Kladno – HC Litvínov 6:5 (kon.) | Chomutov – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Liberec – Třemošná 5:0 (kont.)
konec
Piráti Chomutov
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
BK Mladá Boleslav
Pátek 26.11.2021, 16:00 • ROCKNET ARÉNA • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    Z chomutovské ROCKNET ARÉNY se s vámi loučím a bude se na vás těšit u některého z dalších mládežnických přenosů. (18:06:18)
     
    Sledovali jsme utkání, v němž byla hlavním rozdílem koncovka. Díky ní zaslouženě zvítězila Mladá Boleslav. Postupem utkání byli hostující hráči všude o kousek dříve, což jim přineslo vyložené akce. Chomutov tak bude muset o body zabojovat zítra, kdy jej čeká další střetnutí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Mladá Boleslav nezvládla přihrávku na útočnou modrou čáru a zahrála jen na zakázané uvolnění.
     
    58:44
    Vše je opraveno, koncovka zápasu tak přichází na řadu. Je jasné, že dnes zvítězí Mladá Boleslav.
     
    58:44
    Tak až nyní jsem celou situaci pochopil, hostující hráč se totiž zranil o mantinel, jelikož kus ochranného skla, který je přes reklamy nevydržel. To je nevídaná situace. Ledaři budou muset místo na mantinelu nějak opravit. Závěr zápasu se zřejmě chvíli prodlouží!
     
    58:44
    Zraněným hráčem je Petr Šachl, který už odjel do kabiny. Po chvíli se ale vrátil, a tak bude zřejmě v pořádku.
     
    58:44
    Vše je zcela jinak, nejde o díru v ledu, nýbrž o krvavé stopy. Jeden z hráčů zřejmě inkasoval ránu do obličeje.
     
    58:44
    Rozhodčí přerušují hru, jelikož před brankou hostujícího celku se vytvořila díra v ledu! Do konce zápasu chybí už pouze šestasedmdesát vteřin. Doufejme, že se zápas dohraje, jelikož jde o bezpečnost hráčů. Na kluziště už přichází ledaři!
     
    57:59
    Po chybné rozehrávce Chomutova se před branku dral Petr Šachl, jehož vychytal Alexandr Perůtka. Hostující útočník spěchal za dorážkou, ale neustál atak soupeře.
     
    57:03
    Domácí se ještě snaží usadit v pásmu a střetnutí zdramatizovat. Ovšem jejich přihrávka před branku byla zachycena a Mladá Boleslav okamžitě obloučkem vyhodila do středního pásma.
     
    56:00
    Jaroslav Pospíšil se nejprve zodpovědně vrátil, ale následně jeho přihrávka po mantinelu zamířila až na zakázané uvolnění.
     
    54:27
    Tentokrát to od modré čáry zkusil Václav Pašek, jehož snažení schoval hostující brankář do lapačky, čímž nedal Chomutovu šanci na dorážku.
     
    53:31
    Chomutovští chtěli zahrát celou situaci až do prázdné brány! Dominik Badinka zachytil puk a přihrával přes osu do pravého kruhu. Kotouč se mu ještě snažil vrátit Dorčo Dautovský. Avšak poslední obránce pomohl Danielu Forstovi.
     
    53:00
    Dominik Badinka se manévrem na modré čáře zbavil soupeře a přihrál mezi kruhy. Z dobré pozice zamířil nad hostující branku Jaroslav Pospíšil.
     
    52:03
    Čarový rozhodčí hlasitě napomínal hostující hráče, že jsou v ofsajdu. Jeden z nich to ignoroval, a tak je hra vykázaná do středního pásma.
     
    50:41
    Zpoza branky si na levé kruh pro vhazování vjel Dominik Badinka, jehož pokus mířil do bližší šibenice. Jenomže Daniel Forst byl nalepený na brankovou konstrukci a zasáhl ramenem.
     
