K. Vary – Olomouc 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Zlín 4:1 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
Plzeň – Sparta 6:3 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:3 (kon.) | Litvínov – Kladno 4:3 (kon.)
Vítkovice – Pardubice 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Berani Zlín
Neděle 31.10.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Užijte si zbytek posledního večera prodlouženého víkendu a někdy příště se na vás budu v Hradci těšit na počtenou! (18:27:58)
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 147 diváků.
     
    Poslední říjnový den tak pro Hradec dopadl vítězně, ve třetí třetině přidal pojistku na začátku 48. minuty z hole Aleše Jergla a došel si pro tři body, které znamenají umístění na druhém místě extraligové tabulky. Zlín ve druhé a třetí třetině neodehrál až tak špatné utkání, o osudu však víceméně rozhodla první třetina, kde působil velmi neškodně a Hradec v ní dvoubrankovým vedením rozhodl o třech bodech. A nebýt Libora Kašíka, možná by skóre bylo ještě vyšší.

    Střely na branku: 37 – 18 (10 – 7)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Jergl na dlouhou přihrávku do útočného pásma nedosáhl, v Hradci máme dobojováno!
     
    59:08
    McCormack vybojoval za vlastní brankou kotouč, Ševci sice rychle puk získali a drží jej na holích do závěrečných sekund, ale fakticky je hotovo.
     
    58:47
    Přihrávka rukou opětovně přerušuje hru, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    57:58
    Šalda se po rychlé přihrávce za obranu ocitl sám před Kašíkem a mohl korunovat pomyslného bůra, jeho pokus o Forsbergovu kličku ale Kašík přečetl a beton udržel na ledě!
     
    57:09
    Stadionem obíhají mexické vlny, i za nepříznivého stavu se však Zlín snaží ještě jednu branku vstřelit. Pravděpodobně se nepokusí ani o powerplay.
     
    56:51
    Kiviaho dostal kotouč po kontrolu a Frömel do něj ještě lehce píchnul, záhy se ale omluvil a celý incident se obejde bez dalších následků.
     
    56:25
    Kiviaho po solidním tlaku Zlína sbírá střelu od modré do lapačky. Zápas se už víceméně jenom dohrává, baví se i oba kotle, jak ten domácí, tak ten hostující, který i přes nepříznivý stav stále fandí.
     
    54:48
    Ani Šalda nebyl daleko od pátého zásahu, byl zcela sám před brankou a Pavlík mu z otočky přihrál, Kašík vložil do pokusu hůl a odrazil puk pryč.
     
    54:12
    Hradec závěr utkání zcela kontroluje a nepřipouští žádné drama. Berani se navíc při snaze dostat vpřed dopustili ofsajdu.
     
    53:44
    Pokud dnes bude Libor Kašík vyhlášen nejlepším hráčem Zlína, pak zcela po právu! Tentokrát rozčísnul lapačkou vzduch po další akci Kellyho Klímy a zabránil letícímu puku, aby skončil přesně ve vinglu!
     
    53:28
    McCormack si od střídačky Ševců vybruslil na osu ledové plochy a přes clonící hráče střílel, ale jenom do Kašíka, od nějž se puk odrazil do rohu kluziště.
     
    53:08
    Po icingu se hrálo necelou půlminutu, hosté totiž vyhodili jenom na zakázané uvolnění, tudíž se hra stěhuje zpět před jejich branku.
     
    52:43
    V utkání pokračujeme stále za stavu 4:1! Obrana hostí propadla a z pravého křídla zatahoval šanci Lev, Kašík mu ale natolik zmenšil úhel, že střelu nasměroval domácí útočník jenom do jeho betonu. Po menším závaru následuje přerušení hry a komerční přestávka.
     
    52:25
    Čtyři sekundy před koncem Koukal napálil puk přes všechny čáry, tohle tak domácí již ubrání.
     
    51:46
    McCormack prudkým nahozením trefil jenom Gazdovu rukavici, tlak Zlína sice pokračuje, ale je to platonické, bez pořádné střely na branku.
     
