přenesla před klec Dallasu.
     
    11:59
    Tučňáci se nyní drží delší dobu v útočném pásmu, o které se ale nakonec sami připravili špatnou přihrávkou a jdou střídat.
     
    12:38
    Znovu se hraje delší dobu bez přerušení. Tučňáci si dnes nekopmlikují život a hází jeden puk za druhým po hrazená do pásma Stars.
     
    12:58
    Hvězdy vyváží puk ze svého pásma, na holi ho má Luke Glendening, jenž s kotoučem dojel do rohu za klec Jarryho, kde byl odzbrojen.
     
    13:43
    Stále se nepřerušuje a kotouč je v pásmu Stars, kde na něm stojí čtveřice hráčů, kteří si kopou puk mezi sebou pod nohama a nemohou ho vydolovat.
     
    13:59
    Pěkný zákrok Holtbyho, jenž nyní skvěle zasáhl proti ráně jednoho z protivníkových forvardů, když si povyjel a kotouč chytil do lapačky. Následovat bude komerční pauza.
     
    14:27
    Buly před Holtbym vyhráli hokejisté Stars, kteří se ale nedokázali osvobodit ze svého pásma a pokus o rozehrávku si ještě jednou zopakují.
     
    14:49
    Pens drží touš na svých čepelích ve vlastním pásmu. Následně jej po prknech poslali až za bránu Stars, kde ho krotí Teddy Blueger.
     
    15:18
    Hráči z Dallasu šli nyní kupředu s pukem, ale nakonec jej taky jen nastřelili na zadní mantinel a šli střídat.
     
    15:38
    Brock McGinn měl nyní trochu místa na levé straně a odražené nahození se z bezprostřední blízkosti snažil usměrnit za Holtbyho, bránu ale v důležitém okamžiku minul.
     
    16:05
    Hráči Dallasu se hnali po pravém hrazení rychle kupředu, aby ztrestali předchozí výlet Pens, ale zastavuje je postavení mimo hru.
     
    16:26
    Vhazování ve středním pásmu dopadlo lépe pro Pens, Kris Letang ale trochu otálel v obranném pásmu s rozehrávkou a málem o touš přišel, přičemž by šli hokejisté Dallasu do velké šance.
     
    16:49
    Kris Letang se nakonec dostal do zajímavé pozice na ose hřiště, jeho rychlou střelu ale Braden Holtby pohotově vyrazil do bezpečí.
     
    17:20
    Tučňáci se na levé straně snažili přejít útočnou modrou. Jeff Carter se ale dostal do přetlačované, která vyústila jen v další ofsajd.
     
    17:37
    Hráči Pittsburghu se po pravém mantinelu dostali přes útočnou modrou, tam však byli ve špatném postavení, takže kombinace nebyla možné.
     
    18:08
    Alexandr Radulov nyní dobře zapracoval směrem dozadu, když zastavil pronikajícího Michaela Mathesona, před kterým ze vzduchu sklepl puk na zem.
     
    18:39
    Hráčům z Texasu se podařilo na druhý pokus rozehrát a Radulov spěchal napadat za klec Pens, beci Tučňáků ale stihli puk včas odehrát do bezpečí.
     
    19:15
    Alexandr Radulov dostal ještě přihrávku na útočnou modrou, ale už byl na ledě příliš dlouho a dva obránci Tučňáků ho vytlačili z pásma.
     
    19:50
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak to je zásah doslova v poslední chvíli první třetiny! Už už se zdálo, že první dějství skončí bez branek. Jenže to se najednou puk dostal na levé hrazení k Radku Faksovi, který ho rychlou křižnou přihrávkou poslal na pravý kruh MICHAELU RAFFLOVI, jenž prudkou střelou z první do protipohybu pokořil Jarryho a Dallas z ničeho nic vede 1:0! Asistence: Radek Faksa, Miro Heiskanen.
    19:50 Michael RAFFL - 0:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Velice svižně je prvních dvacet duelu Pens se Stars za námi. Příliš mnoho hokejové krásy nám tato část zápasu nenabídla. Oba celky hrály rychle nahoru dolu a snažily se nahazovat puky, aby se tak vyvarovaly zbytečných chyb. O všem důležitém rozhodl okamžik necelých 10 sekund před první sirénou. Radek Faksa narýsoval na pravý kruh milimetrový pas a Michael Raffl se ranou z první na přední tyč nemýlil. Dallas díky tomu vstoupí do druhého dějství s nejtěsnějším možným vedením. Rovněž jsme nebyli svědky jediného vyloučení, což je poměrně kuriózní vzhledem k důrazu u hrazení, který oba týmy předvedly.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Pittsburgh Penguins – 7
    Dallas Stars – 7
     
    Druhá třetina začne přibližně v 02:01.
     
