Nový Jičín – Val. Meziříčí 4:7 (kon.) | SHK Hodonín – Žďár n/S 4:6 (kon.) | Vel. Meziříčí – Kometa Brno B 4:3 (kon.)
Mostečtí Lvi – Letňany 1:9 (kon.) | Nová Paka – Jablonec n/N 1:2 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Hronov 1:2 (kon.)
Cheb – Klatovy 0:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Tábor 1:6 (kon.) | Opava – Kopřivnice 0:4 (kon.)
Příbram – Písek 4:1 (kon.) | Řisuty – Kobra 3:8 (kon.)
konec
HC Řisuty
3:8 (0:2, 1:3, 2:3)
HC Kobra Praha
Středa 20.10.2021, 19:00 • Zimní stadion Slaný • 2. liga skupina Jih (ČR) • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítejte u online přenosu ze zápasu 9. kola 2. ligy skupiny Jih, ve kterém se utkají týmy HC Řisuty a HC Kobra Praha. Úvodní buly je naplánováno na 19:00.
     
    Řisuty jsou po osmi odehraných kolech na posledním místě. Nutno ovšem podotknout, že prvních sedm zápasů odehrály na půdě soupeřů. Venku vyhrály jen v Klatovech a braly dva body za výhru v prodloužení v Písku. Na domácí půdě odehráli Buldoci zatím jeden zápas, proti Havlíčkovu Brodu překvapivě vyhráli 2:1.
     
    Kobra Praha i letos patří mezi nejlepší celky skupiny. Aktuálně je na druhém místě, na první Tábor ztrácí jen jediný bod. Právě v Táboře odehrála Kobra poslední utkání, přestřelku nakonec musel rozhodnout až rozstřel, ve kterém byl úspěšnější soupeř.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Řisuty: Stahl (Pánek) – Řepka, Potěchin (A), Flachs, Zich, Malovický, Matula – Patyk (C), Rendla, Formánek (A) – Kučera M., Fortelka, Pokorný – Havlůj, Janeček, Čermák – Výrut.

    HC Kobra Praha: Málek (Sochůrek) – Šteiner Dominik (A), Ženíšek, Knesl, Pelant, Holý, Ryzák, Duda, Janda – Mucha, Bříška (C), Havrda, Brož, Heldák, Šťastný, Petrák, hlinka, Petrov, Hrubý, Tondr, Šteiner David.

    Rozhodčí: Glanc – Schopf, Gregar.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Lukáš Tondr zpoza brány našel hůl Kamila Bříšky. Ten střílel na zadní tyč, brankář David Stahl si připsal první úspěšný zákrok.
     
    01:45
    K odraženému kotouči se před bránou Řisut jako první dostal Havrda. Následovala střela Tomáše dudy od modré čáry, kterou znovu pokryl brankář.
     
    03:11
    Kobra zatím nepustila Buldoky do svého pásma. Lukáš Tondr nyní pěkně zapracoval v útočném pásmu a předložil kotouč Aleši Kneslovi, jehož zakončení se rovněž neujalo.
     
    04:19
    Vůbec poprvé musel zasahovat také Roman Málek. Matěj Čermák vjel do pásma soupeře a počkal na doplnění od spoluhráčů, které také přišlo. Pokus Janečka ale nebyl nijak problematický.
     
    05:01
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Matěj Malovický – 2 min., podrážení).
     
    05:35
    Domácí kapitán Petr Patyk se dostal k puku a místo pokusu o protiútok ho chvíli podržel a následně odklidil až k bráně Kobry.
     
    06:26
    Hostům se zatím tato přesilovka moc nedaří, u mantinelu teď zapracovala domácí dvojice Řepka – Janeček, která vydolovala kotouč a znovu vyhodila k bráně soupeře.
     
    07:01
    Domácí v plném počtu.
     
    07:40
    Kobra právě vstřelila branku!
    Po zakázaném vhazování Kobry následovalo vhazování. JAROSLAV BROŽ následně dostal puk, se kterým se dostal do pásma Řisut a přesnou střelou zápěstím ho poslal do sítě! Asistence: Denis Heldák a Filip Hlinka.
     
