Třinec – Sparta 4:2 (kon.) | K. Vary – Mountfield HK 1:4 (kon.) | Vítkovice – Zlín 2:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Plzeň 2:1 (kon.) | Kladno – Liberec 2:4 (kon.) | Olomouc – Motor ČB 2:5 (kon.)
Pardubice – Kometa Brno 3:2 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (0:1, 3:0, 1:1)
HC Sparta Praha
Pátek 29.10.2021, 17:00Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásné odpoledne u zápasu z 19. kola Tipsport extraligy. Na fanoušky ve Werk Areně čeká šlágr mezi HC Oceláři Třinec a HC Sparta Praha. Úvodní buly padne na led úderem 17. hodiny.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Po čtyřech venkovních duelech se Třinec vrací před své fanoušky. Trojnásobní extraligoví mistři se momentálně nacházejí ve skvělé fazoně, během tripu mimo domovskou halu neprohráli. Hráči s drakem na prsou si tak upevnili pozici na čele extraligové tabulky, po sedmnácti kolech drží sedmibodový náskok na druhý Hradec Králové.

    Oceláři ve Vítkovicích, Českých Budějovicích, Plzni a Litvínově inkasovali celkem pouze čtyři góly, na třineckou branku přitom šlo 92 střel. „Všichni pracujeme nadoraz. Když jeden udělá chybu, druhý se ji snaží napravit. Brankáři chytají skvěle. Hrajeme jako tým a o to vždy jde. Když maximálně dřete, máte velkou šanci, abyste body získali,“ řekl oficiálním klubovým stránkám útočník Tomáš Marcinko.

    Oceláři tak letos bodovali v šestnácti ze sedmnácti utkání, aktuálně drží sérii patnácti utkání v řadě se získaným bodem. Tuto šňůru budou chtít natáhnout i ve šlágru kola proti Spartě.
     
    HC SPARTA PRAHA

    Pražané vstoupili do letošní sezony velmi dobře, v prvních sedmi zápasech prohráli jen jedinkrát, a to na domácím ledě proti úřadujícím mistrům ze Slezska, Oceláři zvítězili 7:4. V posledních čtyřech kolech ale Sparta padla ve všech případech, navíc tým z hlavního města vždy ztratil velmi dobře rozehraný duel.

    Naposledy se tak stalo v utkání na ledě Olomouce. Sparta pět minut před koncem vedla 3:0, dva body za výhru po nájezdech ale brali domácí. „Pro nás je to bohužel jako přes kopírák. Ztratili jsme už čtvrté jasně vyhrané utkání v řadě. Musíme s tím něco udělat, takto to dál nejde. Tohle jsem já osobně ještě nezažil. Musíme něco změnit, momentálně ale vůbec nevím co, protože jsem slušně řečeno naštvaný,“ řekl Josef Jandač po posledním utkání.

    Lodivod Sparty hledal příčiny posledních nezdarů: „Musí se ale naštvat i hráči, což si opakujeme stále dokola. Rozdíl mezi naší hrou a hrou Olomouce je v tom, že když je Olomouc v problémech, tak tři čtyři hráči padají do střel a mají touhu s tím něco udělat. My ji bohužel nemáme. Dokud to tam hráči nedají, tak můžeme podobné zápasy ztrácet i dál." Pražany nyní čeká dlouhá série osmi venkovních utkání v řadě, tuto šňůru započnou právě na ledě Ocelářů.
    Udrží Třinec vítěznou sérii?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček, J. Michálek – Miloš Roman, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Hrehorčák, A. Nestrašil, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Kofroň – Martynek, R. Szturc, Dravecký (A).

    HC Sparta Praha: Žukov (Neužil) – T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Mikliš, Jurčina (A) – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – D. Kaše, F. Chlapík, Šmerha – Z. Doležal, Zikmund, J. Konečný – Prymula, Hašek, T. Jandus.

    Rozhodčí: Hejduk, Kubičík – Brejcha, Pešek.
     
    Oba celky už jsou na ledě, připraveny na předzápasovou rozcvičku. Úvodní buly bude následovat přibližně za 35 minut.
     
    Třinečtí i sparťanští hráči vyklidili ledovou plochu. Ještě něco málo přes čtvrt hodiny a zápas může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    První přihrávka Tomáše Kundrátka končí mezi střídačkami. Vhazování ve středním pásmu.
     
