Slavia – Kolín 4:0 (kon.) | Třebíč – Benátky n/J 5:0 (kon.) | Litoměřice – Šumperk 5:3 (kon.)
Prostějov – Havířov 3:2 (kon.) | Sokolov – Frýdek-M. 3:0 (kon.) | Vrchlabí – Kadaň 5:0 (kont.)
Přerov – Jihlava 1:2 (kon.) | Poruba 2011 – Vsetín 2:0 (kon.)
konec
HC Baník Sokolov
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
HC Frýdek-Místek
Středa 17.11.2021, 18:00 • Zimní stadion Sokolov • Chance liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný dobrý večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Chance liga má prvního jistého sestupujícího, kterým je Kadaň. Zbylá šestnáctka týmů ale bojuje dál, dnes je na programu 21. kolo druhé nejvyšší soutěže v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Ke sledování bude připraveno hned sedm zápasů. My se detailně zaměříme na duel, ve kterém HC Baník Sokolov přivítá na svém ledě HC Frýdek-Místek.
     
    HC Baník Sokolov

    Západočeši zatím drží působivou 6. příčku se ziskem třiatřiceti bodů. Mají zatím stejný bodový zisk jako 5. Prostějov a 7. Vrchlabí. Jen toto konstatování stvrzuje reálné hodnocení toho, jak je střed tabulky našlapaný. V loňském ročníku obsadil Baník 10. příčku a z play-off se pakoval hned po prvním kole. Lze tedy konstatovat, že u Sokolova došlo k jistému progresu a jeho fanoušci určitě věří v to, že tento trend bude pokračovat.

    Forma Sokolova není zlá, bodoval ve čtyřech z posledních pěti duelů. Baník nejprve sice prohrál doma po nájezdech se Slavií 3:4 a následně padl na ledě Třebíče těsně 2:3. Jenže poté šlápl do pedálů. V Prostějově zvítězil 4:3 v prodloužení, před svými fandy pak rozstřílel Ústí nad Labem 8:2 a v posledním souboji přemohl Havířov na jeho kluzišti 3:1. Má tak v zádech sérii tří výher, kterou bude chtít prodloužit a navázat na předchozí dobré výkony. Dnes mu v cestě stojí hostující Frýdek-Místek.
     
    HC Frýdek-Místek

    Celek z moravsko-slezského pomezí se aktuálně nachází na 11. místě tabulky se ziskem šestadvaceti bodů. Na 9. místo Šumperka má ztrátu dvou bodů a na 13. flek Kolína má zase dvoubodový náskok. Také na hraně kolem postupu do play-off tak zuří lítý boj, ve kterém hraje každý bodík neskutečně důležitou roli. V předcházející sezóně skončili Rysové na 14. místě a do vyřazovacích bojů se tak nepodívali. I u nich lze tedy mluvit o jistém zlepšení.

    Forma Frýdku-Místku také není vyloženě špatná, prohrál sice tři z posledních pěti duelů, ale stejně jako Baník zvládl ve čtyřech z nich bodovat. Nejprve padl doma s Vrchlabím zřetelně 1:5, jenže náladu si spravil hned v dalším duelu, kdy porazil znovu před vlastními tribunami Litoměřice 4:3. Poté opět prohrál na Slavii 1:2, bral však alespoň bod za to, že utkání musely rozseknout nájezdy. V Ústí nad Labem pak těsně zvítězil 5:4 a v předchozím utkání, které hrál v pondělí na svém kluzišti s aktuálním lídrem z Třebíče, bral znovu bod, když podlehl Horácké Slavii 2:3 po nájezdech. Pokud však chtějí Rysové udržet alespoň houpavou formu svých výsledků, musí dnes na kluzišti Baníku vyhrát, což nebude snadné.
     
    1. vzájemný duel

    Oba celky se v letošním ročníku potkávají podruhé. První vzájemné utkání se hrálo v září na ledě Rysů, přesto z něj podstatně lépe vyšel Baník, který nejprve vyhrál díky brance Jiskry první třetinu a v druhém dějství zvýšil svůj náskok dokonce na 4:0. Frýdek-Místek v třetí části už jen korigoval výsledek, když se prosadil Szturc, ani on ovšem prohře celku z moravsko-slezského pomezí zabránit nedokázal.

    22.9.2021 HC Frýdek-Místek – HC Baník Sokolov 1:4

    Branky a nahrávky: 58. R. Szturc (David Bartoš, Christov) – 19. Jiskra (Klejna, Tomi), 24. Šik (Klikorka), 35. M. Sloboda (Klejna), 36. Pořízek (Vracovský, Jiskra).
     
