Plzeň – Olomouc 6:1 (kon.) | Motor ČB – Zlín 4:2 (kon.) | Litvínov – Třinec 2:5 (kon.)
Mountfield HK – Kladno 4:3 (po pr.) | Liberec – K. Vary 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 6:1 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
4:3 (0:1, 2:0, 1:2 - 1:0)
Rytíři Kladno
Úterý 26.10.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný dobrý podvečer přeji všem příznivcům toho nejlepšího tuzemského hokeje z největšího města na východě Čech! Tipsport extraliga roztáčí svou druhou čtvrtinu, dnes budeme sledovat hned šest utkání 18. kola. Do detailu se pak budeme zabývat duelem, ve kterém Mountfield Hradec Králové přivítá zde v ČPP Aréně celek Rytíři Kladno. Úvodní vhazování je naplánováno na 18:00.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Lvi se aktuálně nachází na 3. místě extraligové tabulky se ziskem jednatřiceti bodů. Mužstvo pod vedením Tomáše Martince hraje zatím podstatně lépe než v loňském ročníku, kdy ho Vladimír Růžička dovedl ke konečné 6. příčce po základní části. Východočeši navíc v případě vítězství nad Rytíři poskočí na 2. pozici extraligového pelotonu za vedoucí Třinec. Takové umístění by jistě všechny fanoušky pod Bílou věží potěšilo i proto, že by se Hradec v tabulce posunul před svého ústředního rivala – pardubické Dynamo.

    Mountfield HK je navíc ve skvělém rozpoložení a má parádní formu. Dokládá to jeho předchozích pět utkání. Nejprve Lvi zdolali na svém kluzišti brněnskou Kometu hladce 3:0, navázat se jim podařilo těsnou výhrou 4:3 v Litvínově a poté opět dokázali uspět zde v ČPP Aréně, kde přemohli Vítkovice 4:2. Následovalo celkově nemastné neslané utkání v Budějovicích, kde Východočeši o gól podlehli Motoru 3:4. To je však již zase zapomenuto, jelikož v pátek Hradec porazil v tradičně vyhroceném souboji šelem Liberec přesvědčivě 4:1 a pohotově se tak vrátil na vítěznou vlnu, kterou bude chtít dnes v souboji s Rytíři stoprocentně prodloužit. Předpoklady k úspěchu celku Tomáše Martince rozhodně neschází, jde však o to, aby jeho svěřenci svého soupeře nepodcenili a odvedli stoprocentní výkon na hraně svých možností.
     
    Rytíři Kladno

    Středočeši jsou od začátku ročníku na pozicích, které jim byly před sezónou predikovány. Aktuálně jim patří 14. příčka tabulky, když na své konto zatím zvládli nahromadit čtrnáct bodů. Kladno je tak po návratu do extraligy z Chance ligy na samém chvostu pelotonu tuzemské nejvyšší soutěže. Jedinou dobrou zprávou pro Rytíře je aktuální antiforma Beranů ze Zlína, kteří teprve předevčírem zaznamenali v této sezóně první plnohodnotné vítězství.

    Ne že by Rytíři dostávali od ostatních celků ligy nějaké velké příděly, jejich zápasy bývají většinou těsné, což dokládá i jejich předchozích pět střetnutí. Nejprve sice Kladno padlo na ledě silné Boleslavi 0:3, následně však byl rozdíl ve skóre v dalších čtyřech soubojích vždy maximálně jednobrankový. Středočeši pak prohráli v Chomutově 5:6 s Kometou, ale z utkání brali alespoň bod, jelikož se Horký prosadil až v prodloužení. Poté se jim podařilo nejprve v třetí třetině srovnat a následně po nájezdech otočit ostře sledovaný zápas se Spartou, který vyhráli po nájezdech 4:3. V Ostravě se potom dokázali prosadit jen jednou a těsně padli s Vítkovicemi 1:2. Ve vůbec posledním utkání však podruhé v sezóně brali tři body, když znovu jednogólovým rozdílem přemohli České Budějovice 4:3. Na tento úspěch by rádi navázali i pod Bílou věží.
     
    Letošní 1. vzájemný zápas

    Východočeši už se letos s Kladnem jednou střetli. Uprostřed září se oba celky utkaly v rámci 3. kola v Chomutově na ledě Rocknet Arény. Start duelu byl divoký. Kapitán Mountfieldu HK Radek Smoleňák se dokázal ve své kanceláři na brankovišti Rytířů prosadit už po dvaceti vteřinách a Lvi vedli 1:0. Následovala hlušší pasáž zápasu, kdy se ani jedno mužstvo nemohlo delší dobu prosadit. Na konci druhého dějství však Jakub Lev z bezprostřední blízkosti snadno přehodil beton gólmana Bowa a bylo to 2:0. Třetí třetina byla opět bitvou o každý centimetr ledu, Kladenští se v závěru rozhodli odvolat strážce své svatyně, čehož využil Jeremie Blain, který ranou od modré pečetil vítězství Hradce nad Středočechy v poměru 3:0.

    14.9.2021 Rytíři Kladno – Mountfield Hradec Králové 0:3
     
    Vzájemné vazby

    V obou klubech najdeme hráče, kteří mají vazby i na druhý tým. Kapitán Hradce Radek Smoleňák za Kladno nastupoval na počátcích své kariéry v mládežnických týmech. Rytířům rovněž vypomohl v bojích o udržení v extralize na konci ročníku 2010/11, kdy si v šesti duelech připsal gól a asistenci.

    Na straně Středočechů zase na Hradec snad v dobrém vzpomíná Adam Kubík, jenž za Východočechy nastupoval hlavně v sezóně 2019/20, kdy v jejich dresu zaznamenal v extralize své první kanadské body. Rovněž Lvům pomohl v parádní jízdě Ligou mistrů ve stejné sezóně. I v ní zaznamenal jednu trefu. Nastoupil také do finálového utkání proti Frölundě. Pod Bílou věží se také dvakrát objevil ještě v předcházejícím ročníku, další starty zde ale nepřidal.
     