    00:18
    Nahození Michala Moravčíka od vlastní modré musel Marek Mazanec zpracovat na hrudi. Sparta vybojovala buly v ofenzivní zóně.
     
    00:36
    Martin Růžička sice vyhodil přes všechny čáry, ale zakázané uvolnění se nepíská. Z protiútoku ohrožoval branku David Kaše, Mazance neprostřelil.
     
    00:58
    Tentokrát už se icing koná. Provinil se Třinec.
     
    01:18
    Pouze k Ondřeji Kovařčíkovi posunul puk Petr Hašek. Jenže domácím se zatím zaútočit nedaří.
     
    01:53
    Ve středním pásmu do Marcinka tvrdě narazil Mikliš. Sparta se ovšem dostává do šance.
     
    02:17
    Střela Ondřeje Mikliše od modré čáry minula levou tyčku.
     
    02:50
    Za branku vyrazil poprvé Maxim Žukov, kterému ještě sparťanské švadleny ani nestihly přišít jmenovku na dres. Začátek je zatím opatrný.
     
    03:11
    Poprvé Žukov zapojil své betony proti dalekonosnému nahození Mariana Adámka. Vyráží do rohu.
     
    03:43
    Střelu Řepíka ze slotu dokázal dobře přizvednout Adámek, takže Marek Mazanec opět zůstane bez práce.
     
    04:06
    Dobrou výměnu puků nevyužil Jan Jaroměřský, ke střele se nedostal. Na druhé straně to zkusil Ondřej Mikliš, ale kotouč končí v rukavici Marka Mazance.
     
    04:40
    Dobře si v útočném pásmu počínal mladý Zdeněk Doležal, chybí mu ovšem kilogramy. Velmi snadno ho dokázal odstavit Tomáš Marcinko.
     
    05:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané se poprvé prosazují. Nahození z vrcholku kruhu vyslal na bránu Řepík a hustý provoz před brankářem Markem Mazancem způsobil, že kotouč zakotvil v síti. Nakonec to byl ERIK THORELL, který puk výstrojí tečoval a rána do horní části branky prolétla nad lapačkou Mazance. Sparta se tak na ledě prvního celku extraligové tabulky ujímá vedení. Asistence: Michal Řepík, Tomáš Pavelka.
    05:09 Erik THORELL - 0:1
     
    05:53
    Útočné pásmo nedokázal udržet Tomáš Dvořák. Přesto je Sparta v úvodu nadále aktivnější a domácí se pouze brání jednoduchým vyhozením.
     
    06:30
    Téměř sám na branku unikal David Kaše, ale jeho střela byla zbrzděna obráncem a Marek Mazanec si tak poradil. Následuje první komerční přestávka.
     
    06:43
    Buly zremizoval Vrána, ale kotouč se postupně dostal k modré čáře. Z rohu pak zkusil štěstí Ladislav Zikmund, ale Mazanec si místečko na přední tyči dobře pokryl.
     
    07:10
    Zakázané uvolnění třineckých hokejistů, kteří se tak stále nedostali příliš do hry.
     
    07:17
    Z podobné pozice jako při první trefě pálil Řepík, tentokrát ale vůbec netrefil a kotouč prolétl kolem pravé tyče.
     
    07:54
    Před bránu se nebezpečně stahoval Tomáš Pavelka, ale Řepík mu nedokázal poslat pas přesně. Chyběly centimetry.
     
    08:11
    Přihrávka rukou ve středním pásmu. Následné buly zvládl Filip Chlapík.
     
    08:29
    Dobře nezpracoval ani Patrik Hrehorčák a domácí celek nadále čeká na první vážnější zakončení na branku. Maxim Žukov se hodně nudí.
     
    09:01
    Mezi kruhy proniknul Filip Chlapík, ale jeho tah na bránu nestačil na semknutou obranu Třince.
     
    09:23
    Tentokrát už z pravé strany zakončil Vladimír Dravecký. Maxim Žukov předvedl standardní rozklek a nedopustil dorážku.
     
    09:42
    První formace Ocelářů se sice usadila v útočném pásmu, pak ale souboj u modré čáry nezvládl Doudera. Sparta na steč nevyrazila.
     
