HC UP Olomouc – HC MUNI 10:2 (kon.) | BO Ostrava – Engineers Prague 4:1 (kon.) | Riders Univerzita Pardubice – Akademici Plzeň 6:3 (kon.)
konec
HC Univerzita Palackého v Olomouci
10:2 (3:1, 6:0, 1:1)
HC MUNI
Pondělí 08.11.2021, 17:00Univerzitní liga ledního hokeje • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký pondělní podvečer, společně dnes budeme sledovat utkání Univerzitní ligy ledního hokeje, které proti sobě svede domácí Olomouc a hostující brněnskou Masarykovu univerzitu.
     


    HC MUNI

    Hostující celek bude vstupovat k zápasu proti Univerzitě Palackého z Olomouce vstupovat s kolísavou formou. Hokejisté z Masarykovy univerzity totiž v posledních utkáních střídají porážky s výhrami.

    V posledních čtyřech utkáních nejprve přišla výhra proti standardně silným pražským Engineers. Pak přišla výhra nad pardubickými Riders. Pro změnu potom venkovní výhra na jihu Čech, kdy MUNI porazila tamní Black Dogs poměrem 1:2. A poslední zápasem je nedávná porážka 3:5 na domácím ledě proti UK Hockey Prague.

    Hosté budou do pondělního duelu vstupovat jako favorité. Momentálně je jejich výsledky totiž řadí v tabulce na čtvrtou pozici, druhou příčku pak mají na dostřel, jsou od ní pouhé tři body, tedy jednu výhru v základní hrací době.
     


    HC Univerzita Palackého v Olomouci

    Hokejisté z UPOLu se prozatím prezentují o něco horšími výsledky než jejich pondělní soupeř. Nejprve vysoko padli proti pražskému soupeři z Univerzity Karlovy. Utkání nakonec skončilo vysokým rozdílem pro hokejisty z hlavního města 3:8.

    Následovala o něco těsnější prohra, tentokrát ve venkovním duelu, kdy Olomoučtí zajížděli do Pardubic. S tamním celkem padli těsně 5:6. A nepovedlo se jim ani předposlední utkání, proti VUT přišel další těsný výsledek 3:4. A úplně poslední duel byl proti Enginners, ti však doma vyhráli 5:2.

    I vinou těchto výsledků se tak olomoučtí hokejisté drží v tabulce na samém chvostu. Odehrány jsou však pouze čtyři utkání a po každém kolo může být vše jinak.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Univerzita Palackého v Olomouci: Šoustal (Novotný) – Holiš, Fojtášek, Síkora, Janků, Kuchař, Pírek, Dubovčí – Palička, Kerda, Žižlavský, Rosecký, Skopal, Rimmel, Zmeškal, Kropáč, Sup, Pěcha (C), Šíp

    HC MUNI: Král (Holub) – Surán, Uhříček, Kučera, Bláha, Plhal – Strakoš, Háněl, Ivičic, Štrauch, Matov, Jakubec, Voříšek, Tomaník, Stodůlka, Bartkovský, Aulehla, Novosedlík, Pavel, Račický

    Rozhodčí: Rapák – Bartoň, Tvrdý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Domácí celek se hned v první minutě dostává do poměrně dobré šance. Jeden z Olomouckých nabruslil do pásma a z z kruhu míři do horních pater branky. Král ale kotouč bez problémů kryje.
     
    01:58
    Račický se hnal s kotoučem na holi do útočného pásma, jenže nestačil na posledního obránce, který mu dobrým zákrokem holí kotouč odebral, načež může na opačnou stranu jeho celek.
     
    02:35
    Libor Janků si našel prostor ke střele na modré čáře, načež jeho pokus letí přímo mezi tři tyče. Vidíme ale úspěšný zákrok hostujícího brankáře, který si s nebezpečnou střelou poradil a lapil ji ve výstroji.
     
    03:13
    Domácí celek nahazuje kotouč do útočného pásma a míří hned za soupeřovu branku. UPOL tedy v pásmu. Uvidíme, co vymyslí.
     
