Třinec – Vítkovice 2:1 (kon.) | Zlín – Kladno 1:5 (kon.) | Liberec – Olomouc 4:6 (kon.)
Mladá Boleslav – Motor ČB 1:4 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:5 (kon.) | Plzeň – Litvínov 3:4 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 3:4 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 07.11.2021, 15:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to tedy pro dnešní duel vše, budu se na Vás těšit u některého z dalších přenosů z prostředí třineckého hokeje. (17:26:00)
     
    Vypjaté derby mezi Oceláři a Vítkovicemi končím těsním vítězstvím domácích 2:1. Navzdory tomu, že Ostravané dlouhou dobu v závěru tlačili, je to další vítězství pro svěřence Václava Varadi, kteří do reprezentační přestávky a do série venkovních duelů vstupují v dobré formě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Obrovská minela Ondřeje Kacetla teď pořádně zneklidnila srdce nejednoho z třineckých fanoušků, nakonec ale celá situace dvě sekundy před koncem třetí třetiny srovnávací brankou nekončí. Maskovaný Ocelář se totiž chtěl v samotném závěru prosadit střelou přec celé hřiště a při svém pokusu trefil jednoho z blížících se soupeřů, který svým tělem touš odrazil jen těsně vedle branky.
     
    59:40
    Domácí ale dvakrát úspěšně vyhazují, tohle už pro Oceláře vypadá dobře.
     
    59:00
    Vítkovičtí zatím velmi trpělivě volí své jednotlivé přihrávky, prostor kolem Kacetla se pomalu zahušťuje a pomyslná smyčka stahuje.
     
    58:42
    Oddechový čas končí, Vítkovice jdou do šesti!
     
    58:41
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:08
    Poslední dvě minuty základní hrací doby teď ohlásil jeden z pomocných rozhodčích, pro Vítkovice tak jasný signál pro nutnost zavelet k posledním útočným pokusům-
     
    57:25
    Pořádně horko teď ve své výstroji ale bude mít i jeho protějšek, Ondřej Kacetl Vítkovice v závěru tohoto dějství neustále stupňují tempo své hry a srdnatě bojují kolem branky Třince o srovnávací trefu.
     
    56:28
    Pomalý postup směr útočné pásmo teď zkouší třetí třinecká formace, Miloš Roman ale odražený kotouč nedostihl a touš tak pouze projel kolem Aleše Stezky bez větší šance na zvýšení třineckého náskoku.
     
    56:07
    Další závar před Kacetlem, ale i další úspěšně vyřešená situace pro domácí, ani Krenželokova druhá útočná pětka Vítkovic srovnávací trefu do zápisu o utkání nedoručuje.
     
    55:03
    Bojuje se na obou stranách kluziště a oba fanouškovské tábory ženou své vyvolené vstříc vstřelení branky, dneska pod Javorovým sledujeme derby se vším všudy.
     
    54:22
    A jsou to právě hosté, kdo se v posledních sekundách hry snažil převzít iniciativu, Třinec ale byl proti a svěřenci Václava Varadi to zkusí z hlediska útočné aktivity znovu.
     
    53:18
    Vhazování po Kacetlově levici končí lépe pro zástupce třineckého draka, Oceláři tak mohou plnou parou vpřed, hned v úvodu svého útočného tažení ale dostávají od Vítkovic stopku.
     
    52:34
    Komerční přestávka je u konce, čeká nás ještě sedm a půl minuty bojovného hokeje, kde ani jedna ze stran ještě nemá osud tohoto zápasu jistý.
     
    51:26
    Další vhazování, které končí o něco lépe pro Třinec a další nezdařený přechod do útočného pásma ze strany hostů. Poslední minuty zápasů běží jako přes kopírák, kdy se obě strany neúspěšně snaží vynutit si tlak.
     
    50:33
    Oceláři znovu ožili a jsou to právě oni, kdo po delší době vnesl do hry jakýmsi způsobem řád, v nezáviděníhodné situaci se teď naopak nachází maskovaný Ostravan Stezka, který je téměř nepřetržitě v permanenci.
     
    50:27
    Zakázané uvolnění hostů, hra se tak po velmi krátké odmlce vrací do vítkovického království, kde však žádnou paseku nenatropí.
    Marken.cz

    Jakub Kotajny

    Branky a nahrávky: 11. D. Musil (A. Nestrašil), 32. Zahradníček (Martin Růžička, A. Nestrašil) – 9. A. Solovjov (Svačina)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, J. Michálek, Jaroměřský, Zahradníček, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – O. Šedivý, A. Nestrašil, Kofroň – Hrehorčák, Miloš Roman, O. Kovařčík – Chmielewski, R. Szturc, Dravecký (A).
    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – A. Solovjov, R. Polák (C), Galvinš, Plášil, P. Koch, Jakub Stehlík, L. Kovář – R. Bondra, Dej, M. Kalus – L. Krenželok (A), Marosz, Svačina – Lednický, Vildumetz, Žálčík – Bernovský, Chlán, Fridrich.

    Rozhodčí: Hejduk, Stano – Ganger, Klouček

    Diváci: 4721
    ocianews.com