    10:14
    Složitý přechod přes modrou čáru zvolil Jan Jaroměřský. Přesto se ofsajd nepíská a chystá se vhazování v útočném pásmu Třince.
     
    10:31
    Kličku u modré čáry nezvládl Roman Horák, jenže do protiútoku se nedostal ani Rostislav Martynek. Dravecký mu poslal kotouč rovnou na brusle.
     
    11:04
    Bez podpory spoluhráčů postupoval na bránu Ondřej Kovařčík. Jeho střelu nejprve vyrazil a pak i podržel Žukov.
     
    11:38
    Před branku se dostal Tomáš Kundrátek a hned z toho byla obrovská šance Ocelářů. Výborně mu palebnou pozici nachystal Andrej Nestrašil, jenže třinecký zadák napálil beton Žukova, který zůstává stoprocentní.
     
    11:56
    V ponechané výhodě mohl udeřit Tomáš Šmerha, ale z pravé strany Mazance nepropálil. Na trestnou lavici nicméně musí Ondrej Šedivý, dvě minuty za vražení na mantinel.
     
    12:25
    Rozehrávka se absolutně nepovedla Moravčíkovi a Třinec podruhé v oslabení vyhání soupeře do bezpečné vzdálenosti.
     
    12:51
    Sparta v přesilovce hrozí spíš z rychlých útoků, šanci pálit dostal znovu i Kaše. Mazanec dokázal vyrazit a pak následuje další vyhození.
     
    13:23
    Třinec už je blízko ubráněné přesilovce. Podobný moment by ho mohl přece jen nabudit.
     
    13:40
    Tyčku teď ovšem zasáhl Filip Chlapík. Mazanec by se přesunout nestihl. Ještě deset vteřin zbyde ze sparťanské početní výhody.
     
    13:56
    Domácí v plném počtu.
     
    14:09
    Martynek vyslal dopředu Tomáše Marcinka, který byl lehce hákován zezadu. U rozhodčích ale tento zákrok projde.
     
    14:42
    Střelec Martin Růžička se zatím ke slovu příliš nedostal. Nezpracoval přihrávku a pak Pražané vyhazují na zakázané uvolnění. Tomáš Kundrátek se mezitím strká u mantinelu.
     
    14:42
    Za poslední strkanici odsedí trest hostující Tomáš Dvořák, který míří na lavici hanby za hrubost, a také právě Tomáš Kundrátek. Faul je klasifikován jako sekání.
     
    14:58
    Hezké gesto jednoho z třineckých hráčů. Po jeho konzultaci s rozhodčím je zrušen sparťanský trest.
     
    15:32
    Mezi kruhy se proháčkoval Ondřej Kovařčík, nakonec ale ještě přihrál na levou stranu, kde byl Andrej Nestrašil.
     
    16:10
    Naslepo zahrál Marian Adámek, takže Martin Růžička jeho přihrávku v útočném pásmu nezachytil. Na druhé straně to pak zkoušel Roman Horák, jeho tečovaný pokus vystrašil Mazance.
     
    16:51
    Růžička sice dobře prošel do slotu, bekhendem ovšem nenahrává přesně. Třinec je ale snad poprvé v utkání ve vážnějším tlaku.
     
    17:14
    Od pravého mantinelu pálil Zdeněk Doležal, jeho rána tahem se ovšem vykutálela mimo.
     
    17:32
    Martin Jandus si sjel před bránu a po delším odpočinku musel předvést vážnější zákrok také Marek Mazanec. Přesun mu vyšel na výbornou.
     
    17:58
    O led si klepnul Jakub Michálek a pas k němu skutečně doputoval. S nahozením od modré už to bylo horší, puk nedošel ani před Žukova.
     
    18:48
    Za modrou čarou zůstal ležet Patrik Hrehorčák, takže Andrej Nestrašil se k ohrožení Žukova tentokrát určitě nedostane. Píská se ofsajdové postavení.
     
    19:05
    Musilův vzdušný pas přímo fantasticky sklepl Růžička, jenže kapitán Vrána se neprotlačil až před sparťanskou svatyni.
     
