Tampa – Arizona 5:1 (kon.) | Carolina – Boston 3:0 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 0:4 (kon.)
St. Louis – Colorado 3:4 (kon.) | Vancouver – Philadelphia 1:2 (kon.) | Seattle – Minnesota 4:1 (kon.)
Anaheim – Buffalo 3:4 (po pr.) | Los Angeles – Winnipeg 2:3 (kon.) | San Jose – Montreal 0:4 (kon.)
konec
St. Louis Blues
3:4 (1:1, 0:2, 2:1)
Colorado Avalanche
Pátek 29.10.2021, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:11
    Colton Parayko nebyl podle rozhodčích před bránou podražen a hra plynula dále do doby, než nahození Blues od modré čáry zamířilo jen do lapačky Darcyho Kuempera a Jordan Binnington odešel na střídačku! Blues tedy bez brankáře.
    56:01 Vladimir TARASENKO - 3:4
     
    56:01
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    VLADIMIR TARASENKO nyní sice nedokázal ve středním pásmu obhodit protihráče, jenže Robert Thomas mu kotouč rychle vrátil a ruský útočník nádhernou střelou zápěstím z mezikruží zamířil do pravého horního rohu brány! Naděje Blues! Asistence: Robert Thomas a Ivan Barbašev.
     
    54:01
    Colorado mohlo skórovat šťastně po odrazu od ochranného skla za bránou Blues u pravé tyče, Jordan Binnington ale puk zmrazil pod lapačkou! Reklamní přestávka. Colorado stále vede 4:2.
     
    50:23
    Jordan Binnington neudržel pokus Martina Kauta od modré čáry a z dorážky a blízkosti pak mohl skórovat Jacob MacDonald, domácí brankáře ovšem střelou mezi betony nenachytal! Brejk.
    44:51 Cale MAKAR - 2:4
     
    44:51
    Colorado právě vstřelilo branku!
    CALE MAKAR si najel na vrcholu mezikruží na zpětnou přihrávku Nathana MacKinnona z levého rohu ledové plochy a prudkou střelou poté o vyrážečku Jordana Binningtona poslal puk pod horní tyč – 2:4! Asistence: Nathan MacKinnon.
    44:13 Brayden SCHENN - 2:3
     
    44:13
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jordan Kyrou opět ukázal obrovskou kvalitu, když fantastickou bekhendovou přihrávkou z levého kruhu našel na vzdálenější pravé tyči BRAYDENA SCHENNA, který z blízkosti skóroval do odkryté brány a snížil rozdíl jednoho gólu! Asistence: Jordan Kyrou a James Neal. (2:3)
     
    39:30
    J.T. Compher a Ivan Barbašev byli v potyčce zahrnuti také a od rozhodčích dostali dvě minuty za hrubost.
     
    39:30
    Nazem Kadri a Jordan Binnington teď byli vyloučeni na 10 minut a trest domácího brankáře odpyká Klim Kostin.
    39:30 Cale Makar skóroval z levého kruhu do již posunuté brány
     
    39:30
    Cale Makar využil nádherné přihrávky přes osu útočného pásma a z levého kruhu napálil puk do prázdné sítě, jenže brána už byla posunuta a strhla se mela! Jordan Binnington se holí ohnal po Nazemovi Kadrim a málem ho trefil do hlavy.
    34:40 Nazem KADRI - 1:3
     
    34:40
    Colorado právě vstřelilo branku!
    NAZEM KADRI se na pravém křídle prosadil po rychlém obratu hry, když střelou zápěstím z pravého kruhu zamířil mezi lapačkou a levým betonem Jordana Binningtona k bližší tyči! Stav 1:3! Asistence: Logan O'Connor a Ryan Murray.
    31:33 J. T. Compher - 1:2
     
    31:33
    Colorado právě vstřelilo branku!
    J. T. COMPHER si zpracoval v mezikruží přihrávku Andrého Burakovskyho z pravé strany a rychlou střelou zápěstím vymetl nad lapačkou Jordana Binningtona přední pravý horní roh sítě Blues! Avalanche konečně využili přesilovou hru a je to 2:1. Asistence: André Burakovsky a Cale Makar.
     
