Osasuna – Granada 1:1 (kon.)
konec
CA Osasuna
1:1 (1:0)
Granada CF
Pátek 22.10.2021, 21:00 • Estadio El Sadar (Pamplona) • Španělská LaLiga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Pevně doufám, že vás utkání 10. kola španělské La Ligy mezi Osasunou a Granadou bavilo a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (23:07:22)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:4.
    Střely mimo: 6:4.
    Rohy: 4:1.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 15:11.
    Žluté karty: 1:3.
    Červené karty: 1:0.
     
    Duel Osasuny s Granadou tak končí šokující remízou, která se udála v posledních minutách utkání. Stejně jako šel celek z Pamplony v závěru první půle do vedení brankou Ezequiela Ávily, tak podobně ukončil poločas druhý šokující zásah Ángela Montora. A že stál za to! Míč letěl z jeho kopačky skoro od půlícího kruhu vzduchem do brány domácího celku. Obrovská chyba brankáře Sergia Herrery tak stojí svěřence Jagoba Arrasateho dva neskutečně cenné body.

    Osasuna se tak bodově nedotáhla na průběžně vedoucí San Sebastian, zůstává dva body za ním a patří jí 2. příčka. Granada na 17. místě získala bod na tři týmy, které zamíří po konci ročníku do 2. ligy. Levante na ni ztrácí ale pouhé dva a jedinou výhrou by ji stále mohlo poslat do sestupových vod místo sebe.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hraje se závěrečná třetí minuta nastaveného času. Sergio Escudero na pravé straně sice nepřešel přes soupeře, ale Granada i tak ještě hází na lajně aut ze zajímavé pozice.
     
    90+2
    Balon šel z pravé strany na vzdálenější tyč, kde ale marně skákala dvojice hráčů Osasuny. Následně se do míče špatně opřel i Javier Martínez a Granada posílá balon do bezpečí.
     
    90+1
    Nastavují se ještě tři minuty nad rámec základní hrací doby. Kike García byl v té první faulován na pravé straně trávníku a Osasuna má k dispozici ještě nadějnou standardku!
     
    90
    Granada právě vstřelila branku!
    V 90. minutě je náhle srovnáno! A ačkoliv se fandové na tribunách zlobí, tak s tím nic nezmůžou. Granada získala ve středu hřiště vykopnutý balon, Luis Milla ho poslal trochu doprava ÁNGELU MONTOROVI a ten ranou z dobrých třiceti metrů nádherně přeloboval fatálně vyběhnuvšího brankáře Osasuny Sergia Herreru! Máme srovnáno na 1:1! Asistence: Luis Milla.
     
    89
    Santiago Arias se snažil na pravé straně vymyslet další akci Granady, která by ještě změnila výsledek utkání. Byl však neúspěšný a musí se vracet ke své kleci.
     
    88
    Kike García si nyní krásně zpracoval na levé straně před hranicí šestnáctky míč, prvotřídně se otočil čelem k brance a nádherně vyslal ránu, která obloučkem padala do vzdálenějšího dolního rohu. Luís Maximiano však střelu skvěle vyráží a drží tak ještě svůj tým ve hře!
     
    87
    Jorge Molina se v šestnáctce Osasuny srazil s obráncem Nachem Vidalem a chvilku nemohl hrát. Brankář Sergio Herrera tak hodil míč do zámezí.
     
    87
    Ale tlak hostujícího celku sílí. Další, tentokrát přízemní centr rval od levé lajny Sergio Escudero do šestnáctky Osasuny. Trefil ale prvního bránícího hráče. Granada se ale dál drží na míči.
     
    86
    Granada se zvolna sune kupředu středem hřiště. Centr z levé levé strany v podání Sergia Escudera však byl přetažený a přistával v šestnáctce Osasuny až za zadní tyčí, kde ho i tak měla obrana mužstva z Pamplony pokrytý.
     
    85
    Víctor Díaz byl nyní tím, kdo podle fandů Osasuny zasáhl míč předtím, než se dostal do zámezí. Hlavní sudí Ruiz si to ale nemyslí a nechá házet borce z Andalusie.
     
    85
    Obránce Granady Santiago Arias si nakonec sám sběhl do vápna na vysoký míč za obranu celku z Pamplony. Stál však v ofsajdovém postavení, takže se do šance nedostal.
     
    84
    Vyčerpali jsme tedy všechna střídání, ani jeden celek už na trávník čerstvé síly nepošle. Santiago Arias se zatím na pravé straně vápna snaží vymyslet průnikovou přihrávku do vápna Osasuny.
     
    83
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Carlos Neva, přichází Sergio Escudero.
     
    83
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Darwin Machís, přichází Ángel Montoro.

    Petr Šatalík

    Branky: 45. E. Ávila – 90. Montoro (Milla)

    Karty:   29. N. Vidal (OSS) – 37. Abram (GRN), 48. Bacca (GRN), 50. Rochina (GRN)   74. Cote (OSS)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:11.
    CA Osasuna: Herrera – Cote, D. García, U. García, N. Vidal – Torró – R. García (79. M. Sánchez), Brašanac (79. Cruz), Oier (C) (67. Moncayola), R. Torres (79. J. Martínez) – E. Ávila (67. Kike García).
    Náhradníci: J. Pérez – Areso, Barbero, Barja, Cruz, Kike García, R. Ibáñez, J. Martínez, Moncayola, Ontiveros, I. Pérez, M. Sánchez.

    Granada CF: Maximiano – Neva (83. Escudero), Abram, Díaz (C), Quini (71. S. Arias) – Milla, Gonalons (38. Monchu), Rochina – Machís (83. Montoro), Suárez, Bacca (71. J. Molina).
    Náhradníci: A. Escandell – S. Arias, Escudero, J. Molina, Monchu, Montoro, Puertas, G. Sánchez, Soro, Torrente.

    Rozhodčí: Alejandro Muniz Ruiz – Marcos Cerdán Aguilar, Diego Sánchez Rocho. VAR: González González.
    thejrc.org