Nový Jičín – Val. Meziříčí 4:7 (kon.) | SHK Hodonín – Žďár n/S 4:6 (kon.) | Vel. Meziříčí – Kometa Brno B 4:3 (kon.)
Mostečtí Lvi – Letňany 1:9 (kon.) | Nová Paka – Jablonec n/N 1:2 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Hronov 1:2 (kon.)
Cheb – Klatovy 0:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Tábor 1:6 (kon.) | Opava – Kopřivnice 0:4 (kon.)
Příbram – Písek 4:1 (kon.) | Řisuty – Kobra 3:8 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
1:6 (0:1, 1:3, 0:2)
HC Tábor
Středa 20.10.2021, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • 2. liga skupina Jih (ČR) • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu 9. kola 2. ligy skupiny Jih. Na Zimním stadionu Kotlina proti sobě nastoupí mužstva BK Havlíčkův Brod a Hockey Club Tábor. Utkání začíná v 18:00.
     
     Hockey Club Tábor

    Jihočeši potvrzují roli favorita a vedou skupinu Jih, byť jen s minimálním náskokem. Kohouti ztratili bod s Kobrou Praha, všechny body pak přenechali Chebu a Příbrami. V obou prohraných zápasech Táboru utekl začátek utkání. V závěrech obou duelů Tábor přidal, zpackané začátky už ale nedohnal, pokaždé mu chyběl jediný gól.

    Od týmu z druhého největšího města Jihočeského kraje se všeobecně očekávala větší dominance. Nesmíme ale zapomenout na to, že je za námi teprve první šestina základní části. Možná do sebe po předsezonních změnách ještě nezapadla všechna ozubená kolečka. Myslím, že Tábor bude svoji formu stupňovat. Jak se mu povede dnes v Kotlině?

    Umístění v tabulce: 1. (17 bodů)
    Nejproduktivnější hráč: Jakub Matušík – 16 bodů (5+11)
    Nejlepší střelec: Lukáš Endál – 7 gólů
    Nejlepší nahrávač: Jakub Matušík – 11 asistencí

    Posledních pět zápasů Tábora:

    29.09.2021 Tábor – Příbram 2:3
    02.10.2021 Tábor – Řisuty 7:2
    09.10.2021 Tábor – Klatovy 4:1
    13.10.2021 Písek – Tábor 2:8
    16.10.2021 Tábor – Kobra 6:5sn
     
     BK Havlíčkův Brod

    Bruslaři střídají světlejší momenty s těmi temnějšími. Po domácí facce od Klatov zabrali. Předvedli skvělý obrat v Písku, doma v prodloužení porazili v tu dobu vedoucí Příbram. Pak ale přišly dvě porážky, naposledy padli havlíčkobrodští hokejisté na ledě posledních Řisut. Trápí je slabší vstupy do zápasů a neproměňování šancí.

    Spolehnout se naopak mohou na výkony brankářů. I díky nim mají hned po Táboru nejmenší počet obdržených branek. Sympatické je také začleňování juniorů do sestavy. Prostor už dostali Max Kutlvašr, Patrik Vacík, Dan Fiala a Matyáš Machovský. Spekuluje se, že dnes by mohl nastoupit také kapitán juniorky Filip Pártl.

    Umístění v tabulce: 4. (11 bodů)
    Nejproduktivnější hráč: Tomáš Mlynář – 9 bodů (3+6)
    Nejlepší střelec: Jakub Čejka – 4 góly
    Nejlepší nahrávač: Tomáš Mlynář – 6 asistencí

    Posledních pět zápasů Havlíčkova Brodu:

    29.09.2021 Písek – Havlíčkův Brod 4:8
    02.10.2021 Cheb – Havlíčkův Brod 1:3
    06.10.2021 Havlíčkův Brod – Příbram 4:3p
    09.10.2021 Kobra – Havlíčkův Brod 5:2
    16.10.2021 Řistuy – Havlíčkův Brod 2:1
     
    Poslední vzájemné utkání

    22.09.2021 Tábor – Havlíčkův Brod 3:2

    Branky a nahrávky: 33. Endál (Matušík), 46. Matušík (Hajič, Endál), 47. Škoda (Hasman, Kříž) – 7. Holenda (Mlynář), 22. Kuchta.