    Nejproduktivnější hráči obou celků

    HC Baník Sokolov
    Vojtěch Tomi (8+14)
    Jan Pohl (6+11)
    Otakar Šik (5+11)
    Vít Jiskra (7+7)
    Ondřej Jurčík (6+8)

    HC Frýdek-Místek
    Alan Lyszczarczyk (6+18)
    Jakub Teper (4+10)
    Jonáš Peterek (5+8)
    David Bartoš (3+9)
    Mikuláš Zbořil (1+11)

    Procentuální úspěšnost zákroků brankářů

    HC Baník Sokolov
    Oldřich Cichoň – 91,53 %
    Vladislav Habal – 91,33 %

    HC Frýdek-Místek
    Frederik Foltán – 90,55 %
    Juraj Šimboch – 90,30 %
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Sokolov: A. Beran (Cichoň) – Klejna, J. Novák, J. Pohl, Strejček, A. Rulík, Vodička, Mrowiec – Jurčík (A), Jiskra, Tomi – D. Přibyl, Kverka (A), Kružík – Pořízek, T. Rohan (C), Šmerha – Křemen, Kuťák, M. Sloboda.

    HC Frýdek-Místek: Šimboch (Nešpůrek) – Ciura, Teper, Zbořil, J. Michálek, Z. Malík, Matyáš, J. Adámek – Tadeáš Král, Peterek, Šlahař – Christov (C), Komorski, Martynek (A) – Lyszczarczyk, David Bartoš, Klimša (A) – Matiaško, Čmiel, Ján Blaško.

    Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Sedláček, Baxa.
     
    Ještě jednou přeji krásný dobrý večer všem příznivcům ledního hokeje. Do startu duelu Sokolova s Frýdkem-Místkem zbývá ještě něco málo přes půl hodiny. Vy si už ale můžete níže prohlédnout sestavy obou mužstev pro toto klání.
     
    Sudí již krouží po hrací ploše, čekáme na příchod obou celků na kluziště a následný startu duelu.
     
    Obě mužstva se proti sobě řadí na modré čáry k vzájemnému pozdravu. Hráči Baníku už jsou připraveni, čekáme ještě na hokejisty Frýdku-Místku, kteří se lehce zdrželi v kabině, nyní už jsou ale také na ledě.
     
    Díky tomu, že se utkání hraje v tento sváteční den, zazní před startem zápasu státní hymna České republiky.
     
    Úvodní ceremonie jsou za námi, duel může začít, probíhají už poslední předzápasové rituály u obou branek.
     
    Baník má ve své sestavě novou posilu, když ze Sparty dorazil na západ Čech Daniel Přibyl, jenž by měl být součástí druhého útoku Sokolova.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Úvodní vhazování vyhráli hráči Frýdku-Místku, ti ale záhy ztratili puk a museli se tak stáhnout až ke své vlastní svatyni.
     
    00:32
    Rysové se ale rychle vymanili z tlaku a na pravé straně postupoval rychle kupředu Jakub Šlahař, akci hostí zastavuje přihrávka rukou.
     
    01:08
    Rostislav Martynek se na pravém hrazení dobře uvolnil, sjel si na kruh a pálil na bližší tyč, Adam Beran si ale dokázal povyjet a ránu vyrazil před sebe.
     
    01:38
    Vhazování před Šimbochem vyhráli hokejisté Sokolova, jenže buly se bude muset opakovat, čároví přerušili hru. Situace se odehrává znovu, tentokrát puk zůstal chvilku zašlápnutý přímo na bodu pro vhazování.
     
    01:50
    Sokolov si zahraje první přesilovou hru, Jakub Michálek v rohu kluziště podrazil jednoho ze soupeřů a dává tak Baníku možnost otevřít skóre.
     
    02:16
    Vojtěch Tomi dostával přihrávku na levý kruh, tu však ideálně nezpracoval a Rysové tak už podruhé v oslabení vyhazují až do útočného pásma.
     
    02:43
    Baník znovu zakládá akci až u své klece, Tomáš Šmerha vede kotouč po levé straně a zadovkou posílá kotouč za sebe Novákovi.
     
    03:09
    Jan Novák dostal kotouč na osu hřiště k modré čáře a vypálil, do jeho rány však vstoupil Ján Blaško a srazil ji k hrazení.
     
    03:50
    Přesilovka Baníku je pryč. Sokolov se ale ještě drží na kotouči a Filip Kuťák jde kupředu z levého křídla, přízemní střelou mezi betony však Šimbocha nepokořil.
     
    04:17
    Buly před Jurajem Šimbochem tentokrát vyhráli hokejisté Frýdku-Místku po menší přetlačované. Rostislav Martynek chtěl na pravém křídle jít rychle kupředu, jenže se bude vylučovat.
     
    04:17
    Filip Komorski dohrál tvrdě u své střídačky jednoho ze soupeřů a fasuje dvě minuty za hrubost. Druhá přesilovka pro Baník.
     
    04:38
    Jan Novák znovu dostal nalito na modrou čáru. Na ose hřiště se rozhodl pro tvrdou ránu, která však pouze zaduněla o zadní mantinel.
     
    05:05
    Následně to z levé strany zkoušel Daniel Kružík, ale Šimboch jeho ránu chytil. O chvilku později se na pravém kruhu dostal do dobré příležitosti Daniel Přibyl, který ale svým projektilem orazítkoval jen bližší tyč svatyně Rysů.
     
    05:38
    Baník nahazuje kotouč do útočného pásma, jenže obránci Frýdku-Místku u něj byli první a posílají ho daleko od své klece.
     
