Třinec – Sparta 4:2 (kon.) | K. Vary – Mountfield HK 1:4 (kon.) | Vítkovice – Zlín 2:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Plzeň 2:1 (kon.) | Kladno – Liberec 2:4 (kon.) | Olomouc – Motor ČB 2:5 (kon.)
Pardubice – Kometa Brno 3:2 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (0:1, 3:0, 1:1)
HC Sparta Praha
Pátek 29.10.2021, 17:00Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:40
    A Sparta půjde do vabanku bez brankáře. Na ledě už šest Pražanů, o vyrovnání se pokouší Moravčík, Řepík, Thorell, Chlapík, Jandus a Horák.
     
    58:40
    Tomáš Dvořák vypálil a Erik Thorell tečoval kotouč do horní tyče! A kotouč pak kotví na horní části branky, dorážka totiž nevyšla Davidu Kašemu. Teď byla Sparta extrémně blízko snížení.
     
    54:19
    Jenže chvíli po vstřeleném gólu oslabuje Pražany Tomáš Dvořák. Přehodil kotouč přes mantinel, zdržoval hru a Třinec může šetřit vteřiny v přesilovce pět na čtyři.
    54:00 Erik THORELL - 4:2
     
    54:00
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané ještě snižují a vykřesávají naději na body. Na tuto střelu neměl Marek Mazanec nárok, ERIK THORELL se po průjezdu modré linie trefil jako z hokejové učebnice. Sparta stále musí vsítit dva góly, ale toto je gól, který by ji ještě mohl v závěru nakopnout. Asistence: Martin Jandus a Tomáš Šmerha.
     
    53:24
    Po výjezdu od modré čáry si o přihrávku řekl Martin Jandus, ovšem ve vyložené šanci zklamal. Naopak Marek Mazanec obdrží za svůj poslední zákrok jistě pochvalu.
     
    49:57
    S obranou Sparty si pohrál Miloš Roman. Roztáhl i Žukova a kotouč se pak snažil zasunout za levou tyčku. Touš setrval na čáře, odkud ho brankář odpravil do relativního bezpečí. Třinec už zase kraluje současnému průběhu.
    47:58 Rostislav MARTYNEK - 4:1
     
    47:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    No a ROSTISLAV MARTYNEK se za souboj s Řepíkem pomstil tím nejlepším možným způsobem. Stáhl se před branku, kde Žukov nezvládl udržet nahození od modré z hole Tomáše Kundrátka. Dorážka už byla v podstatě jen formalitou, Třinec vede o tři góly a je blízko k prodloužení své série vítězství. Asistence: Tomáš Kundrátek a Vladimír Dravecký.
     
    40:46
    Hned v úvodu moc pěkná souhra Růžičky a Miloše Romana, který nakonec také zakončoval. Žukov jeho pokus dokázal vytáhnout mimo. Velmi důležitý zákrok sparťanského gólmana.
     
    38:35
    Velká mela u mantinelu nakonec pro Spartu, pomohl tomu urostlý Jurčina. No a z levé strany pak Mazancovi málem propadla střela tahem z hole Řepíka. Kotouč se odšoural z brankoviště.
     
    34:21
    Faul v útočném pásmu provedl Vladimír Dravecký, je vyloučen za držení. Sparta sehraje druhou přesilovku dnešního večera.
     
    33:44
    Před bránu se dostal dnes velmi dobře hrající Zdeněk Doležal, ale velkou možnost mu zhatil Marek Mazanec. Kontaktní gól by byl v této fázi zápasu velmi nápomocný.
    33:27 Martin RŮŽIČKA - 3:1
     
    33:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Trefa byla prakticky na spadnutí, Sparta v oslabení moc nestíhala. Nakonec se prosazuje MARTIN RŮŽIČKA, který využil rozhozeného postavení Sparťanů a propasíroval kotouč mezi nohama brankáře Žukova. Pražané v této periodě dopustili už tři góly. Asistence: Tomáš Kundrátek.
     