    49:37
    Mezi kruhy se po chvíli nacházel Miroslav Dobner, jehož bekhendový pokus mířil doprostřed branky. Alexandr Perůtka byl připravený zasáhnout, když rychle uzavřel mezeru mezi rukou a tělem.
     
    49:13
    Nahození ze středního pásma vyrazil domácí maskovaný muž k mantinelu. Mladá Boleslav se tak snadno ujala útočného pásma.
     
    48:10
    Krásnou přihrávku naservíroval na osu Dautovský, a tak se k brance řítil Adam Titlbach. Jeho pokus z mezikruží zamířil jen do nohy obránce.
     
    46:57
    Rozhodčí přerušili hru, jelikož jeden z naskakujících Pirátů zasáhl do hry dříve. Ovšem nacházel se půl metru od vrátek, a tak vyloučení zase odvolali.
     
    44:59
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dominik Badinka – 2 min., podrážení).
     
    44:11
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Chomutov se pokusil vyhodit po prknech, jenomže na modré čáře zapracoval Jan Skok, jenž nahodil puk před branku. Černé gumy se zmocnil VOJTĚCH HRADEC, který bekhendem zamířil přesně k pravé tyči – 2:5. Asistence: Jan Skok.
     
    43:53
    Piráti právě vstřelili branku!
    Po zakončení z levé strany si hostující brankář myslel, že má kotouč ve výstroji. Ovšem vyrazil jej pouze na druhou stranu, odkud okamžitě vystřelil František Hynek. Vyraženého puku se v brankovišti zmocnil TOMÁŠ KOKMAN, jemuž se povedlo snížit. Asistence: František Hynek.
     
    43:09
    Po další chybě v chomutovské obraně se hosté dostali do přečíslení. Mezi kruhy se nacházel chvíli osamocený Hasman, jemuž příliš dlouho trvalo, než si puk zpracoval.
     
    42:05
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    K trestnému střílení se postavil VOJTĚCH STEKLÝ, který naznačil že půjde do bekhendu. Ovšem svůj pohyb strhl a zamířil přesně k pravé tyči – 1:4.
     
    42:05
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dominik Badinka – trestné střílení, držení).
     
    41:09
    Nepřesnosti na obou stranách! Nejprve nezvládl přihrávku Chomutov a po sléze také obránce hostujícího celku.
     
    40:14
    Zpoza branky se vykroutil Vojtěch Steklý, který okamžitě přihrával na zadní tyčku. Od Dominika Badinky se puk odrazil do brankoviště, kde byl pozorný Alexandr Perůtka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Pokud se podíváme na herní projev obou týmu, tak sledujeme vyrovnanou partii. Ovšem hlavní rozdíl je v produktivitě, a tak Mladá Boleslav je o druhé pauze spokojenější. Právě ona v prostřední periodě střílela branky jako jediná, když se mezi střelce zapsali Vojtěch Hradec a Patrik Král. Trochu se zdá, že Chomutovu odchází nohy, a tak uvidíme, co se stane v poslední dvacetiminutovce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:10
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Chomutovští se už zřejmě viděli v kabině, a tak přišel trest! Vojtěch Steklý od pravého mantinelu přihrával do druhé vlny, ze které si před branku najížděl nikým nehlídaný PATRIK KRÁL. Ten zvedl kotouč pod víko, a tak domácímu brankáři nedal šanci zasáhnout. Asistence: Vojtěch Steklý.
     
    38:11
    U levého hrazení se nacházel Daniel Badinka, jenž naslepo přihrával před branku. Ovšem v nebezpečném prostoru se nacházel pouze obránce Bruslařů.
     
    37:20
    Od modré čáry se tentokrát napřáhl Václav Pašek, jehož pokus si hostující maskovaný muž pohlídal. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    36:42
    Také Piráti se ubránili a za malou chvíli budou v plném počtu. Mladá Boleslav zatím hledá cestu před branku ze středního pásma.
     
    35:54
    Chomutovští se zmocnili černé gumy a okamžitě vyhodili přes celé kluziště. Rozhodně ale Mladá Boleslav vypadá v početní výhodě daleko lépe.
     
