Plzeň – Olomouc 6:1 (kon.) | Motor ČB – Zlín 4:2 (kon.) | Litvínov – Třinec 2:5 (kon.)
Mountfield HK – Kladno 4:3 (po pr.) | Liberec – K. Vary 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 6:1 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
4:3 (0:1, 2:0, 1:2 - 1:0)
Rytíři Kladno
Úterý 26.10.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    40:21
    Jake Dotchin může na trestné lavici kroutit hlavou, jak chce. Oskanena zezadu silně zahákoval, když mu vrazil hůl do podpaží. Zaslouženě fasuje dvě trestné minuty.
     
    38:33
    Počet hráčů na ledě se srovná. Danny Kristo upadl v útočném pásmu a následně trochu nešikovně podrazil jednoho ze soupeřů. Fasuje tak dvě trestné minuty.
     
    36:30
    Matěj Beran je faulovaným hráčem. Petr Koukal nešikovně zdvihl hůl v předbrankovém prostoru a trefil soupeře do obličeje hokejkou. Dostává 2+2 minuty za vysokou hůl.
     
    25:10
    Brankář Landon Bow ve spolupráci s Pitulem zmasakrovali Smoleňáka v brankovišti. Ránu vyrážečkou by sudí měli ocenit vyšším trestem než jen dvěma minutami za hrubost. Tohle by měl být vyšší trest. Sudí ale dávají gólmanovi Středočechů jen dvě minuty. Trest odpyká Matěj Beran.
     
    21:30
    První vyloučení v dresu Hradce je hodně přísné. Kevin Klíma v rohu kluziště snad na vteřinu sáhl rukou na soupeře a hned fasuje trest za držení.
     
    18:41
    Jake Dotchin jde po zásluze na trestnou lavici. Nejprve vrazil hůl Pilařovi mezi nohy a pak nohou na modré podkopl pronikajícího Oksanena. Za dvě trestné minuty může být ještě rád.
     
    13:31
    Jaromír Jágr nejdřív vysekl hůl Oksanenovi, který ji ale zrovna moc pevně nesvíral. Následně ale úplně zbytečně dohrál McCormacka, takže trest pro něj na dvě minuty je spravedlivý. Ačkoliv za sekání, které se podle mě pískat nemělo, druhý zákrok byl ale mimo hru a zbytečný, za něj je menší trest zcela na místě.
     
    09:44
    Jakub Orsava se dral jako lev po pravé straně, když ho zezadu zpracoval Jakub Suchánek, který ho klasickou hokejkou do podpaží zastavil hákováním a oslabuje tak svůj tým na dvě minuty.
     
    01:15
    Danny Kristo je prvním vyloučeným tohoto duelu, když zbytečně v útočném pásmu podrazil soupeře a Lvi mají přesilovku.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 29. F. Pavlík, 35. Oksanen (Smoleňák), 59. F. Pavlík (Blain), 63. Blain – 6. Račuk (Plekanec, Melka), 54. Hlava (Dotchin, Plekanec), 57. Jágr (Hlava)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Lang, Koukal, Orsava.
    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, J. Suchánek (A), Baránek, Funk – Hlava, Plekanec (C), Jágr – Kristo, A. Kubík, M. Beran – Račuk, Filip, Melka – Hajný, Pitule, V. Bílek.

    Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Zíka, Šimánek

    Diváci: 5 322
    thejrc.org