    19:47
    Kofroň ještě protečoval do útočného pásma, ale Třinec nemá kotouč pod plnou kontrolou. Možnost ke střele od modré navíc nevyužil Jakub Michálek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní perioda přinesla jediný dosavadní gól. Na počátku šesté minuty se k prudkému nahození dostal Michal Řepík a zasáhl horní růžek Mazancovy branky. Zbytek třetiny byl poměrně opatrný. Ve 12. minutě se před brankoviště natlačil Tomáš Kundrátek, ale jeho střela po ledě Žukova nezaskočila. Největší sparťanskou možnost spálil Filip Chlapík, když z ideální pozice z první zasáhl brankovou konstrukci. Sparta na ledě Ocelářů vede v poměru 0:1.
     
    Statistiky 1. třetiny

    Střely na branku:
    7:10
    Střely mimo: 1:6
    Zblokované střely: 3:6
    Hity: 4:3
    Vhazování: 9/22 : 13/22
    Úspěšnost vhazování: 41 % : 59 %
    Trestné minuty: 4:2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Nahození do útočného pásma raději Marek Mazanec podrží v lapačce. Vhazování pak lépe zvládl Petr Vrána.
     
    20:31
    Horák našel zpoza klece Michala Řepíka, ten měl ale na zakončení z první hodně málo prostoru a černou pryž nezvednul.
     
    21:22
    Před branku se nenatlačil Ondřej Kovařčík, i když to zkoušel hezky kolem přední tyče, Žukov si brankoviště ohlídal.
     
    21:53
    V obraně dobře zapracoval Milan Doudera, takže na steč se vydali domácí. Nahození Jana Zahradníčka prolétlo těsně vedle, Werk Arena jen zahučela.
     
    22:28
    O kličku se marně pokoušel Jakub Konečný. Zahradníček se nenechal namazat na chleba.
     
    22:57
    U mantinelu přimáčknul Marcinko Janduse. Sparta se ovšem do útoku tlačí znovu.
     
    23:20
    V jízdě vzad zakončoval Petr Hašek, nemohl tedy výrazněji ohrozit Mazance, který proti němu vystavil lapačku.
     
    23:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    V ponechané výhodě Oceláři vyrovnávají. Před branku šel PETR VRÁNA, byl podrážen, ale ještě zvládl v pádu poslat kotouč do brankoviště. Tam se jako parní válec hnal Miloš Roman, ale kotouče už se dotknout nemusel. Maxim Žukov nedokázal Vránův pokus udržet, a to hlavně kvůli nešťastné intervenci v podání Romana Horáka. Třinecký útočník tak trestá svůj bývalý tým. Asistence: Martin Růžička, Tomáš Kundrátek.
    23:34 Petr VRÁNA - 1:1
     
    24:23
    Od modré zkusil náklonost štěstěny Milan Jurčina. Slovenský bek ale nevypálil dostatečně prudce, Mazanec má snadnou práci.
     
    24:29
    Od pravého mantinelu zakončil Jakub Konečný, ale protože žádný Sparťan do brankoviště nenajížděl, mohl si Marek Mazanec dovolit vyklepat puk z lapačky do hry.
     
    24:53
    Ke střeleckému pokusu se neprocpal Martin Růžička, prostor v mezikruží byl hodně zahuštěný. Elitní pětka Ocelářů ale zatápí.
     
    25:24
    Příliš málo rychlosti nabral ve středním pásmu Miloš Roman, takže i když dostal slušnou přihrávku, nezakončil. Na druhé straně Mazance zaštípala střela Patrika Prymuly, která našla brankářovo rameno.
     
    26:15
    Zablokovaná střela v podání Rostislava Martynka nedoputovala až do ochranné sítě. Oceláři ale viditelně přidali.
     
    26:44
    Kapitán Michal Řepík se nenechal odstavit, do slotu mu nabruslil Roman Horák, ale prudký pas nepřijmul.
     
    27:19
    Mazanec raději vyrážečkou ohlídal nahození ze středního pásma. Ve velké možnosti se následně zjevil Andrej Nestrašil, ale z pravé strany střelu tahem nezvládl. Maxim Žukov udržel kotouč mezi betony.
     
    27:46
    Příliš pomalu postupoval do útočného pásma Martin Růžička, kotouče se tedy zhostil až v rohu, kde už žádnou kloudnou akci vymyslet ani nemohl.
     