    Nejproduktivnější hráči obou celků:

    Mountfield Hradec Králové
    Radek Smoleňák (7+5)
    Graeme McCormack (2+10)
    Aleš Jergl (6+5)
    Jordann Perret (6+5)
    Ahti Oksanen (3+6)

    Rytíři Kladno
    Tomáš Plekanec (4+11)
    Nicolas Hlava (6+7)
    Jaromír Jágr (5+6)
    Adam Kubík (5+2)
    Danny Kristo (3+4)

    Úspěšnost zákroků brankářů

    Mountfield Hradec Králové
    Štěpán Lukeš – 93,45 %
    Henri Kiviaho – 92,31 %

    Rytíři Kladno
    Landon Bow – 89,93 %
    David Stahl – 76,92 %
     
    Sestavy z předchozích utkání:

    Mountfield Hradec Králové: Kiviaho – Blain, Nedomlel, Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Jank – Oksanen, Lev, Smoleňák – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Lalancette, Pilař – Orsava, Koukal, Veselý.

    Rytíři Kladno: Bow – Dotchin, Suchánek, Wood, Baránek, Donaghey, Ticháček – Jágr, Plekanec, Hlava – Kristo, Kubík, Beran – Račuk, Filip, Melka – Bílek, Pitule, Hajný.
     
    Pikantnost utkání

    Pod Bílou věží se pochopitelně všichni neskutečně těší na Jaromíra Jágra, který se tu i coby soupeř těší velkému respektu hráčů i obecenstva. Se svým parťákem z útoku Tomášem Plekancem budou dozajista jedněmi z nejsledovanějších hráčů zápasu.

    Pro klubový web Hradce o nich krátce ztratil zmínku i obránce Lvů Bohumil Jank: „Je to trochu jiné, hrát proti nim. Musíte si dávat pozor na ty kluky v tom smyslu, že dokážou přihrát či najít hráče z pozice, ze které by je půlka extraligy ani nehledala. Oni jim ale dokážou ty pasy dát, umí se vysmeknout ze souboje, jsou strašně chytří, udělají o krok víc či míň, zvládají situaci vyhodnotit úplně jinak než ostatní hokejisté. V tomhle musíme být obezřetní, ať už u mantinelů, nebo když na nás jdou jeden na jednoho. Je potřeba být pak ještě víc koncentrovaný na jejich tělo a nepouštět je do vyložených šancí. Že tam jsou, je pro ligu hrozně dobře, o to je to víc okořeněné, my si ale jdeme pro tři body, chceme zvítězit.“
    Trefí se obránce Dotchin v Hradci Králové?
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Lang, Koukal, Orsava.

    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, J. Suchánek (A), Baránek, Funk – Hlava, Plekanec (C), Jágr – Kristo, A. Kubík, M. Beran – Račuk, Filip, Melka – Hajný, Pitule, V. Bílek.

    Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Zíka, Šimánek.
     
    Dovolte mi, abych vás ještě jednou přivítal u sledování textového přenosu z utkání Mountfield Hradec KrálovéRytíři Kladno. Do startu utkání nám zbývá přibližně ještě hodinka a čtvrt. Vy si ale můžete už nyní prohlédnout sestavy, ve kterých oba celky nastoupí. Na pravém křídle prvního útoku Středočechů pochopitelně neschází legenda českého hokeje Jaromír Jágr.
     
    Premiéra v extraligovém dresu

    Dnes poprvé oblékne dres hradeckého A-týmu Kryštof Lang. Věkem ještě juniorský hokejista dostává šanci předvést se ve výběru Tomáše Martince proti Rytířům. Útočník Lvů zatím v této sezóně juniorské extraligy nastoupil ke čtyřem zápasům, ve kterých zaznamenal devět branek a jednu asistenci! V průběžném pořadí střelců naší nejvyšší mládežnické soutěže mu zatím patří 10. příčka. Nutno však podotknout, že všichni výše postavení hráči odehráli minimálně dvakrát tolik zápasů, co snajpr Východočechů.
     
    Změny v sestavách

    Hradec točí své muže v brankovišti, tři tyče svatyně Mountfieldu HK tak bude dnes hájit Štěpán Lukeš, zatímco Henri Kiviaho usedne opět na střídačku. Jinak je jedinou novinkou na soupisce Lvů již zmíněný Kryštof Lang, který na křídle čtvrtého útoku střídá Jana Veselého.

    Rytíři mění obsazení v obranných liniích. Středočechům dnes bude scházet Cody Donaghey, místo něj dostane příležitost Martin Kehar. Na soupisce je navíc i sedmý obránce Ladislav Funk. Jinak zůstává sestava Kladna stejná jako v posledním duelu proti Motoru.
     
    Oba celky už za sebou mají rozbruslení, utkání bude startovat přibližně za čtvrt hodiny. ČPP Aréna se začíná zvolna zaplňovat fanoušky.
     
    Vše se schyluje k zahájení utkání. Sudí už jsou na hrací ploše, čekáme tedy na příchod obou celků a úvodní vhazování, které by mělo padnout během tří minut.
     
    Obě mužstva už jsou na ledě, pozdravila se z modrých čar a na ledě už zůstávají jen zahajovací formace, duel může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Kladno vyhrálo úvodní vhazování, ale Dotchin nedokázal nahodit do útočného pásma, zato Lvi se ihned zabydleli v prostoru před Bowem, kterého ohrozil Smoleňák šikovnou tečí v předbrankovém prostoru.
     
    00:33
    Na druhé straně šel poměrně rychle kupředu po pravém hrazení Nicolas Hlava, jenže jeho ránu zvládl Lukeš vyrazit do rohu.
     
    01:05
    Na pravé straně dostal trochu prostoru Kevin Klíma, jehož pokus z kruhu ale Bow stihl vyrazit před sebe a o zbytek se postarali jeho obránci.
     
    01:15
    Danny Kristo je prvním vyloučeným tohoto duelu, když zbytečně v útočném pásmu podrazil soupeře a Lvi mají přesilovku.
     
    02:05
    Kevin Klíma měl už dnes podruhé šanci na pravém kruhu, ale do jeho rány šikovně vložil hůl Adam Kubík, jenž jeho pokus srazil do rohu hrací plochy.
     
    02:26
    Východočeši vyhráli buly před Bowem, jenže přihrávka na Oksanena na pravý kruh šla pod nohy forvarda Hradce, který musel touš těžce zpracovávat.
     
    02:38
    Dobrou práci pro svůj tým nyní odvedl Tomáš Plekanec, který ránu od modré čáry sráží do ochranné sítě a usnadňuje tak práci svému gólmanovi.
     
    02:54
    Východočeši se snažili dál kombinovat v prostoru před Bowem, ale nyní Filip Pavlík neudržel touš na útočné modré a píská se ofsajd.
     
    03:08
    Rytíři odpalují kotouč přes všechny čáry, takže ho za svou klecí musí krotit Lukeš. Lvi následně vyráží po pravé straně na zteč, ale to už je Kladno kompletní.
     