    34:55
    Mezi kruhy ale zády k brance si kotouč našel Vojtěch Hradec, jehož zakončení z otočky zamířilo jen do oblouku branky.
     
    34:46
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Daniel Badinka – 2 min., vražení na mantinel).
     
    34:27
    Po nepřesné přihrávce zpátky se musel rychle vracet Daniel Badinka, jelikož brankář Perůtka byl nerozhodný, zda má vyjet. Chomutovský útočník akci zvládl a vyvezl černou gumu do bezpečí.
     
    32:58
    František Hynek zaterasil soupeři akci hned za modrou čárou a vjel zpátky do pásma. Jeho nahození Forst rychle vyklepal z lapačky a rozehrál za branku.
     
    31:53
    Nejprve na přihrávku na zadní tyči nedosáhl Daniel Badinka, před nímž už byla odkrytá branka. A následně to zkoušel ze spodní hrany kruhu Jaroslav Pospíšil, jeho zakončení vypadlo brankáři vedle tyče!
     
    30:55
    Chomutovští trenéři už se na hráče zlobí. Chomutovští nezvládli přihrávku na pravé straně útočného pásma a následně do ofsajdového postavení vjel Daniel Badinka.
     
    30:31
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Petr Šachl – 2 min., sekání).
     
    29:57
    Domácí zachytili přihrávku a jeli do přečíslení. Ovšem kotouč přes posledního obránce neprošel na volného Piráta, jenž mířil mezi kruhy.
     
    28:19
    Za obranu si najížděl Daniel Badinka, jemuž puk utekl k zadnímu hrazení. Přihrávka tak mířila mezi kruhy, odkud branku minul Dominik Mišovic.
     
    27:15
    Na levé straně se rozjel Dominik Mišovic, jehož pokus mířil těsně nad branku. Ovšem hostující brankář nyní máchl lapačkou jen do prázdna. Naštěstí pro něj, bylo štěstí na jeho straně.
     
    26:56
    Jeden z hostujících obránců posílal kotouč předbrankovým prostorem a trefil Davida Grosskopfa. Od něho puk poskakoval do brankoviště, kde byl pozorný Forst.
     
    26:01
    Domácímu celku se početní výhoda vůbec nevydařila a musejí na vyrovnání myslet na následujících minutách. Trochu to vypadá, že daň několika zápasů v řadě, bere Chomutovu sílu v nohách.
     
    25:18
    Hostující celek znovu dvakrát vyhodil a Chomutovští musejí začít za vlastní brankou. Ovšem po chvíli je jasné, že pásmo znovu neudrží.
     
    24:41
    Téměř padesát vteřin z početní výhody Chomutova je pryč. Piráti se zatím nedokázali pevně usadit před brankou Mladé Boleslavi.
     
    24:01
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Petr Šachl – 2 min., podrážení).
     
    23:30
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři sehráli situaci stejně jako při vyrovnávací trefě! Od modré čáry nahazoval černou gumu na branku Adam Vlasák. Následně jeho snažení tečoval přesně do levé šibenice VOJTĚCH HRADEC, jenž otáčí skóre zápasu na stranu Středočechů. Asistence: Adam Vlasák.
     
    22:40
    Až na podruhé Daniel Badinka dostal kotouč na svého bratra. Ovšem Dominik kotouč neudržel na modré čáře a Piráti se stěhují do neutrální zóny.
     
    21:16
    Na levém kruhu už měl napřaženo Petr Šachl, jemuž v posledním momentu přizvedl hůl vracející se útočník Pirátů.
     
    20:53
    Svěřenci Kamila Koláčka se hnali do akce, ovšem zastavil je ofsajd.
     
    20:10
    Také ve druhé části vyhrála úvodní vhazování Mladá Boleslav. Následně na pravé straně útočného pásma se obránce kličkou na střed zbavil Adam Vlasák, jehož pokus proletěl kolem vzdálenější tyče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Dnešní utkání sleduje 65 diváků.
     