    09:17
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (David Šteiner – 2 min., sekání).
     
    09:40
    Adam Zich napřáhl po přihrávce Patyka ke střele od modré čáry, ovšem zlomil přitom hůl a domácí tak ztrácí pásmo.
     
    11:01
    Řisutům se tato přesilovka vůbec nedaří. Kobra jejich pokusy o akce zastavuje hned v zárodku a nyní dokonce měl šanci Tomáš Šťastný, v oslabení brankáře soupeře nepřekonal.
     
    11:17
    Hosté v plném počtu.
     
    11:32
    Kobra právě vstřelila branku!
    Hosté vedou o dvě branky! DAVID ŠTEINER po skončení trestu zůstal na hrací ploše prosazuje se poté, co dostal hodně času mezi kruhy a vyslal přesnou střelu. Asistence: Daniil Petrov.
     
    12:49
    Potěchinova přihrávka na spoluhráče nebyla přesná, odrazila se ale tak, že ji raději Málek schoval pod lapačku.
     
    13:16
    Petr Janeček dostal puk u mantinelu a dostal se s ním do pásma Pražanů, tečovaná střela skončila v ochranné síti.
     
    14:52
    Přesnou přihrávku mezi obránce obdržel Kamil Bříška. Ten si s kotoučem najel mezi obránce, jeho střelu na poslední chvíli tečoval obránce.
     
    16:09
    Další zákrok Davida Stahla. Tentokrát poté, co z pravého kruhu zakončoval na přední tyč Denis Heldák. Následuje vhazování u domácí brány.
     
    17:12
    Marek Ryzák si na levé straně řekl o přihrávku, kterou také dostal. Jeho nahození následně tečoval Heldák, ten tentokrát zamířil jen do boční sítě.
     
    18:25
    Domácí se nyní snažili ohrozit bránu soupeře, ovšem ani nadvakrát se jim to nepodařilo.
     
    18:43
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Maxim Havrda – 2 min., držení).
     
    19:16
    Ke střele od modré čáry napřáhl Petr Patyk, Roman Málek puk vyrazil a následně ho jeden z hostujících hráčů dopravil za modrou čáru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině měli jasně navrch hráči Kobrry, což je také vidět na skóre. Po gólech Jaroslava Brože a David Šteinera vedou hosté 2:0.

    Druhá třetina začne asi v 19:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Hosté v plném počtu.
     
    21:26
    Petr Havlůj pěkným hitem zastavil soupeře. Michal Kučera mu poté chtěl adresovat přihrávku, Havlůj ale nebyl u puku včas.
     
    22:15
    Domácí zaváhali v obraně a toho chtěli využít hráči Kobry. Přihrávku před bránu dostal Denis Heldák, ten minul bránu.
     
    23:12
    Sebastian Janda si nyní nepohlídal vjezd do pásma soupeře a je kvůli tomu pískán ofsajd hostů.
     
    24:23
    Tondr vybojoval puk u své brány a u svatyně soupeře následně hledal přízemním pasem Tomáše Šťastného, ten na kotouč nedosáhl.
     
    25:01
    Na druhé straně z rychlé akce zakončoval Petr Janeček, Roman Málek zasáhl lapačkou.
     
    26:46
    Další podobná situace, tentokrát si brankář hostů poradil se zakončením Havlůje. Práci měl i na druhé straně David Stahl, ten zasáhl proti zakončení Tondra.
     
    27:25
    Po zakázaném uvolnění Kobry následovalo vhazování v útočném pásmu Řisut. Po vyhraném buly vyslal tvrdou střelu Josef Flachs, brankář si proadil.
     
    28:27
    Havrdovu střelu vyrazil Stahl jen před sebe. Po dorážce se následně natahoval David Šteiner, svou druhou trefu ale nepřidal.
     
    29:34
    Kobra právě vstřelila branku!
    David Šteiner svou druhou trefu nepřidal, JAROSLAV BROŽ ale ano! Po neúspěšném protiútoku Řisut šla dopředu Kobra. David Stahl sice vyrazil střelu Heldáka, bohužel pro domácí jen k holi Brože, který už měl úlohu snadnou! Asistence: Denis Heldák a Ondřej Holý.
     