    03:44
    Graeme McCormack vyváží kotouč zpoza vlastní klece. Hradec se s toušem rychle dostal na druhou stranu. Perretovo nahození prošlo brankovištěm Kladna bez toho, aby jej někdo tečoval a Jágr posílá puk na zakázané uvolnění.
     
    04:12
    Buly před Bowem vyhráli Rytíři, kterým se ale nepovedlo vyhodit kotouč a Ahti Oksanen okamžitě pálil z vrcholu pravého kruhu. Landon Bow ale touš ve své náruči udržel!
     
    04:34
    Richard Nedomlel má kotouč na čepeli za svou klecí, rozehrávka se mu ale nepovedla a Lukeš musel krotit ránu z pravého hrazení, kterou vytřepal z rukavice a rychle rozehrál.
     
    04:49
    Jakub Suchánek nyní padl do rána z vrcholu pravého kruhu, kterou vyslal Oksanen. Pukem dostal do ucha a šel k zemi. Sudí přerušuje. Vypadá to, že obránce Rytířů bude v pohodě.
     
    05:05
    Aleš Jergl nyní mohl potrestat doslova mizerné rozehrání Baránka, kterému se nepodařilo rozehrát. Mimo kameru ale Kevin Klima trefil holí Matyáše Filipa do obličeje. Tohle byl nešťastný, ale velice tvrdý zákrok, který ale sudím unikl.
     
    05:27
    Středočeši dotlačili kotouč přes obrannou modrou, ten se jim ale do pásma bleskově vrátil a Bow musí pomoct svým spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    05:30
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno z první větší šance otevírá skóre duelu! Plekanec našel výstavní žabkou z levého kruhu v předbrankovém prostoru najetého MARKA RAČUKA, jenž z bezprostřední blízkosti bekhendem prostřelil pozdě se přesouvajícího gólmana Lukeše! 1:0 pro Kladno! Račuk může jít poděkovat Plekancovi za nádhernou přihrávku, po které měl situaci už poměrně snadnou. Asistence: Tomáš Plekanec, Antonín Melka.
    05:30 Marek RAČUK - 0:1
     
    06:05
    Plekanec je na ledě znovu a po pravé straně prošel do rohu hrací plochy, kde předává kotouč Jágrovi, kterého zezadu stínuje Koukal.
     
    06:36
    Plekanec s Jágrem zavařili v předbrankovém prostoru Mountfieldu. Ránu prvního jmenovaného vyrazil Lukeš koncem betonu, Nedomlel následně nezvládl vyhodit, jelikož trefil brusli Jágra a ten tak ještě dorážel. Brankář Lvů ale puk ukryl pod svou výstrojí!
     
    06:49
    Buly před Lukešem vyhráli Rytíři díky Kubíkovi, ale pas na osu hřiště je sražen do ochranné sítě. Další vhazování před klecí Mountfieldu.
     
    07:05
    Středočeši opět vyhráli buly před Lukešem a rána Dannyho Krista skoro od modré čáry proletěla jen těsně vedle pravé tyče svatyně Hradce!
     
    07:27
    Adam Kubík dnes zatím hraje skvělý zápas! Nyní se dostal z pravé strany až do předbrankového prostoru a zakončení, které musel Lukeš vytěsnit maskou! Na druhé straně pálí Graeme McCormack dosti nepřesně od modré čáry!
     
    08:05
    Východočeši neudrželi útočnou modrou, přesto se za ní rychle vrací, rána z levé strany je ale Woodem sražena do rohu hrací plochy.
     
    08:28
    Antonín Melka nyní dostal kotouč na levou stranu a okamžitě pálil. Projektil z jeho čepele ale mezi tři tyče královéhradecké svatyně nemířil.
     
    09:08
    Hradečtí se opět usazují v prostoru před Landonem Bowem. Na zadním mantinelu se snaží kotouč od hrazení vytáhnout Kevin Klíma.
     
    09:16
    Vhazování před klecí Kladna dopadlo lépe pro Rytíře, kteří po pravém hrazení vyhodili díky práci Plekance. Na druhé straně se ale cpe dopředu Orsava.
     
    09:44
    Jakub Orsava se dral jako lev po pravé straně, když ho zezadu zpracoval Jakub Suchánek, který ho klasickou hokejkou do podpaží zastavil hákováním a oslabuje tak svůj tým na dvě minuty.
     
    10:05
    Kotouč letí už podruhé přes všechny čáry až k Lukešovi. Hradec zatím marně hledá, jak by se usadil v útočném pásmu.
     
    10:38
    Střílenou přihrávku z levé strany posílal do předbrankového prostoru Jergl na Orsavu. Druhý jmenovaný ale prudký pas nedokázal zasáhnout.
     
    11:15
    Hradec skřípl svého soupeře a pas na levou stranu našel Jergla, který mohl pálit do nekryté části branky Kladna, jenže kotouč mu v klíčovém okamžiku nesedl na hůl!
     
    11:48
    Rytíři jsou kompletní a navíc mají kotouč na útočné modré. Wood ho ale nedokázal zpracovat, z čehož těžil Oksanen, jeho ránu ale vytěsnil Bow do rohu.
     
    12:16
    Východočeši pokračují ve svém náporu. Nedomlelovo nahození od modré čáry však před branku Bowa nedoletělo.
     
    12:49
    Michael Gaspar to nyní zkoušel z levého kruhu, jeho střelu však Landon Bow udržel ve své náruči, takže další hráči Mountfieldu nebyli připuštěni k dorážkám. Gólman Rytířů dnes zatím podává jistý výkon.
     
    13:05
    Buly před svatyní Rytířů vyhráli hokejisté Hradce a Smoleňák se snažil ihned z kruhu pálit. Jeho pokus byl sražen do rohu.
     
    13:14
    Landon Bow musel nyní vyrazit tvrdou ránu od pravé strany z modré čáry. Parádní zákrok betonem gólmana Rytířů.
     
    13:31
    Jaromír Jágr nejdřív vysekl hůl Oksanenovi, který ji ale zrovna moc pevně nesvíral. Následně ale úplně zbytečně dohrál McCormacka, takže trest pro něj na dvě minuty je spravedlivý. Ačkoliv za sekání, které se podle mě pískat nemělo, druhý zákrok byl ale mimo hru a zbytečný, za něj je menší trest zcela na místě.
     
