Valencia – Mallorca 2:2 (kon.) | Cádiz – Alavés 0:2 (kon.) | Elche – Espanyol 2:2 (kon.)
Ath. Bilbao – Villarreal 2:1 (kon.)
konec
Elche CF
2:2 (1:0)
Espanyol Barcelona
Sobota 23.10.2021, 18:30 • Estadio Manuel Martínez Valero (Elche) • Španělská LaLiga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. Závěrem dodávám, že mužem zápasu byl vybrán Raúl de Tomás. (20:43:54)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:7.
    Střely mimo: 3:10.
    Rohy: 3:7.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 15:9.
     
    Duel Elche s Espanyolem tak končí remízou 2:2. Celek z Barcelony předvedl na startu 2. poločasu famózní obrat, když ze stavu 0:1 otočil na 2:1 během pouhých dvou minut. Nejprve se parádní ranou na zadní tyč z hranice vápna prosadil Morlanes a minutu po něm se po parádním centru Pedrosy o obrat postaral de Tomás rychlou střelou, proti které se Casilla nemohl stihnout přesunout. Radost z výhry však uzmul Espanyolu v 84. minutě Benedetto, když po smolném odehrání Cabrery pohodlně skóroval z bezprostřední blízkosti.

    Utkání bylo zajímavé především v druhé půli, celek z Barcelony tahal pilku do 60. minuty. Pak opět iniciativu převzali hráči Elche, kteří dnes byli o fous aktivnějším celkem. Odměnou jim bylo vyrovnání, díky němuž se celek z Alicante znovu odsunul o bod od sestupových příček. Espanyol si bodem rovněž upevňuje pozici ve středu tabulky La Ligy.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Závěr patří domácím, kteří se ještě tlačí kupředu, první šanci měl Gerard Gumbau, jenž z velké dálky pálil na pravou tyč, tam však byl brankář López včas. Snad poslední šanci utkání měl ještě Helibelton Palacios, jenž ale z bezprostřední blízkosti gólmana Espanyolu rovněž nepřekonal, utkání tak skončí remízou.
     
    90+4
    Pedro Bigas tvrdým skluzem zastavil po levé lajně pronikajícího Adriána Embarbu, který sice hned vstal a chtěl pokračovat v akci, ale další obránce mu ukopl míč. Sudí aspoň ukazuje Bigasovi žlutou kartu, protože obránce Elche měl ještě k výrokům rozhodčích nějaké připomínky.
     
    90+4
    Elche se ve finálním útoku chtělo dostat vpřed po levé lajně. Lucas Boyé ale míč nedostal, takže se domácí musí vracet ke své kleci.
     
    90+4
    A zase honem na druhou stranu, tam ale velice dobře zapracoval Adria Giner Pedrosa a Aleix Vidal míč ideálně nezpracoval, takže postup Barcelony je zastaven.
     
    90+3
    Espanyol nyní obléhá vápno Elche jako by se snad hrála házená. Špatná přihrávka však vysílá domácí na zteč, kupředu jde Lucas Boyé po levé lajně.
     
    90+2
    Hra má teď obrovský spád. Celý stadion je na nohou kvůli tomu, že čárová sudí mávla aut pro Barcelonu. Aleix Vidal mezitím už vhazuje.
     
    90+1
    Adrián Embarba se nyní nedokázal na pravé straně vápna Elche prosadit k zakončení a celek z provincie Alicante tak může jít sám kupředu.
     
    90
    Adrián Embarba se ocitá na zemi po střetu se Pedrem Bigasem, který jej nyní zvedá na nohy. Čtvrtý sudí už stojí u lajny a ukazuje, že se bude hrát ještě pět minut.
     
    90
    Darío Benedetto mohl být hrdinou tohohle zápasu! Na hranici vápna Espanyolu vybojoval míč a z otočky vyslal tvrdý přízemní projektil ke vzdálenější tyči. Tam ale skočil Diego López a merunu chytá.
     
    89
    Elche se drží na meruně n půli soupeře. Johan Mojica už pochopitelně nemá moc sil, dnes toho naběhal strašně moc. Jeho centr obrana Espanyolu pohodlně odvrátila.
     
    88
    Espanyol nyní mocně tlačí, dva rohové centry šly do vápna Elche, první vyboxoval Kiko Casilla daleko od své klece. Druhý byl zakončený, ale velice nepřesně.
     
    87
    Standardní situace nebyla vůbec zahrána zle! Adrián Embarba vyslal opravdu parádní bombu na vzdálenější tyč k zemi, tam se ale tygřím skokem vrhl brankář Kiko Casilla, jenž vyráží míč na roh.
     
    86
    Žlutá karta pro Helibeltona Palaciose, jenž na hranici své šestnáctky přišlápl nohu Nicu Melamedovi a tým z Barcelony má velkou šanci na to, aby si vedení vzal z dobré pozice při standardce rychle zpět.
     
    85
    Elche se ale tlačí dál a rádo by předvedlo podobný obrat, jaký se na startu druhé půle povedl fotbalistům Espanyolu.

    Petr Šatalík

    Branky: 23. Boyé, 84. Benedetto – 51. Morlanes (de Tomás), 52. de Tomás (Pedrosa)

    Karty:   34. Verdú (ELC), 86. Palacios (ELC), 90+4. Bigas (ELC) – 74. Diego López (ESB)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 3:10. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:9.
    Elche CF: Casilla – Mojica, Bigas, Verdú (C), Barragán (83. Milla) – Guti (83. Palacios), Mascarell (64. Morente) – Fidel, Pastore (64. Benedetto), Lucas Pérez (64. Gumbau) – Boyé.
    Náhradníci: E. Badía – Benedetto, Carrillo, González, Gumbau, Josan, Josema, Milla, Palacios, Piatti, Roco, Morente.

    Espanyol Barcelona: Diego López – Pedrosa, Cabrera, Sergi Gómez, Ó. Gil (82. Mérida) – Embarba, Darder (67. Y. Herrera), David López (C) (46. Morlanes), Melendo (75. Aleix Vidal) – Wu (46. Melamed), de Tomás.
    Náhradníci: J. García – F. Calero, Dimata, Y. Herrera, Melamed, Mérida, Morlanes, Loren, Sanchez, Vadillo, Aleix Vidal, Vilà.

    Rozhodčí: Figueroa – Porras, Carreño
    bahis siteleri