Olomouc – Pardubice 4:3 (kon.) | Salzburg – Sparta 0:8 (kon.) | HC Litvínov – Kometa Brno 7:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Plzeň 6:3 (kon.) | Liberec – K. Vary 3:6 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 0:0 (odl.)
Motor ČB – Kladno 4:3 (kon.) | Havířov – Jihlava 4:2 (kon.) | Třinec – Slavia 6:1 (kon.)
Chomutov – Zlín 2:5 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:6 (1:2, 1:0, 1:4)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 05.11.2021, 17:00 • Svijanská aréna, Liberec • DHL Extraliga juniorů • 16. kolo
Partner:
     
    Ode mne je to vše, přeji hezký večer. (19:14:22)
     
    Je dobojováno, karlovarská juniorka zvládla těžké utkání v Liberci a svému dnešnímu soupeři na třetím místě tabulky odskočila na rozdíl sedmi bodů. O všem rozhodla až třetí část, v níž se Západočeši prosadili čtyřikrát. Domácí si v závěru šance na vyrovnání sami srazili nedisciplinovaností.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Ještě jeden ofsajd v podání Energie.
     
    58:00
    Bílí Tygři jsou po dlouhé době kompletní, jejich situace se ale zdá dvě minuty před koncem třetí části už být téměř beznadějná.
     
    56:32
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energetici zvyšují na rozdíl tří gólů. Štěpán Vopravil dělal co mohl, první střelu JANA BOTOŠE do prázdné klece ještě zákrokem večera nepustil, stejný hráč nakonec ale dotlačil kotouč za čáru. Dlouhá karlovarská přesilovka je poprvé využita. Asistence: Lukáš Adámek, Jakub Vogel.
     
    55:58
    Pokračuje přesilovka Karlových Varů, které už nutně vše nehrají až do zakončení. Štěpán Vopravil musí krotit pokusy ze spíše větších vzdáleností.
     
    55:08
    Obrovská škoda pro Liberec! Lukáš Nezbeda chtěl do samostatného úniku vyslat Jakuba Zajíčka, jemuž šel puk na brusle a nepodařilo se mu jej zpracovat.
     
    54:22
    Mikuláš Jenčovský se teď s neskutečnou obětavostí vrhl proti dělovce Vítka Bendy od modré čáry a přestože ji nezblokoval, mohl se spolehnout na pozorného Vopravila.
     
    54:09
    Lukáš Adámek dostal nabito do pravého kruhu, bez přípravy pak napálil bránícího hráče.
     
    53:34
    Robin Sapoušek (KVA) ovšem hodně netakticky fauloval při vlastní přesilovce pět na tři! Inkasuje dvě minuty za podrážení.
     
    53:31
    Tohle už je pro Liberec hodně špatné, téměř do konce základní hrací doby totiž podle všeho bude hrát v oslabení.
     
    53:01
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Měchura – 5 min., nedovolené bránění + osobní trest do konce utkání, nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Plos – 2 min., podrážení).
     
    52:28
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Trestné střílení na sebe vzal ROBIN SAPOUŠEK, který to provedl fantasticky. Gólmana nalákal na střelu a v poslední chvíli puk strhl do bekhendu, aby ho uklidil do odkryté části liberecké klece. Západočeši během čtrnácti sekund možná rozhodují zápas.
     
    52:28
    Po faulu Šimona Pavlíka na pronikajícího protihráče je navíc hned vzápětí nařízeno trestné střílení ve prospěch Karlových Varů!
     
    52:14
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tým z lázeňského města znovu odsakuje! Vítek Benda střílel od modré čáry a povedenou tečí těsně před Vopravilem vrací hostům vedení SAMUEL ŠMAJDA. Asistence: Vítek Benda, Michal Kusak.
     
    52:09
    Icing Liberce.
     
    51:27
    Při hře čtyři na čtyři je na ledě více místa, čehož využili energetici. Obránce Vítek Benda zakončoval rychlý brejk ranou do brankářova protipohybu, Štěpán Vopravil ovšem skvělým zákrokem udržel nerozhodný stav!
     
    50:44
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Botoš – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Plos – 2 min., hrubost).
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 18. Zajíček (Měchura), 25. Měchura (Nezbeda, Zajíček), 43. Nezbeda (Měchura) – 2. Seidler (Botoš), 7. Zolnaj (Bulka), 41. Kusak (Adámek), 53. Šmajda (Benda, Kusak), 53. Sapoušek (TS), 57. Botoš (Adámek, Vogel)


    Bílí Tygři Liberec: Vopravil (Král) – Kollert, Duschka, Starý, Rybář, Kovář, Hladík, Culek – Leden, Nezbeda (C), Pavlík (A), Kříž, Měchura (A), Plos, Jenčovský, Zajíček, Gajda, Huňor.
    HC Energie Karlovy Vary: Bočan (Kubát) – Benda (A), Bulka, Pohanka, Krejčík, Blengino, Zolnaj, Vogel – Ekrt, Rymon (A), Botoš, Šlechta, Sapoušek, Šmajda, Adámek (C), Seidler, Kupčo, Kusak.

    Rozhodčí: Bernat – Kajínek, Maštalíř.
    ocianews.com