    14:15
    Matyáš Filip šikovně vyhodil kotouč po pravé lajně a šel i napadat rozehrávku Lvů. Mountfield se ale rychle vrací do pásma s kotoučem.
     
    14:44
    Graeme McCormack šikovně střílel z osy hřiště od modré čáry, Smoleňák sice nedokázal tečovat, přesto těžký zákrok pro Bowa, který nejprve vyrazil tuto střelu, kterou moc neviděl a následně zkrotil i tvrdý pokus Kevina Klímy z pravého kruhu.
     
    15:05
    Rytíři zatím zvládají buly a díky němu se nyní znovu vymaňují z tlaku Hradce, když okamžitě posílají kotouč přes všechny čáry.
     
    15:25
    Adam Kubík šel v oslabení po pravé straně kupředu, jeho ránu z kruhu ale McCormack srazil do vzduchu a k hrazení. Hradec ale zatím vůbec nehraje dobře, když dovolí soupeři chodit v přesilovce do útoku.
     
    16:06
    Jank nahazuje touš po levém hrazení až za klec Kladna. Blain ale na druhé straně u modré čáry nedokázal zpracovat puk a ztrácí pásmo.
     
    16:27
    Landon Bow chytá nahození z větší vzdálenosti a uklidňuje tak své spoluhráče. Ladislav Čihák mezitím horlivě kreslí situace zakládání útoku na lavičce Mountfieldu.
     
    16:49
    Lev proti Kubíkovi neuspěl na vhazování v třetině Rytířů. Lvi sice následně opět nastřelují touš na zadní mantinel.
     
    17:05
    Kladno šlo do situace tři na jednoho, Marek Račuk se ale trochu unáhlil a z pravé strany chtěl situaci sám řešit střelou. Štěpán Lukeš ale zvládl jeho pokus vyrazit.
     
    17:37
    Aleš Jergl na druhé straně si šikovně sjel z levé strany na vrchol kruhu a svou ranou orazítkoval bližší tyč svatyně Rytířů!
     
    18:04
    Kotouč šel z pásma Mountfieldu do hlediště, následuje buly ve středním pásmu, které opět ovládli Rytíři a rychle přesouvají hru do třetiny Lvů.
     
    18:37
    Christophe Lalancette nyní prošťouchl kotouč kupředu po levé straně, takže Lvi mohli kupředu, al e zastavuj je další faul.
     
    18:41
    Jake Dotchin jde po zásluze na trestnou lavici. Nejprve vrazil hůl Pilařovi mezi nohy a pak nohou na modré podkopl pronikajícího Oksanena. Za dvě trestné minuty může být ještě rád.
     
    19:05
    Orsava musí zpracovat kotouč na pravé straně středního pásma. Následně prohodil puk do útočného pásma, ale tam Wood odpaluje touš přes všechny čáry.
     
    19:36
    Hradec hraje zatím přesilovky mizerně. V této se zatím neudržel v pásmu ani deset vteřin a znovu letí touš až k Lukešovi, když ho bekhendem nabral na čepel Kubík.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství duelu Východočechů s Rytíři je za námi. Mountfield v něm měl díky téměř čtyřem kompletním přesilovým hrám optickou převahu, jinak je však jeho výkon zcela platonický. Landon Bow chytá pokusy jistě, protože ho Hradečtí nedostávají do žádné nekomfortní pozice, nedoráží, nekombinují, nestřílejí přes clonu. Zato Kladno hraje velice efektivně. Velice dobře se zatím prezentuje zejména Tomáš Plekanec, jenž toho spoustu odpracoval v obranném pásmu, kde zblokoval spoustu přihrávek i střel. Na útočné polovině pak zatím jedinou nádhernou žabkou našel Marka Račuka, jenž pak poměrně pohodlně skóroval z předbrankového prostoru a Středočeši tak vstoupí do druhé části hry s nejtěsnějším možným vedením.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Mountfield Hradec Králové – 11
    Rytíři Kladno – 9
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:55.
     
    Hokejisté obou celků jsou zpět na hrací ploše, druhé dějství může začít.
     
    Ještě 40 sekund zbývá z trestu Jakea Dotchina a z přesilovky Mountfieldu Hradec Králové.
     
    Voda na ledové ploše ještě není úplně zamrzlá, takže se ještě čeká, než bude hrací plocha způsobilá ke hře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Vhazování na začátku druhého dějství se muselo opakovat. Hradečtí jej nakonec zvládli vyhrát, ale Kladno dostává puk rychle z pásma. Jenže taky z hrací plochy, takže se hra před Bowa vrací.
     
    20:25
    Rytíři se zase snadno vysvobozují z tlaku Mountfieldu vyhozením po hrazení. Nyní jsou Lvi zpátky v prostoru před Bowem a snaží se najít palebný prostor.
     
    20:50
    Plekanec zabojoval v obranném pásmu, kde odstavil Oksanena od kotouče a posílá ho na druhou stranu hrací plochy.
     
    21:26
    Kotouč letí za klec Hradce, kde ho nabírá Graeme McCormack, jenž ho před Kalinovi, který ale nedokázal rozehrát.
     
    21:30
    První vyloučení v dresu Hradce je hodně přísné. Kevin Klíma v rohu kluziště snad na vteřinu sáhl rukou na soupeře a hned fasuje trest za držení.
     
    21:48
    Východočechům se daří vyhodit přes všechny čáry. Adam Kubík a Nicolas Hlava tak musí rozehrávat od vlastní klece.
     
    22:05
    Jágr a Kubík bojovali s obránci Mountfieldu v rohu kluziště za klecí Lukeše o puk. Zvítězil ale Nedomlel, jenž opět vyhazuje přes všechny čáry.
     
    22:36
    Ani Rytířům to v přesilové hře nejde, Filip Pavlík se velice snadno dostává k černé pryži a znovu ji háže přes celé kluziště až k Bowovi.
     
    23:09
    A ještě jednou letí touš na druhou stranu hrací plochy, když ho od zadního mantinelu dokázal vyhodit Radek Pilař.
     
    23:38
    Východočeši jsou kompletní a okamžitě vyráží napadat rozehrávku soupeře. Prudký pas kupředu si zpracoval Antonín Melka, jemuž se pískal ofsajd, když mohl jít sám na brankáře Hradce! Opakované záběry ale odhalují, že situace byla přinejmenším velice těsná!
     
    24:08
    Bílek a Pitule se nedomluvili dobře na útočné modré, ale ztracený puk zvládli bleskově získat zpět. Ani napodruhé však v útočném pásmu nic nevymysleli.
     
