Vítkovice – Kladno 2:1 (kon.) | Motor ČB – Třinec 0:1 (kon.) | Litvínov – Zlín 2:1 (kon.)
Plzeň – Pardubice 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 22.10.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:29
    A nebo ho dokonce zvýšit! Jakub Lev se prosmýkl mezi dvěma beky a pálil z mezikruží, místo k levé tyči ale mířil o kousek vedle.
    55:18 Radek SMOLEŇÁK - 4:1
     
    55:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    A teď to budou mít Tygři ještě těžší, protože domácí přidávají další zásah! Jakub Lev i s trochou štěstí vyhrál buly a kotouč se dostal k neobsazenému RADKU SMOLEŇÁKOVI, který měl na hraně brankoviště dostatek prostoru k zamíchání a přípravě střely, kterou pak umístil za rozhýbaného brankáře – 4:1. Bez asistence.
     
    52:46
    Křižnou střelu Tomáše Filippiho vyrazil Kiviaho pravým rukávem před sebe a o dorážku se pokoušel Petr Jelínek, ani on nedokázal zamířit do místa, kde by hradecký strážce svatyně neměl svou výstroj!
     
    52:15
    Zároveň putuje za katr hradecký Petr Koukal, který si vysloužil trest za podrážení a dvě minuty – v lepším případě z pohledu Mountfieldu – bude sledovat hru z lavičky.
     
    49:46
    Další oslabení pro Liberec, Hradečtí budou hrát devět vteřin pět na tři a poté budou pokračovat v klasické přesilovce! Za hákování ve středním pásmu jde pykat Jaroslav Vlach.
     
    48:43
    Kevin Klíma se teď už ale k ráně dostal a Jaroslav Pavelka musel proti střele z vrcholu mezikruží vytáhnout vyrážečku.
     
    47:55
    Po komerční přestávce si Hradec zahraje přesilovku, v boxu časoměřičů už za krosček sedí Ondřej Vitásek.
     
    40:41
    Do útoku se Bílí Tygři nedostali, šanci budou mít teď v už klasické přesilovce – na trestnou lavici usedá z důvodu podrážení Radek Smoleňák.
    38:42 Aleš JERGL - 3:1
     
    38:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dvojice Kevin Klíma – Aleš Jergl se dnes už podruhé střelecky prosazuje a Mountfield má z přesilovky zpět dvougólové vedení! Kotouč putoval od Graemeho McCormacka ke Kevinu Klímovi, který zprava rychle přenesl hru doleva k ALEŠI JERGLOVI, jemuž krásně sedl puk na hůl a trefil se do protějšího vinglu – 3:1. Asistence: Kevin Klíma, Graeme McCormack.
     
    37:17
    Chvíli nebylo jasné, co se na ledě děje, už ale víme. Liberecký Michal Birner byl v herní pauze vyloučen za nesportovní chování a Mountfield má tak přesilovku.
     
    33:50
    Po komerční pauze uvidíme hru čtyři na čtyři, Kelly Klíma (HKM) i Lukáš Derner (LIB) si vysloužili dvě minuty za hrubost.
     
    33:50
    Kelly Klíma se hnal dopředu a byl odpískán ofsajd, z opakovaných záběrů je ale patrné, že o něj se nejednalo. Každopádně akce vyústila v rozmíšku mezi Klímou a Lukášem Dernerem, tato dvojice skončila v souboji na ledě a bude se vylučovat.
     
    32:03
    Jordann Perret vystihl libereckou rozehrávku, udělal pár kroků a pálil z pravého kruhu, do rány výborně lehl T.J. Melancon a zastavil ránu vlastním tělem!
     
    27:14
    Graeme McCormack se coby bek ocitl v blízkosti pravé tyčky a byl mu rychle posunut puk, domácí obránce si jej ale chvilku musel rovnat, a tak se Pavelka stihl proti střele přemístit!
     
    24:07
    Liberec už je sice kompletní, musel ale čelit nebezpečné dorážce Radka Pilaře, který zblízka nepřechytračil vyjetého Pavelku!
     