    V první třetině jsme viděli vyrovnanou partii, což také dokazuje aktuální stav. Po dvaceti minutách se totiž hraje nerozhodně 1:1. Chomutovští šli sice do vedení, když brankářovy chyby využil Adam Titlbach. Ovšem chvíli na to hrála Mladá Boleslav přesilovou hru a odpověď našel přesnou tečí Petr Štachl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:56
    Chomutov získal černou gumu ve své třetině a přejel až do útočné fáze. Mezi kruhy už si najížděl Tomáš Kokman, na něhož ale přihrávka nedošla.
     
    17:23
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hostující celek využívá přesilovou hru a vyrovnává skóre zápasu! Od modré čáry nahazoval kotouč Jiří Sypecký a mezi kruhy puk úspěšně tečoval PETR ŠACHL. Chomutovský brankář vůbec nereagoval, a tak je stav zápasu 1:1. Asistence: Jiří Sypecký.
     
    17:01
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dominik Badinka – 2 min., sekání).
     
    17:01
    Na levé straně byl osekáván Hradec, jenž pokračoval v akci a o brankářův beton přihrával na druhou stranu. Jeden z hostujících útočníků z mezikruží přestřelil odkrytou bránu Chomutova.
     
    15:41
    Piráti právě vstřelili branku!
    Daniel Forst dnes nepůsobí sebejistě a nyní dává Chomutovu předčasný dáreček k Vánocům! Nahození ze středního pásma vyrazil pouze před sebe, kam jako první dojel ADAM TITLBACH, jenž otevřel skóre zápasu. Bez asistence.
     
    15:09
    Ihned po vhazování vystřelil od modré čáry Richard Kubíček, který černou gumu nasměřoval do spoluhráče Hradce.
     
    14:41
    Obránci Středočechů si dlouho přihrávali před vlastní brankou, až jim kotouč utekl. Naštěstí pro ně se nic vážného nestalo, jelikož na modré čáře puk nezachytil František Hynek.
     
    13:01
    Na druhou stranu se zase hnal Vojtěch Hradec, který se už nacházel mezi kruhy, ale chomutovskou svatyni přestřelil z výborné pozice.
     
    12:38
    Z rohu pásma se vykroutil mezi kruhy Adam Titlbach, jehož těžká přihrávka mířila na zadní tyčku. Ovšem Kokman letící kotouč v dobré pozici netrefil.
     
    11:10
    Po další neshodě v domácí obraně se před branku hnal Vojtěch Steklý, který se pokusil o bekhendovou kličku. Avšak situaci si pohlídal Alexandr Perůtka.
     
    10:49
    Piráti ve třech ujížděli na dva obránce Mladé Boleslavi. David Grosskopf kličkou neuspěl a navíc mířil hlavou do mantinelu. Domácí hráč chvíli zůstal ležet na hrací ploše, ale zdá se, že bude v pořádku.
     
    09:33
    Středem hrací plochy postupoval do útočné fáze Dominik Badinka, kterému puk při kličce utekl k brankáři. Maskovaný muž lehkou situaci podcenil a puk přizvedl jen nad sebe. Následně ale lapačkou zasáhl, a tak se Chomutov k dorážce neprobojoval.
     
    08:17
    Jeden z domácích obránců chyboval při rozehrávce a kotouče se chopil Hasman. Ten si chvíli rovnal puk ke střele, a tak byl rychle dostoupen.
     
    06:40
    Z pravého kruhu vystřelil František Hynek, jehož zakončení vypadlo brankáři. Za dorážkou se ještě hnal Titlbach, kterému Forst postavil znovu do cesty beton.
     
    06:26
    Situaci na modré čáře zavřel Vlasák, jehož nahození z otočky zamířilo do rohu hrací plochy. Následně puk vypadl na tribunu.
     
    05:18
    Hostující celek se pokoušel o přihrávku po útočné modré čáře, avšak do hry zasáhla brusle domácího hráče. Kotouč skončil až za brankou Bruslařů.
     