    Hráči jsou na ledě, druhé dějství začíná.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Hokejisté Dallasu vyhráli úvodní vhazování druhé třetiny a ihned poslali puk až za klec Jarryho, kde se pak marně snažili napadat.
     
    20:39
    Druhá rozehrávka Stars byla nepřesná a Brock McGinn tak mohl jen pohledem zkontrolovat, jak jde puk na zakázané uvolnění. Michael Raffl se musí vrátit do vlastního pásma.
     
    20:58
    Buly před Holtbym vyhráli jeho spoluhráči z Dallasu, kotouč se jim ale vyhodit nepovedlo a nahození do brankoviště Teddyho Bluegera nakonec opět skončilo pod rukavicí gólmana Hvězd.
     
    21:19
    Další vhazování vyšlo lépe Pittsburghu, ale rána Briana Dumoulina z osy hřiště od modré čáry postrádala velkou dávku přesnosti.
     
    21:39
    Tučňáci rozehrávají zpoza vlastní klece, po levé straně se snažil kotouč tečovat Kasperi Kapanen, puk ale zamířil na tribunu a hra se tak musí opět přerušit.
     
    22:08
    Buly ve středovém kruhu zvládli lépe borci Stars, kteří se nezdržovali kombinací a rychle poslali kotouč až k Jarrymu, jenž ho nachystal spoluhráčům k rozehrávce.
     
    22:28
    Jani Hakanpää rozehrává na půlící čáře ve spolupráci s Joelem Hanleym, druhý jmenovaný poslal touš po levém hrazení do pásma Pens.
     
    23:05
    Hráči Dallasu mají optickou převahu, ale do větší šance se nedokázali zatím dostat, takže musí zkusit další rychlý průnik přes útočnou modrou.
     
    23:28
    Jeff Carter dostal přihrávku na pravou stranu, kde zpracoval puk, jenže už byl příliš blízko Holtbymu, kterého z bezprostřední blízkosti kličkou překonat nezvládl.
     
    23:39
    Tučňáci rozehrávají z vlastního obranného pásma. Nahození kupředu ale žádný z jejich spoluhráčů nezachytil a nadruhou stranu spěchá Tyler Seguin.
     
    24:28
    Dallas se nacpal do třetiny soupeře a kotouč je zašlápnutý v rohu pásma, kde o něj bojuje Radulov. Tomu ale touš utekl a Tučňáci mohou vyhodit.
     
    24:58
    Pens se hnali po pravém hrazení s rychlým kontrem, ale defenziva Dallasu se s nimi stihla vrátit a do zakončení je nepustila.
     
    25:18
    Teddy Blueger měl nyní dvakrát nabito na levém kruhu, jeho první pokus zblokoval bránící hráč. Druhý byl příliš nepřesný.
     
    25:26
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Máme srovnáno! Brock McGinn dostal kotouč na pravý kruh a rychle vystřelil, Holtby jeho pokus vyrazil před sebe, kde byl ihned s dorážkou JOHN MARINO, jenž propálil gólmana Dallasu z bezprostřední blízkosti mezi rukou a tělem – 1:1! Asistence: Brock McGinn, Marcus Pettersson.
    25:26 John MARINO - 1:1
     
    25:48
    Po dalším buly se kotouč velice rychle dostal mimo hrací plochu, takže se opět přerušuje a je tu komerční přestávka.
     
    26:09
    Nyní už se opět hraje a Tučňáci se derou kupředu před bránu soupeře. Jeff Carter se z levé strany natlačil před Holtbyho, kterého se snažil překonat z bezprostřední blízkosti, brankář Dallasu ale drží vyrovnaný stav!
     