    24:48
    Hradec se dostal do rohu kluziště a po přihrávce na modrou pálil z pravé strany Gaspar. Na brankovišti tečoval Smoleňák, ale jen do rohu hrací plochy!
     
    25:10
    Brankář Landon Bow ve spolupráci s Pitulem zmasakrovali Smoleňáka v brankovišti. Ránu vyrážečkou by sudí měli ocenit vyšším trestem než jen dvěma minutami za hrubost. Tohle by měl být vyšší trest. Sudí ale dávají gólmanovi Středočechů jen dvě minuty. Trest odpyká Matěj Beran.
     
    25:27
    Graeme McCormack vystřelil z osy hřiště od modré čáry. Smoleňák byl znovu na brankovišti, kde ho k zemi poslal Jake Dotchin. Tohle ale bylo po odpískání. Znovu se mělo vylučovat. Sudí ale mlčí.
     
    25:38
    Kladno se osvobozuje vyhozením přes všechny čáry. Východočeši se velice zvolna vrací do útočného pásma. Křižný pas Kevina Klímy na levou stranu obranou Rytířů neprošel.
     
    26:30
    Hradec je v útočném pásmu, Pavlík předává po hrazení na Lva. Kladno se ale znovu snadno osvobozuje a Filip vyváží touš.
     
    26:58
    Tomáš Plekanec zatím hraje skvělý zápas, nyní opět odpaluje kotouč z obranného pásma a Hradec se tak v přesilovce znovu vyloženě trápí.
     
    27:24
    Kladno je kompletní a může kupředu, Beran se ale v souboji s Pavlíkem na zadním mantinelu neprosadil, Hradec může na drugou stranu.
     
    27:36
    Jeremie Blain nyní dojel až do brankoviště, kde ho pak atakoval Jakub Suchánek. Sudí píská postavení útočícího hráče v prostoru vymezeném pro gólmana a přerušuje hru.
     
    28:01
    Buly ve středním pásmu sice Lvi vyhráli, ale jejich nahození končí v náruči Bowa. Ten si připisuje snadný zákrok a bude se vhazovat před ním.
     
    28:16
    Středočeši vyhráli buly před svým gólmanem a chtěli jít rychle kupředu po pravém hrazení. Postup zastavuje přihrávka rukou.
     
    28:20
    Kotouč se dostal na střídačku Rytířů. Následuje další buly ve středním pásmu. Kladno ho opět vyhrálo a Plekanec s Jágrem kombinují v rohu kluziště.
     
    28:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jakub Lev dostal parádní křižnou přihrávku od Smoleňáka na levou stranu, rychle vypálil a kotouč pak skákal po čáře, odkud ho kladenský Jiří Ticháček holí poslal na vrchol kruhů. Tam si najel FILIP PAVLÍK a tvrdou ranou z osy hřiště vrací puk do sítě Kladna a srovnává skóre na 1:1! Bez asistence.
    28:23 Filip PAVLÍK - 1:1
     
    28:54
    Východočeši trochu ožili a tlačí se kupředu. Druhé buly před Bowem od doby, kdy zvládli Lvi vyrovnat. Rána z pravé strany od modré čáry v podání Blaina vyráží Bow do rohu.
     
    29:09
    O touš se bojuje v rohu hrací plochy za klecí Bowa. Nyní už ale Lvi spěchají střídat, čímž umožní bekům Kladna poklidnou rozehrávku.
     
    29:38
    Danny Kristo ztrácí touš na pravé straně a Hradec šel rychle kupředu, Koukalovo nahození z pravé strany vyrazil Bow na opačnou stranu, kde dorážel Orsava. Gólman Kladna ale zvládl přesun i další zákrok! Následně vyrazil bránu ze základního postavení, takže se musí přerušovat.
     
    29:38
    Chvilku to trvá, lední technik musí přes celé kluziště ke kleci Rytířům. Klec už je ale ukotvena a následuje další buly před Bowem.
     
    30:04
    Lukeš musí hrát po vyhození Rytířů přes celé kluziště, protože touš šel přímo do klece. Lev ale na útočné modré ztrácí hrací předmět.
     
    30:25
    Hra se nám v druhém dějství zatím strašně kouskuje, není plynulá. Buly před klecí Kladna vyhráli Hradečtí. McCormack posunul na pravou stranu Kalinovi, jeho střela byla sražena do rohu.
     
    30:49
    Lukeš musí krotit touš svou holí za vlastní svatyni. Mountfield zvyšuje obrátky hry, Jerglův výpad po levé straně však domácí do šance nedostal.
     
    31:16
    Mountfield se drží v útočném pásmu. Kladno osvobozuje Hlava, jenž rozdává prudký kotouč na levé hrazení, kde Středočeši postupují.
     
    31:58
    Antonín Melka ve spolupráci s Filipem kombinují na pravém kruhu v útočném pásmu. Oba borci si touš několikrát vyměnili, ale zatím se k zakončení nedostali.
     
    32:27
    Hradečtí rychle přenesli hru na druhou stranu, ale tam byl nejdůraznější Baránek, který získal touš a odehrává ho do bezpečí.
     
    32:57
    Adam Kubík pálil z ostrého úhlu na pravém hrazení, ale Lukeše svým pokusem nevyděsil. Na druhé straně chytá Bow nepříliš prudké nahození a je tu komerční přestávka.
     
    33:17
    Vhazování před klecí Kladna vyhráli hráči Kladna, Plekanec přetlačil Lva a sám jde po pravém hrazení až do pásma Mountfieldu.
     
    33:22
    Tomáš Plekanec našel prudkým křižným pasem na levou stranu Jaromíra Jágra, který okamžitě z vrcholu kruhu pálil na bránu Lvů, Štěpán Lukeš si ale připsal dobrý zákrok.
     
    33:38
    Oksanen byl dohrán v rohu kluziště, takže nemohl přihrávat spoluhráčům najetým v předbrankovém prostoru. Lvi se ale drží před Bowem.
     
    34:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec otáčí vývoj duelu a jde do vedení 2:1! AHTI OKSANEN dostal puk od Smoleňáka ze zadního mantinelu. Následně obkroužil brankoviště Kladna, kde se Bow rozplácl jako žába a z úhlu levé strany pak nádherně trefil přesně za vzdálenější tyč a pod břevno svatyně Středočechů, parádní zásah! Asistence: Radek Smoleňák.
    34:02 Ahti OKSANEN - 2:1
     
    34:14
    Rytíři se ale s tímto stavem smířit nechtějí a okamžitě jdou napadat do útočného pásma, kde získávají hrací předmět a posílají si ho po hrazení.
     