    32:50
    Zakázané uvolnění Kobry, po kterém se hra stěhuje před střídačku Řisut. Ty musí pořádně zabrat, aby z dnešního zápasu ještě mohly něco vytěžit.
     
    33:16
    Po rychlé rozehrávce Stahla šli Buldoci dopředu. Patyk přihrál Janečkovi a ten si narovnal puk na střelu, tou ale Málka nijak nepřekvapil.
     
    34:02
    Znovu úspěšný David Stahl, tentokrát uspěl proti marné snaze Davida Šteinera o to, dostat se k dorážce.
     
    34:29
    Kobra právě vstřelila branku!
    Tentokrát už Stahl nemohl nic dělat. S první střelou DANIILA PETROVA si sice poradil, obránci svému brankáři ale moc nepomohli a Petrov se tak dostal k odraženému puku, který dostal do sítě. Asistence: David Šteiner a Aleš Knesl.
     
    35:14
    Kamil Bříška dostal přihrávku před bránu, posadil si brankáře na led a zakončoval, bohužel pro hosty ale zamířil nad břevno!
     
    35:22
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (František Matula – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:12
    Kobra kombinovala v útočném pásmu a hledala prostor na střelu. Ten také našla, Kamil Bříška ale z prvního dotyku zamířil vedle.
     
    36:47
    Řisuty šly do přečíslení tři na jednoho, Petr Janeček ale přihrávku na Patyka poslal až příliš prudkou a kapitán domácích se tak nedostal do možnosti zakončit.
     
    37:22
    Domácí v plném počtu.
     
    37:57
    Kobra právě vstřelila branku!
    A je tu hattrick! Kobra dnes dominuje a přidává už pátou branku v domácí síti. Přihrávku z levé strany proměnil ve svůj třetí gól JAROSLAV BROŽ! Asistence: Filip Hlinka a Tomáš Duda.
     
    38:54
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Buldoci z ničeho nic snižují! Matyáš Rendla na modré čáře přenechal puk MATĚJI ČERMÁKOVI, který namířil přesně mezi betony brankáře a dává svůj první druholigový gól! Asistence: Matyáš Rendla a Josef Flachs
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I ve třetí třetině měla Kobra jasnou převahu a i přes veškerou snahu Davida Stahla přidali hosté další tři branky. Hattrick dovršil Jaroslav Brož, jednou se trefil také Daniil Petrov. Za domácí v závěru snížil na průběžných 1:5 Matyáš Rendla.

    Poslední třetina začne asi ve 20:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Že by domácí ještě mohli zdramatizoval dnešní zápas? PETR HAVLŮJ dostal půl ve středním pásmu a po úspěšném sólu snižuje na 2:5! Asistence: Petr Patyk a Matěj Malovický.
     
    41:14
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (David Šteiner – 2 min., podrážení).
     
    42:22
    Domácí se v početní převahy dostali do střeleckých příležitosti, ale jak pokus Patyka, tak střela Adama Zicha neprošla přes Romana Málka.
     
    43:14
    Hosté v plném počtu.
     
    44:03
    Kobře se zatím v posední části hry moc nedaří, nyní bylo k vidění zakázané uvolnění Pražanů.
     
    44:32
    Jan Výrut vjel s pukem do pásma soupeře a dokázal vystřelit, jeho pokus ale rovněž skončil v náruči brankáře soupeře.
     
    45:13
    Kobra právě vstřelila branku!
    Šance domácích se znovu snižují. David Stahl si nyní vybral slabší chvilku, když si neporadil s poměrně snadnou střelou MATYÁŠE HRUBÉHO z jeho levé strany. Kobra tak znovu vede o čtyři góly! Asistence: David Pelant.
     
    46:23
    Tomáš Šťastný ukázal svoje umění, když v útočném pásmu prokličkoval přes dva soupeře. Následně se snažil obehrát i brankáře, to už bylo nad jeho síly.
     