    05:55
    Jakub Šlahař dostal spoustu prostoru na pravé straně, sjel si na kruh a ranou pod horní tyč chtěl skórovat v oslabení. Stopku mu vystavilo rameno Berana, který předvedl dobrý zákrok!
     
    06:18
    Sokolov se udržel v útočném pásmu, Novák z pravé strany od modré čáry nahazoval do předbrankového prostoru, tam ale jeho spoluhráči nebyli dost důrazní. Na druhé straně se Martynkovi píská ofsajd.
     
    06:39
    Jaromír Kverka se probil šikovnou kličkou přes útočnou modrou, kde hokejisté Baníku chvilku kombinovali. K zakončení se však nedostali.
     
    07:05
    Rysové vyhazují po hrazení až za bránu Berana, který ani nemusí vyjíždět, jeho obránci už zakládají akci směrem na druhou stranu.
     
    07:36
    Matouš Čmiel špatně přihrával v útočném pásmu, takže Frýdek-Místek vyhnal z útočného pásma. Baník ale možnost k rychlému brejku nevyužil.
     
    08:12
    Sokolovští se hnali rychle kupředu po pravé straně, jenže útočnou modrou nepřešli v souladu s pravidly, píská se postavení mimo hru.
     
    08:38
    Sokolov vytváří pěkný závar v útočném pásmu u branky Šimbocha. Vojtěch Tomi se po vyhození touš chtěl rychle vrátit za útočnou modrou, jenže se píská další ofsajd.
     
    09:05
    Hra je zatím opravdu hodně rozkouskovaná a ani jeden celek se moc nedostává do šancí. V útočných pásmech jsme svědky velkého množství nepřesností.
     
    09:26
    Filip Komorski táhne po levé straně akci Rysů, jeho nahození ale Beran dokázal vyrazit do rohu hrací plochy. Frýdek-Místek je však i nadále před klecí Baníku.
     
    09:48
    David Bartoš putuje na trestnou lavici. V útočném pásmu zasáhl Kverku vysokou holí a Sokolov si zahraje už třetí přesilovou hru.
     
    10:08
    Jan Pohl střílel z osy hřiště od modré čáry, ani on však touš na klec Rysů nenamířil a kotouč zase letí přes všechny čáry.
     
    10:18
    Minuta a půl přesilovky pět na tři pro Baník! Klimša zahákoval Kverku ve středním pásmu a dostává dvě trestné minuty.
     
    10:39
    Buly před Šimbochem vyhráli hráči Sokolova, Pohl dostal přihrávku na vrchol pravého kruhu, jeho sraženou střelu ale brankář Rysů po chvíli schoval pod lapačku.
     
    10:59
    Baník právě vstřelil branku!
    Baník využívá dvojnásobnou početní výhodu a vede 1:0! Pohl si vyměnil na vrcholcích kruhů kotouč s TOMÁŠEM ŠMERHOU, jenž ho nakonec z levé strany poslal tvrdou přízemní ranou do sítě Rysů, Šimboch byl s betony na ledě pozdě, 1:0 pro Sokolov! Kotouč možná ještě v předbrankovém prostoru tečoval jeden z obránců Frýdku-Místku, čímž změnil trajektorii dráhy a znemožnil svému brankáři zakročit. Asistence: Jan Pohl.
    10:59 Tomáš ŠMERHA - 1:0
     
    11:25
    Baník pochopitelně pokračuje v početní výhodě, Daniel Kružík dostal kotouč na stejné místo, ze kterého před chvílí skóroval Šmerha. Šimboch tentokrát puk zvládl vyrazit.
     
    11:49
    Jan Pohl tvrdě vypálil od modré a Daniel Přibyl mohl dorážet vyraženou střelu přes padajícího Šimbocha, kterého ale přehodit nedokázal!
     
    12:17
    Petr Vodička vystřelil od modré čáry, Šimbochovi kotouč vypadl, ale Vojtěch Tomi se k dorážce nedostal, brankář Rysů následně stihl puk přikrýt rukavicí.
     
    12:38
    Frýdek-Místek je kompletní, hra se ale i nadále odehrává v jeho obranném pásmu, kde se oba celky přetlačují v rohu o kotouč.
     
    13:01
    Rostislav Martynek si vyjel za nahozeným kotoučem na levou stranu a z ostrého úhlu se snažil překvapit Berana, jenž však měl první tyč dobře pokrytou!
     
    13:37
    Baník drží kotouč za svou klecí a čeká, až oba celky prostřídají. Následně puk nahazuje na klec Frýdku-Místku Jan Novák, Šimboch vyráží do rohu.
     
    14:06
    Baník kombinuje v útočném pásmu, Novák nahazoval od modré čáry, ale kotouč levou tyčku o pár čísel minul. Následně se Rysi osvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    14:34
    Vhazování před Šimbochem vyhráli hráči Baníku, Strejček předvedl pěknou kličku, ale místo bekhendové střely volil přihrávku, která však skrz obranu Rysů neprošla.
     
    15:18
    Sokolov svírá svého soupeře jako v kleštích. Jan Strejček ale nyní na pravé straně neudržel útočnou modrou a musí se vracet ke své kleci.
     
