Bayern – Hoffenheim 4:0 (kon.) | Bielefeld – Dortmund 1:3 (kon.) | RB Lipsko – Fürth 4:1 (kon.)
Wolfsburg – Freiburg 0:2 (kon.) | Hertha – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
konec
Hertha BSC
1:0 (1:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 23.10.2021, 18:30 • Olympiastadion, Berlín • Německá Bundesliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:38:43)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 4 – 1
    Střely mimo: 6 – 9
    Držení míče: 42 % – 58 %
    Rohové kopy: 2 – 6
    Ofsajdy: 3 – 3
    Fauly: 11 – 21
    Žluté karty: 2 – 2:
     
    Hertha vydržela druhé vítězství za sebou a posun na desáté místo. Mönchengladbach se propadl opačným směrem na dvanáctou příčku.
     
    Souboj mezi Herthou a Mönchengladbachem měl podprůměrnou úroveň. Tvrdě se bojovalo a atraktivní fotbalové momenty byly naprostou vzácností. Šťastnější odchází z travnatého kolbiště Berlíňané, kterým zajistil tříbodový zisk jediný gól Marca Richtera ze závěru první půle. Po změně stran Sommer problémy neměl, jenže totéž platilo o jeho protějšku Schwolowovi. Nejtěžší zákrok předvedl mimo soutěž vzhledem k ofsajdu Embola. O pár minut později zase Herrmann rozvlnil jen vnější boční síť.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Plattenhardt vyslal do protiútoku Ekkelenkampa, který to malinko zabrzdil. Maolida vyrazil k pravé pomezní čáře, kde celý brejk definitivně zanikl.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Santiago Ascacibar (Hertha BSC).
     
    90+3
    Jurgen Ekkelenkamp uklidnil trochu bláznivější úsek. Berlíňané kombinovali ve středu pole tak dlouho, až se Maolida odhodlal k nepovedené ráně z dálky.
     
    90+2
    Myziane Maolida ztratil balon na vlastní polovině. Okamžitě se pustil do riskantního skluzu, který rovněž nebyl posouzen jako faul.
     
    90+1
    Na digitální tabuli čtvrtého rozhodčího evidujeme informaci o pětiminutovém nastavení. Příznivci Herthy by si představovali mnohem menší cifru.
     
    90
    Plattenhardt necentroval a rozhodl se šetřit další čas. Rozhodčí tam ale pustil hraniční stažení a Borussia je díky tomu vysvobozena.
     
    89
    Lucas Tousart vystoupil proti jedné z přihrávek a vystartoval do rychlého brejku. K sobě měl Jurgena Ekkelenkampa, z jehož střely vzešel další roh.
     
    88
    K centru Marvina Plattenhardta se nikdo v modrobílém neprobil. Následovala laciná ztráta v podobě nepochopeného přenesení na pravý kraj.
     
    87
    Zadařilo se také Selkemu, který si kryl balon u zadní čáry a z takřka bezvýchodné situace vytěžil pro Herthu rohový kop.
     
    86
    Na trávníku se zjevila nezvaná návštěva z řad fanoušků. Pořadatelé ale odvedli dobrou práci a rychle uvedli situaci do pořádku.
     
    85
    Herrmann tentokrát v roli nahravače. Do centru mu sáhl Ascacibar a přeměnil situaci v roh. Herrmannovo zakončení přes pozornou obranu neprošlo.
     
    84
    Patrick Herrmann v pohybu pozorně sledoval letící diagonálu z hloubi pole. Odvážnou střelou z voleje však orazítkoval jen vnější boční síť.
     
    83
    Jonas Hofmann házel na Pléu, který dal míč Beyerovi. Ten ale zaváhal a hosté přišli o několik drahocenných sekund.

    Michal Břuchanský

    Branky: 40. Richter

    Karty:   54. Darida (HER), 90+4. Ascacibar (HER) – 2. Beyer (MNC), 77. Scally (MNC)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 6:9. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:21.
    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík, Boyata (C), Dárdai (80. Gechter), Plattenhardt – Ascacibar, Serdar (80. Tousart) – Richter (61. Maolida), Darida (61. Ekkelenkamp), Mittelstädt – K. Piątek (74. Selke).
    Náhradníci: Christensen – Belfodil, K-P. Boateng, Ekkelenkamp, Gechter, Jovetić, Maolida, Selke, Tousart.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Beyer, Elvedi, Binsibajní – Scally, Zakaria, Koné (74. Herrmann), Netz (46. Neuhaus) – J. Hofmann, Stindl (C) (46. Pléa) – Embolo.
    Náhradníci: Sippel – Bénes, Bennetts, Herrmann, Jantschke, Neuhaus, Noss, Pléa, H. Wolf.

    Rozhodčí: Cortus – Heft, Neitzel-Petersen

    Diváci: 25 000
    thejrc.org