    30:27
    Justin Faulk vyhodil puk pod tlakem přes ochranné sklo bez teče, což znamená, že byl vyloučen za zdržování.
     
    20:41
    Cale Makar vystřelil na vrcholu pravého kruhu a jeho pokus byl zablokován, jenže Marco Scandella si pomohl hákováním a daroval Coloradu čtvrtou přesilovou hru.
    18:12 J. T. Compher - 1:1
     
    18:12
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Ryan Murray vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a J. T. COMPHER v mezikruží tečoval puk tak skvěle, že se od ledu odrazil nad levým betonem Jordana Binningtona k pravé tyči! Je vyrovnáno! Asistence: Ryan Murray a Tyson Jost.
     
    14:31
    Gabriel Landeskog znovu podrazil jednoho z hráčů Blues a tentokrát mu to už neprošlo. Faulován byl za vlastní bránou domácí Roberto Bortuzzo. Hra čtyři na čtyři.
     
    13:20
    Logan O'Connor si sjížděl z levého křídla před bránu a Torey Krug dostal dvě minuty za držení. Další oslabení.
    09:21 Colton PARAYKO - 1:0
     
    09:21
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Robert Thomas dostal před bránu nádhernou přihrávku a z blízkosti orazítkoval pravou tyč, Blues pak ale pokračovali v útočném snažení a vzápětí se prosadil COLTON PARAYKO, když na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho ostrá střela s příklepem prošla mezi betony Darcyho Kuempera do brány! St. Louis rázem vede 1:0. Asistence: Marco Scandella a Vladimir Tarasenko.
     
    06:12
    Klim Kostin byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a Colorado má po komerční přestávce přesilovou hru.
     
    05:54
    André Burakovsky dostal k levé tyči parádní přihrávku z pravého křídla a mohl skórovat z blízkosti do prázdné brány, jenže ji trestuhodně minul! Konkrétně její vzdálenější pravý koutek.
     
    03:05
    Ryan Murray vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování bez přípravy a jeho rána s příklepem mířila ke vzdálenější levé tyči, kde pak Jordan Binnington fantasticky zasáhl pravým betonem!
    02:37 Martin Kaut mohl asistovat u gólu, jenže byl odvolán!
     
    02:37
    Sampo Ranta nyní skvěle clonil před bránou a nahození Martina Kauta z vrcholu pravého kruhu pro vhazování sklepl na úrovni horní tyče mezi betony Jordana Binningtona! Blues si vzali ale Coach Challenge kvůli postavení mimo hru a gól neplatí! Skvělý tah domácího trenéra. Stále 0:0.
     
    00:47
    Justin Faulk svedl vyrovnanou bitku s Nazemem Kadrim, ale dostal ještě dvě minuty extra, které odpyká James Neal. Colorado si tak zahraje v úvodu přesilovou hru.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 10. Parayko (M. Scandella, Tarasenko), 45. B. Schenn (Kyrou, Neal), 57. Tarasenko (R. Thomas, I. Barbašev) – 19. Compher (R. Murray, Jost), 32. Compher (Burakovsky, Makar), 35. Kadri (L. O'Connor, R. Murray), 45. Makar (MacKinnon)


    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko (A), M. Scandella, Faulk, Krug, Bortuzzo, Walman – Perron, B. Schenn (A), K. Kostin – Bučněvič, Bozak, Kyrou – Tarasenko (A), R. Thomas, I. Barbašev – Neal, Joshua, Neighbours. Hlavní trenér: Craig Berube.
    Colorado Avalanche: Kuemper (J. Johansson) – Makar, Byram, E. Johnson (A), J. Johnson, R. Murray, MacDermid, J. MacDonald – MacKinnon (A), Burakovsky, L. O'Connor – Kadri, Landeskog (C), Ranta – Compher, Jost, M. Kaut – Jayson Megna, Helm. Hlavní trenér: Jared Bednar.

    Rozhodčí: Michael Markovic, Corey Syvret. Čároví: Trent Knorr, Kilian McNamara

    Diváci: 16558
    thejrc.org