    03:43
    Na opačné straně musel Michal Šoustal pohlídat střelu, která šla taktéž z velké dálky a z nápřahu. Včas proti ní ale zaklekl a pak s ní neměl výraznější problémy. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    04:01
    Vyloučení v týmu HC Univerzita Palackého v Olomouci (Janků – 2 min., podrážení).
     
    04:04
    Vyloučení v týmu HC MUNI (Štrauch – 2 min., podrážení).
     
    04:42
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté se radují z první vstřelené branky. LUKÁŠ ZMEŠKAL dostal dalekonosnou přihrávku, která jej vyslala do útočného pásma. Zmeškal se pak i zpoza obránce dostal ke střele a trefil přesně na vzdálenější tyč! Asistence: Filip Palička.
     
    05:41
    Patrik Matov se na opačné straně pokoušel o rychlou odpověď. Jeho střela od modré čáry ale končí jen na betonech domácího strážce svatyně.
     
    06:27
    Domácí hokejisté jsou opět nastěhováni v útočném pásmu a snaží se prosadit podruhé v tomto utkání.
     
    07:16
    Ondřej Háněl nahodil kotouč do útočného pásma, tam na něj ale jeho spoluhráči pak nedosáhli, naopak se k němu dostávají domácí a už míří znovu do útoku.
     
    07:40
    Nyní se však na opačnou stranu dostávají brněnští hokejisté, kteří se taktéž pokoušejí ohrozit soupeřovu svatyni.
     
    08:18
    Hrálo se poměrně dlouho bez přerušení. Až nyní Filip Král musel zakleknout a udržet kotouč před brankovou čárou. To se mu podařilo a už se schyluje ke vhazování po jeho pravé ruce.
     
    08:50
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tu druhou branku domácího celku, který do tohoto utkání tedy nastupuje ve velkém stylu! DAVID ROSECKÝ dostal přihrávku a i on se zapisuje mezi přesné střelce. Asistence: Martin Pěcha.
     
    10:17
    Hostující hráči cítí potřebu alespoň zredukovat soupeřův náskok, brněnští hokejisté si takovýto start duelu jistě nepředstavovali.
     
    10:46
    Byl to zřejmě Tomáš Bartkovský, kdo neměl vůbec daleko od první branky svého celku! Bartkovský dostal parádní přihrávku před brankovistě, kde zamíchal s kotoučem a zkoušel zasunout k pravé tyči. Tam však Šoustal nechal svůj beton a zabránil kotouči v cestě za brankovou čáru.
     
    11:42
    René Štrauch pak přispěchal s další poměrně dobrou střelou hostujících hráčů. Štrauch doslal přihrávku na modrou čáru. Odtud vypálil, ovšem Šoustal měl dobrý výhled a neměl problém zakročit.
     
    12:33
    Brněnští hokejisté jsou v posledních minutách rozhodně aktivnějším celkem, zatím se jim však nedaří olomouckou defenzivu v čele s brankářem prorazit.
     
    13:25
    Jakub Kučera se z pozice obránce dostal až do útočné pozice, udělal před brankou otočku a mířil na bližší tyč. Nicméně Šoustal i tentokrát úspěšný, přemístil se totiž včas.
     
    14:26
    Patrik Matov, hostující kapitán měl trochu problémy s přihrávkou na útočné modré čáře, nakonec však posílá puk až na branku. Zde se kotouč ale nedostal na domácího brankáře, neboť neprošel přes val clonících hráčů.
     
    15:19
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! A máme první branku také v domácí kleci! Háněl dostal přihrávku před branku, ale viděl ještě lépe postaveného TADEÁŠE JAKUBCE. Ten pak jen nastavil hůl a snižuje soupeřův náskok na jednogólový. Asistence: Ondřej Háněl, Jakub Voříšek.
     
    16:23
    Hra se nám nyní pro změnu přesunula před branku Masarykovy univerzity. Tam ale její ohrožení k vidění prozatím nebylo, nicméně hosté vyhazují kotouč pouze na zakázané uvolnění.
     
    17:28
    Domácí hokejisté nyní zamkli svého soupeře v jeho pásmu, nicméně k žádné výraznější střele se dostat nemohou.
     
    18:04
    Vyloučení v týmu HC Univerzita Palackého v Olomouci (Skopal – 2 min., podrážení).
     