    34:58
    Graeme McCormack dobře zapracoval v rohu kluziště za vlastní klecí a posílá černou pryž z obranného pásma Východočechů.
     
    35:30
    Christophe Lalancette šel po levé straně kupředu, jeho pas do předbrankového prostoru ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    35:51
    Ještě jednou se dostal Christophe Lalancette na levé straně k puku a dával ho na modrou do druhé vlny Pavlíkovi, kterému však touš podjel pod čepelí hole.
     
    36:20
    Adam Kubík se hnal po levé straně kupředu, ale do zakončení se kvůli své rychlosti nedostal, nyní se ale bude pískat faul na hráče Kladna.
     
    36:30
    Matěj Beran je faulovaným hráčem. Petr Koukal nešikovně zdvihl hůl v předbrankovém prostoru a trefil soupeře do obličeje hokejkou. Dostává 2+2 minuty za vysokou hůl.
     
    36:49
    Tomáš Plekanec se na levém kruhu rozhlédl a nakonec se rozhodl sám vystřelit na přední tyč, kde však dobře číhal Štěpán Lukeš.
     
    37:05
    Východočeši chtěli jít do situace dva na dva v oslabení. Perret na levé straně však byl v pásmu dřív než Lev s pukem, píská se ofsajd.
     
    37:16
    Rytíři rozehrávají po pravé straně, touš má na hokejce Jágr, který ho před Kubíkovi, jenž našel Plekance na levém kruhu.
     
    37:38
    Rytíři postavili přesilovkový vzorec ale Hlavovi rána nesedla a kotouč už zase letí přes všechny čáry směrem k Bowovi.
     
    38:05
    Oba celky stihly vystřídat, Wood dává z modré čáry na levou stranu Melkovi. Jergl se ale dostal k puku a vyhazuje touš z pásma.
     
    38:30
    Sám na Bowa šel nyní Lev, který musel zkrotit kotouč a trochu přibrzdit, následně se pokusil o kličku do forhendu, která ale byla trochu delší než bylo třeba., takže forvard Hradce mířil ve finále vedle.
     
    38:33
    Počet hráčů na ledě se srovná. Danny Kristo upadl v útočném pásmu a následně trochu nešikovně podrazil jednoho ze soupeřů. Fasuje tak dvě trestné minuty.
     
    39:05
    Filip Pavlík natlačil Filipa tvrdě na hrazení, což mu následně oplatil Plekanec, který si teď něco vyslechne od hradeckého publika.
     
    39:30
    Přihrávka do mezikruží vypadla na levou stranu v útočném pásmu Mountfieldu. K puku se tak dostal Aleš Jergl, jenž ho okamžitě poslal na bránu Kladna, Bow skvěle vyráží jeho pokus a drží svůj tým na dostřel.
     
    39:50
    Ještě jedno buly v druhém dějství. Východočeši ale zvládli vhazování před Lukešem vyhrát, zavezli kotouč za vlastní klec a prostřední třetina končí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství duelu Mountfieldu se Středočechy skončilo. Hradečtí v něm zvládli duel otočit. Nejprve se v 29. minutě dostal k vyhozenému puku Filip Pavlík, jenž ho pohotově vrátil z vrcholu kruhů do poloprázdné svatyně Kladna a o pět minut později se prosadil také Ahti Oksanen, jenž nádherně obkroužil brankoviště Rytířů i gólmana Bowa a umístil puk přesně pod horní a za vzdálenější tyč. Lvi tak budou tím celkem, který vstoupí do třetí třetiny s nejtěsnějším možným vedením. Hra se nám také trochu přiostřuje a emoce planou na obou stranách. Doufejme, že sudí udrží otěže utkání pevně v dlaních a nedopustí žádní eskapády.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 14 (23)
    Rytíři Kladno – 4 (13)

    Zajímavá je statistika vhazování. Více jich vyhráli Rytíři (26), zatímco Lvi pouze 20.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 20:00.
     
    Oba celky jsou zpět na hrací ploše. Třetí třetina začne za malý okamžik.
     
    Ve čtyřech se bude hrát ještě přibližně půl minuty. Oba vyloučení borci se vrátí téměř současně.
     
    Opět se malinko čeká na to, až voda na hrací ploše pořádně zamrzne. Hlavní sudí Hejduk už je ale připraven.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Hradečtí vyhráli úvodní vhazování třetího dějství, velice rychle se bude vylučovat. Dotchin fauloval Oksanena a znovu poputuje na trestnou lavici.
     
    40:21
    Jake Dotchin může na trestné lavici kroutit hlavou, jak chce. Oskanena zezadu silně zahákoval, když mu vrazil hůl do podpaží. Zaslouženě fasuje dvě trestné minuty.
     
    40:45
    Lvi hráli chvilinku přesilovku čtyři na tři, nyní už pokračuje klasická početní výhoda. Rána Jergla z ostrého úhlu na pravé straně končí v náruči Bowa.
     
    41:04
    Lvi kombinují v útočném pásmu. Lev se snažil tečovat střelu Oksanena v útočném pásmu, ale puk nedokázal zasáhnout.
     
    41:15
    Nakonec dostal kotouč na levou stranu borec s nejtvrdší ranou v extralize! Filip Pavlík na kruhu předvedl svou osvědčenou bombu, ta ale tentokrát gólmana Kladna neohrozila.
     
    41:38
    Další tvrdý střet v rohu kluziště znamená získaný touš pro Rytíře, Račuk okamžitě posílá kotouč pryč z obranného pásma.
     
    42:14
    Lvům se nyní v přesilové hře nedaří, Pitule vyváží kotouč až za útočnou modrou. Zpět před Bowa ale spěchá rychle Jergl.
     
    42:37
    Hradečtí neudrželi útočnou modrou a Středočeši jsou kompletní. Tomáš Plekanec chtěl na levé straně do útočného pásma, jenže ho někdo z jeho kumpánů předstihl, píská se postavení mimo hru.
     
    43:03
    Jaromír Jágr podstoupil v rohu kluziště souboj s Kalinou a dokázal touš přistrčit svým spoluhráčům. Na druhé straně nezvládl vývrtku Christophe Lalancette, jenž padá na led.
     
    43:29
    Jeremie Blain se dostává do postavení mimo hru, které bude správně posouzeno jako úmyslné. Dobře přečetl výpad Kladna a radši zahrál úmyslný ofsajd. Buly před Lukešem.
     