    31:44
    Na led padá David Kofroň, podrážel ho totiž Roman Horák. Sparta půjde do oslabení.
     
    29:36
    Od modré čáry vypálil příklepem Marian Adámek a za Žukovem poprvé v zápase řinčí tyčka! Třinec měl nyní našlápnuto k dalšímu gólu.
    28:15 Petr VRÁNA - 2:1
     
    28:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    A svůj druhý gól přidává kapitán Třince PETR VRÁNA. Před Maximem Žukovem zůstal na chvíli nehlídaný a dokonalou tečí do horních pater branky otáčí průběh tohoto zápasu. Nahození od modré čáry vyslal Jan Zahradníček, který si tak připíše bod. Asistence: Jan Zahradníček.
     
    27:19
    Mazanec raději vyrážečkou ohlídal nahození ze středního pásma. Ve velké možnosti se následně zjevil Andrej Nestrašil, ale z pravé strany střelu tahem nezvládl. Maxim Žukov udržel kotouč mezi betony.
    23:34 Petr VRÁNA - 1:1
     
    23:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    V ponechané výhodě Oceláři vyrovnávají. Před branku šel PETR VRÁNA, byl podrážen, ale ještě zvládl v pádu poslat kotouč do brankoviště. Tam se jako parní válec hnal Miloš Roman, ale kotouče už se dotknout nemusel. Maxim Žukov nedokázal Vránův pokus udržet, a to hlavně kvůli nešťastné intervenci v podání Romana Horáka. Třinecký útočník tak trestá svůj bývalý tým. Asistence: Martin Růžička, Tomáš Kundrátek.
     
    14:42
    Za poslední strkanici odsedí trest hostující Tomáš Dvořák, který míří na lavici hanby za hrubost, a také právě Tomáš Kundrátek. Faul je klasifikován jako sekání.
     
    13:40
    Tyčku teď ovšem zasáhl Filip Chlapík. Mazanec by se přesunout nestihl. Ještě deset vteřin zbyde ze sparťanské početní výhody.
     
    11:56
    V ponechané výhodě mohl udeřit Tomáš Šmerha, ale z pravé strany Mazance nepropálil. Na trestnou lavici nicméně musí Ondrej Šedivý, dvě minuty za vražení na mantinel.
     
    11:38
    Před branku se dostal Tomáš Kundrátek a hned z toho byla obrovská šance Ocelářů. Výborně mu palebnou pozici nachystal Andrej Nestrašil, jenže třinecký zadák napálil beton Žukova, který zůstává stoprocentní.
    05:09 Erik THORELL - 0:1
     
    05:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané se poprvé prosazují. Nahození z vrcholku kruhu vyslal na bránu Řepík a hustý provoz před brankářem Markem Mazancem způsobil, že kotouč zakotvil v síti. Nakonec to byl ERIK THORELL, který puk výstrojí tečoval a rána do horní části branky prolétla nad lapačkou Mazance. Sparta se tak na ledě prvního celku extraligové tabulky ujímá vedení. Asistence: Michal Řepík, Tomáš Pavelka.
    Marken.cz

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 24. P. Vrána (Martin Růžička, Kundrátek), 29. P. Vrána (Zahradníček), 34. Martin Růžička (Kundrátek), 48. Martynek (Kundrátek, Dravecký) – 6. E. Thorell (M. Řepík, T. Pavelka), 54. E. Thorell (M. Jandus, Šmerha)


    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček, J. Michálek – Miloš Roman, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Hrehorčák, A. Nestrašil, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Kofroň – Martynek, R. Szturc, Dravecký (A).
    HC Sparta Praha: Žukov (Neužil) – T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Mikliš, Jurčina (A) – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – D. Kaše, F. Chlapík, Šmerha – Z. Doležal, Zikmund, J. Konečný – Prymula, Hašek, T. Jandus.

    Rozhodčí: Hejduk, Kubičík – Brejcha, Pešek

    Diváci: 4239
    bahis siteleri