    Vítězství Tábora nemělo úplně hladký průběh. V první části hrálo lépe mužstvo z Vysočiny, které odskočilo do dvoubrankového vedení. Domácí se ovšem po snížení Lukáše Endála nastartovali a nakonec zvrátili výsledek utkání na svoji stranu.

    První vzájemné měření sil tak ukázalo, že ačkoliv je Tábor favoritem, Havlíčkův Brod má schopnosti na to, aby v tomto střetnutí zvítězil. Jak tedy dnešní souboj dopadne?
     
    Koho sledovat?

    Určitě dnes zaměřte svoji pozornost na Jakuba Matušíka s Lukášem Endálem. Nejenže jsou lídry produktivity svého týmu, oba jsou také v TOP 5 kanadského bodování skupiny Jih. Navíc je pojí minulost s havlíčkobrodskou Kotlinou.

    Jakub Matušík, táborský oblíbenec, srdcař a kapitán, přišel v průběhu sezony 2018/19 právě do Havlíčkova Brodu. Lákala ho výzva pomoct týmu k postupu o patro výš. To se klubu nepovedlo a v průběhu následující sezony se "Kožich" vrátil zpátky domů, havlíčkobrodští fanoušci na něj ale vzpomínají jenom v dobrém.

    Lukáš Endál je v rozdílné pozici. Jakožto havlíčkobrodský odchovanec a miláček publika v Kotlině po konci v první lize přišel do Tábora jako obrovská posila, jeho úkolem je pomoct mužstvu k postupu.

    Naposledy hrál v Kotlině v dresu soupeře před více než 9 lety. V pátek 2. března 2012 hájil barvy Chomutova, kterému pomohl k postupu do extraligy. Jednalo se o třetí čtvrtfinálový duel a Rebelové tehdy porazili chomutovské Piráty 4:2. Dokáže tentokrát "Endy" na mateřském ledě jako soupeř uspět?
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Chaloupek) – Čermák, Klodner, Nepokoj, Benák, Kliment, Zvěřina, J. Ludvík – Holenda, Mlynář, Tecl – Pártl, Čejka, Bulín – D. Košťál, T. Ludvík (A), Kuchta (A) – Kalač, Vacík, Voříšek (C)

    Hockey Club Tábor: Dvořák (Kolář) – Hajič, Kříž, Havelka, Zíb, Radoš, Mazanec, Čížek – Endál (A), Dančišin, Hasman – Šulek, Škoda (C), Seidl (A) – Chocholoušek, Zayml, Prášek

    Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Jiří Nechvátal, Erik Berger.
     
    Koho sledovat?

    Jakub Matušík nakonec do dnešního utkání nenastoupí. Nejvíc pozornosti tak bude budit Lukáš Endál. Na druhé straně se kromě jiného těším na dvojici mladých odchovanců Marka Tecla s Vojtěchem Holendou, která si i přes nízký věk řekla svými výkony o posun do prvního útoku. Za pozornost stojí také nasazení Filipa Pártla, který při své ligové premiéře mezi muži nastoupí hned ve druhé lajně.
     
    Týmy jsou na ledě. Zahajovací formace se staví kolem středového kruhu, bitva může začít. Do Kotliny přijela také hrstka hostujících fanoušků, můžeme tak očekávat dobrou atmosféru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    První útok hostů nikam nevedl, Tábor ale dostal druhou šanci. Lukáš Endál se prodral dopředu po pravém křídle a vystřelil z úhlu bekhendem. S tím si Martin Nedvěd poradil, při jeho zákroku ale vypadla brána ze svého postavení.
     
    00:49
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Čejka – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    00:57
    Hosté byli na buly úspěšnější, Jan Bulín byl ale hodně aktivní a vytlačil soupeře za modrou čáru.
     
    01:13
    Jihočeši vlétli do pásma Havlíčkova Brodu a dostali se do přečíslení. Ondřej Šulek se musel na přihrávku hodně natahovat, bránu tak netrefil.
     
    01:42
    Brána je po zákroku znovu posunuta. Ledaři asi vyvrtali málo hluboké díry. Hra je tak přerušena.
     
    02:28
    Hosté se drží v útočném pásmu, jejich kombinaci ale hatí nepřesné přihrávky. Kvůli tomu se jim nedaří dostat do střelecké pozice.
     
    02:49
    Domácí v plném počtu.
     
    03:03
    Tábor právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru sice hosté nevyužili, hned po ní se ale ujímají vedení! JOSEF HASMAN vybruslil od pravého mantinelu až mezi kruhy, odkud se zápěstím trefil nad betony domácího brankáře! Asistence: Vladimír Škoda, Lukáš Kříž.
     