    51:12
    Až skoro po minutě a čtvrt se dostali hosté do útočného pásma, více než nahození na Kiviaha z toho ale nevymáčkli.
     
    50:52
    Oslabení se ale domácím povedlo v první fázi, Lev si rovnal na levém kruhu kotouč na střelu, nakonec k ní však nedošlo.
     
    50:29
    Odražený puk od zadního mantinelu chtěl u tyčky domácí klece dorážet za záda překvapeného Kiviaha Darek Hejcman, ke kotouči se ale nedostal. A to i kvůli faulu Bohumila Janka (MHK), který jej zasáhl holí do obličeje. Jsou z toho dvě minuty pro domácího obránce za vysokou hůl.
     
    49:26
    Kalinův pokus od modré vyrazil Kašík jenom před sebe, kde se nacházel Koukal, na náhlou šanci ale reagovat nedokázal a Ševci vyhazují k hradecké brance.
     
    48:09
    Kiviaho sice nepřesně rozehrál, Karafiáta ale dostoupil včas Nedomlel a kotouč mu odebral. Proto vznikla šance na střelu pro Kellyho Klímu, jeho skrytý pokus přes obránce Kašík neviděl, nemusel ale ani zasahovat.
    47:04 Aleš JERGL - 4:1
     
    47:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tímhle gólem definitivně potvrzuje Hradec tři body a byla to paráda ALEŠE JERGLA! Po přihrávce Perreta od mantinelu se Jergl vydal na sólojízdu útočným pásmem. Suhradu bez okolků vykoupal, hostující obránce jej sice ještě před zakončením stihl faulovat, Jergl to ale i tak dotáhl do gólového konce, na bekhendovou kličku byl Kašík krátký – 4:1! Asistence: Jordann Perret, Michael Gaspar.
     
    46:23
    Blain byl jako první u nahození Zlína a otočil snadno hru. Po boji ve středním pásmu se ale puk dostal do boxu trestoměřičů, ještě před znovuzahájením hry je nutno odebrat zlomenou hůl, která zůstala na ledě.
     
    46:06
    Nedomlel jenom nahodil ke Kašíkově brance, Kašík si posléze puk stáhl do lapačky a přerušil hru. Následuje předposlední komerční přestávka.
     
    44:56
    Zakázané uvolnění Hradce stěhuje hru zpátky před branku Kiviaha. Mountfield sice pevně drží dvoubrankové vedení, ale Zlín nehraje vůbec špatné utkání.
     
    44:29
    Pavlík okamžitě po přechodu útočné modré vypálil z první, sražený puk končí v ochranné síti a vhazovat se bude po Kašíkově levici.
     
    43:50
    Nedomlel vyzval parádním pasem napříč plochou Orsavu, na nějž zlínská obrana naprosto zapomněla! Orsava si z pravé strany sjel na osu a snažil se Kašíka, který se mu snažil vypíchnout puk, objet, ale na vytrčené hokejce hostujícího gólmana to celé i skončilo!
     
    42:58
    Podruhé to již bylo o něco lepší, to se dostal Klíma už i k zakončení, které tlačil pod břevno, ale nakonec nastřelil jenom plexisklo za Kašíkovou brankou.
     
    42:12
    Oba týmy hrají již nějakou chvíli v plném počtu, Kelly Klíma naskočil ze střídačky a vletěl do útočného pásma s pukem na holi, ale bez většího efektu.
     
    41:18
    Kubiš nabil na modrou Suhradovi, jehož pokus vyrazil Kiviaho jenom před sebe, kde se tlačil do zakončení Hejcman. V souboji však neuspěl a Hradec vyváží.
     
    40:25
    Mamčics se dostal nadvakrát k zakončení z levé strany, poprvé Kiviaho vyrazil před sebe, podruhé jej nová posila Beranů sice prostřelila mezi betony, ale v takovém úhlu, že to do branky padnout nemohlo.
     
    40:13
    Hrajeme tak 4 na 4 po vyloučení z konce druhé třetiny, Hradec zahájil třetí třetinu na kotouči, ale také v ofsajdovém postavení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:44.
     
