Salernitana – Empoli 2:4 (kon.) | Sassuolo – Venezia 3:1 (kon.) | Bologna – AC Milán 2:4 (kon.)
konec
Bologna FC
2:4 (0:2)
AC Milán
Sobota 23.10.2021, 20:45 • Stadio Renato Dall'Ara, Bologna • Italská Serie A • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:55:42)
     
    Fotbalisté AC Milán zvítězili na půdě Bologni 4:2 a potvrdili tak roli favorita. Na vítězství se ovšem pořádně nadřeli.

    V průběhu první půle si hosté vytvořili dvoubrankový náskok zásluhou Rafaela Leãa a Davideho Calabrii, za domácí byl navíc za zákrok na Kruniće vyloučen Adama Soumaoro. I v deseti ovšem hráči Bologni zvládli v úvodu druhé půle vyrovnat, když si nejprve vlastní gól vstřelil Zlatan Ibrahimović, poté se prosadil Musa Barrow. Ještě do horší situace dostal domácí mužstvo Soriano, jenž byl poslán do sprch po šlapáku na Balla-Tourého, spoluhráče tak nechal na trávníku v devíti.

    Bologna dlouho odolávala tlaku, ale nakonec mu podlehla. V 84. minutě se z voleje opřel do balónu Ismaël Binnásir a trefil se nechytatelně k pravé tyči. Pojistku na vítězství milánského AC pak dal ještě Zlatan Ibrahimović. Svěřenci kouče Pioliho se díky zisku tří bodů posunuli do čela soutěže před Neapol, Bologna se propadla za Fiorentinu na devátou příčku.
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 7:15.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zlatan Ibrahimović přenesl hru zleva doprava. Tiemoué Bakayoko zvládl zpracování a i on místo centru do vnitra šestnáctky hrál směrem dozadu, žádný útok již nejspíše neuvidíme.
     
    90+3
    Pioliho družina si závěrečné momenty střetnutí užívá. Rafael Leão na malém prostoru vymotal dva hráče, následně vrátil balón do zadních řad Kjaerovi.
     
    90+2
    Hosté pokračují v útočení. Do ofenzivy se zapojil Pierre Kalulu, ale Fikayo Tomori vyslal dlouhou nahrávku mimo jeho dosah.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
    90. Zlatan IBRAHIMOVIĆ - 2:4
     
    90
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Vlastní gól vykompenzován! ZLATAN IBRAHIMOVIĆ si na hranici velkého pokutového území zpracoval přihrávku od Binnásira, aby následně vystřelil nechytatelně technicky k levé tyčce. Je rozhodnuto.
     
    89
    Federico Santander si v pokutovém území naskočil na dlouhý nákop Orsoliniho, avšak balón poslal příliš vysoko do vzduchu, navíc nad bránu.
     
    88
    Útočným faulem se provinil Olivier Giroud. Ve výskoku chtěl zkorigovat pohyb, přesto nakonec naletěl do stojícího De Silvestriho.
     
    87
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Gary Medel, přichází Riccardo Orsolini.
     
    86
    Domácí fotbalisté si jsou moc dobře vědomi, že gól alžírského protihráče nejspíše rozhodl o osudu dnešního utkání, řada z nich po inkasovaném gólu smutně klesla k zemi.
     
    85
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Fodé Ballo-Touré, přichází Pierre Kalulu.
    84. Ismaël BINNÁSIR - 2:3
     
    84
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Parádní trefa vrací milánskému klubu vedení! Centr zleva odvrátil bránící hráč kousek za šestnáctku, kde se do míče opřel z voleje ISMAËL BINNÁSIR a trefil se dokonale k pravé tyči. Gólman Skorupski navíc přes hráče před sebou mnoho neviděl, i přesto by však nejspíše nedokázal zakročit.
     
    83
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Marko Arnautović, přichází Federico Santander.
     
    82
    Svalové problémy postihly Marka Arnautoviće a zdá se, že rakouský útočník bude muset být vystřídán. Útočník je momentálně v péči zdravotníků.

    Milan Huppert

    Branky: 49. Ibrahimović (vla.), 52. Barrow (R. Soriano) – 16. Leão (Ibrahimović), 35. Calabria, 84. Binnásir, 90. Ibrahimović (Binnásir)

    Karty:   34. Arnautović (BLG) – 45+1. Tonali (ACM), 61. Calabria (ACM), 67. Saelemaekers (ACM)   20. Soumaoro (BLG), 58. R. Soriano (BLG)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 7:15.
    Bologna FC: Skorupski – Soumaoro, Medel (87. Orsolini), Theate – De Silvestri, Domínguez (63. J. Schouten), Svanberg, Hickey (63. Dijks) – R. Soriano, Barrow (63. Binks) – Arnautović (83. Santander).
    Náhradníci: F. Bardi, Molla – Binks, Dijks, Mbaye, Orsolini, N. Sansone, Santander, J. Schouten, Skov Olsen, van Hooijdonk, Vignato.

    AC Milán: Tătăruşanu – Calabria, Kjaer, Tomori, Ballo-Touré (85. Kalulu) – Tonali (46. Bakayoko), Binnásir – Castillejo (46. Saelemaekers), Krunić (60. Giroud), Leão – Ibrahimović.
    Náhradníci: Jungdal, Mirante – Bakayoko, Conti, Gabbia, Giroud, Kalulu, Maldini, A. Romagnoli, Saelemaekers.

    Rozhodčí: Valeri – Bercigli, Berti
    thejrc.org