    18:14
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tu třetí branku v hostující kleci! Radují se domácí, kteří nyní unikli v oslabení. Konkrétně to byl FILIP PALIČKA, který dostal přihrávku a dostal se do souboje jeden na jednoho. V útoku si našel cestu ke střele a nakonec prostřelil přesně.
     
    19:50
    Hostující celek se ještě držel v útočném pásmu při početní převaze. K žádnému ohrožení Šoustalovy svatyně se nicméně nedostává.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první periodu, v níž padli celkem čtyři branky, bylo se tedy na co dívat. Nejprve se domácí dostali do dvoubrankového vedení. Hostující celek pak reagoval jednou přesnou trefou, jenže Palička se pak trefil s koncem periody v oslabení a jeho tým tak stále vede o dvě branky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Kropáč dostal kotouč na svou hůl, nicméně jej jen nahazuje za soupeřovu svatyni, kam se pak útočníci obou celků sjíždějí.
     
    21:21
    Filip Palička se objevil ve velmi dobré šanci! Nakonec si ale na střelu zřejmě nevěřil, a tak jen poslal přihrávku na spoluhráče, který ovšem hostujícího Krále nepřekonává!
     
    22:21
    A na opačné straně už musí řešit nepříjemnou situace také domácí Šoustal. Nemá ale nakonec se střelou, jež na něj mířila zhruba z vrcholku kruhu, výraznější obtíže.
     
    23:12
    Pavel Tomaník, hostující kapitán, najel s kotoučem na holi do dobré střelecké pozice, z ní ale trefuje jen prostředek branky, kde už je Šoustal připravený k zákroku.
     
    24:12
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tu čtvrtou branku, která končí v hostující brance! Kropáč Jan našel dobrou přihrávkou spoluhráčem, kterým byl PAVEL SKOPAL. A ten si pak počínal před brankářem naprosto skvěle. Zasekl, brankáře položil a pak zapsal čtvrtou přesnou trefu svého celku. Asistence: Jan Kropáč, Libor Janků.
     
    26:01
    Tomáš Račický dostal dobrou přihrávku na levý kruh z brankářova pohledu. Račického pokus pak končí ale jen na výstroji Michala Šoustala.
     
    27:18
    Po čtvrté brance se téměř bez přerušení drželi hostující hokejisté v pásmu. Nicméně nepřišla žádná výraznější šance, který by stála za zmínku.
     
    27:50
    Viděli jsme naprosto parádní zákrok hostujícího brankáře, který vystavil jednomu z útočníků domácích parádní semafor! Hned po vhazování schoval střelu v lapačce a bude se tedy opět vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    28:55
    Tomitotej Surán vyslal pořádnou dělovku od modré čáry! Michal Šoustal ji ale viděl, a proto následně neměl problém kotouč vyrazit zpět do hry.
     
    29:26
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak zatím sledujeme naprosto jednoznačnou jízdu domácích hráčů! FILIP PALIČKA najel s kotoučem na holi, načež trefil přesně, jak bylo třeba a je to rovnou o čtyři přesné zásahy! Palička zapisuje svou druhou dnešní trefu a třetí bod. Asistence: Martin Pěcha, Libor Janků.
     
    30:00
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tu šestou trefu a pro hosty to začíná vypadat velmi špatně. Hosté propadli v obraně, z čehož těžila dvojice LIBOR ŠÍP – Lukáš Zmeškal. První jmenovaný dostal přihrávku a jel v akci dva na jednoho. Tu pak proměnil přesnou střelou na bližší tyč. Asistence: Lukáš Zmeškal, Dušan Kerda
     
    31:50
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoučtí hráči se dostali rychle do pásma a je z toho sedmá branka. PAVEL SKOPAL dostal přihrávku na modrou čáru, odtud pak táhlo střelou propáliil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jan Kropáč, Tomáš Holiš.
     
    32:43
    David Rosecký najel s kotoučem na holi po pravém křídle. Jeho pokus pak míří na bližší horní růžek. Kotouč ale nakonec končí jen velmi těsně nad horní tyčkou. Dobrý pokus!
     