    28:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    A svůj druhý gól přidává kapitán Třince PETR VRÁNA. Před Maximem Žukovem zůstal na chvíli nehlídaný a dokonalou tečí do horních pater branky otáčí průběh tohoto zápasu. Nahození od modré čáry vyslal Jan Zahradníček, který si tak připíše bod. Asistence: Jan Zahradníček.
    28:15 Petr VRÁNA - 2:1
     
    28:53
    Zmatky v obranném pásmu Třince řeší Tomáš Kundrátek. Fanoušci domácího týmu jsou ve varu.
     
    29:13
    Před gólmana se nastěhoval Zdeněk Doležal, ale přihrávka mu přišla na paty. Sparta už není v kombinaci tak dominantní.
     
    29:36
    Od modré čáry vypálil příklepem Marian Adámek a za Žukovem poprvé v zápase řinčí tyčka! Třinec měl nyní našlápnuto k dalšímu gólu.
     
    30:32
    Střela Jana Zahradníčka neznamená takové nebezpečí jako před malou chvílí, puk pozdravil zadní mantinel a putuje do neutrální zóny.
     
    31:14
    I když Roman Horák nechal kotouč za sebou, Růžička se na pravé straně přihrávky nedočkal. V opačném případě by směřoval do atraktivní protiakce.
     
    31:44
    Na led padá David Kofroň, podrážel ho totiž Roman Horák. Sparta půjde do oslabení.
     
    32:23
    Krásný ťukes Třince, puk se dostal po třech rychlých přihrávkách až k Romanu Szturcovi, který ovšem napálil obránce.
     
    32:59
    Z pravé strany mířil na bránu Andrej Nestrašil, a to dokonce dvakrát. Třinec je v obrovském laufu a diváci ho ženou za přesilovkovým zásahem.
     
    33:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Trefa byla prakticky na spadnutí, Sparta v oslabení moc nestíhala. Nakonec se prosazuje MARTIN RŮŽIČKA, který využil rozhozeného postavení Sparťanů a propasíroval kotouč mezi nohama brankáře Žukova. Pražané v této periodě dopustili už tři góly. Asistence: Tomáš Kundrátek.
    33:27 Martin RŮŽIČKA - 3:1
     
    33:44
    Před bránu se dostal dnes velmi dobře hrající Zdeněk Doležal, ale velkou možnost mu zhatil Marek Mazanec. Kontaktní gól by byl v této fázi zápasu velmi nápomocný.
     
    33:53
    Na buly v útočném pásmu neuspěl Roman Horák a Tomáš Kundrátek si odmítá komplikovat život. Vyhození do středního pásma je nejúspornějším řešením.
     
    34:21
    Faul v útočném pásmu provedl Vladimír Dravecký, je vyloučen za držení. Sparta sehraje druhou přesilovku dnešního večera.
     
    34:45
    I když Michal Moravčík propadnul, dokázal aspoň zabránit hrozícímu protiútoku. Přesto domácí vyhodí.
     
    35:11
    Jistý Marek Mazanec kryje pokus Michala Řepíka, který šel ale spíše doprostřed brány. Pak si znovu nějaké nedořešené účty potřebuje vyřídit Tomáš Kundrátek.
     
    35:44
    Sparťané se nebáli na přesilovku poslat Doležala, který sbírá čím dál větší důvěru. Není se čemu divit, příklepem jen těsně minul.
     
    36:21
    Domácí v plném počtu.
     
    36:22
    Hodně nepřesně to provedl Filip Chlapík. Někdejší útočník Ottawy pálí možná tři metry vedle.
     
    36:44
    Po ose Vrána – Růžička – Kundrátek putoval kotouč až na vyrážečku Maxima Žukova, který dobrým reflexem uchránil Pražany od další pohromy.
     
    37:26
    Přečíslení tři na dva se nabízelo Spartě, nicméně s přihrávkou příliš dlouho otálel Ladislav Zikmund. Pak proti němu vystoupil David Musil.
     
    37:50
    Před branku se dobře stahoval Ondřej Kovařčík, na dorážku Marcinkovy střely ovšem nedosáhl.
     