    03:46
    Hosté jsou stále aktivnější a drží se na kotouči. Bruslaři se na chvíli zmocnili puku, nepřesná rozehrávka ale skončila jen zakázaným uvolněním.
     
    04:09
    Pavel Chocholoušek vystřelil z pravého kruhu, jeho pohotová rána ale na bránu neprošla. Zablokoval ji domácí bek. Přesto se Tábor dále drží na kotouči.
     
    04:50
    Havlíčkův Brod se zatím vůbec nedostal k bráně soupeře. I další pokus o založení útoku končí vlastně dříve, než vůbec začal.
     
    05:11
    Tak jsem to zakřikl! V dobré pozici zůstal před brankovištěm Petr Kuchta, byl ale faulovaný. Martin Nedvěd tak sprintoval na střídačku a málem se to stalo domácím osudným. Zpětná přihrávka na modrou čáru nikoho nenašla a puk skončil jen pár centimetrů od pravé tyče prázdné havlíčkobrodské brány!
     
    05:33
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Radoš – 2 min., držení).
     
    06:09
    Josef Hasman vystihl rozehrávku domácích a mířil dopředu. Obešel beka a vystřelil z levého křídla, jeho prudká rána zápěstím jen těsně minula horní tyč domácí svatyně.
     
    07:26
    Vojtěch Holenda přihrával Petru Kuchtovi před bránu. Ten sice puk nezpracoval, po něm se ale zmocnil puku Marek Tecl, který vybruslil do dobré pozice, ze které ale trefil jenom výstroj připraveného Tadeáše Dvořáka.
     
    07:33
    Hosté v plném počtu.
     
    08:28
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Bulín – 2 min., podrážení).
     
    08:54
    Domácí se rychle osvobodili. Tomáš Ludvík pak předvedl parádní práci, když získal puk v útočném pásmu a poslal jej zpátky, aby ukrojil několik sekund z Bulínova trestu.
     
    09:28
    Luboš Voříšek s Davidem Košťálem zatopili hostům ve vlastním oslabení! Druhý jmenovaný zakončil z bezprostřední blízkosti, trefil ale jenom brankářovy betony.
     
    09:49
    Rychlý útok Tábora skončil v lapačce Martina Nedvěda. Po přerušení získali puk z buly domácí a dlouhým vyhozením se osvobodili.
     
    10:19
    Josef Hasman hned po zavezení kotouče do útoku prověřil pozornost domácího brankáře, Martin Nedvěd vyrazil puk betony. Tábor ovšem dále pokračuje v akci.
     
    10:28
    Domácí v plném počtu.
     
    10:57
    Hosté se agresivně tlačili do brankoviště a Lukáš Prášek nedokázal zastavit, po čemž tvrdě narazil do Martina Nedvěda, který doklouzal až k zadnímu hrazení. Hra je přerušena a pravděpodobně se bude vylučovat.
     
    10:57
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Prášek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:28
    Domácí kombinovali po vyhrané buly. Kotouč doputoval na pravé křídlo k Luboši Voříškovi, jeho přízemní ránu Tadeáš Dvořák vyrazil betony. K dorážce se nikdo nedostal.
     
    12:07
    Bruslaři znovu získali puk po buly. Martin Nepokoj po přihrávce Jana Klodnera nabízel puk na teč. O tu se postaral Vojtěch Holenda, hostující brankář ovšem dokázal reflexivně zakročit. Kotouč skončil po odrazu v ochranné síti.
     
    12:55
    Domácí se drží v tlaku. Střela Petra Kuchty z levého kruhu byla sražená do ochranné sítě, bude se znovu vhazovat před tadeášem Dvořákem.
     
    12:57
    Hosté v plném počtu.
     
    13:01
    Tomáš Ludvík měl obrovskou šanci! Dostal přihrávku do dobré pozice mezi kruhy, kde měl dostatek prostoru, jeho rána ale mířila téměř doprostředka, a rozhozený brankář hostů si tak dokázal poradit!
     
    13:41
    Další obrovská šance, tentokrát na druhé straně! Patrik Zayml se dostal do úniku. Dokázal položit domácího brankáře na led, Martin Nedvěd se ale i na břiše dokázal roztáhnout a pravým betonem utěsnil prostor u tyče, kam se hostující útočník snažil zakončit!
     