    Druhá třetina byla oproti té první o dost vyrovnanější a Zlín už po necelých dvou minutách snížil, když se v přesilové hře prosadil Daniel Gazda. Zlínské v klíčových momentech držel Libor Kašík, který zabránil několika téměř jistým gólům, z osmi střel ve druhé třetině však nakonec Mountfield vytěžil jednu branku. Obstaral ji v čase 32:02 Ahti Oksanen a stejně jako po první části, i po té druhé jde Hradec do kabin s dvoubrankovým vedením.

    Střely na branku: 26 – 11 (8 – 7)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Jakub Ferenc (ZLN) a Bohumil Jank (MHK) se dlouho tahali za různé části výstroje, až do toho vstoupil rozhodčí a oběma kohoutům dává dvě minuty za hrubost. Hraje se 4 na 4.
     
    39:44
    Třetinu končí Hradec v tlaku před brankou, přerušení hry však doprovází strkanice před Kašíkem. Jankovu střelu totiž vyrazil jenom před sebe, ke zpracování došlo až následně. Ke kotouči se tak snažil dostat Jergl, ale přepadl přes ležícího gólmana. Původně to sice vypadalo nenápadně, nakonec se to ale rozjelo a bude se určitě vylučovat.
     
    38:36
    Lalancette měl možnost přidat na svoje konto druhou branku, když mu Pilař pouštěl v přečíslení 3 na 2 kotouč, se zakončením to však bylo už horší a puk jenom proskákal k zadnímu mantinelu.
     
    37:48
    Jergl clonil před Kašíkem, v ten stejný moment vystřelil Perret a hostující brankář toho moc neviděl, i tak si ale připsal další zákrok.
     
    37:18
    Před Kiviahem, který čelil zakončení Suhrady od modré, projel Hejcman, což finskému gólmanovi nutně ztížilo zákrok. I tak došlo ale k úspěšnému zachycení puku a přerušení hry.
     
    36:23
    Oksanen skvěle zabojoval a dojel na úroveň soupeřova hráče tak, aby se nemusel pískat icing. Hra samotná je však nyní hodně neurovnaná a trpí velkým množstvím chyb.
     
    35:28
    Nepříliš povedené prostřídání Ševců chtěl trestat Šalda, ale přihrávka mu nesedla a Zlín vyhodil. Navíc tak, že nedošlo k icingu, proto hned jedou hosté střídat.
     
    35:03
    Zlín již hraje v plném počtu, ještě chvíli se ale musel bránit tlaku hradecké pětice, který započal v početní výhodě.
     
    33:54
    Oksanen zavezl do pásma a po chvilce přemýšlení šel opět do střeleckého pokusu. Kašík jej vykopl jenom před sebe, kam se ale Orsava včas nedostal. A tak je puk zase u Kiviaha.
     
    33:42
    Sebera další vyhození sebral a mířil směrem do útočného pásma. Z vrcholku kruhů prověřil Kiviaha, ten si připisuje další zákrok.
     
    33:06
    První půlminuta se ale Hradci moc nepovedla. Strávil jí totiž téměř celou za vlastní brankou, kde se pokoušel získat absolutní kontrolu nad kotoučem.
     
    32:36
    Po komerční přestávce rozehraje Hradec první přesilovku. Oscar Flynn (ZLN) si u mantinelu v souboji počínal až příliš hrubě a za napadení dostává menší trest.
    32:02 Ahti OKSANEN - 3:1
     
    32:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tohle salmiakki Zlínu pořádně zhořklo! Po vybojování kotouče ve středním pásmu táhl AHTI OKSANEN další brejk do otevřené zlínské obrany a v momentě rozhodování zvolil to nejsnadnější řešení – práskl do kotouče, který se otřel o spojnici a zapadl do branky – 3:1! Bez asistence.
     
    31:06
    Radek Veselý využil zblokované střely Trškou a podél prken se protlačil až do střely, se kterou však Kiviaho moc námahy neměl. Hradci se však v posledních minutách nedaří přechod do pásma.
     