    43:45
    Lvi se snaží jít kupředu po pravé straně. Kotouč musí do pásma z červené čáry nahodit Oksanen, za toušem spěchá středem hřiště Smoleňák.
     
    44:06
    Puk je u hrazení v pásmu Mountfieldu, sjelo se k němu snad šest hokejistů. Získal ho Lev, jenž pádí s pukem alespoň do středu hrací plochy.
     
    44:38
    Středočeši se drží před Lukešem. Marek Račuk obkroužil s pukem snad celé pásmo Hradce a Filip pálí od modré čáry. Pavlík jeho pokus srazil.
     
    44:58
    Rytíři nyní zamkli Mountfield v jeho obranném pásmu a od modré teď pálil Jakub Suchánek. Jeho pokus posílá Lukeš do ochranné sítě.
     
    45:14
    Kladno se znovu drží za útočnou modrou. Rána z levé strany od modré čáry od Suchánka se zvláštně odrážela v předbrankovém prostoru Lvů.
     
    45:38
    Plekanec nahazuje touš na zadní mantinel, tam ho sbírá Nedomlel a rychle tak předává hrací předmět na pravou stranu.
     
    46:05
    Christophe Lalancette přihrával z pravého kruhu do pozice na ose hřiště před bránou, kde se zjevil Radek Pilař, jenž ve velké šanci nepropálil Bowa, který předvedl skvělý zákrok vyrážečkou! Krásná akce z obou stran!
     
    46:30
    Východočeši nahodili touš na Bowa ze středního pásma a ten jej raději proti dojíždějícím soupeřům podrží pod rukavicí. Následuje komerční brejk.
     
    46:44
    Hradečtí vyhráli vhazování v útočném pásmu a Smoleňák okamžitě pálil z pravého kruhu, Bow ale jeho pokus zvládl vytěsnit do rohu hrací plochy!
     
    47:08
    Smoleňák nyní předával touš v předbrankovém prostoru Oksanenovi, ten ale dostal puk na brusle, takže nemohl pálit z první, jak bylo třeba.
     
    47:28
    Jakub Suchánek se dostal k puku v obranném pásmu a ihned jej posílá přes všechny čáry. Následně Bow po dalším buly chytá ránu Janka od modré čáry.
     
    47:48
    Další vhazování před gólmanem Rytířů. Plekanec byl na něm úspěšný a Jakub Suchánek poslal touš o tvrzené sklo do středu kluziště.
     
    48:05
    Na druhé straně hezká akce Kladna, kde přišla z levé strany přihrávka do druhé vlny, ze které pálil na modré čáře Kyle Wood. Lukeš jeho pokus zvládl betonem vykopnout do bezpečí.
     
    48:39
    Kladno vyhazuje přes všechny čáry, ale zakázané uvolnění se pískat nebude. Hrát tak může na druhé straně Kryštof Lang.
     
    49:04
    Středočeši rozehrávají ze své obranné modré. Kotouč na zadním mantinelu s potížemi zpracoval Kalina, jenž okamžitě obrací hru na druhou stranu.
     
    49:25
    Rytíři šli do situace čtyři na dva. S tou si ale nedokázali vůbec dobře poradit. Přihrávku do mezikruží zblokoval Graeme McCormack svou holí.
     
    50:04
    Nicolas Hlava se snažil přejít přes Nedomlela, ale to se mu nepodařilo, takže na druhé straně musel rychle zakončovat z levého kruhu Kevin Klíma. Bowa jeho pokus trefil do hrudi.
     
    50:26
    Přetlačovaná o kotouč na mantinelu v pásmu Rytířů. Jank se nakonec dostal k vyhozenému puku a okamžitě jej vrátil na zadní hrazení za klec Bowa.
     
    50:49
    Radek Pilař zvládl na zadním mantinelu posunout kotouč Kevinu Klímovi. Hradecká akce ale k zakončení nedospěla.
     
    51:15
    Jake Dotchin to nyní zkusil zápěstím z pravé strany, Lukeš ale v pohodě vyrazil a na druhé straně hned zakončoval zleva Perret. Jeho pokus z úhlu si Bow dokázal pohlídat.
     
    51:38
    Buly před klecí Kladna vyhráli Rytíři, kteří se ale moc dlouho v útočném pásmu neohřáli. Další prudký pas na útočnou modrou Matěj Beran nezpracoval.
     
    52:05
    Jeremie Blain vrací puk z útočné modré do třetiny Rytříů. Hradečtí nahodili kotouč do předbrankového prostoru, kde se poměrně zajímavou fotbalovou hlavičkou prezentoval Jakub Orsava při snaze zpracovat puk.
     
    52:26
    Středočeši se dostali svým vyhozením jen na pravou stranu útočného pásma, kde však ztratili hrací předmět. Hradec tak zase může rozehrávat.
     
    53:05
    Jágr si nahodil kotouč na zadní mantinel a přebruslil obránce Hradce. Střelu Baránka od modré čáry srazil Orsava.
     
    53:06
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno srovnává skóre! Jake Dotchin na pravé straně u modré čáry vyslal prudkou přihrávku na levou stranu do předbrankového prostoru, kde zůstal trestuhodně nekrytý NICOLAS HLAVA. Ten následně ranou z první propálil Lukeše a srovnává na 2:2! Asistence: Jake Dotchin, Tomáš Plekanec.
    53:06 Nicolas HLAVA - 2:2
     
    53:38
    Kladno mohlo bleskově otočit utkání! Matyáš Filip se krásně vydal po levé straně kupředu, zadovkou vrátil puk na Antonína Melku, jenž přízemní ranou nepřekonal Štěpána Lukeše, jenž ale dnes inkasoval dva góly z pouhých osmnácti střel.
     
    54:15
    Jordann Perret nahodil kotouč na zadní mantinel a díky svým rychlým nohám ho zvládl i dojet. Další kombinace se spoluhráči už mu ale nevyšla.
     
    54:54
    Jágr nyní šikovně předal Baránkovi, jehož rána však byla sražena. Další pokus na klec Lvů přišel z pravé strany. Lukeš ale střelu chytá.
     
    55:08
    Buly před klecí Lvů vyhráli Hradečtí, kteří ale vyhodili moc prudce. Kladno jim puk ale pouze vrátilo. Graeme McCormack rozehrává zpoza vlastní klece.
     
    55:40
    Jeremie Blain vyváží touš po pravé straně, jeho rána z kruhu však byla sražena jen do rohu hrací plochy a na druhé straně už je Danny Kristo.
     