    14:46
    Tomáš Mlynář udržel puk ve středním pásmu a uvolnil na pravém křídle Vojtěcha Holendu. Ten přešel modrou čáru, stáhl si puk na osu hřiště, bránu ale těsně minul.
     
    15:13
    Před Pavlem Zvěřinou na modré čáře se otevřel prostor. Rozhodl se pro střelu zápěstím, které nechyběla razance, hostující gólman ale vytěsnil puk vyrážečkou.
     
    15:21
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Dančišin – 2 min., hákování).
     
    16:34
    Hosté se v tomto oslabení brání dobře. Sami dokonce zahrozili. Lukáš Endál rozjel akci a pak sám dostal přihrávku, jeho teč na dlouhou hokejku vyrazil Martin Nedvěd pravým betonem.
     
    17:00
    Josef Hasman ujížděl sám na bránu. Byl sice faulovaný, přesto dokázal zakončit. Martin Nedvěd byl ale dobře postavený a jeho ránu zastavil!
     
    17:00
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kliment – trestné střílení, podrážení).
     
    17:00
    Trestného střílení se ujal Ondřej Šulek. Mezi kruhy se rozhodl vystřelit, jeho ránu ale Martin Nedvěd vyrazil betony! Hosté tak zahodili možnost dostat se do trháku.
     
    17:21
    Hosté v plném počtu.
     
    18:19
    Tomáš Mlynář se šikovně individuálně uvolnil a dostal se až před brankoviště, zblízka hledal bekhendem místo mezi brankářovými betony, Tadeáš Dvořák si ale poradil.
     
    19:13
    Lukáš Endál se už zmocnil kotouče v útočném pásmu, rozhodčí, i když trochu se zpožděním, ale zastavuje akci kvůli ofsajdu.
     
    19:27
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kliment – 2 min., sekání).
     
    19:57
    V posledních sekundách napřáhl na modré čáře Ondřej Šulek. Jeho přízemní rána měla razanci, Martin Nedvěd ji ale viděl a betony ji vyrazil do rohu kluziště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvod první třetiny patřil jednoznačně Táboru. Hosté toho využili a ujali se zaslouženého vedení. Postupně se ovšem hra vyrovnala. Oba týmy měly několik možností v přesilových hrách, Jihočeši měli dokonce výhodu trestného střílení, skóre se už ale neměnilo. Druhá perioda začne přibližně v 18:50.

    Střely na bránu po první třetině: 11:12
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:55
    Na začátku třetiny se domácí bránili úspěšně, nakonec se Tábor přeci jen usadil v útočném pásmu. Na konci kombinace stál Lukáš Endál, ten ale z pravého kruhu bránu minul.
     
    21:27
    Domácí v plném počtu.
     
    21:47
    Tábor právě vstřelil branku!
    Roman Čermák chyboval za vlastní bránou. MILAN DANČIŠIN ho obral o kotouč, bleskově se natlačil k tyči a pohotově zasunul puk do sítě! Asistence: Josef Hasman.
     
    23:19
    Čtvrtý útok Havlíčkova Brodu zamkl soupeře v jeho pásmu, k žádné nebezpečné šanci to ale nevedlo. David Kalač netrefil bránu, Michalu Klimentovi při střele sklouzl puk z čepele.
     
    24:30
    Domácí jsou i nadále aktivnější. V šachu teď držela hosty první formace Havlíčkova Brodu. Nejnebezpečnější střelu vyslal z pravého kruhu Tomáš Mlynář, Tadeáš Dvořák ji ovšem vyrazil.
     
    25:25
    Tábor právě vstřelil branku!
    Hosté se radují po rychlé akci. I když se nejprve zdálo, že Martin Nedvěd udržel puk před brankovou čarou, RADEK SEIDL ho nakonec přeci jen nějakým způsobem dotlačil do sítě! Asistence: Vladimír Škoda, Ondřej Šulek.
     
    26:35
    Po zavezení Patrika Vacíka přihrál Michal Kliment na modrou čáru Davidu Kalačovi. Jeho rána z první minula hostující bránu, k nebezpečné dorážce se ale dostal Luboš Voříšek! Tadeáš Dvořák jeho pokus vytěsnil vyrážkou.
     
    26:45
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Zvěřina – 2 min., sekání).
     
    26:57
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Tecl – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kuchta – 2 min., nesportovní chování).
     