    26:50
    Hokejisté z Texasu zahráli na další zakázané uvolnění, takže se hra bude za pár sekund stěhovat opět před Bradena Holtbyho.
     
    27:05
    Tučňáci nahodili puk do pásma Stars, brankář Holtby vypomohl svým bekům s rozehrávkou. Dallas se ale ani tak na puku dlouho neudržel.
     
    27:29
    Tučňáci začínají získávat převahu, znovu zamkli svého soupeře v jeho obranném pásmu, do zakončení se ale tentokrát nedostali.
     
    28:08
    Ryan Suter byl nyní dostatečně důrazný v rohu za vlastní bránou, kde zvládl tělem odstavit protivníka a následně vyhodil touš z pásma.
     
    28:33
    Borci z Texasu se s pukem dostali přes útočnou modrou, kde se ale opět nestačili ani ohřát, když jim nevyšla kombinace v rohu za klecí Jarryho.
     
    29:04
    Marcus Pettersson se snažil proniknout po levém hrazení kupředu, jenže ho dva protihráči přišpendlili na mantinel a jeho akci ukončili.
     
    29:33
    Pens nyní svírají svého soupeře v jeho třetině jako v kleštích. Bekhendová přihrávka za sebe pro Ruhwedela však byla příliš prudká. Bek Tučňáků nemohl stihnout zakončit.
     
    30:05
    Esa Lindell sbírá touš v obranném pásmu a po levém hrazení ho posílá kupředu. Roope Hintz z toho vytěžil ránu z kruhu, kterou musel Jarry s problémy vyrážet.
     
    30:41
    Je tu další přerušení, po němž se bude vhazovat po levé ruce Jarryho. Na ledě je se svou formací také Dominik Simon. Jsme za půlkou zápasu a ještě jsme neviděli jediné vyloučení.
     
    30:42
    Joe Pavelski to zkusil ihned po vhazování na pravém kruhu, svůj pokus ale namířil jen přímo do náruče Tristana Jarryho, jenž si připisuje další zákrok.
     
    31:05
    Dallas znovu vyhrál buly před Jarrym, z čehož pramenila rána z levé strany v podání Sekery, která však byla opravdu hodně nepřesná.
     
    31:27
    Tučňáci se usadili v útočném pásmu a po pěkné akci Teddyho Bluegera mohl pálit Brian Dumoulin, kterému ale do rány skvěle padl Radek Faksa.
     
    32:05
    Tristan Jarry pomáhá s rozehrávkou zpoza vlastní svatyně. Drew O'Connor se následně snažil projít po levé straně, ale byl čistým hitem sražen na led.
     
    32:40
    Dallas zahrál opět na zakázané uvolnění, takže se bude vhazovat po pravé ruce brankáře Stars Bradena Holtbyho.
     
    33:05
    Tučňáci sice prohráli buly v útočném pásmu, ale třetinu i tak udrželi, další práci pro strážce svatyně celku z Texasu ale nevymysleli.
     
    33:26
    Joel Kiviranta si nyní pěkně stáhl kotouč od hrazení do rohu a přihrál na modrou čáru, odkud pálil Miro Heiskanen, Jarry jeho pokus vyrazil bez potíží.
     
    33:57
    Alexandr Radulov bojoval v rohu kluziště o puk s Heinenem, nakonec ho ale vydolovat nedokázal, takže Pens mohou pokračovat v kombinaci.
     
    34:32
    Tučňáci jdou rychle do protiútoku, nicméně jejich pas na levé hrazení nebyl přesný, takže Stars rychle obrací hru na druhou stranu.
     
    34:59
    Radulovovi prošel puk mezi nohama a Jani Hakanpää jej taky nedokázal zastavit, přesto mohou borci z Texasu v poklidu rozehrát. Pens šli střídat.
     
    35:33
    Tučňáci nakonec získali kotouč a Dominik Simon jej ve středním pásmu vyvezl přes útočnou modrou. Následně ale jeho pas nebyl přesný.
     
    35:57
    Hrajeme opět delší dobu bez přerušení. Nahození Jani Hakanpääho na útočnou modrou srazila obrana Pittsburghu k hrazení.
     