    04:38
    Souboj o kotouč probíhal u hrazení, ale také u modré čáry. Chomutovští se tak dostali do ofsajdového postavení.
     
    03:53
    Z pravé strany před branku najížděl osamocený Adam Titlbach, jenž hledal mezeru mezi brankářovými betony. Stejný hráč se dostal také k dorážce, avšak Forst měl beton na správném místě.
     
    03:10
    Od modré čáry nahazoval černou gumu Sypecký, ovšem žádný ze spoluhráčů se k teči nedostal. A tak kotouč zamířil jen do rohu hrací plochy.
     
    02:59
    Na levém kruhu pro vhazování byl atakovaný Hasma, jenž byl nucen jet k mantinelu. Jeho zakončení tak postrádalo přesnost.
     
    02:11
    Středním pásmem se proháčkoval domácí Dautovský, který měl proti sobě trojici soupeřů. Ovšem o kotouč za brankou přišel a Mladá Boleslav hru vyvezla do středního pásma.
     
    01:20
    Za hostující obranu si najel Adam Titlbach, který po manévru už neměl moc času na střelu, a tak černou gumu poslal vedle levé tyče.
     
    00:40
    Chomutovští vyzkoušeli přihrávku mezi kruhy, kterou soupeř zachytil. Středočeši následně zajeli za červenou a nahodili puk za branku.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrála Mladá Boleslav. Avšak nahození mířilo za branku, odkud se pokusil rozehrát brankář Perůtka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Perůtka (Štěrba) – Pašek, D. Svoboda, Hynek, Ibl, Dominik Badinka, A. Žižka – Kokman, Dautovský, Klobouček, Stejskal, Grosskopf, Pospíšil, Titlbach, Mišovic, Daniel Badinka
    Trenér: Kamil Koláček

    BK Mladá Boleslav: Forst (Vystrčil) – Skok, Sypecký, Hlinský, Halman, Kubíček, Vlasák, Průšek – Šachl, Dobner, Hasman, Hradec, Hurt, Steklý, Mojsejev, Král, Lisler
    Trenér: Václav Pletka

    Rozhodčí: Červenka – Herles, Stacho.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Týmu Kamila Koláčka s Angelem Krstevem se naposledy v Třemošné vrátila do hry brankářská jednička Alexandr Perůtka, jehož disciplinární komise potrestala za trest ve hře pouze jednozápasovou stopkou. Stejně jako v předešlém týdnu i nyní odehrají Piráti tři zápasy ve třech po sobě jdoucích dnech. Severočeši mají v mužstvu nejproduktivnějšího obránce soutěže Dominika Badinku a také zlého muže Extraligy dorostu Adama Žižku, který doposud nastřádal nejvíc trestných minut.

    POHLED DO STATISTIK PIRÁTŮ:

    Body: 22.
    Skóre: 78:49.
    Bilance: 7-0-1-7.
    Využití přesilovek: 29,69 %.
    Oslabení: 86,76 %.
    Trestné minuty: 269.
    Góly v oslabení: 7.
    Brankáři: Alexandr Perůtka – 13 startů/89,71 %, David Štěrba – 4/88,10 %.
    Nejproduktivnější hráč: Dominik Badinka 24 bodů (6+18).
    Nejlepší střelec: Adam Titlbach 17 gólů.
    Nejlepší nahrávač: Dominik Badinka 18 asistencí.
    Nejproduktivnější bek: Dominik Badinka 24 bodů (6+18).
    Nejlepší +/-: Jaroslav Pospíšil +15 (+26, -11).
    Nejtrestanější hráč: Adam Žižka 79 tr. minut.