    27:23
    Domácí se na začátek oslabení tří proti pěti osvobodili, teď už se ale Tábor usadil v pásmu Havlíčkova Brodu.
     
    27:44
    Tábor právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovou hru pět na tři využívají a vedou už o čtyři branky! DOMINIK HAVELKA sjel od modré čáry až mezi kruhy, odkud zamířil neomylně! Asistence: Ondřej Šulek, Vladimír Škoda.
     
    27:44
    Díky dvojitému vyloučení před malým momentem pokračují hosté v přesilové hře pět na tři.
     
    28:57
    Domácí se už brání ve čtyřech, tlak Tábora pokračuje. Hostům teď ale chybí střelba.
     
    29:44
    Domácí v plném počtu.
     
    30:35
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí přežili zbytek oslabení a teď se sami poprvé prosazují! Tomáš Mlynář přihrál přes brankoviště JANU BULÍNOVI, který prostřelil přesouvajícího se brankáře hostů! Asistence: Tomáš Mlynář.
     
    31:48
    Marek Tecl był volný na osę hřiště, přihrávka Pavla Zvěřiny ale přišla pozdě, hostující obránci tak k mladému útočníkovi domácích rychle přistoupili a zastavili jeho cestu.
     
    32:33
    Tomáš Hajič zavezl puk do útočného pásma. Z levého křídla přihrával před bránu, nikdo ze spoluhráčů na puk ale nedosáhl. Přesto musel Martin Nedvěd zakročit, aby kotouč neskončil v bráně.
     
    32:53
    Na druhé straně po zavezení Jiřího Benáka vystřelil Patrik Vacík, po něm byl před bránou ještě Petr Kuchta. K dorážce se ale nedostal.
     
    33:43
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kalač – 2 min., faul kolenem).
     
    33:55
    Dominik Havelka vystřelil po přihrávce Lukáše Endála od modré čáry. Martin Nedvěd měl zakrytý výhled, díky dobrému postavení ale ránu vyrazil.
     
    34:34
    Tomáš Ludvík zachytil kotouč a chvilku to vypadalo, že půjde s Petrem Kuchtou do přečíslení dvou na jednoho, nakonec o tuto možnost přišel, tak alespoň sbíral sekundy z Kalačova trestu u zadního hrazení v soupeřově pásmu.
     
    35:20
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Dančišin – 2 min., podrážení).
     
    35:26
    Hosté uspěli na buly, puk se pak ale trochu náhodně odrazil před brankoviště, kde ho Jan Bulín ze vzduchu sklepl na brankáře. Tadeáš Dvořák udržel kotouč v náručí, aby domácí nemohli dorážet.
     
    35:43
    Domácí v plném počtu.
     
    35:58
    Jan Bulín po zasekávačce u pravého mantinelu nahrál do druhé vlny Luboši Voříškovi. Ten si srovnal puk na forhend, jeho ránu z pravého kruhu ale Tadeáš Dvořák zastavil. Hra je přerušena.
     
    36:36
    Bruslaři se drží v tlaku, nemohou se ale dostat do lepší střelecké pozice. Zakončení od modré čáry Tadeáš Dvořák snadno ukryl do lapačky.
     
    37:20
    Hosté v plném počtu.
     
    37:44
    Před Lubošem Voříškem se otevřel prostor. Zavezl puk do útočného pásma a zadovkou jej přenechal Janu Klodnerovi, jeho střelu vyrazil Tadeáš Dvořák pravým betonem.
     
    38:47
    Marek Tecl skvěle napadal v útočném pásmu. Získal kotouč a ještě k tomu si vykoledoval faul soupeře, a vybojoval tak pro své mužstvo přesilovou hru.
     
    38:47
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Radoš – 2 min., hákování).
     
    39:26
    Jakub Čejka dostal přihrávku mezi kruhy. Než se mu ale podařilo neposedný kotouč zkrotit, hostující obránce k němu přistoupil a zablokoval jeho střelu.
     
    39:57
    Vladimír Škoda projel skrz brankoviště a přišel do kontaktu s betony domácího brankáře. Sudí k nelibosti domácích okamžitě zvedá ruku nad hlavu.
     
    39:57
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Nedvěd – 2 min., podrážení). Trest odpyká Čejka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Trenér Michal Konečný si ještě zavolal hlavního rozhodčího ke střídačce a velmi živě s ním diskutuje. K tomu se tribunami ozývá nespokojené bučení.
     
