Chicago – St. Louis 3:2 (po pr.) | Philadelphia – Carolina 3:6 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 7:1 (kon.)
Anaheim – Ottawa 4:0 (kon.) | Washington – Florida 4:3 (kon.) | Nashville – New Jersey 4:2 (kon.)
Columbus – Vancouver 4:2 (kon.) | Buffalo – Montreal 4:1 (kon.) | Tampa – Seattle 3:0 (kon.)
Dallas – Colorado 3:1 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 0:1 (kon.) | San Jose – Toronto 1:4 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Seattle Kraken
Sobota 27.11.2021, 01:20 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:51:51)
    Andrej Vasilevskij vychytal druhé čisté konto v řadě
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 26 – 17 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Andrej Vasilevskij (TBL) – 17 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:43
    Philipp Grubauer (SEA) – 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 59:56

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jan Rutta (TBL) – 0+1, +3 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 19:31
    Ondřej Palát (TBL) – 0+1, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:36

    Tři hvězdy utkání

    1. Andrej Vasilevskij (TBL) – 17 zákroků
    2. Pierre-Édouard Bellemare (TBL) – 1+0
    3. Ross Colton (TBL) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 19 092 diváků.
     
    Tampa Bay si přenesla výbornou formu i do utkání proti nováčkovi ze Seattlu, jemuž nedala šanci a na domácím ledě jej porazila 3:0. Bolts si rozložili góly po jednom do každé z třetin. Skóre otevřel Pierre-Édouard Bellemare, ve druhé části náskok navýšil Ross Colton a ve třetí dvacetiminutovce dal pojistku na vítězství obhájce Stanley Cupu kapitán Steven Stamkos po výborné práci Paláta. Pochvalu zaslouží rovněž Andrej Vasilevskij, jenž předvedl další bezchybný výkon a po Philadelphii vynuloval druhého soupeře v řadě.

    Svěřenci kouče Coopera zůstávají, i přes vítězství, v Atlantické divizi na třetím místě, avšak přiblížili se druhému Torontu na dva body. Seattle je v Pacifické divizi poslední, tedy osmý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Zřejmě poslední akce celého střetnutí patřila Seattlu. Adam Larsson dlouhým pasem oslovil Blackwella, jenž střílel z levého kruhu zápěstím, bránu minul.
     
    59:23
    Ještě vylepšit finální výsledek chtěl Alex Barré-Boulet. Kličkou mezi kruhy si vylepšil palebnou pozici, leč ze zápěstí vysoko přestřelil.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:45
    Zápas se dohrává. Za vlastní svatyní si párkrát zakvedlal s pukem Victor Hedman, aniž by se dočkal fočekinku ze strany konkurenta.
     
    58:23
    Za bránou soupeře pro změnu úřadoval Mathieu Joseph. Ubránil se i dvěma protihráčům a dlouhým zpětným pasem našel osamoceného Sergačjova.
     
    57:52
    Defenzivu podpořil Alex Barré-Boulet a vedl si na jedničku. Udržel na zádech Eberleho a po mantinelu dostal touš do středního pásma.
     
    57:26
    Morgan Geekie na dlouhou nahrávku McCanna nedosáhl a musel zacouvat do středního pásma. Do útoku už se ani moc nežene.
     
    56:43
    Přečíslení dvou na jednoho pro Tampu nedopadlo vůbec dobře. Patrick Maroon se s Taylorem Raddyshem špatně pochopili, akce skončila odpískaným ofsajdem.
     
    56:20
    Čas hraje proti Seattlu a je každou vteřinou jasnější, že tříbrankové manko se mu smazat nepodaří. Navíc když většinu času spíše brání.
     
    55:55
    Andrej Vasilevskij nakonec zasahovat nemusel. Alexander Wennberg sice vystřelil a mířil mezi tři tyče, nicméně puk skončil ve výstroji obětavě padajícího Perryho.
     
    55:16
    Hokejisté v bílých dresech obsadili útočnou třetinu, alespoň na chvíli. Střílet už mohl Adam Larsson, ale ještě volil as po mantinelu na McCanna.
     
    54:55
    Opět sledujeme dlouhou pasáž hry bez přerušení. Brandon Tanev zkusil vyslat do protiútoku Morgana Geekieho, ten však jen prodloužil do útočné třetiny.
     
    54:25
    Pochvalu zaslouží Boris Katchouk. Proti dvojici protihráčů udržel touš v rohu kluziště dobrých patnáct vteřin ,načež si odjel zaslouženě odpočinout.
     
    53:46
    Joonas Donskoi nastřelil touš za bránu soupeře, kam vyjel Andrej Vasilevskij. Nerozhodil ho ani Donato, gólman rozehrál neomylně na Josepha.
     
    53:22
    Asistenci už na kontě má, přidat k ní zkusil Jan Rutta i gól. Forhendová střela nebyla špatná, leč proletěla těsně vedle levé tyče.
     
    52:57
    Tak i hosté si zaútočili. Po pravém mantinelu projel až do útočné třetiny Jared McCann, ale sám proti třem byl bez šance na úspěch.
     
    52:19
    K vidění je pokračující tlak Tampy. Ta nepotřebuje zakončovat, takže kombinuje, co to jde. Hokejisté Seattlu bezmocně krouží bez kotouče.
    51:32 Steven STAMKOS - 3:0
     
    51:32
    Tampa právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Nejméně polovina zásluh při třetím gólu Bolts míří za Ondřejem Palátem. Český útočník vystihl rozehrávku obránce a z pravého kruhu nahrál do levého STEVENU STAMKOSOVI ideálně do hokejky, domácí kapitán bez problémů propálil marně se přesouvajícího gólmana. Asistence: Ondřej Palát.
     