    15:37
    Adam Křemen to na levé straně zkusil z otočky, ale Šimbocha překvapit nedokázal. Frýdek-Místek opět vyhazuje přes všechny čáry a píská se icing.
     
    16:05
    Petr Vodička spěchá do obranného pásma, aby včas odehrál kotouč před napadajícím Tadeášem Králem, což se mu nakonec podařilo.
     
    16:26
    Oba celky šly nyní střídat, takže se hřiště trochu vyklidilo, Frýdek-Místek mohl rozehrát, ale Jan Pohl vystihl hned první přihrávku a natlačil kotouč pod betony Šimbocha.
     
    16:48
    Buly před klecí Frýdku-Místku vyznělo lépe pro hráče z moravsko-slezského pomezí, Rostislav Martynek opět vystartoval kupředu po levé straně a ostrou ranou z kruhu nechal vyniknout lapačku Berana!
     
    17:06
    Baník se snažil znovu zamotat obranu Rysů, sražená přihrávka však končí v ochranné síti, takže se bude znovu jen vhazovat před Jurajem Šimbochem.
     
    17:38
    František Klejna nyní hezky provezl kotouč podél levého hrazení a poslal puk i do útočného pásma, Baník z toho však nic zajímavého nevytěžil.
     
    18:09
    Jedno z mála vhazování před Beranem vyhráli hokejisté Frýdku-Místku. Tadeáš Král však kotouč netrefil ideálně a gólman Baníku pohodlně chytá puk.
     
    18:37
    Západočeši nedokázali rozehrát zpoza vlastní svatyně, ale na druhý pokus už jsou úspěšnější Adam Křemen se žene po levé straně kupředu.
     
    19:05
    Adam Křemen nakonec zpoza klece poslal přihrávku na brankoviště, kde zakončoval Filip Kuťák, na Šimbocha si ale z dobré pozice nepřišel!
     
    19:38
    Alan Lyszczarczyk se ještě žene za nahozeným kotoučem do útočného pásma, ale s pukem se dostává až do rohu hrací plochy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina duelu Západočechů s celkem z moravsko-slezského pomezí je za námi. Frýdek-Místek v ní ukázal obrovskou nedisciplinovanost, když vyfasoval hned osm trestných minut a dokonale tak posadil svého soupeře do sedla. Baník si nejprve v přesilovkách nevěděl rady, ale tu dvojnásobnou přece jen v čase 10:59 využil zásluhou tvrdé střely Tomáše Šmerhy.

    Sokolov byl následně logicky i aktivnějším mužstvem, protože věčně bránícím Rysům docházely síly. Přesto to několikrát zajímavě zkoušel zejména Rostislav Martynek po levé straně, takže zápas ještě zdaleka není rozhodnutý. Zvlášť, když vezmeme v potaz, že do druhé části hry vstoupí Západočeši jen s nejtěsnějším možným vedením.
     
    Střely na bránu v první třetině

    HC Baník Sokolov – 19
    HC Frýdek-Místek – 8
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:55.
     
    Obě mužstva jsou zpět na ledové ploše, druhé dějství tak může začít.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Úvodní vhazování druhé třetiny vyhráli Rysové, kteří ale nedokázali přejít přes útočnou modrou a naopak Jan Novák může poslat puk hlouběji do jejich třetiny z modré čáry.
     
    20:38
    Jiskra přihrál Jurčíkovi v útočném pásmu a útočník Baníku pálil z pravého kruhu. Jeho střela šla vysoko nad horní tyč svatyně Rysů.
     
    21:16
    Daniel Přibyl se bekhendovou přihrávkou snažil najít v předbrankovém prostoru Kružíka. Jeho pas ale obrana Frýdku-Místku projít nenechala.
     
    21:45
    Tomáš Šmerha si šikovně sjel na pravou stranu a zajímavou ranou to zkoušel přes bránícího hráče. Šimboch ale jeho pokus schoval ve své náruči.
     
    22:04
    Frýdek-Místek vyhrál buly před svým gólmanem a puk šel okamžitě po hrazení až na druhou stranu, Matouš Čmiel si tam ale příliš dlouho nepohrál a musí se vracet ke své kleci.
     
    22:20
    Radek Pořízek nyní dostal trochu prostoru na levém kruhu a jeho rána přes beka nebyla špatná, Juraj Šimboch musel vytáhnout slušný zákrok lapačkou!
     
    22:49
    Baník bude zakládat svou akci zpoza vlastní brány. Mrowiec ale nedokázal na středu rozehrát a Pohl ho o chvíli později napodobil. Rysové z toho však nic nevytěžili.
     
    23:16
    Ondřej Jurčík obkroužil útočné pásmo, díky čemuž Sokolov dostřídal. Následně se do zakončení tlačil Vít Jiskra, z blízka ale Šimbocha neprocedil.
     
    23:35
    Tak tohle byl opravdu hodně tvrdý zákrok. Vojtěch Tomi poslal zezadu hlavou do hrazení Jakuba Michálka, který byl trochu v předklonu a nyní to s ním nevypadá moc dobře, protože se mu vůbec nechce na nohy. Nakonec to ale za pomoci lékařů zvládá, ačkoliv rozhodně není v pořádku. Vojtěch Tomi pochopitelně fasuje trest na 5 minut a do konce utkání za vražení na hrazení. Trest odpyká Adam Křemen.
     