    30:17
    Kašík ve zlínské brance doslova čaruje! Domácí měli další nápor před jeho brankou a z druhé vlny zakončoval rozjetý Pavlík, který sice poslal střelu do protipohybu hostujícího brankáře, ale Kašík v poslední chvíli do střely vecpal svoji lapačku a přerušil hru!
     
    29:26
    Smoleňák šel opět do přečíslení, které i zakončil z levého kruhu, Kašíkovi se od hrudi puk odrazil zpátky do hry. Hosté proto raději zvolili vyhození na zakázané uvolnění.
     
    28:25
    Nedomlel ztratil hokejku při snaze zakončit a nastartoval tím přečíslení Beranů 2 na 1, které skončilo střelou z pravé strany, mezi tři tyče si ale cestu puk nenašel, Kiviaho ani nemusel zasahovat. Ševci se nicméně výrazně zlepšili a hrají s Mountfieldem naprosto vyrovnanou partii!
     
    28:03
    Ačkoliv se domácímu útočníkovi střídání nuceně protáhlo, závěr směny se mu povedl. Po pravé straně rychle vpadl do útočného pásma a tvrdě střílel, Kašík podržel.
     
    27:46
    Pilař za nahozeným kotoučem bruslil marně, vzniklo tak zakázané uvolnění domácího týmu.
     
    26:49
    Jergl vzal zavčas zpátečku proti zlínskému přečíslení a byl to nakonec on, kdo dobruslil Zbořila, který se pak sice dostal ke střele, ale právě jenom do chráničů domácího útočníka.
     
    26:33
    Střídačka Beranů protestuje kvůli ofsajdu Zbořila, který přerušuje hru a má za následek start první komerční přestávky v druhé třetině.
     
    25:53
    Lev se Smoleňákem ujeli po vyhraném buly do situace 2 na 1, přičemž se jediný obránce stáhl k Lvovi, tudíž měl domácí kapitán velkou šanci na třetí branku. Kašík však do míst zakončení prostě skočil po hlavě a zachytil puk do lapačky!
     
    25:26
    Kiviaho musel rozehrávat, neboť se zakázané uvolnění nepískalo a zanedlouho i raději přerušil hru kvůli nahození Němce z pravé strany na branku.
     
    24:44
    Zlín do toho rozhodně ve druhé třetině šlápnul a Lvi nejsou již tak dominantním celkem, jako tomu bylo po prvních 20 minut.
     
    23:33
    Gaspar získal kotouč za brankou a poslal jej zpátky k modré pro Pilaře, který chtěl okamžitě střílet. Zradil ho ale nejcennější nástroj, se kterým se hokej hraje. Jeho hůl se zlomila snad ještě před střelou, proto je z toho nutnost střídání a pro Kašíka nenastává žádné nebezpečí.
     
    22:56
    Mohlo to však být hned zpátky o dvě branky, Kevin Klíma ujel ze středového kruhu na branku, ale přímo proti Kašíkovi napálil jenom hrazení za brankou!
    21:48 Daniel GAZDA - 2:1
     
    21:48
    Zlín právě vstřelil branku!
    Využít přesilovku se jim ale povedlo, a to jakým způsobem! Zakládání útoku od vlastní branky vyšlo Ševcům na jedničku, Peter Trška posunul podél modré na DANIELA GAZDU, který si stranovým pohybem otevřel prostor a přesným zakončením do vinglu nedal šanci Lukešovi reagovat – 2:1! Asistence: Peter Trška, Tomáš Mikúš.
     
    21:23
    Krosová přihrávka od levého mantinelu neměla pro Zlín moc význam, naopak se tím hosté znovu vyhodili z pásma, musí začínat odznova.
     
    20:53
    První momenty oslabení ale domácí přežili, Hradec vyhodil přes celé kluziště a za brankou Zlína ještě tahá cenné sekundy.
     
    20:36
    Máme tu první vyloučení zápasu! Jakub Lev (MHK) dostává dvě minuty za hákování a Zlín se může pokusit využít přesilovou hru.
     