    POSLEDNÍCH PĚT DUELŮ CHOMUTOVA:

    Chomutov – Hvězda Praha 5:0
    Chomutov – Litvínov 3:1
    Litvínov – Chomutov 4:3pp
    Chomutov – Plzeň 1:2
    Třemošná – Chomutov 1:11
     
    BK MLADÁ BOLESLAV

    Jak už bylo naznačeno, svěřenci Václava Pletky s Davidem Vrbatou okují ve skupině Západ druhé místo, z nějž ztrácí se zápasem k dobrou dva body na vedoucí Plzeň. Mladoboleslavští spoléhají na týmové pojetí, což dokazuje, že absence jejich hráčů v TOP 10 většiny statistik. Výjimkou je třetí nejčastěji skórující obránce Adam Vlasák. Bruslaři navíc mají nejlepší obranu extraligy, neboť jako jediní ještě inkasovali pod 30 gólů.

    POHLED DO STATISTIK BRUSLAŘŮ:

    Body: 37.
    Skóre: 78:28.
    Bilance:11-2-0-3.
    Využití přesilovek: 24,24 %.
    Oslabení: 89,09 %.
    Trestné minuty: 151.
    Góly v oslabení: 4.
    Brankáři: David Hora – 7 startů/90,78 %, Daniel Forst – 5/93,33 %.
    Nejproduktivnější hráč: Vojtěch Hradec 21 bodů (3+18).
    Nejlepší střelec: Vojtěch Steklý 12 gólů.
    Nejlepší nahrávač: Vojtěch Hradec 18 asistencí.
    Nejproduktivnější bek: Adam Vlasák 10 bodů (5+5).
    Nejlepší +/-: Oskar Lisler +17 (+22, -5).
    Nejtrestanější hráč: Jakub Vítek 35 tr. minut.

    POSLEDNÍCH PĚT DUELŮ MLADÉ BOLESLAVI:

    Mladá Boleslav – Třemošná 6:1
    Kladno – Mladá Boleslav 1:4
    Mladá Boleslav – Karlovy Vary 2:1
    Hvězda Praha – Mladá Boleslav 5:4
    Mladá Boleslav – PZ Kladno 15:0
     
    Piráti vs. Bruslaři

    Dvakrát odložený duel s nakonec uskuteční čtvrtý listopadový pátek poté, co byli nejprve Chomutovští v karanténě a následně Mladoboleslavští nestihli zajistit splnění opatření platných od pondělí 22. listopadu. Pro obě mužstva se jedná o druhé klání v rámci třízápasové série ve třech dnech s tím, že v prvních soubojích zmíněné šňůry si oba týmy otevřely střelnice.

    Středočeši se mohou v případě výhry za tři body posunout do čela skupiny Západ před Plzeň, Severočeši naopak budou bojovat o důležité body pro spodní skupinu ve druhé části. V prvním vzájemném střetnutí vyhrála doma Mladá Boleslav a výsledek de facto určila sedmigólová přestřelka v úvodní třetině.

    První vzájemný zápas:

    BK Mladá Boleslav – Piráti Chomutov 5:3 (4:3, 1:0, 0:0)
    Branky:
    11. a 22. Vítek, 2. Hradec, 2. Steklý, 9. Hurt – 5. a 16. Titlbach, 17. Pospíšil.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 16. Titlbach, 44. Kokman (Hynek) – 18. Šachl (Sypecký), 24. Hradec (Vlasák), 40. Král (Steklý), 43. Steklý (TS), 45. Hradec (Skok)


    Piráti Chomutov: Perůtka (Štěrba) – Pašek, D. Svoboda, Hynek, Ibl, Dominik Badinka, A. Žižka – Kokman, Dautovský, Klobouček, Stejskal, Grosskopf, Pospíšil, Titlbach, Mišovic, Daniel Badinka
    Trenér: Kamil Koláček

    BK Mladá Boleslav: Forst (Vystrčil) – Skok, Sypecký, Hlinský, Halman, Kubíček, Vlasák, Průšek – Šachl, Dobner, Hasman, Hradec, Hurt, Steklý, Mojsejev, Král, Lisler
    Trenér: Václav Pletka

    Rozhodčí: Červenka – Herles, Stacho

    Diváci: 65
    thejrc.org