    37:59
    Další nepříjemnosti nadělal Žukovovi Zahradníček. Jeho nahození nejprve ruský brankář musel zkrotit na vyrážečce, až pak kotouč přikryl lapačkou.
     
    38:35
    Velká mela u mantinelu nakonec pro Spartu, pomohl tomu urostlý Jurčina. No a z levé strany pak Mazancovi málem propadla střela tahem z hole Řepíka. Kotouč se odšoural z brankoviště.
     
    39:16
    Přečíslení dva na jednoho v úniku s Romanem řešil ranou David Kofroň. Jeho stahovačka byla sice efektní, ale nikoliv efektivní.
     
    39:49
    Vypadá to, že Miloš Roman se utopí v útočném rohu. Marná snaha slovenského útočníka ukončí tuto periodu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Do druhé periody nastoupil úplně jiný Třinec. Oceláři hodně zabrali. Jejich aktivitu nastartoval ve 24. minutě Petr Vrána, který se ani v pádu nevzdal a kotouč dokázal doručit překvapivě až do sítě. Stejný hráč pak udeřil ještě jednou o necelých pět minut později, to když parádně tečoval střelu Jana Zahradníčka do horního růžku Žukovovy brány. Třinecký koncert tím ale neskončil. Marian Adámek ještě zasáhl pouze tyč, ostrými už ovšem pálil Martin Růžička. Právě jeho trefa z levého křídla určuje současné skóre 3:1. Za Spartu nesnížil ani talentovaný Zdeněk Doležal, ani zkušený kapitán Michal Řepík.
     
    Statistiky po 2. třetině

    Střely na branku:
    16:25 (9:13 ve 2. třetině)
    Střely mimo: 8:8 (6:4)
    Zblokované střely: 10:8 (6:1)
    Hity: 9:7 (5:4)
    Vhazování: 18:38 : 20/38 (9/16 : 7/16)
    Úspěšnost vhazování: 47 % : 53 % (56 % : 44 %)
    Trestné minuty: 6:4 (2:2)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Se spoluhráči si nerozuměl Michal Moravčík, poslal pas přímo mezi Horáka a Kašeho.
     
    40:46
    Hned v úvodu moc pěkná souhra Růžičky a Miloše Romana, který nakonec také zakončoval. Žukov jeho pokus dokázal vytáhnout mimo. Velmi důležitý zákrok sparťanského gólmana.
     
    41:41
    Tlačenice v útočném pásmu Třince, ale kotouč zvládne vyvést David Kaše. Pak se dokonce dostal k zakončení, nicméně klec vůbec netrefil.
     
    42:17
    Zakázané uvolnění nastěhuje Spartu zpátky do útoku. Na buly půjde Ladislav Zikmund.
     
    42:18
    Vhazování nicméně lépe zvládl Slovák Marcinko. Přesto Sparta vysoko napadá a snaží se o snížení.
     
    42:47
    Nepříliš nebezpečně nahazoval směrem k Žukovovi Vladimír Dravecký. Pro něj bylo však v tuto chvíli podstatné, že nechal vystřídat unavené spoluhráče.
     
    43:26
    U mantinelu se rozplácnul Petr Hašek a může být rád, že ze střetu s Rostislavem Martynkem odejde bez zranění.
     
    43:57
    Pražané si v šatně připravili odpověď na nezvládnutou druhou část a jsou zatím jasně lepší. Ocelářům nezbývá než poslat puk na další icing.
     
    44:03
    Z brankoviště zakončoval Roman Horák, těsně minul. Jenže jeden ze Sparťanů hrál předtím vysokou holí.
     
    44:18
    Před klec posílal střílenou přihrávku Růžička, nikdo z jeho kolegů ovšem nereagoval. A do třetice zakázané uvolnění Třince.
     
    44:53
    Nepříjemně v rohu upadnul Jan Jaroměřský, ale ze situace ještě vyšel jako vítěz. Dokázal Spartu udržet bez puku a s nepříjemnou grimasou odchází střídat.
     
    45:31
    I když Kovařčíkova střela vypadla Žukovovi jako horká brambora, na dorážku nebyl nikdo nachystaný a ruský muž s maskou si mohl hokejkou stáhnout puk zpět.
     
    46:13
    Třinečtí zažívají úspěšný pobyt v útočném pásmu a David Kofroň kombinuje u mantinelu s Marianem Adámkem.
     