    20:13
    Tentokrát Hradec úvodní buly vyhrál taktéž a hned se vydal dopředu. Tak brzká branka z toho ale nebude, střela Lva byla zblokována a Zlín se snadno dostává před branku Kiviaha.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hradecké hokejisty vyprovází do kabin potlesk, neboť po 20 minutách vedou nad Zlínem 2:0. Lvi měli zejména silný start do utkání, po 38 sekundách se prosadil Jakub Lev a i následných pět šest minut odehráli domácí v tlaku, druhou branku ale nepřidali. Ačkoliv se sice hra opticky lehce vyrovnala a Zlín měl pár nadějných brejků, druhou branku na začátku 16. minuty přidal Christophe Lalancette a Východočeši jsou tak na nejlepší cestě ke třem bodům.

    Střely na branku: 19 – 4
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    McCormack od modré vypálil, těsně před Kašíkem došlo k mírné změně dráhy letu vlivem teče, na zákrok gólmana Beranů to ale vliv nemělo. Zbytek třetiny se dohraje v rohu kluziště.
     
    19:34
    Ten částečně utlumuje zákrokem Kašík, přerušení hry však znamená jenom vhazování po pravici hostujícího brankáře.
     
    19:08
    Závěr třetiny Hradec kontroluje a nepouští Zlín na kotouč. Navíc si ještě vytvořil tlak v útočném pásmu.
     
    18:36
    Necelá minuta a půl do konce třetiny, domácí dostávají puk za zlínskou branku tečovaným nahozením, tudíž o zakázaném uvolnění nemůže být řeč.
     
    17:26
    Pilař neuspěl proti dvěma soupeřům a hosté dostali hru k hradecké brance, kde ale úřadoval Richard Nedomlel. Ten se zbavil dvou napadajících hráčů, a přestože nedal přesnou přihrávku, vše záhy vynahradil zpětným ziskem puku.
     
    17:09
    Zbořil ve snaze získat kotouč u branky domácích narazil na mantinel Janka, který se nezvedl a zůstal ležet na ledě. Proto přišlo přerušení hry, po chvilce se obránce Hradce sám zvedá a odjíždí za doprovodu spoluhráčů na střídačku.
     
    16:26
    Smoleňák ubojoval na brankovišti alespoň zisk puku a vrátil jej z nepřehledné situace směrem ke zlínské střídačce. Tlak Východočechů pokračuje a Zlín sotva stíhá střídat.
    15:04 Christophe LALANCETTE - 2:0
     
    15:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi odskakují na dvě branky ještě v první třetině! Po nahození k mantinelu se v souboji o puk zorientoval nejlépe Kelly Klíma a píchl puk za příspění teče jednoho ze Zlínských do prostoru, kde se nacházel CHRISTOPHE LALANCETTE. Pro něj to nebylo posléze už moc složité, nabruslil si ještě blíže Kašíkovi a švihem pod víko jej překonal – 2:0! Asistence: Kelly Klíma.
     
    14:27
    Zakázaného uvolnění se dopustil hned po vhazování před brankou Kiviaha Hradec, tudíž hra putuje zpět k finskému gólmanovi.
     
    14:06
    Zbořil se po přihrávce směrem k Trškovi nabízel před brankou na teč střely, ta ale nedopadla dle představ a Kiviaho po snadném zákroku přerušuje.
     
    13:19
    Tam se však puk nedostal, místo toho se hra odehrává v oblouku pod hostujícím sektorem, kde dobrých šest až sedm hráčů bojuje o zisk kotouče.
     
    12:56
    Vopelka sice kotouč do útočného pásma poslal, daleko však nedoletěl, neboť jej okamžitě zablokoval Nedomlel. Následoval tak přesun hry zpátky před zlínskou branku.
     
    12:16
    Smoleňák si najížděl z levé strany pro kotouč na hranici modré, došlo ale ke ztrátě a Ševci toho využili ke kontru. Daniel Gazda se po přechodu do útoku s ničím nepáral a pálil bez kloudné přípravy, Kiviaho zasahuje a začíná další komerční brejk.
     
    11:13
    Orsavovi se na levém křídle otevřel prostor k brejku, jenže měl proti sobě dva zlínské obránce, což mělo za následek nutnost nahrávat. Z druhé vlny mu dojížděl Šalda, hradeckému obránci hrajícím dnes ve čtvrtém útoku ale puk nesedl na hokejku dobře.
     