    24:06
    Jakub Šlahař se hnal z pravé strany do útočného pásma, následně hledal prudkou přihrávkou najetého spoluhráče, který však pas nedokázal zpracovat.
     
    24:27
    Baníku se dvakrát povedlo vyhodit. Nyní však už na pravé straně útočného pásma drží kotouč Mikuláš Zbořil. Následně se však Rysové dostávají do postavení mimo hru.
     
    24:49
    Jakub Teper se šikovnou kličkou dostal přes útočnou modrou a Rysové postavili přesilovkový vzorec. Bartoš si vyměňuje kotouč právě s Teperem, jehož nahození ale nemělo kýžený účinek.
     
    25:26
    Alan Lyszczarczyk se po levé straně protáhl jako lasička a získal tak pro Frýdek-Místek útočné pásmo. Tam se ale Rysové moc dlouho neohřáli.
     
    25:55
    Jakub Teper nahazuje kotouč do útočného pásma, kde jej ale Alan Lyszczarczyk nedokázal zpracovat a Baník posílá touš zase rychle na druhou stranu hrací plochy.
     
    26:19
    Frýdku-Místku se zatím přesilová hra ani trochu nedaří. Juraj Šimboch musí vyjet za svou klec, aby pomohl svým bekům s rozehrávkou.
     
    26:35
    Marek Sloboda mohl jít v oslabení do situace jeden na jednoho, ale na půlící čáře ho zradilo zpracování kotouče, takže Šimboch může zůstat v klidu.
     
    27:04
    Baník nyní aktivně napadá v útočném pásmu. Radek Pořízek získal kotouč a prudkým pasem jej poslal až na své beky. Sokolovu se oslabení daří na jedničku.
     
    27:39
    Rysové se konečně dostali přes útočnou modrou. Jakub Teper však trefil prvního bránícího hráče, kterým byl Jurčík.
     
    27:43
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov jde v oslabení do vedení o dvě branky! Jurčík si zpracoval zblokovanou ránu Tepera a vyrazil po levé straně kupředu. Do přečíslení dva na jednoho ho přijel doplnit FILIP KUŤÁK, jenž od svého spoluhráče dostal dobrý pas na pravý kruh a rychlou střelou k bližší tyči zakončil úspěšnou situaci dřív, než se Šimboch stihl přesunout – 2:0! Asistence: Ondřej Jurčík.
    27:43 Filip KUŤÁK - 2:0
     
    28:27
    Přesilovka Rysů se pomalu chýlí ke konci. Hráči Frýdku-Místku se ještě jednou natlačili do útočného pásma, ale na zadním mantinelu se jen přetlačují s hokejisty Baníku.
     
    28:55
    Přesilovka celku z moravsko-slezského pomezí je pryč a Baník hned vyráží kupředu. Daniel Kružík se nyní snaží vybojovat touš v rohu kluziště.
     
    29:25
    Rysové vyhodili kotouč po levé straně, Alan Lyszczarczyk nastřeloval kotouč z levé strany a téměř z nulového úhlu chtěl zaskočit Berana, který se ale překvapit nenechal.
     
    29:58
    Oba celky střídají, Tadeáš Král přihrává dozadu svým bekům a sám jede také na střídačku Frýdku-Místku, aby pustil na led čerstvé hráče.
     
    30:27
    Jakub Teper nahodil kotouč od modré na klec Sokolova, v předbrankovém prostoru tečoval touš David Klimša, puk ale i tak našel připraveného Berana, dobrý zákrok gólmana Baníku!
     
    30:58
    Baník nyní motá svého soupeře v jeho obranném pásmu. Tomáš Šmerha nyní hezky kombinuje s Markem Slobodou.
     
    31:16
    Baník stále drží Rysy u jejich klece, zakončit se mu ale nepovedlo a kotouč letí přes všechny čáry. Píská se icing Frýdku-Místku.
     
    31:52
    Rysové se na malý moment dostali do útočného pásma, ale Zack Malík se se svými parťáky do zakončení nakonec neprodral.
     
    32:28
    Daniel Kružík šel nyní po rychlém pasu na pravou stranu kupředu, jeho ránu Šimboch vyrazil jen k Vodičkovi, jenž měl před sebou prázdnou klec Rysů, trefil však pouze břevno!
     
    32:45
    Frýdek-Místek znovu vyhazuje na zakázané uvolnění, vhazuje se tak opět po pravé ruce Juraje Šimbocha, který je rozhodně zaměstnanějším brankářem tohoto utkání.
     
    33:15
    Radek Pořízek se nyní musel překvapeně dívat na puk, který dostal od mantinelu neočekávaný odraz a šel úplně na druhou stranu, než se původně předpokládalo.
     
    33:38
    David Klimša vystartoval na levé straně kupředu, ale k zakončení se neprodral, následně to ale vypadá na přesilovku Frýdku-Místku.
     