    36:33
    Dallas vyráží do dalšího brejku, střílenou přihrávku Kera z pravé strany se snažil z bezprostřední blízkosti usměrnit do brány Denis Gurjanov. Namířit puk na klec Pens se mu povedlo, ale Jarry udělal skvělý přesun a připisuje si zatím zákrok večera proti zakončení ruského útočníka!
     
    36:47
    Tristan Jarry se následně ocitl na ledě a strhla se menší strkanice, kterou ale rozhodčí rychle rozehnali a ani tentokrát se nebude vhazovat.
     
    37:18
    Probíhá další komerční pauza a úprava hrací plochy. Obraz ve druhém dějství se změnil. Pens jsou opticky lepším celkem, ale i Dallas je schopen chodit z brejků do velkých šancí.
     
    37:38
    Buly před Jarrym vyhráli Tučňáci, kteří se okamžitě vydali kupředu po pravém hrazení, ale za útočnou modrou se s pukem nedostali.
     
    38:04
    Kris Letang dostal přihrávku na levý kruh a okamžitě pálil na bránu Dallasu, Holtby se ale stihl přesunout a jeho pokus vyrazil do rohu.
     
    38:30
    Alexandr Radulov nyní ideálně nezpracoval na útočné modré puk, k tomu se ale i tak dostal jeho parťák Jacob Peterson, jenž ranou z pravého kruhu trefil masku Jarryho.
     
    38:38
    Borci z Texasu se dostali na puk za vlastní bránou a okamžitě ho po hrazení poslali kupředu, kde však žádný z jejich spoluhráčů nebyl a píská se icing.
     
    39:15
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny, Tučňáci tlačí na obrat v tomto utkání. Marcus Pettersson to zkusil ranou z levé strany, ale puk se k Holtbymu nedostal.
     
    39:48
    Tučňáci ještě jednou nahazují touš do útočného pásma, kde jsou ale první beci Dallasu a Michael Raffl pošle puk přes obrannou modrou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina duelu Penguins se Stars se příliš netáhla a je za námi dost rychle. Tučňáci v ní srovnali s Dallasem krok v 26. minutě, když ránu McGinna pohotově dorazil John Marino. Pittsburgh následně převzal v zápase iniciativu a byl lepším celkem. Brankově to však zatím nepotvrdil, takže půjde do třetího dějství za nerozhodného stavu.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Pittsburgh Penguins – 9 (16)
    Dallas Stars – 7 (14)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 2:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:18
    Začalo třetí dějství duelu Tučňáků se Stars, domácí se po pravém hrazení okamžitě natlačili do pásma, kde se snaží najít prostor pro zakončení.
     
    41:48
    Na druhé straně se také Stars dostali do solidní příležitosti, když zakončovali z bezprostřední blízkosti a Jarry musel udržet touš ve své náruči.
     
    42:53
    Dallas šel po levé straně rychle kupředu, ale výpad zastavil Simon, jenž nyní bojuje v rohu kluziště o puk se Sekerou.
     
    44:35
    Omlouváme se za drobné technické potíže, které bránily detailnějšímu popisu utkání, snad již bude vše v pořádku.
     
    44:45
    Brock McGinn se dostal k zakončení na levém kruhu a jeho rána šla těsně vedle bližší tyče Dallasu, Radek Faksa jej bránil nedostatečně.
     
    45:46
    Chad Ruhwedel nahazoval z pravé strany od modré čáry kotouč na bránu Dallasu, Holtby nakonec nebyl nucen zasahovat.
     
    46:57
    Buly ve středním pásmu vyhráli hráči Dallasu, kteří okamžitě poslali kotouč po hrazení za klec Jarryho, kde o něj nyní svádí boj s beky Pens.
     
    47:38
    Stars jsou nyní aktivnějším celkem a znovu se tlačí do útočného pásma, borci z Pittsburgu se po tlaku Lindella osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    48:05
    Buly před Jarrym vyhráli jeho spoluhráči, kteří však poslali kotouč okamžitě znovu na zakázané uvolnění.
     
    48:10
    Ihned po vhazování se k puku dostal Denis Gurjanov, jenž střílel po zemi na zadní tyč, Jarry ale stihl parádně zasáhnout svým betonem!
     