    56:05
    Hrajeme poměrně delší dobu bez přerušení. Jake Dotchin nyní předvedl zákrok na hraně pravidel. Z modré už ale pálí Pavlík, jeho rána byla sražena.
     
    56:50
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno otáčí tři minuty před koncem třetí třetiny skóre! Rytíři šli do situace dva na jednoho. JAROMÍR JÁGR dostal pas od Hlavy na pravou stranu a parádní forhendovou kličkou zasunul kotouč za betonem Lukeše do sítě! Kladno vede nad Hradcem 3:2! Asistence: Nicolas Hlava.
    56:50 Jaromír JÁGR - 2:3
     
    57:05
    Hradec zahrál na zakázané uvolnění, takže se hra stěhuje před Štěpána Lukeše. Pokud chtějí Lvi odvrátit blamáž s Rytíři, musí se rychle vzchopit.
     
    57:27
    Kladno šlo do další situace dva na jednoho, parádní pas skvěle hrajícího Filipa na pravou stranu však Marek Račuk nedokázal zpracovat, jelikož mu šel na brusle.
     
    58:05
    Buly ve středním pásmu vyhrál Plekanec pro své spoluhráče. Jergl se na pravé straně modré čáry protahuje do útočného pásma.
     
    58:30
    Hradec hraje v šesti, Lukeš spěchá na střídačku, aby umožnil skočit Smoleňákovi do hry, Lvi ještě z posledních sil bojují o srovnání.
     
    58:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec srovnává skóre 83 sekund před zazněním třetí sirény! Rána Jeremieho Blaina od modré čáry se odrazila od zadního mantinelu. Tam puk na hůl za bránou nabral na čepel FILIP PAVLÍK, jenž kotouč o zadnici brankáře Bowa poslal mazaně do sítě! Skóre je tak 3:3 a nás čeká s velkou pravděpodobností prodloužení! Asistence: Jeremie Blain.
    58:37 Filip PAVLÍK - 3:3
     
    58:55
    Bohužel je tu zranění v hledišti. Fanynku trefil odražený kotouč z hlediště a bohužel vidíme krvavou stopu. Dáme přejeme brzké uzdravení a aby na hokej nezanevřela ani po tomto nepříjemném zážitku.
     
    59:20
    Jágr s Plekancem chtějí ještě zvrátit duel na stranu Kladna, jejich pas ale zastavují soupeři a Hradec může jít kupředu po levém hrazení.
     
    59:45
    Ale Tomáš Plekanec je pro mě jeden z nejlepších hráčů dnešního duelu. Zvládl se ještě vrátit na kruh a odebral soupeři čistě kotouč. Skvělá práce prvního centra formace Kladna. Utkání spěje do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí dějství tak končí a nás čeká prodloužení. Hradec po čtyřiceti minutách vedl 2:1, jenže Kladno zvládlo v této třetině otočit zápas po trefách Nicolase Hlavy a Jaromíra Jágra. Filip Pavlík ale 83 sekund před zazněním sirény srovnal na 3:3 a nás tak čeká zajímavé prodloužení.
     
    Prodloužení může začít.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:05
    Lev vyhrál úvodní vhazování a Oksanen s Blainem šli do situace dva na jednoho, první jmenovaný ale trefil svým pasem beka Kladna.
     
    60:27
    Nicolas Hlava vystřelil od modré čáry, ale kotouč proletěl nad horní tyčí svatyně Mountfieldu, který může zaútočit.
     
    61:05
    Rytíři nyní drží hrací předmět na svých čepelích. V obranném pásmu ho měl na holi Filip, ten nyní předává na Račuka.
     
    61:27
    Jake Dotchin přihrál na pravou stranu Filipovi, jenž z kruhu ihned vystřelil, Lukeš byl s betony na ledě včas a vyráží touš do rohu.
     
    62:05
    Kevin Klíma neprocpal kotouč v protiútoku na Filipa Pavlíka, jenž šlapal do brány. V prodloužení se zatím neprodlužovalo.
     
    62:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec poráží Kladno v prodloužení a bere ze zápasu dva body! Nicolas Hlava špatně zpracoval na brankové čáře u rohu kluziště puk, který mu brnknul o brusle, čehož využil JEREMIE BLAIN. Ten rychle sebral kotouč útočníkovi Rytířů, vykroužil s ním na kruhu parádní oblouk a zvedl hlavu. Zkontroloval postavení Landona Bowa a pak výstavní ranou nad beton k vzdálenější tyči rozhodl o osudu utkání! Bez asistence.
    62:20 Jeremie BLAIN - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Dramatický souboj Hradce s Kladnem tak končí výhrou Východočechů v prodloužení 4:3! Lvi se posouvají na 2. místo Tipsport extraligy před Pardubice! Po čtyřiceti minutách vedl Mountfield 2:1. Rytíři si ale na závěrečnou desetiminutovku nechali síly a otočili duel svými zásahy na 3:2. Tři body ze soutoku Labe s Orlicí jim zabránil odvézt 83 sekund před třetí sirénou Filip Pavlík. V prodloužení byli Středočeši poměrně aktivní, ale Nicolas Hlava nakonec vyrobil klíčovou chybku, kterou bezezbytku ztrestal krásnou střelou a vítězným gólem Jeremie Blain. Svěřenci Tomáše Martince tak berou druhou výhru v řadě.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Mountfield Hradec Králové – Filip Pavlík
    Rytíři Kladno – Landon Bow
     
    Střely na bránu celkem:

    Mountfield Hradec Králové – 37 (9, 13, 13, 2)
    Rytíři Kladno – 23 (9, 4, 9, 1)
     
    Toto utkání sledovalo 5 322 diváků!
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. S konstatováním, že jde Hradec na průběžnou 2. příčku extraligy před Pardubice se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek úterního večera. (20:52:37)
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 29. F. Pavlík, 35. Oksanen (Smoleňák), 59. F. Pavlík (Blain), 63. Blain – 6. Račuk (Plekanec, Melka), 54. Hlava (Dotchin, Plekanec), 57. Jágr (Hlava)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Lang, Koukal, Orsava.
    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, J. Suchánek (A), Baránek, Funk – Hlava, Plekanec (C), Jágr – Kristo, A. Kubík, M. Beran – Račuk, Filip, Melka – Hajný, Pitule, V. Bílek.

    Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Zíka, Šimánek

    Diváci: 5 322
    thejrc.org