    33:51
    Tomáš Rohan fasuje trest na dvě minuty, když za svou klecí stáhl jednoho ze soupeřů k ledu. Rysové si tak zahrají druhou početní výhodu.
     
    34:09
    Mikuláš Zbořil udrží útočné pásmo pro Rysy na pravém hrazení a nahazuje kotouč za klec Sokolova, kde o něj jeho spoluhráči bojují s beky Baníku.
     
    34:38
    Martynek kombinuje se Zbořilem v útočném pásmu. Rysové se ale zatím nedostali ke střele, Adam Beran zatím nemusel řešit nic složitého.
     
    35:09
    Do velké šance se nyní dostal Vít Christov, který dostal kotouč z levé strany do předbrankového prostoru, Beran se proti němu však stihl přesunout a vyrazil jeho ránu!
     
    35:44
    Přesilovka Frýdku-Místku pomalu končí. Hráči z moravsko-slezského pomezí ještě jednou posílají nahození do útočného pásma.
     
    36:16
    Baník se po oslabení osvobodil za cenu zakázaného uvolnění. Následně přišlo další vyhození, za kterým spěchal Kuťák, Bartosz Ciura musí hrát.
     
    36:50
    Jaromír Kverka se dostal ke kotouči na pravé straně útočného pásma. Přihrál Novákovi, jehož sražená rána končí v ochranné síti za klecí Frýdku-Místku.
     
    37:27
    Adam Rulík rozehrává z obranného pásma, což se mu ale nepovedlo a do obrovské šance se dostal David Klimša, jenž dostal trochu místa na levé straně a Adam Beran si připisuje další důležitý zákrok!
     
    37:49
    Buly před gólmanem Sokolova vyhráli hráči Baníku, Jurčík vyhodil kotouč na opačnou stranu kluziště, kam spěchá Radek Pořízek.
     
    38:09
    Baník se drží v útočném pásmu, Ondřej Jurčík obkroužil hrazení a přihrál na modrou Novákovi, jeho rána ale jen zaduněla o zadní hrazení.
     
    38:34
    Filip Kuťák přihrává na modrou čáru, odtamtud pálil Pohl, ale jeho pokus zamířil jen do rohu hrací plochy. Rysové vyhazují kotouč od své klece.
     
    39:05
    Adam Beran vyjel za svou bránu a pomohl svým bekům s rozehrávkou. Následně jde rychle kupředu Daniel Kružík po pravém hrazení.
     
    39:28
    Ve hře Frýdku-Místku je nyní spousta nedorozumění. Jedna špatná přihrávka za druhou znovu umožní Sokolovu obsadit prostor před Šimbochem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství souboje Baníku s Rysy je za námi. Sokolov znovu zvýšil své vedení o jednu branku a znovu tak učinil v nerovnoměrném počtu hráčů na ledě. Zatímco v první třetině skóroval v přesilovce, v druhé dvacetiminutovce se prosadil v oslabení, když situaci dva na jednoho učebnicově vyřešili přihrávají Ondřej Jurčík a zakončující Filip Kuťák. Bez Vojtěcha Tomiho, který fasoval trest na 5 minut + do konce utkání za svůj tvrdý zákrok na Michálka, vstoupí Západočeši do třetí části hry s dvoubrankovým vedením.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    HC Baník Sokolov – 10 (29)
    HC Frýdek-Místek – 9 (17)
     
    Třetí třetina začne přibližně v čase 19:43.
     
    Oba celky jsou zpět na hrací ploše, třetí třetina může začít.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Úvodní buly třetího dějství vyhráli hráči Sokolova, Novák ale kotouč na pravé straně neprocpal vpřed, jelikož mu puk při nahození sjel z čepele.
     
    40:37
    Peterek drží kotouč na čepeli hole v obranném pásmu, následně rozehrává na pravý mantinel a spěchá na střídačku Frýdku-Místku.
     
    41:05
    Rysové zamotali hlavu Baníku v útočném pásmu a Alan Lyszczarczyk zakončoval po obkroužení klece Sokolova akci Frýdku-Místku. Beran byl s betony připraven.
     
    41:44
    Petr Vodička vystřelil z levé strany od modré čáry, jeho rána byla sražena do ochranné sítě. Bude se vhazovat před Šimbochem.
     
    42:08
    David Bartoš si přihrál v rohu kluziště s Vítem Christovem, následně se k zakončení propracoval Tadeáš Král ale Beran zasahovat nemusel.
     
    42:22
    Po zakázaném uvolnění Baníku se vhazuje před brankářem Beranem. Buly vyhráli hokejisté Sokolova a kotouč rychle dostali z obranného pásma.
     
    42:49
    Jonáš Peterek nyní špatně přihrával na Klimšu v útočném pásmu a Sokolov tak lacině otáčí hru na druhou stranu a dostává se až před Šimbocha.
     
    43:16
    Jakub Teper nyní nedokázal vyhodit od zadního mantinelu z obranného pásma. Sokolov se tak nadále zdržuje v útočném pásmu.
     
    43:44
    Rychlá akce Frýdku-Místku, prudký pas našel na levém kruhu Alana Lyszczarczyka, jenž okamžitě pálil na vzdálenější tyč, kterou jen těsně minul!
     