    49:28
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jason Zucker – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Luke Glendening – 2 min., hrubost).
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:58
    Tučňáci se při hře ve čtyřech vydali kupředu po pravé straně a Michael Matheson zblízka prověřil Holtbyho, jenž jeho pokus s obtížemi vyrazil!
     
    51:40
    Další buly ve středním pásmu dopadlo lépe pro Stars, kteří sice nahodili kotouč do útočného pásma, ale tam jej nikdo nedokázal sebrat a hrát můžou Pens.
     
    52:58
    Tučňáci jdou po pravém hrazení rychle kupředu. Teddy Blueger si našel trochu místa a bekhendovým pokusem prověřil Holtbyho, který měl betony na ledě včas.
     
    53:38
    Dallas šel středem kluziště kupředu, ale jeho hráči při přechodu útočné modré přišli o touš a do protiútoku tak míří hokejisté Pittsburghu.
     
    54:48
    Luke Glendening udržel brusli na modré čáře, takže se ofsajd pískat nebude, Dallas může pokračovat v útoku po přechodu do útočné třetiny.
     
    56:00
    Drobné technické potíže bohužel pokračují, omluvte tedy stručnější charakter textového přenosu.
     
    56:38
    Dallas drží kotouč v obranném pásmu, jeho obránci jej nyní chtěli rychle poslat po prknech kupředu, ale pramení z toho jen zakázané uvolnění.
     
    57:48
    O touš se bojuje v rohu kluziště za klecí Pittsburghu, kde jej nakonec vydolovali Tučňáci a po hrazení jej uklízejí do bezpečí.
     
    58:15
    Radek Faksa uspěl na vhazování v obranném pásmu a Joe Pavelski šel kupředu spolu s Michaelem Rafflem, kterému ale adresoval špatnou nahrávku.
     
    58:48
    Miro Heiskanen uklízí kotouč za svou bránu před napadajícími hráči soupeře a získává tak čas pro své spoluhráče na střídání.
     
    59:30
    Je tu závěrečná minuta třetí třetiny. Brock McGinn neprocpal kotouč přes útočnou modrou na levé straně u modré útočné čáry.
     
    59:55
    Kotouč je v obranném pásmu Pittsburghu zašlápnut asi čtveřicí hráčů, vypadá to, že do konce základní hrací doby už nikdo branku nevstřelí.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ještě jednou nám dovolte se omluvit za menší technické potíže, kvůli nimž byl textový přenos z třetí třetiny utkání Pittsburghu s Dallasem chudší než obvykle.

    Ve třetím dějství souboje těchto týmů se však nic zásadního nestalo. Skóre zůstalo stejné jako po prvních čtyřiceti minutách a nás tak čeká za stavu 1:1 prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:27
    Tučňáci vyhráli úvodní vhazování a tak budou mít první šanci nastěhovat se do třetiny Dallasu, jejich výpad po pravé straně táhne Jake Guentzel.
     
    60:59
    Jeff Carter střílel zblízka z pravé strany, skvěle zasáhl Hotlby, na druhé straně zase Jarry parádně vyrazil ránu Radulova z osy hřiště!
     
    61:05
    Kasperi Kapanen najížděl z levé strany na bránu Dallasu, ale vystřelit už nestihl a dostal se s pukem jen na zadní mantinel.
     
    62:38
    Miro Heiskanen drží kotouč již delší dobu v útočném pásmu, předal ho Pavelskimu, obdržel jej zpět a jeho tvrdou ránu krotí Jarry v lapačce!
     
    62:38
    Miro Heiskanen drží kotouč již delší dobu v útočném pásmu, předal ho Pavelskimu, obdržel jej zpět a jeho tvrdou ránu krotí Jarry v lapačce!
     
    63:38
    Jake Guentzel vystřelil z levého kruhu a Holtby jeho pokus vyrazil před sebe, na druhé straně si zblízka Jamie Benn nepřišel na Jarryho!
     
    64:37
    Několik šancí na obou stranách rozhodnutí nejspíš nepřinese, Jake Guentzel v rozhodující chvíli přestřelil ranou z mezikruží klec Dallasu! Na druhé straně trefil Radulov tyč!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jake Guentzel se rozjel doleva a stáhl puk na střed, jeho bekhendový pokus Holtby chytá.
     