    46:43
    Třetí formace Třince si odvedla své, navíc hosté pak vyhazují na zakázané uvolnění. Rozhodčí musí vracet střídající hráče.
     
    46:47
    Martin Růžička jen tak laxně zkoušel posílat kotouč na bránu, ten ale minul růžek jen o několik decimetrů.
     
    47:19
    Na střídačku odjíždí Petr Vrána a kroutí hlavou, zřejmě v souboji utrpěl nějakou újmu. Mezitím Sparta zahrála na icing.
     
    47:28
    I když Musil neudržel pásmo, nemusí ho to příliš mrzet. Do hry se vložila sparťanská střídačka, tudíž vhazování znovu v útočném pásmu Ocelářů. Ještě předtím ovšem dochází ke komerční přestávce.
     
    47:43
    Kapitán Řepík vrhnul nelítostný pohled na Rostislava Martynka, ten ale pokračuje v akci.
     
    47:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    No a ROSTISLAV MARTYNEK se za souboj s Řepíkem pomstil tím nejlepším možným způsobem. Stáhl se před branku, kde Žukov nezvládl udržet nahození od modré z hole Tomáše Kundrátka. Dorážka už byla v podstatě jen formalitou, Třinec vede o tři góly a je blízko k prodloužení své série vítězství. Asistence: Tomáš Kundrátek a Vladimír Dravecký.
    47:58 Rostislav MARTYNEK - 4:1
     
    48:58
    Třineckou arénou se ozývá pokřik "Dejte jim bůra." Snažil se o to Tomáš Marcinko, ale před obránce raději ani nevypálil.
     
    49:32
    Pokus Petra Vrány o hattrick, nicméně jeho rána míří jen na zadní mantinel.
     
    49:57
    S obranou Sparty si pohrál Miloš Roman. Roztáhl i Žukova a kotouč se pak snažil zasunout za levou tyčku. Touš setrval na čáře, odkud ho brankář odpravil do relativního bezpečí. Třinec už zase kraluje současnému průběhu.
     
    50:20
    Do neutrální zóny zaslal puk Marek Mazanec, ale Sparťané se poměrně rychle vracejí. Znovu je u toho elitní formace Pražanů, která dnes kouše nejčastěji.
     
    50:56
    Otočkou se neuvolnil David Kaše, v aktivním pohybu nicméně pokračoval a příklepem pak zkusil pálit z pravé strany. Mazanec si kotouč pohlídal očima, zákrok nemusel provádět.
     
    51:42
    Jednoduše o mantinel posílá kotouč do středního pásma Rostislav Martynek, Třinec své bránění zkouší maximálně zjednodušit.
     
    52:14
    Znovu od levého mantinelu postupoval až před Mazance Zdeněk Doležal. Pokud se mu podaří s rostoucím věkem zesílit, bude postrachem všech ligových gólmanů.
     
    52:55
    Řepík zkoušel tvrdě zajet do Miloše Romana, ale slovenský štírek se kolem něj těsně protáhnul. Sparta přesto nadále zvyšuje důraz.
     
    53:24
    Po výjezdu od modré čáry si o přihrávku řekl Martin Jandus, ovšem ve vyložené šanci zklamal. Naopak Marek Mazanec obdrží za svůj poslední zákrok jistě pochvalu.
     
    54:00
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané ještě snižují a vykřesávají naději na body. Na tuto střelu neměl Marek Mazanec nárok, ERIK THORELL se po průjezdu modré linie trefil jako z hokejové učebnice. Sparta stále musí vsítit dva góly, ale toto je gól, který by ji ještě mohl v závěru nakopnout. Asistence: Martin Jandus a Tomáš Šmerha.
    54:00 Erik THORELL - 4:2
     
    54:19
    Jenže chvíli po vstřeleném gólu oslabuje Pražany Tomáš Dvořák. Přehodil kotouč přes mantinel, zdržoval hru a Třinec může šetřit vteřiny v přesilovce pět na čtyři.
     
    54:49
    Ze středu to zkusil Milan Doudera. Kotouč se na chvíli ztratil všem hráčům z dohledu, ovšem nejrychleji ho zvládl najít Maxim Žukov.
     