    44:15
    Třetí dějství navazuje svou rychlostí na druhou třetinu, málo se přerušuje, ale ani jeden z celků se nemůže dostat do větší šance.
     
    44:49
    O černou pryž se bojuje v rohu hrací plochy za klecí Frýdku-Místku. Zack Malík nakonec na chvilku dostal puk přes obrannou modrou.
     
    45:15
    Vít Christov se nyní na levé straně prezentoval střelou přes bránícího Petra Vodičku. Adam Beran zvládl kotouč vyrazit do bezpečí.
     
    45:52
    Rostislav Martynek podrazil Šmerhu v obranném pásmu a fasuje trest na dvě trestné minuty. Baník má šanci možná definitivně rozhodnout toto utkání.
     
    46:08
    Sokolov vyhrál vhazování v útočném pásmu, Jan Pohl tvrdě vystřelil z levé strany od modré čáry, Juraj Šimboch ale dokázal jeho pokus vyrazit.
     
    46:38
    Znovu jsou Západočeši nastěhovaní v útočném pásmu a hledají prostor, ze kterého by mohli ohrozit klec Frýdku-Místku.
     
    47:05
    Celku z moravsko-slezského pomezí se podařilo vyhodit černou pryž přes všechny čáry. Nyní navíc Rohan zasáhl vysokou holí v pádu Jána Blaška a ukončuje tak předčasně početní výhodu Baníku.
     
    47:38
    Jakub Teper rozehrává zpoza vlastní svatyně. Přihrávkou našel Filipa Komorskiho, jenž po levé straně vyváží kotouč až přes útočnou modrou.
     
    48:01
    Rostislav Martynek je zpět na ledě a Rysové hrají přesilovku. Šimboch ale musí za svou klec, aby připravil puk bekům k rozehrávce.
     
    48:27
    Alan Lyszczarczyk nahodil kotouč do útočného pásma, kde se ale Vít Christov neprosadil a Baník posílá touš zase až k bráně Šimbocha.
     
    49:13
    Také přesilovka Frýdku-Místka spěje ke konci bez toho, aby se odehrála nějaká zajímavá situace. Zkrácená početní výhoda ani jednomu celku nevyšla.
     
    49:33
    Jan Pohl dostal nabito na osu hřiště k modré čáře, jeho tvrdý přízemní projektil byl však sražen obranou Rysů do rohu hrací plochy.
     
    50:04
    Kverka jen nahazuje kotouč na zadní mantinel. Obránci Frýdku-Místku vůbec nedokázali rozehrát a jen vrátili kotouč hráčům Sokolova.
     
    50:25
    Daniel Kružík našel na levém kruhu Františka Klejnu, jenž ale svou ranou přestřelil klec Rysů a nyní musí rychle spěchat dozadu.
     
    51:15
    Hrajeme hodně dlouho bez přerušení, Zack Malík vypálil z osy hřiště od modré čáry, jeho pokus dokázal Beran vyrazit do bezpečí.
     
    51:38
    Buly před Šimbochem vyznělo lépe pro hráče Frýdku-Místku. Rysové i přes úspěch Christova vyráží po pravé straně rychle na zteč.
     
    52:01
    Baník hraje ve třetím dějství velice chytře. Nikam se netlačí a dobře drží střed kluziště. Ví, že čas hraje v jeho prospěch.
     
    52:22
    Adam Rulík sevřel za svou klecí kotouč v dlani a dostane za to dvě trestné minuty. Frýdek-Místek tak dostává jednu z posledních možností na to, aby se vrátil do zápasu.
     
    52:49
    Alan Lyszczarczyk se dostal krátce po vhazování ke střele z levého kruhu, kotouč mu ale sjel z čepele a trefil prvního bránícího hráče.
     
    53:05
    František Klejna vrací kotouč až do obranného pásma na Jana Strejčka. Sokolov zatím hraje v oslabení velice precizně.
     
    53:38
    Rysům se vůbec nedaří dostat s pukem z obranného pásma. Filip Komorski špatně rozehrál a na druhou stranu spěchal Jan Pohl, který přihrával Šmerhovi, jenž zakončoval situaci střelou, kterou však Šimboch dokázal vyrazit!
     
    54:17
    Posledních pár sekund zbývá Frýdku-Místku z přesilovky. Hokejisté z moravsko-slezského pomezí ještě natlačili kotouč na zadní mantinel, odkud ho hokejisté Baníku posílají na zakázané uvolnění.
     
    54:49
    Buly před brankářem Baníku Beranem vyznělo lépe pro hokejisty Sokolova, kteří se díky Šmerhovi rychle dostali s pukem na opačnou stranu hrací plochy.
     
    54:58
    Vít Christov a Tomáš Šmerha se do sebe nyní pustili na obranné modré Frýdku-Místku. Lehká boxerská vložka vyzněla poměrně rovnocenně, Vít Christov je také v pořádku a už debatuje se sudími o výši trestu, který oba borci pochopitelně obdrží. Křemen odpyká trest za Šmerhu, Matiaško za Christova. Tresty se nakonec vykrátí, oba kohouti fasují pět minut za hrubost.
     