    První polovina druhé dvacetiminutovky patřila Táboru. Ten i díky chybám domácích odskočil do čtyřbrankového trháku. V půlce zápasu se pak poprvé prosadili také domácí hokejisté. Od té doby byla hra znovu vyrovnanější a před přestávkou budila na ledě spoustu emocí, další gól už jsme ale neviděli. Třetí dějství začne přibližně v 19:41.

    Střely na bránu po dvou třetinách: 20:22
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Roman Čermák rozjížděl útočnou akci po vyhrané buly domácích. V pásmu soupeře přihrál Janu Bulínovi, jeho rána ale mířila mimo.
     
    40:47
    Hosté v plném počtu.
     
    41:07
    Martin Nepokoj měl čas na vyhození přes celé hřiště a nasměroval puk přesně na bránu. Kotouč před Tadeášem Dvořákem nepříjemně skočil, brankář Tábora si ale poradil.
     
    41:47
    Lukáš Endál dostal přihrávku na pravé křídlo. Z ostrého úhlu se mu podařilo rozvlnit síť, to ale jen díky tomu, že trefil bránu z boku.
     
    41:57
    Domácí v plném počtu.
     
    42:28
    Adam Čížek se zjevil sám před brankovištěm. Nezakončoval sice v ideální pozici, i tak se ale musel Martin Nedvěd hodně natahovat, aby vykopl puk pravým betonem.
     
    43:36
    Bruslaři se po akci Vojtěcha Holendy s Markem Teclem k zakončení nedostali. Domácí se ale vrátí do útoku, protože rozehrávka Tábora skončila zakázaným uvolněním.
     
    44:42
    Martin Nepokoj dlouho vyčkával za vlastní bránou. Nakonec rozehrál doprava na Pavla Zvěřinu. Ten nahodil puk dopředu, kde byl nejrychleji Tomáš Ludvík. Rozhodčí ale zapískali zakázané uvolnění, za což se teď omlouvají, vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    45:19
    Luboš Voříšek zpracoval kotouč na pravém křídle, odkud vystřelil zápěstím, Tadeáš Dvořák ale jeho ránu vyrazil.
     
    45:38
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Prášek – 2 min., hákování).
     
    46:17
    Bruslaři zavezli puk do útočného pásma, tam se ale dlouho neohřáli. Pod tlakem pokazili rozehrávku.
     
    46:51
    Domácím se tato přesilová hra vůbec nedaří. Tadeáš Dvořák ještě nemusel vůbec zasahovat.
     
    47:19
    Hosté získali puk u zadního hrazení a vyhodili jej přes všechny čáry. Havlíčkův Brod stále nevystřelil.
     
    47:38
    Hosté v plném počtu.
     
    47:57
    Jihočeši už se nikam bezhlavě neženou, nemají to zapotřebí. Už hrají více na jistotu tak, aby zbytečně kvůli vlastní chybě nepřišli o slibný náskok.
     
    48:44
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Dvořák – 2 min., držení hole). Trest odpyká Čížek.
     
    Dnešní utkání sleduje 336 diváků.
     
    48:48
    Hosté získali puk po buly a okamžitě jej vyhodili až za bránu Martina Nedvěda. Další akci tak bude rozehrávat Roman Čermák zpoza vlastní brány.
     
    49:22
    Domácí se v útočném pásmu neudrželi, na druhou stranu naopak zamířil Vladimír Škoda. Martin Nedvěd jeho ránu z levého kruhu zastavil a raději nechal přerušit hru.
     
    49:46
    Puk vyplaval na pravý kruh k Martinu Nepokojovi, který měl v dobré pozici dostatek času i prostoru, jeho prudká střela zápěstím ale trefila Tadeáše Dvořáka jen do masky!
     
    50:17
    Martin Nepokoj vystřelil z první od modré čáry po přihrávce Jana Klodnera, rána mu ale vůbec nesedla, puk mířil daleko od hostující brány.
     
    50:42
    Milan Dančišin zůstal ležet u hrazení po tvrdém zákroku, hra je tak přerušena. Otřesený hráč míří na střídačku za skandování svého jména hostujícími fanoušky.
     
    50:44
    Hosté v plném počtu.
     
    51:14
    Hra teď i díky častému přerušování úplně ztratila tempo. Fanoušci už viděli v Kotlině pohlednější souboje, než je aktuálně tento.
     
