Technika Brno – Vsetín 7:1 (kon.) | Přerov – HK MD Šumperk 5:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Chrudim 1:2 (kon.)
Kobra – Ústí n/L 5:2 (kon.) | Warriors Brno – Poruba 1:5 (kon.) | Písek – Kralupy n. Vltavou 6:1 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
5:1 (2:0, 3:1, 0:0)
HK Mladí Draci Šumperk
Pátek 26.11.2021, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Liga juniorů • 20. kolo
Partner:
     
    58:48
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    52:01
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Hanák – 2 min., krosček).
     
    45:34
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Křivohlávek – 5 min., faul kolenem + osobní trest do konce utkání, faul kolenem). Trest odpyká Haas.
     
    39:48
    Švejda za brankou vybojoval kotouč a z mezikruží střílel dvanáct sekund před sirénou obránce Nesvadba. Bielecký dokázal proti přízemnímu zakončení zasáhnout betonem, i když si teď vůbec nebyl se zákrokem jistý.
     
    39:02
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:06
    Kleniar u mantinelu zkrotil skákavý kotouč, který narýsoval oblouček, a přihrál na pravý kruh do jízdy Kolaříkovi. Jeho ránu na vzdálenější tyč Bielecký koncem levého betonu vytěsnil mimo branku. Dobrý zákrok brankáře Mladých Draků.
     
    35:15
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí využívají druhou přesilovku v zápase. Už to sice vypadalo, že to Hanáci překombinovali. Poté ovšem Kolařík našel zcela nekrytého PATRIKA KLENIARA, jenž se prosadil přízemním pokusem pod betony Bieleckého. Asistence: Radim Kolařík a Jan Fencl.
     
    34:28
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Haas – 2 min., krosček).
     
    32:20
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Blaháček – 2 min., držení).
     
    31:49
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk předvedl dobrý nápor v útočném pásmu a je odměněn snížením. Zubři nedokázali vyhodit puk do bezpečí, jeden z nich navíc ztratil hůl. Těchto okolností využil pohotový Haas, jehož polovysokou a celkem i nenápadnou střelu ještě před Žurkem tečoval KRISTIÁN ŠUCHA. Asistence: Josef Haas.
     
    29:32
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hanák od modré čáry nastřelil puk do hloubi útočného pásma. Hradil poté vyhrál osobní souboj u mantinelu a z levé strany si nabruslil před bránu. Místo střely ještě nahrál volnému JANU FENCLOVI, který zakončil mimo dosah Bieleckého vyrážečky. Pro Fencla jde o druhý gól v zápase. Asistence: Radim Hradil a Tomáš Hanák.
     
    29:19
    Šumperk si bere oddechový čas.
     
    29:09
    Zubři předvedli slibnou protiakci. Ze situace dvou na jednoho střílel z pravé strany Kolařík a Bieleckému puk prošel mezi betony. Naštěstí pro hosty skončil vedle brány.
     
    26:33
    Velice nebezpečnou teč nahození od modré čáry předvedl Haas. Žurek už se přesunoval k opačné tyči, kotouč ale betonem přesto dokázal zastavit.
     
    25:23
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Hlávka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:27
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Minařík – 2 min., vysoká hůl).
     
    21:40
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři početní výhodu přece jen využívají. Z levé strany se po přihrávce Billy rozhodl střílet RADIM HRADIL a Bieleckému kotouč mezi rukou a tělem propadl do sítě. Asistence: Tadeáš Hlávka a Tomáš Hanák.
     
    21:20
    Zubři rozestavěli přesilovkovou formaci a do odkryté brány mohl zakončoval Hradil. V klíčovém okamžiku ovšem na levém kruhu promáchl.
     
    20:55
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Netolický – 2 min., napadení).
     
    20:50
    Velká šance Zubrů. Šilhavý se z levé strany dostal přes bránícího soupeře a jeho zakončení Bielecký betonem vyrazil pouze před branku. Do odkryté části brány pak mohl dorážet jeden z Přerovanů, ovšem ve skórování mu zabránila hokejka jednoho z Mladých Draků – skvěle položená na led před brankovou čáru.
     
    18:18
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Hlávka – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Netolický – 2 min., hrubost).
     
    18:05
    Třetí trefu domácích mohl přidat Fencl, u pravé tyče ovšem kotouč do odkryté části branky nesklepl. To byla velká šance Přerova.
     
    17:27
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři odskakují do vedení o dvě branky. Z pravé strany šumperskou obranou dokázal proniknout důrazný RADIM HRADIL a poté zakončil k pravé tyči. Trefil přitom prostor, kam Bielecký svou vyrážečkou nedosáhl. Asistence: Jan Billa a Tadeáš Hlávka.
     
    12:50
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Cekr – 2 min., vysoká hůl).
     
    12:35
    Přerov měl ponechanou výhodu a jeho druhou branku mohli přidat Fencl či Hradil. Ani jeden ovšem na Bieleckého nevyzráli.
     
    11:56
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Pekr – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:48
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zanedlouho ovšem došlo na opakování spolupráce Hanáka s JANEM FENCLEM a ta už končí gólem. Fencl u pravé tyče usměrnil do sítě Hanákovu přesnou nabídku a Zubři se tak ujímají vedení. Asistence: Tomáš Hanák a Tadeáš Hlávka.
     
    11:36
    Od modré čáry nahodil kotouč Hanák a nebezpečnou teč předvedl ze slotu Fencl. Kotouč se nicméně odrazil vedle šumperské brány. Úspěšné nebylo ani následné prudké zakončení, kterým se prezentoval Fencl.
     
    04:41
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Šotkovský – 2 min., vysoká hůl).
     
    03:45
    Zubři udrželi útočné pásmo a vytvořili si poměrně slibnou možnost. Puk obdržel poblíž pravé tyče Kleniar, jeho bekhendový pokus křížem nicméně lapačkou zastavil hbitý Bielecký.
     
    03:30
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Křivohlávek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    03:29
    Buršík z pravé strany přiklepl kotouč Brázdovi, který si párkrát zamíchal s pukem na holi a pronikl před bránu. Bieleckého ovšem střelou mezi ruku a tělo nepřekonal, šumperský brankář si vkleče připsal dobrý zákrok.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 12. Fencl (Hanák, Hlávka), 18. Hradil (Billa, Hlávka), 22. Hradil (Hlávka, Hanák), 30. Fencl (Hradil, Hanák), 36. Kleniar (Kolařík, Fencl) – 32. Šucha (Haas)


    HC ZUBR Přerov: Žurek (Hendrych) – Nesvadba, Billa, Hanák (C), Koblížek, Pekr, Kaprál – Šilhavý, Kolařík (A), Švejda, Buršík, Brázda, Fencl (A), Hradil, Kleniar, Mašek, Hlůšek, Hlávka
    Trenér: Pavel Neuman

    HK Mladí Draci Šumperk: Bielecký (Ryšavý) – Netolický, Křivohlávek, Minařík, Blaháček, Holub, Slabý, Cekr (C) – Tomiczek, Šotkovský, Haas, Šembera (A), Polách (A), Ševčík, Havel, Šucha
    Trenér: Petr Rutar

    Rozhodčí: Šico – Kociňák, Šobáň

    Diváci: 38
    thejrc.org