    55:25
    Mezitím už se zase hraje- Nyní mi přišlo, že byl podražen jeden z hráčů Rysů, ale na druhou stranu míří Kružík, jenž ale svou akci zkazil špatnou přihrávkou.
     
    55:58
    Alan Lyszczarczyk a Ján Blaško kombinovali v útočném pásmu na zadním mantinelu, ale vše nakonec končí jen další strkanicí u klece Sokolova.
     
    56:26
    Ján Blaško dostává dvě minuty za držení hole Nováka, který se hokejku chvilku snažil z jeho sevření dostat a pak ji docela ochotně pustil.
     
    56:48
    Baník tak bude dohrávat závěr utkání v přesilovce. Sokolov postavil přesilovkový vzorec a snaží se najít vhodný palebný prostor.
     
    57:15
    Kružík a Novák si na levé straně několikrát vyměnili puk. Nakonec zakončoval druhý jmenovaný z osy hřiště od modré čáry. Juraj Šimboch jeho ránu chytil a Ondřej Jurčík pak do brankáře Rysů trochu sekl, což následně odnesl několika strkanci od beků Frýdku-Místku.
     
    57:35
    Jan Pohl drží touš na modré čáře a přihrává ho doprava na Pořízka, zpětný pas ale obránce Baníku nedokázal zpracovat a musí vyklidit pásmo.
     
    58:05
    Sokolov je zpět v útočném pásmu a po zvláštním zakončení Kuťáka z rohu kluziště si Šimboch připisuje ještě jeden zákrok. Baník zatím zcela kontroluje závěr utkání.
     
    58:28
    Za nahozeným kotoučem na levou stranu spěchá Alan Lyszczarczyk, který ještě předal puk Martynkovi, jehož ránu ale Beran vyráží do ochranné sítě za svou klecí.
     
    58:28
    Mojmír Trličík si 92 sekund před koncem základní hrací doby bere oddechový čas a odvolává Juraje Šimbocha z brány. Rysové to zkusí se šesti bruslaři v poli.
     
    58:49
    Buly před Beranem vyhráli hráči Baníku, Teper ale vyhozený kotouč zastavil na modré a vrací jej do útočného pásma.
     
    58:54
    Baník právě vstřelil branku!
    Máme rozhodnuto, Baník zvítězí! VÍT JISKRA pálil nejprve z levé strany jen do boční sítě, následně mu ale do stejného místa přiťukl kotouč Pořízek a druhý pokus útočníka Sokolova už byl přesný, Západočeši vedou 3:0! Asistence: Radek Pořízek, Ondřej Jurčík.
    58:54 Vít JISKRA - 3:0
     
    59:18
    Juraj Šimboch nyní upadl za svou klecí, když se snažil pomoct svým spoluhráčům s rozehrávkou, ihned je ale na nohou a odehrává kotouč před Slobodou.
     
    59:50
    Bartosz Ciura a Alan Lyszczarczyk nyní ještě pálili z levé strany, Beran už v jednu chvíli jen rezignovaně ležel s vědomím, že snad o čisté konto přijde, náhle se však vymrštil a ještě jedním dobrým zákrokem si svou nulu zasloužil!
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas Sokolova s Frýdkem-Místkem tak končí výhrou Baníku v poměru 3:0. Západočeši dnes byli od první dvacetiminutovky lepším celkem, což v každém dějství potvrdili jednou brankou. V třetí třetině už jen kosmeticky upravoval výsledek trefou do odkryté klece Vít Jiskra.

    Západočeši se tak pevněji zabydlí v elitní šestce Chance ligy, zatímco mužstvo z moravsko-slezského pomezí tak čekají ještě krušné boje na hranici play-off a případně i baráže.
     
    Nejlepší hráči utkání

    HC Baník Sokolov – Adam Beran
    HC Frýdek-Místek – Juraj Šimboch
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    HC Baník Sokolov – 11 (40)
    HC Frýdek-Místek – 8 (25)
     
    Toto utkání sledovalo 562 diváků.
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost, přeji poklidný zbytek středečního večera a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:27:52)
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 11. Šmerha (J. Pohl), 28. Kuťák (Jurčík), 59. Jiskra (Pořízek, Jurčík)


    HC Baník Sokolov: A. Beran (Cichoň) – Klejna, J. Novák, J. Pohl, Strejček, A. Rulík, Vodička, Mrowiec – Jurčík (A), Jiskra, Tomi – D. Přibyl, Kverka (A), Kružík – Pořízek, T. Rohan (C), Šmerha – Křemen, Kuťák, M. Sloboda.
    HC Frýdek-Místek: Šimboch (Nešpůrek) – Ciura, Teper, Zbořil, J. Michálek, Z. Malík, Matyáš, J. Adámek – Tadeáš Král, Peterek, Šlahař – Christov (C), Komorski, Martynek (A) – Lyszczarczyk, David Bartoš, Klimša (A) – Matiaško, Čmiel, Ján Blaško.

    Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Sedláček, Baxa.

    Diváci: 562
    thejrc.org