    09:36
    Libor Kašík stále drží Zlín na přijatelný dostřel! Kevin Klíma sice nezakončil nadějnou přihrávku napříč pásmem k vzdálenější tyči, odražený puk měl však jako první Pavlík a hned ho tlačil do horní části branky. Kašík se tam tentokrát přesunul včas a vytěsnil ramenem!
     
    09:25
    Trška to vzal z obranného postu na sebe a středem se protlačil až nad kruhy útočné třetiny, odkud přišlo zakončení. Pavlík ale připisuje blok.
     
    08:55
    Vyhrané vhazování Smoleňák řešil okamžitou přihrávkou pod sebe na modrou, kam ale Pavlík už nedosáhl. Proto se Lvi o pásmo připravili sami.
     
    08:52
    V hostujícím kotli se může nacházet zhruba 20 přiznivců Zlína, kteří mají ve svém sektoru ohromný transparent: „Masochisti on tour“. Dokonce mají i buben a snaží se fandit, za což jim patří uznání.
     
    08:42
    O možnost dalšího zakončení se Hradečtí připravili sami nepřesnou nahrávkou, následné rychlé nahození k brankovišti sbírá Kašík. Tím začíná i první komerční přestávka.
     
    07:50
    Blain nahrál jenom do klubka hráčů Zlína, kteří zrovna střídali. Mamčics pak svedl souboj s Kellym Klímou a žádal si trest za vyseknutí hole, rozhodčí však nechávají hru plynout.
     
    07:08
    Jergl se sice ke střele nedostal, přesto se stihl vrátit po ztrátě s Frömelem a na vlastní obranné modré jej zpacifikovat tak, aby z toho byl zisk kotouče.
     
    06:19
    Oksanen tak dlouho obtěžoval obránce Zlína, až z nich kotouč dostal. Měl však již delší střídání, proto jenom zvolil přihrávku dozadu ke střídačce, kam se následně i odebral.
     
    05:42
    Po delší době se hosté dostali na kotouč a čekají na prostřídání kompletní pětky, aby mohli zaútočit. Za necelých šest minut hry si připsali jenom jeden pokus na branku.
     
    04:49
    Lalancette držel kotouč za brankou Beranů, načež jej mohl bez problémů nahrát zpět na modrou, kde byl Blain. Puk vystřelený z jeho hole ale skončil jenom na mantinelu za brankou.
     
    04:33
    Kelly Klíma nebyl dostoupen na levém kruhu a vznikl mu prostor poslat kotouč na zlínskou branku. Mířil do prostoru vedle hlavy Kašíka, hostující brankář ale zasáhl a přerušil hru.
     
    03:07
    Vopelka nabral po vyhraném buly dobrou rychlost a vytáhl hru před Kiviaha, nedostal se však ke střele. Kotouč pak mohl převzít Smoleňák, což se také stalo. A domácí kapitán předvedl výpad, po němž to mohlo být 2:0! Objel branku rychleji než se Kašík přemístil k druhé tyči, v poslední chvíli mu ale nesedlo zakončení a zlínský gólman vykopl puk špičkou betonu!
     
    02:43
    Oksanen se probil z obranného pásma po pravé straně až do útočné třetiny, kde mu stopku vystavil Gazda. Jenže se mu nepovedla následná rozehrávka a je z toho zlínský icing.
     
    02:08
    Hradec i nadále pokračuje v solidním tempu a Kiviaho spíše jenom přihlíží hokejovému dění na druhé straně kluziště.
    00:38 Jakub LEV - 1:0
     
    00:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Od úvodní sekundy nepustil Hradec Zlínské na kotouč, což vyústilo v první gól po 38 sekundách hry! Oksanen dostal přihrávku podél prken na úroveň kruhů, zvedl hlavu a pustil kotouč na levý kruh pro JAKUBA LVA, který prostřelil Kašíka – 1:0! Asistence: Ahti Oksanen, Radek Smoleňák.
     
