Elche – Real Madrid 1:2 (kon.) | Sevilla – Osasuna 2:0 (kon.) | Valencia – Villarreal 2:0 (kon.)
Barcelona – Alavés 1:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
1:1 (0:0)
Deportivo Alavés
Sobota 30.10.2021, 21:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:03:36)
     
    Trápení Barcelony nebere konce. Po překvapivé porážce s Vallecanem si na domácím stadiónu proti Deportivu Alavés chuť nespravila a pouze s ním remizovala 1:1.

    Góly padaly až ve druhém poločase. Favorita poslal do vedení ve 49. minutě parádní utaženou placírkou k pravé tyči Memphis Depay, ale hosté dokázali bleskově odpovědět, o pouhé tři minuty později se po krásné kombinaci mezi Luisem Riojou a Joseluem prosadil prvně jmenovaný. Domácí byli po zbytek střetnutí podle očekávání aktivnějším týmem, ale druhý gól nepřidali. Nejblíže mu byl znovu Memphis Depay, jenž v 59. minutě přeloboval gólmana, ale trefil pravou tyč.

    Barcelona po získaném bodu zůstala na deváté pozici, na první Real Madrid ztrácí osm bodů. Alavés je stále mimo sestupové pásmo, náskok před osmnáctým Cádizem navýšil na dva body.
     
    Držení míče: 80 % : 20 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:11.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Barcelona zahrála rohový kop nakrátko. Centr Abdeho Ezzalzouliho vracel Puig do ohně, na penaltě se útočného faulu dopustil Eric García. Alavés je poslední vteřinky od cenného bodu.
     
    90+2
    Výměna míče mezi Alejandrem Baldem a Memphisem Depayem neměla chybu. První jmenovaný ale posléze nezvládl zpracování a ani zakončit nezvládl.
     
    90+1
    Luis Rioja vybojoval přímý kop u pravé lajny. Tomás Pina odcentroval na hlavu Lejeunea, zakončení do středu hřiště si Marc-André ter Stegen pohlídal.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    O tvrdou ránu pro domácí mužstvo usiloval Mamadou Sylla. V předem ztracené situaci zkusil propasírovat míč mezi dvojici stoperů na Pinu, Dest balón zachytil.
     
    88
    Memphis Depay centroval na zadní tyč. Víctor Laguardia prodal centimetry a prodloužím míče zabránil v zakončení Lengletovi.
     
    87
    Na trávníku skončil v posledních minutách dost viditelný Coutinho. Výrazně mu k tomu dopomohl Florian Lejeune, arbitr Figueroa odpískal faul.
     
    86
    Z dvaceti metrů střílel Philippe Coutinho. Špatné zakončení volného přímého kopu nenapravil, i v tomto případě přestřelil.
     
    85
    Štěstí zkusili hráči v červeno-modrých dresech po pravé lajně. Abde Ezzalzouli zkusil vyzrát na Rioju, jenž obral Brazilce čistým způsobem.
     
    84
    Dlouho netrvalo, než Barcelona získala balón zpátky do své moci. Opět tak můžeme sledovat její zdlouhavou kombinaci na útočné půli.
     
    83
    Exekuci si vzal na starost Philippe Coutinho. Sice poslal balón přes zeď, ale míč začal padat pozdě, proletěl poměrně vysoko nad břevnem.
     
    82
    Žlutá karta pro Rubéna Duarteho a standardní situace pro Barcelonu. Velká šance pro katalánský klub, rozehrávka proběhne z půlkruhu šestnáctky.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Skóre mezi Barcelonou a Deportivem Alavés je vyrovnané 1:1, remízu by pochopitelně více brali hosté.
     
    81
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Nico González, přichází Alejandro Balde.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Oscar Mingueza, přichází Abde Ezzalzouli.
     
    80
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Joselu, přichází Mamadou Sylla.
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Antonio Moya, přichází Manu García.

    Milan Huppert

    Branky: 49. Depay (J. Alba) – 52. Rioja (Joselu)

    Karty:   45+5. Sivera (DAL), 82. R. Duarte (DAL)


    Držení míče: 80 % : 20 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:11.
    FC Barcelona: ter Stegen – Mingueza (81. Ezzalzouli), Piqué (70. Lenglet), García, J. Alba – González (81. Balde), S. Busquets (C), Gavi (70. Puig) – Dest, Agüero (41. Coutinho), Depay.
    Náhradníci: Neto, Peña – Balde, Coutinho, L. de Jong, Demir, Lenglet, Puig, Umtiti, Ezzalzouli, Sanz.

    Deportivo Alavés: Sivera – Navarro (20. Martín), Laguardia (C), Lejeune, R. Duarte – Moya (80. García), Loum, Pons (62. Pina) – Méndez (62. Pellistri), Joselu (80. Sylla), Rioja.
    Náhradníci: Owono – Martín, García, Saúl García, Guidetti, López, Martín, Miazga, Pellistri, Pina, Sylla, Tachi.

    Rozhodčí: Figueroa – Porras, Carreño

    Diváci: 37 278
    thejrc.org