    1. série
    0:0
    Radek Faksa najel na levou stranu a kličkou do forhendu obelstil Jarryho, tyč ale těsně minul!
     
    2. série
    0:0
    Kris Letang to zkusil ranou po ledě, ale Holtby byl na zemi natažený včas a jeho pokus zastavil betonem.
     
    2. série
    0:1
    Joe Pavelski se rozjel hodně rychle, předvedl ukázkovou bekhendovou kličku a za betonem Jarryho poslal touš do sítě! Gól!
     
    3. série
    1:1
    Jeff Carter se taky rozjel dost zostra, zavřel oči a vypálil na lapačku... a srovnává na 1:1! Na tohle Holtby dosáhnout nemohl.
     
    3. série
    1:2
    Alexandr Radulov může rozhodnout, pokud dá, jede středem, teď zamíchal s pukem a vysílá překvapivou bekhendovou střelu, která byla parádně trefená pod břevno a Jarryho totálně překvapila! Gól! Je rozhodnuto, Dallas vítězí!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Dallas Stars.
    Autorem vítězné branky je ALEXANDR RADULOV.
    Alexandr RADULOV - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Infarktový zápas nám i přes drobné technické potíže a malinko chudší závěr utkání přinesl parádní podívanou. Oba celky bojovaly až do konce, takže muselo rozhodnout prodloužení, ve kterém ovšem branka nepadla, ačkoliv k ní měly oba týmy blízko. Na řadu tedy přišly nájezdy, v nichž po pěkné kličce rozhodl povedenou bekhendovou střelou o výhře Dallasu Alexandr Radulov. Stars tedy berou na ledě Pens nesmírně cennou výhru a připisují si druhé vítězství v sezóně. Tučňáci naopak zaznamenávají druhou porážku.
     
    Utkání sledovalo 16 450 diváků.
     
    Československá stopa v utkání:

    Radek Faksa (DAL) – 0+1, 1 střela na branku, +1 účast, čas na ledě 19:30
    Andrej Sekera (DAL) – 0+0, 0 střel na branku, 0 účast, čas na ledě 18:59

    Dominik Simon (PIT) – 0+0, 0 střel na brnaku, 0 účast, čas na ledě 09:08
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Braden Holtby (DAL) – 27 zákroků, úspěšnost 96,43 %, odchytal 65:00
    Tristan Jarry (PIT) – 28 zákroků, úspěšnost 96,55 %, odchytal 65:00
     
    3 hvězdy utkání

    Braden Holtby (DAL) – 27 zákroků, úspěšnost 96,43 %
    Michael Raffl (DAL) – 1+0, 1 střela na bránu, účast +1
    Tristan Jarry (PIT) – 28 zákroků, úspěšnost 96,55 %
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Střely na bránu: 28:29
    Zblokované střely: 8:16
    Vyloučení: 1:1 – bez využití
    Hity: 32:38
    Vhazování: 20:28
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (03:57:42)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 26. Marino (B. McGinn, M. Pettersson) – 20. M. Raffl (Faksa, M. Heiskanen), rozh. náj. A. Radulov

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jake Guentzel (PIT)
    0:0   Radek Faksa (DAL)
    2. série:
    0:0   Kris Letang (PIT)
    0:1   Joe Pavelski (DAL)
    3. série:
    1:1   Jeff Carter (PIT)
    1:2   Alexandr Radulov (DAL)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin (A), Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – D. Heinen, J. Carter (C), Guentzel – Kasperi Kapanen, Rodrigues, Zucker – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese – D. Simon, Boyle, D. O'Connor.
    Dallas Stars: Holtby (Chudobin) – M. Heiskanen, Lindell (A), Sekera, R. Suter, Hakanpää, Hanley – A. Radulov (A), Seguin, Jamie Benn (C) – Kiviranta, Hintz, Peterson – Pavelski, Faksa, M. Raffl – Gurjanov, Glendening, Kero.

    Rozhodčí: Schrader, Morton – Tobias, Suchánek

    Diváci: 16 450
    bahis siteleri