Prešov – Lipt. Mikuláš 4:3 (3:2 po s.n.) | Poprad – Michalovce 2:3 (kon.) | Trenčín – Nitra 3:2 (kon.)
Spišská N. Ves – Banská Bystrica 1:2 (2:3 po s.n.) | HC Slovan – Nové Zámky 3:0 (kon.) | Košice – Zvolen 6:2 (kon.)
konec
HC Košice
6:2 (2:1, 2:0, 2:1)
HKM Zvolen
sk Neděle 24.10.2021, 18:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Aj keď prvá tretina naznačovala vyrovnaný zápas, v zvyšných dvoch periódach ťahali za dlhší koniec povrazu domáci Košičania. Tí napokon váťazia jasným pomerom 6:2. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám príjemný zvyšok večera. (20:22:33)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:14
    Kedže Hraško dostal trest 2+2 minúty, aj naďalej zostáva na trestnej lavici. Košickí fanúšikovia v Steel aréne už oslavujú víťazstvo.
     
    59:14
    Košice dali gól!
    Košičania napokon využívajú presilovku a do zvolenskej siete pridávajú aj šiesty gól. PAVEL KLHŮFEK dostal prihrávku medzi kruhy a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Michal Chovan, Denis Paršin.
     
    58:55
    V samom závere zápasu sa hostia ešte bránia. Košice držia puk v útočnom pásme a pokúšajú sa rozostaviť presilovkový vzorec, ale zatiaľ neúspešne.
     
    58:43
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Peter Hraško – 2 min., držanie hokejky + 2 min., nešportové správanie).
     
    58:21
    Vylúčený Cibák sa vracia na ľadovú plochu. Hosťujúcemu trénerovi ťah s odvolaním brankára nevyšiel. Zápas sa už iba dohráva.
     
    56:26
    Košice dali gól!
    Domáci hokejisti vyhrali buly a strelou cez všetky čiary zvyšujú svoj náskok. Gól do prázdnej bránky strelil RADEK DEYL, oficiálne ide o presný zásah v oslabení. Asistencia: Allan McPherson.
     
    56:21
    Brankár Rahm zostáva na striedačke. Zvolen bude hrať so šiestimi korčuliamri, Košice sa budú brániť vo štvorici.
     
    56:21
    Hosťujúci tréner Peter Oremus si vyžiadal oddychový čas. Po ňom bude nasledovať buly pred Riečickým a presilovka Zvolena.
     
    56:21
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jakub Cibák – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    55:59
    Zvolen mohol znížiť! Ihneď po víťaznom buly v útočnej tretine prišla strela od modrej čiary, ktorú sa pred bránkou pokúšal upratať Jedlička. Ani niekoľko pokusov mu však nevyšlo a gól z toho nie je.
     
    55:07
    Zvolen stále zostáva v pásme. Marcinek to skúšal zo strany, ale puk netrafil ideálne a bránku súpera minul. Hostia zvyšujú svoj tlak a je jasné, že so zápasom sa ešte niečo pokúšajú urobiť.
     
    54:51
    Zvolen prešiel do ofenzívy. Tvrdo zakončoval Ully, ale zlomil pri tom hokejku. Dobrú pozíciu medzi kruhmi preto nevyužil.
     
    54:14
    Slovák v strednom pásme posunul puk McPhersonovi. Ten ho dostal do útoku, ale tam sa jeho ofenzívna snaha skončila. Hostia môžu založiť novú akciu.
     
    53:57
    Zvolen sa dostal do pásma a podarilo sa mu tam aj udržať. Od modrej čiary to strelecky skúsil Hain, ale pred bránkou teč neprišiel a úspešný zákrok si pripísal Riečický.
     
    53:08
    Po veľmi dlhej dobe sa prerušuje. Rozhodcovia do píšťalky fúkli po viac ako šiestich minútach a nasledovať bude rovno reklamná prestávka.
     
    51:34
    Domáci tím teraz zodvihol divákov zo sedadiel. Chovan si nakorčuľoval pred bránku, kam prišla aj prihrávka, ale napokon z toho presný zásah nebol.
     
    51:00
    Do konca riadnej hracej doby zostáva presne 9 minút. Zvolenu nemožno uprieť snahu, ale výsledná koncovka neprichádza.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 4. Tansey (Paršin, Chovan), 12. McPheson (Slovák, Saucerman), 21. Slovák (McPherson, Šedivý), 34. Tansey (Saucerman, McPherson), 57. Deyl (McPherson), 60. Klhůfek (Chovan, Paršin) – 7. Török (Leskinen, Marcinek), 46. Roy (Krieger)


    HC Košice: Riečický (Košarišťan) — Saucerman, Šedivý, Tansey, Deyl, Romančík, Cibák, Jacko — Bartánus, Slovák, McPherson — Pereskokov, Chovan, Paršin — Belluš, Klhůfek, Lapšanský — Milý, Havrila, Jokeľ
    HKM Zvolen: Rahm (Trenčan) — Hain, Kotvan, Roy, Meliško, Kubka, Hraško, Barcík, Ďuriš — Jedlička, Mikúš, Zuzin — Török, Krieger, Ully — Saracino, Marcinek, Leskinen — Chlepčok, Gubančok, Csányi

    Rozhodčí: Snášel, Moller — Ordzovenský, Šoltés
    thejrc.org