    34:07
    Obrázek hry se příliš nemění. Opticky se sice MUNI v útočném pásmu drží, žádné střely ale nepřicházejí. Naopak olomoučtí hráči často směřuje do rychlých protiútoků a ty jsou rozhodně nebezpečné. Podobou situaci jsme viděli nyní, hostující brankář tentokrát však úspěšný.
     
    34:58
    Domácí hráči se nyní zkoušeli přejít do útoku, jenže rozhodčí je nachytal v postavení mimo hru. To vrací tedy vhazování do neutrální zóny.
     
    35:25
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    Co více dodat, výsledek hovoří za vše. MIKULÁŠ RIMMEL se při přechodu do pásma dostal ke kotouči, otevřel se mu střelecký prostor a pak vymetl přesně horní růžek. Asistence: Martin Žižlavský.
     
    36:45
    A po dlouhé době vidíme MUNI v útočném pásmu. Jakub Plhal dostal přihrávku na modrou čáru. Odtud pak zamířil na branku, jenže tu však přestřelil.
     
    37:22
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to je opravdu neuvěřitelné, další branka jako přes kopírák! Opět rychlý přechod do pásma a rychlá branka. Filip Palička našel dobrou přihrávkou na vzdálenější tyč najíždějícího LIBORA JANKŮ, který už neměl příliš složitou pozici! Asistence: Filip Palička
     
    37:38
    Vyloučení v týmu HC Univerzita Palackého v Olomouci (Síkora – 2 min., nedovolené bránění).
     
    38:10
    Jakub Uhříček dostal přihrávku na modrou čáru, odkud pak pálil. Jeho dalekonosný pokus končí ale jen v lapačce Michala Šoustala, jenž se přemístil a kotouč včas lapil do své rukavice.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou periodu, která nabídla hned šest branek. A všechny skončily v brněnské brance. Hostující celek se občasně také vydal do pásma, neviděli jsme však žádnou z výraznějších střeleckých pokusů. Domácí pak ujížděli do rychlých přechodů a téměř všechny skončily za zády brněnského brankáře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Jeden z hostujících hráčů zůstal po střetu ležet na ledě, po chvíli se ale zvedá a vypadá to, že bude v pořádku.
     
    40:18
    Vyloučení v týmu HC Univerzita Palackého v Olomouci (Rimmel – 5 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Rosecký.
     
    41:20
    Brněnští hokejisté drží kotouč za svou brankou a už pomalu rozehrávají druhou akci této přesilovky. V případě proměnění trest trvá, tato početní převaha by tedy mohla nabídnout možnost, jak se alespoň částečně vrátit do hry pro hosty.
     
    42:11
    Poměrně dlouho nyní trvala hostující kombinace v útočném pásmu, pak ale přišla nepřesná rozehrávka a olomoučtí hráči se osvobozují a formace na oslabení může vystřídat.
     
    43:15
    Martin Pěcha to nyní udělal velmi dobře, ladným pohybem se zbavil bránícího protihráče, načež se ocitl přímo před brankářem. V rychlost ale kotouč nechal jen u levé tyčky z brankářova pohledu.
     
    44:40
    Nyní hostující celek dobře zamkl v útočném pásmu ten domácí. Jenže ne a ne se dostat k tomu finálnímu zakončení, které by přineslo případnou druhou trefu.
     
    45:40
    Martin Žižlavský se zničehonic objevil před soupeřovou svatyní, nicméně zde si tváří v tvář gólmanovi počítal méně úspěšněji než jeho protějšek.
     
    46:09
    Vyloučení v týmu HC Univerzita Palackého v Olomouci (Janků – 2 min., podrážení).
     
    46:44
    A jsou slyšet také domácí příznivci, kteří si samozřejmě užívají toto utkání a jeho průběžný výsledek. Taky aby ne! A nyní si žádají desátou trefu v brněnské kleci.
     
    47:19
    Stále trvá přesilovka hostujícího celku, ten se ale nyní nedržel v pásmun ijak stabilně. Olomouc vyhodila a může jít vystřídat a na led poslat čerstvé síly.
     
    47:29
    Vyloučení v týmu HC MUNI (Jakubec – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    48:38
    A vidíme další zvýšený trest, tentokrát pro hostujícího Jakubce. Uvidíme, zda domácí využijí prostor na ledě lépe než soupeř.
     