    51:55
    Martin Nepokoj u mantinelu tvrdě srazil Lukáše Práška, který zůstává na ledě s hodně bolestivou grimasou. Hra je tak opět přerušena. Na ledovou plochu teď letělo z domácího kotle několik prázdných kelímků od piva.
     
    51:55
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Nepokoj – trest ve hře, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Pártl.
     
    53:45
    Vladimír Škoda si z pravého křídla navedl puk na osu hřiště a trefil Martina Nedvěda do masky. Na ní se mu uvolnil řemínek, hra tak musí být přerušena.
     
    54:10
    Tomáš Hajič hledal před bránou volného Ondřeje Šulka, který by byl v exkluzivní pozici. Přihrávku ale dokázal tečovat Jan Klodner.
     
    54:53
    Tábor právě vstřelil branku!
    Hosté využívají další přesilovou hru a přidávají pojišťující gól. Po přihrávce přes šířku kluziště se do puku opřel RADEK SEIDL, který prostřelil přesouvajícího se brankáře domácích. Asistence: Tomáš Hajič, Dominik Havelka.
     
    55:59
    Vladimír Škoda vystřelil po nápřahu od modré čáry v pokračující přesilové hře. Martin Nedvěd měl volný výhled a puk schoval do výstroje.
     
    56:24
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Mazanec – 2 min., držení).
     
    56:55
    Domácí v plném počtu.
     
    56:58
    Tábor právě vstřelil branku!
    Hned po návratu Filipa Pártla na led prošla přes obránce přihrávka na TOMÁŠE HAJIČE. Ten byl sice zády k bráně, byl tam ale úplně sám, efektní otočkou se uvolnil a zametl puk do odkryté brány! Asistence: Lukáš Prášek, Dominik Havelka.
     
    57:56
    Hosté povzbuzeni vstřelenou brankou se v poklidu brání. Naopak aktivní Tomáš Hajič i v oslabení zaútočil. Jeho ránu z levého křídla vyrazil Martin Nedvěd betony do ochranné sítě.
     
    58:19
    Petr Kuchta byl v dobré pozici, z té ale netrefil bránu. Havlíčkův Brod se trápí.
     
    58:24
    Hosté v plném počtu.
     
    59:36
    Vojtěch Holenda zavezl puk do pásma Tábora, tam jej ale Tadeáš Dvořák přikryl lapačkou.
     
    59:53
    Domácí mají kotouč na holích, už se ale ani nesnaží založit další útočnou akci. Je dobojováno.
     
    Konec zápasu.
     
    Sympatické gesto domácího kotle. I přes velice nepříznivý výsledek skanduje jméno Lukáše Endála, který je tím evidentně potěšený a posílá zpátky do kotle už v doprovodu své dcery vzdušný polibek. Po domácím kotli se připojují také hostující fanoušci.
     
    Ve třetí třetině už hráli hosté na jistotu. Sami se nikam bezhlavě nehnali, před vlastní bránou pak havlíčkobrodské hokejisty k ničemu už moc nepouštěli. Ke konci ještě i díky využité přesilové hře přidali další dva góly, kterými dali výsledku konečnou podobu.

    Střely na branku: 27:34 (11:12, 9:10, 7:12)
     
    Rolba kroužící okolo mantinelů havlíčkobrodské Kotliny dává znamení, že víc už se dnes tady nestane. Přeji příjemný zbytek večera! (20:23:43)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 31. Bulín (Mlynář) – 4. Hasman (Škoda, Kříž), 22. Dančišin (Hasman), 26. Seidl (Škoda, Šulek), 28. Havelka (Šulek, Škoda), 55. Seidl (Hajič, Havelka), 57. Hajič (Prášek, Havelka)


    BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Chaloupek) – Čermák, Klodner, Nepokoj, Benák, Kliment, Zvěřina, J. Ludvík – Holenda, Mlynář, Tecl – Pártl, Čejka, Bulín – D. Košťál, T. Ludvík (A), Kuchta (A) – Kalač, Vacík, Voříšek (C)
    HC Tábor: Dvořák (Kolář) – Hajič, Kříž, Havelka, Zíb, Radoš, Mazanec, Čížek – Endál (A), Dančišin, Hasman – Šulek, Škoda (C), Seidl (A) – Chocholoušek, Zayml, Prášek

    Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Jiří Nechvátal, Erik Berger

    Diváci: 336
    thejrc.org