Česko – USA 1:9 (kon.)
konec
Česko
1:9 (0:2, 0:3, 1:4)
USA
Pátek 12.11.2021, 20:00 • Patinoire du Verney, Monthey. • Turnaj pěti (U18)
Partner:
     
    To je pro dnešek vše, s konstatováním, že osmnáctka padla 1:9 se s vámi loučím. Nezapomeňte, že turnaj v Monthey pokračuje také zítra. Na počtenou! (22:30:03)
     
    Máme za sebou další duel české osmnáctky, ve kterém se Petrova parta dočkala prvního gólu na turnaji v Monthey. O ten se postaral Adam Dvořák, jenž využil přesilovou hru. Ale Američané ve třetí třetině dokázali využít hned dvě přesilovky, a to zásluhuou Huntera Brzustewicze a posléze také Isaaca Howarda. Na jejich branky pak z brejků navázali Cole Spicer a Rutger McGroarty. Důležitým momentem dnešního duelu byla nevyužitá přesilovka Čechů zkraje druhé třetiny, kdy mohlo dojít ke snížení na 1:2. Tak se nestalo a Američané odskočili. A bylo hotovo.
     
    Nejlepší hráči zápasu:
    Štěpán Vopravil (CZE)
    Gavin Brindley (USA)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Jecho se vydal napadat, ale Američané s klidem zaváží puk do útočného pásma.
     
    58:50
    Gauthier se hnal dopředu, ale o puk po kličce přišel.
     
    58:26
    Snuggerud hodně nebezpečnou žabkou málem poslal do brejku Čechy, ale i tuhle situaci Američané zažehnali.
     
    57:28
    Dvořák až moc dlouho míchal s pukem. Měl vystřelit, a tak o kotouč přišel.
     
    56:50
    Američané opět v útoku, ale Vopravilova branka mimo své stanoviště. Hra je tak přerušena.
     
    56:18
    Když to nejde přejít, tak to zkusíme napadáním. Petrův tým nyní získal puk dobrým forčekingem. Ale Dvořák na modré pro změnu neměl komu nahrát.
     
    55:43
    Češi mají problém s přechodem přes modrou čáru soupeře. Logicky se tak nedostávají do žádné šance.
     
    54:41
    Vopravil opět musí zasahovat, Američané jsou nyní naprosto, ale naprosto dominantním týmem. Nazar vyprodukoval další střelecký pokus.
    53:09 MCGROARTY - 1:9
     
    53:09
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Čeští hokejisté se mohli hnát do brejku tří proti dvěma, ale o kotouč přišli a Američané rychle obrátili hru. Do brejku dvou proti jednomu ujel Cooley a RUTGER MCGROARTY, jenž přihrávku Logana Cooleyho bezpečně umístil za záda Vorpavila. Kruté pro českého brankáře Vopravila. Asistence: Logan Cooley, Ryan Chesley.
     
    52:26
    A opět Snuggerud v obrovské šanci! Americký útočník s pravým držením hole se ve slotu objevil úplně sám. Ale branku zřejmě vůbec netrefil.
     
    52:16
    Další zákrok připisuje Vopravil, švih na jeho branku vyslal Snuggerud.
     
    51:40
    Na druhé straně mohl ve skrumáži před brankou rychle odpovědět Sapoušek, ale Muszelik si poradil.
    50:59 SPICER - 1:8
     
    50:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Všichni Češi se zapomněli vepředu, a tak se na branku hnal úplně sám COLE SPICER, který blafákem překonává brankáře Vopravila. 8:1 pro Američany. Bez asistence.

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 43. Dvořák (Sapoušek) – 5. McGroarty (Cooley, Hutson), 18. Spicer (Gauthier, Kaplan), 24. Brindey (Howard), 36. Cooley (Hutson, Nazar), 40. Howard (Brindely, Nazar), 42. Brzustewicz (Nazar), 45. Howard (Nazar), 51. Spicer, 54. McGroarty (Cooley, Chesley)


    Česko: Vopravil (Špunar) – F. Němec, Čech, Š. Němec, Hebek, Puchala, Krajčík, David – Rymon (C), Sapoušek, Bareš – Jecho, Petr, Šalé – Pavlata, Soukup, Dvořák – Kozlík, Becher, Strnad – Formánek. Trenér: Jakub Petr.
    USA: Muszelik (Chambre) – Chesley, Hutson, Duke, Brzustewicz, Casey, Powell, Muir – Snuggerud, Cooley, McGroarty (C) – Brindley, Nazar, Howard – Kaplan, Spicer, Gauthier – Hejduk, Berard, Leonard – Fleming. Trenér: Adam Nightingale.

    Rozhodčí: Ruprecht, Borga – Francey, Gurtner (všichni SWI).
    thejrc.org