    47:56
    Michail Potěchin se snažil o podobný průnik jako Šťastný, ani on ale neuspěl. Po odrazu od obránce se ale bude vhazovat před bránou hostů.
     
    48:43
    Kobra právě vstřelila branku!
    A je tu stejné skóre, kterým skončil první vzájemný zápas! Na 7:2 pro Kobru zvyšuje RICHARD MUCHA, který se trefil po skvělé akci Martina Petráka. Asistence: Martin Petrák.
     
    50:04
    Adam Zich udržel puk v pásmu. Následně nahazoval na bránu Potěchin a před brankářem tečoval jeden z domácích hráčů, Málek si však poradil.
     
    51:00
    Před bránu si najížděla hned trojice hráčů, a tak tam Petr Janeček poslal puk, ani jeden z hráčů v modrých dresech se ale nedokázal prosadit.
     
    51:27
    Chvíli poté Petr Patyk na modré čáře přikopl kotouč Petru Havlůjovi, jenž se snažil překonat Málka na přední tyči ani on ale nebyl úspěšný.
     
    52:09
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Josef Flachs – 2 min., hrubost). Trest odpyká Jan Výrut.
     
    52:43
    Kobra právě vstřelila branku!
    Toto byla naprosto ukázková kombinace v v přesilové hře. Na konci celé akce byla přihrávka Kamila Bříšky před prázdnou bránu, kde byl připravený TOMÁŠ ŠŤASTNÝ. 8:2! Asistence: Kamil Bříška a Lukáš Tondr.
     
    54:02
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Filip Hlinka – 2 min., hrubost).
     
    54:06
    Po vyhraném vhazování Michala Fortelky ihned zakončoval Roman Formánek, jeho jmenovec Málek v bráně Kobry ovšem byl pozorný.
     
    54:14
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Netrvalo to dlouho a domácí proměnili přesilovou hru! Málek vyrazil střelu jen před sebe, kde byli dva hráči domácích. MICHAL FORTELKA se nakonec dostal k puku a poslal ho přesně pod břevno! Asistence: Pavel Řepka.
     
    56:08
    Havrda se prodral k puku přes dva protihráče a poté chtěl najít Davida Šteinera, k tomu se ale po zákroku obránce puk nedostal.
     
    56:55
    Jan Výrut zpoza brány hledal spoluhráče před bránou soupeře, to se mu ale nepodařilo. Vzápětí pálil Michail Potěchin, branku netrefil.
     
    58:52
    Žádnou možnost na přihrávku neměl za svatyní Kobry Petr Janeček. Ten to tedy vzal na sebe a donutil Málka přikrýt kotouč.
     
    Konec zápasu.
     
    Konec zápasu! Kobra sice v poslední části dvakrát inkasovala, další tři branky ale dala a ze slánského zimního stadionu si tak veze všechny tři body po ovýhře 8:3. (21:05:59)

    David Klier

    Branky a nahrávky: 39. Čermák (Rendla, Flachs), 41. Havlůj (Patyk, Malovický), 55. Fortelka (Řepka) – 8. Brož (Heldák, Hlinka), 12. David Šteiner (Petrov), 30. Brož (Heldák, Holý), 35. Petrov (David Šteiner, Knesl), 38. Brož (Hlinka, Duda), 46. Hrubý (Pelant), 49. Mucha (Petrák), 53. Šťastný (Bříška, Tondr)


    HC Řisuty: Stahl (Pánek) – Řepka, Potěchin (A), Flachs, Zich, Malovický, Matula – Patyk (C), Rendla, Formánek (A) – Kučera M., Fortelka, Pokorný – Havlůj, Janeček, Čermák – Výrut.
    HC Kobra Praha: Málek (Sochůrek) – Šteiner Dominik (A), Ženíšek, Knesl, Pelant, Holý, Ryzák, Duda, Janda – Mucha, Bříška (C), Havrda, Brož, Heldák, Šťastný, Petrák, Hlinka, Petrov, Hrubý, Tondr, Šteiner David.

    Rozhodčí: Glanc – Schopf, Gregar
    thejrc.org