    55:05
    Na složitou přihrávku si troufnul Růžička, jeho žabička ovšem došla až k Andrej Nestrašilovi, který pak kazí.
     
    55:27
    Dnešní utkání sleduje 4 239 diváků.
     
    55:49
    I když Milan Jurčina vyhazuje, Spartě podobná ambice v této fázi utkání nemůže stačit.
     
    56:14
    Výstroj brankáře Žukova vyprášil exvítkovický Roman Szturc. Za chvíli se bude vracet vyloučený Dvořák.
     
    56:19
    Hosté v plném počtu.
     
    56:36
    Nahození do brankoviště dokázal zastavit Marek Mazanec, pak mu ale ledovou sprchu věnoval Jakub Konečný. To se samozřejmě setkalo s nevolí třineckých hráčů.
     
    56:41
    Do osy Moravčíkovy střely se postavil Filip Chlapík, teč mu ovšem nevyšla.
     
    56:59
    Střela Moravčíka neprošla přes Kundrátka, před bránou pak ještě tečoval Řepík. Sparta má největší tlak v rámci této periody.
     
    57:34
    Martin Jandus nedokázal propálit dobře postaveného Draveckého, tím pádem se Sparta nezvládne z tohoto závaru prosadit.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty, Třinec stále brání svůj náskok. Milan Jurčina nahazuje jen vedle.
     
    58:40
    Tomáš Dvořák vypálil a Erik Thorell tečoval kotouč do horní tyče! A kotouč pak kotví na horní části branky, dorážka totiž nevyšla Davidu Kašemu. Teď byla Sparta extrémně blízko snížení.
     
    58:40
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:40
    A Sparta půjde do vabanku bez brankáře. Na ledě už šest Pražanů, o vyrovnání se pokouší Moravčík, Řepík, Thorell, Chlapík, Jandus a Horák.
     
    58:43
    První možnost k zakončení se nabídla Jandusovi, který minul. Moravčík pak udržel pásmo.
     
    59:07
    Obrovský závar před bránou, Mazanec už ležel ve zcela nepřirozené pozici, přesto ho Horák ani dotírající Řepík nepřekonali.
     
    59:30
    Teď už si Mazanec v pohodě pokryje nahození do lapačky. Spartě zbývá na zázrak půlminuta hry.
     
    59:39
    Do brankoviště zamířil Roman Horák, ale gólu se nedočká. Třinec dvougólový polštář uhájí. Sparta navíc tři vteřiny před koncem zahrává na zakázané uvolnění.
     
    Konec zápasu.
     
    Oceláři hlavně zásluhou velmi zdařilé prostřední části vyhrávají na domácím ledě 4:2 a úspěšně tak prodlužují svou sérii vítězství. Tento skalp se nerodil vůbec snadno. Skóre otevíral tečí Řepíkova nahození Erik Thorell a úvodní perioda jasně patřila Spartě. Jenže pak úřadoval Petr Vrána a po něm také Martin Růžička. Ve třetí třetině navýšil skóre na 4:1 z dorážky Rostislav Martynek, a tak ani exkluzivní snížení Erika Thorella nepomohlo Pražanům k bodům. Zápas končí výsledkem 4:2.

    Oceláři tak zůstávají na první pozici tabulky. Pokud svůj zápas zvládne Mladá Boleslav a také českobudějovický Motor, spadnou hosté na sedmý flek. (19:21:56)
    Marken.cz

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 24. P. Vrána (Martin Růžička, Kundrátek), 29. P. Vrána (Zahradníček), 34. Martin Růžička (Kundrátek), 48. Martynek (Kundrátek, Dravecký) – 6. E. Thorell (M. Řepík, T. Pavelka), 54. E. Thorell (M. Jandus, Šmerha)


    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček, J. Michálek – Miloš Roman, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Hrehorčák, A. Nestrašil, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Kofroň – Martynek, R. Szturc, Dravecký (A).
    HC Sparta Praha: Žukov (Neužil) – T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Mikliš, Jurčina (A) – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – D. Kaše, F. Chlapík, Šmerha – Z. Doležal, Zikmund, J. Konečný – Prymula, Hašek, T. Jandus.

    Rozhodčí: Hejduk, Kubičík – Brejcha, Pešek

    Diváci: 4239
    thejrc.org