    00:03
    Utkání v Hradci začíná! Úvodní buly zvládli domácí, ti na nic nečekají a hned najíždějí do útočného pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -27
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Šalda, Koukal, Orsava.

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Suhrada, O. Němec (A), Mamčics, Gazda, Trška, Ferenc, M. Novotný – T. Mikúš, Hejcman, Vopelka – Köhler (A), A. Zbořil, O. Flynn – Kubiš (C), P. Sedláček, Karafiát – Frömel, R. Veselý, Sebera.

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Gebauer, Hlavatý.
    Bude se Hradci dařit i nadále?
     
    MOUNTFIELD HK
    2. místo, 36 bodů, skóre 52:32, bilance 10-3-0-4

    Hradec naopak starosti s udržením ligy nemá a asi ani mít nebude. Pod vedením dua trenérů Tomáš Martinec – Ladislav Čihák to pod Bílou věží šlape a atraktivní hokej vynesl Východočechům průběžné druhé místo v tabulce. Klíčem k vzestupu tabulkou byla série mezi 10. – 14. kolem, kde zaznamenali Lvi rovnou pět výher a vyšvihli se do první čtyřky. Od prvního října obecně prohrál Hradec jenom jednou, a to v divočině na ledě Motoru, kde padl 3:4. Budějovičtí jim navíc tímto ukončili již uvedenou sérii pěti výher.

    Z posledních pěti duelů, ve kterých Hradec bral body, je i zajímavá statistika. Na výhru mu stačily totiž čtyři góly (Litvínov 4:2, Vítkovice 4:2, Liberec 4:1, Kladno 4:3p, Karlovy Vary 4:1). Budou mu čtyři branky na výhru stačit i v neděli?
     
    PSG BERANI ZLÍN
    15. místo, 8 bodů, skóre 33:63, bilance 1-1-3-13

    Předsezónní prognózy primátora města Jiřího Korce o zlínském titulu se příliš nevyplnily a Berany čeká jenom boj o holé přežití v extralize. Za 18 duelů zapsali jenom osm bodů, přičemž za tři body vyhráli jenom jednou. A to proti zmíněné Kometě, které uštědřili překvapivou porážku 3:5. Už start ročníku předznamenal zlínské trápení, neboť první výhra vůbec se udála v šestém kole. Dva body z Liberce zařídil také výkon Bedřicha Köhlera, jehož čtyři góly ustanovily konečný výsledek 4:3 v samostatných nájezdech.

    Na další bodový zisk museli čekat Ševci od loupeže pod Ještědem čekat devět duelů, od několikrát zmiňované výhry nad Kometou pak dva duely. Poslední duel ve Vítkovících skončil prohrou 1:2. Okradou Zlínští Hradecké o body?
     
    Krásné nedělní odpoledne z Hradce Králové! Poslední říjnový den se extraliga vrátí k soutoku Labe s Orlicí, a to v rámci 20. kola! Lvi si přivezli z výletu do Karlových Varů tři body a osamostatnili se bodově na druhém místě tabulky. Na první Třinec ztrácí sedm bodů a ve snaze potvrdit svoji formu přivítá na domácím ledě Zlín.

    Ten sice slavil výhru nad Kometou 24. října, čímž zapsal první výhru v sezoně, avšak z jeho strany jsou to jediné tři body v tomto ročníku. Zatím tak ztrácí sedm bodů na předposlední Kladno a pokud chce udržet extraligovou příslušnost, musí začít bezpodmínečně bodovat. Duel v Hradci začíná v 16:00, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. Lev (Oksanen, Smoleňák), 16. Lalancette (Kelly Klíma), 33. Oksanen, 48. Jergl (Perret, Gaspar) – 22. Gazda (Trška, T. Mikúš)


    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Šalda, Koukal, Orsava.
    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Suhrada, O. Němec (A), Mamčics, Gazda, Trška, Ferenc, M. Novotný – T. Mikúš, Hejcman, Vopelka – Köhler (A), A. Zbořil, O. Flynn – Kubiš (C), P. Sedláček, Karafiát – Frömel, R. Veselý, Sebera.

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 3 147
    thejrc.org