    21:57
    Jan Ordoš vyfasoval dvě minuty za podrážení, hra se tedy stěhuje na opačnou stranu před Pavelku.
    20:51 Tomáš FILIPPI - 2:1
     
    20:51
    Liberec právě vstřelil branku!
    Ale teď už se Severočechům povedlo do útoku přejít a hned je z toho přesilovková kontaktní branka! Na modré čáře napřáhl TOMÁŠ FILIPPI, dostal nabito od Mislava Rosandiče a narýsoval přesnou ránu až do hradecké sítě – 2:1. Asistence: Mislav Rosandič.
     
    19:27
    Kevin Klíma ale ve stejný čas obdržel dvě minuty za nedovolené bránění, hradecká obrana tak bude muset být v početní nevýhodě teď ve větší permanenci.
    14:08 Aleš JERGL - 2:0
     
    14:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield už vede o dva góly! Tuhle akci znají hradečtí fanoušci od dvojčat Kevina a Kellyho Klímových, první jmenovaný z bratrů nyní předvedl stejnou fintu s útočníkem ALEŠEM JERGLEM! Kevin Klíma najel za bránu a zpětně nahrál právě Aleši Jerglovi, jenž z první přiklepl z úhlu do volného místa kolem otočeného brankáře a úspěšný zásah si poté náležitě užil – 2:0. Asistence: Kevin Klíma.
     
    10:34
    Lvi jdou do početní výhody, rozhodčí Robin Šír totiž poslal za vysokou hůl na trestnou lavici útočníka Jana Šíra.
     
    10:02
    Jordann Perret mohl přidat další branku, zprava ovšem ideálně netrefil za přesouvajícího se brankáře. Pak si spravil chuť alespoň tím, že jednoho ze soupeřů, poslal v rámci hitu téměř na střídačku.
    07:43 Jordann PERRET - 1:0
     
    07:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Liberec byl při svém oslabení blízko otevření skóre, tento kousek se ale nakonec povedl až nyní Hradeckým! Jakub Lev vyvezl puk z východočeského obranného pásma až k liberecké levé tyči, odkud nahrnul hrací předmět do brankoviště. Tam zrovna najížděl JORDANN PERRET, jemuž se povedlo propasírovat touš za brankovou lajnu – 1:0. Asistence: Jakub Lev.
     
    06:01
    Po komerční pauze si Tygři zahrají přesilovku, Richard Nedomlel je vyloučen za . Vypadá to ale, že má nějaký problém s výstrojí nebo drobné zranění, protože gestikuloval na střídačku a zamířil do kabiny a trest za něj odpyká kapitán Radek Smoleňák, jemuž právě v hale gratulují, že se se 73 góly stal v minulém utkání nejlepším střelcem hradecké klubové historie.
     
    04:07
    Marek Zachar upláchl do samostatného úniku, který zakončil svižnou střelou. Henri Kiviaho si vyjel a kotouč chytil!
     
    03:09
    Kevin Klíma zkoušel dorážet u levé tyče za ležícího brankáře, byl ale podrážen a i když nezakončil, vybojoval alespoň pro Mountfield přesilovku. Na trestnou lavici zamířil Jakub Klepiš, jenž odpyká trest za gólmana Jaroslava Pavelku.
     
    02:13
    Adam Dlouhý tečoval těšně před bránou nastřelení od modré, Kiviaho stihl zasáhnout betonem. A pokryl také následnou dorážku!
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 8. Perret (Lev), 15. Jergl (Kevin Klíma), 39. Jergl (Kevin Klíma, McCormack), 56. Smoleňák – 21. Filippi (M. Rosandić)


    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel, F. Pavlík (A), Gaspar, McCormack, Kalina, Jank – Oksanen, Lev (A), Smoleňák (C) – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Lalancette, R. Pilař – Orsava, Koukal, Jan Veselý.
    Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (Kváča) – Melancon, Vitásek, M. Ivan, M. Rosandić, Štibingr, Derner – Klepiš, Filippi, M. Zachar – Gríger, A. Najman, Birner (A) – Ordoš, P. Jelínek (C), J. Vlach – Klapka, J. Šír, A. Dlouhý – Faško-Rudáš.

    Rozhodčí: Šír, Ondráček – Pešek, Malý

    Diváci: 4 141
    ocianews.com