    48:38
    Vyloučení v týmu HC MUNI (Kučera – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:13
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tu desátou branku, kterou si domácí fanoušci od začátku třetiny žádali! FILIP PALIČKA sjel před branku, kde byl dostatečně aktivní na to, aby kotouč postrčil až za brankovou čáru. Palička tak kompletuje hattrick! Asistence: David Rosecký, Martin Pěcha.
     
    50:05
    A domácí dvojnásobná převaha pokračuje. Pokud nedojde k dalšímu proměnění, bude se hrát v poměru pět na tři ještě třicet tři sekund.
     
    50:33
    Patrik Matov se dostal do útočné šance, když upláchl po pravém křídle z brankářova pohledu. Chtěl zasunout kotouč u bližší tyče, tam však domácí brankář kotouč stačil nechat.
     
    51:17
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! A máme tu trefu také na opačné straně ledové plochy. JAKUB VOŘÍŠEK ujel se spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Dostal přihrávku před branku a z první se pak trefuje přesně. Asistence: Ondřej Háněl.
     
    53:48
    A hostující hráči se drží v útočném pásmu i nadále. Uvidíme, zda si připíši ještě třetí trefu. Zatím se ke střeleckému pokusu nedostali.
     
    54:31
    Ale teď už jsou na opačné straně nastěhování domácí hokejisté, kteří už ale viditelně také nikam nechvátají. O tom, jak se dnes budou dělit body, je už nějakou tu minutu totiž jasno.
     
    55:34
    Nyní se domácí hokejisté snažili rychle přejet útočnou modrou čáru, jenže sudí je přistihl v ofsajdovém postavení, které také záhy odpískal a vrací tak hru do středního pásma.
     
    56:34
    I nyní se olomoučtí hokejisté drží v útočném pásmu, nicméně žádná branku ohrožující střela nepřichází. Opravdu to vypadá, že oba celky spíše vyhlížejí závěrečnou sirénu.
     
    57:14
    Ale zničehonic se objevil v samostatném úniku Tomáš Račický! Nicméně toho nestihl moc vymyslet, neboť Michal Šoustal proti němu vyjel a tygřím skokem se mu vrhl pod brusle, čímž zabránil kotouč v jakékoli další cestě.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty tohoto utkání.
     
    58:24
    Michal Šoustal si nyní musel poradit se střelou, která šla zhruba z vrcholku kruhu. Šoustal ale včas zaklekl a střelu vyrazil bez problémů svým pravým betonem.
     
    59:53
    Je konec. S posledními sekundami se ještě hosté hnali do rychlého brejku, ten však zůstává bez závěrečné střely.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou dnešní utkání! Domácí fanoušci se radují, je taky proč! Jejich hokejisté dnes zvátězili jednoznačným rozdílem především po skvěle odehrané druhé periodě. Hattrick pak zapsal Filip Palička, a to symbolicky ve třetí periodě, kdy přidal desátou branku svého celku, ale také právě zkompletoval svůj střelecký počin. (19:09:01)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 5. Zmeškal (Palička), 9. David, 19. Palička (Rosecký), 25. Skopal (Kropáč, Janků), 30. Palička (Janků, Pěcha), 30. Šíp (Zmeškal, Kerda), 32. Skopal (Kropáč, Holiš), 36. Rimmel (Žižlavský), 38. Janků (Palička), 50. Palička (Rosecký, Pěcha) – 16. Jakubec (Háněl, Voříšek), 52. Voříšek (Háněl)


    HC Univerzita Palackého v Olomouci: Šoustal (Novotný) – Holiš, Fojtášek, Síkora, Janků, Kuchař, Pírek, Dubovčí – Palička, Kerda, Žižlavský, Rosecký, Skopal, Rimmel, Zmeškal, Kropáč, Sup, Pěcha (C), Šíp
    HC MUNI: Král (Holub) – Surán, Uhříček, Kučera, Bláha, Plhal – Strakoš, Háněl, Ivičic, Štrauch, Matov, Jakubec, Voříšek, Tomaník, Stodůlka, Bartkovský, Aulehla, Novosedlík, Pavel, Račický

    Rozhodčí: Rapák – Bartoň, Tvrdý
    thejrc.org