    50:44
    Ross Colton ve spolupráci s McDonaghem dostal černou gumu o střední třetiny, Mason Appleton ji zpracoval až za modrou čárou.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Tampa nadále udržuje dvoubrankový náskok a směřuje za vítězstvím, trápení Seattlu v ofenzivě pokračuje.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:30
    Pokračujeme v plném počtu na obou stranách. Navrátilec z trestné lavice Alexander Wennberg zkusil počkat za obranou, avšak Cal Foote k němu včas zacouval.
     
    49:08
    Ondřej Palát si v pravém kruhu klepl o přihrávku a od Hedmana ji skutečně dostal. Střílel forhendem bez přípravy těsně vedle levé tyče.
     
    48:44
    Nahození Perryho po mantinelu se nečekaně odrazilo před bránu. Grubauer ukázal výborné reflexy a bleskově se vrátil do brány, rána Maroona navíc zamířila nad břevno.
     
    48:20
    Po levém mantinelu hledal volný prostor Jaden Schwartz. Nenašel, neboť mu cestu výborně zkřížil Victor Hedman a čistým hitem soka přišpendlil na mantinel.
     
    47:46
    Pochvalu za defenzivní činnost zaslouží Haydn Fleury. Obětavě padl do střely McDonaghovi, černou gumu hokejkou odrazil do ochranné sítě.
     
    47:17
    Početní převaha Seattlu dlouho netrvala. Za podrážení vyfasoval menší trest Alexander Wennberg, jenž v pokleku podrazil Katchouka směřujícího do brejku.
     
    46:24
    Po chybě Sergačjova mířil do úniku Jaden Schwartz. Forhendovou střelou neuspěl, na čemž měl velké přičinění i Pierre-Édouard Bellemare. Francouz soka zahákoval a odjíždí si odpykat dvouminutový trest.
     
    46:11
    Alex Barré-Boulet ze vzduchu šikovně sklepl kotouč pro Ondřeje Paláta. Český útočník po rychlém zpracování střílel forhendem, těsně přestřelil.
     
    45:39
    A další postavení mimo hru v podání hostujícího celku. Svou pozici si nepohlídal Yanni Gourde, nahrávku převzal až za modrou.
     
    45:18
    Nebezpečnou střelu Zacha Bogosiana od modré čáry výrazně zpomalil bránící Haydn Fleury. Grubauera tím výrazně zaskočil a německý gólman měl štěstí, že touš spadl na horní síť.
     
    44:44
    Vyhození po mantinelu Jadenu Schwartzovi nevyšlo. Puk mu ovšem přistál znovu u hokejky, napodruhé kanadský útočník nezaváhal.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    44:22
    Rozjetého Brandona Taneva zastavil hvozd čárového rozhodčího. Kanadského útočníka vystavil do ofsajdu spoluhráč Appleton, na něhož pak vrhnul zlý pohled.
     
    43:40
    Od pravého mantinelu Mathieu Joseph dojel až před bránu, jenže bez puku na hokejce. Hrací předmět soupeři šikovně vypíchl Vince Dunn.
     
    43:09
    Na vysoký oblouček Maroona si počkal Alex Barré-Boulet. Muse ale znovu nabrat rychlost a kolem pozorného Lauzona se neprodral.
     
    42:54
    Tak až Philipp Grubauer pozastavil hru. Stalo se tak poté, co si smlsnul na zakončení Katchouka, střelu do horních pater brány podržel v lapačce.
     
    42:33
    Pokračuje svižná hra, což vyhovuje spíše domácím. Ještě se nepřerušovalo a Bolts jsou o další dvě minuty blíže vítězství.
     
    41:55
    Sice Ryan McDonagh udržel černou gumu v útočném pásmu, jenže po mantinelu našel jenom brusle protihráče Donata, ten již vyhodil bez problémů.
     
    41:20
    Ross Colton si rozmyslel útok na druhý gól v utkání, místo toho nahrál do levého kruhu Killornovi. svižný pokus schoval Grubauer v lapačce.
     
    40:38
    Andrej Vasilevskij musel okamžitě řešit nebezpečí poté, co před něj nabruslil Alexander Wennberg. Střelu švédského forvarda vykopl pravým betonem.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Lze očekávat, že Tampa bude hrát hlavně z pevné defenzivy, zatímco Seattle by měl výrazně přidat směrem dopředu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:03.
     
    Hokejisté Tampy ve druhé třetině o jeden gól navýšili svůj náskok, do závěrečné dvacetiminutovky tak nastoupí s dvougólovým vedením v zádech. Jen půl minuty po návratu z kabin se prosadil Ross Colton, jenž potrestal nepřesvědčivý obranný zákrok Lauzona a uspěl střelou k pravé tyči. Seattle postupně začínal získávat navrch, ale Andrej Vasilevskij se prozatím zdá býti neprůstřelným, v součtu s utkáním s Philadelphií nedostal gól už pět třetin.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 18 – 14.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Domácí rychle o útočné pásmo přišli a do brejku naopak ještě vystartovali hosté. Alexander Wennberg nahrál do levého kruhu Appletonovi, jehož pokus zastavil Vasilevskij pravým betonem.
     
    39:21
    Pod tlakem Jérémy Lauzon nevymýšlel žádné složitosti a po mantinelu vyhodil až na zakázané uvolnění. McCann velké manko na Perryho nesjel.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:38
    Bekhendovou nahrávku Eberleho Jan Rutta tečoval nešikovně směrem na vlastní bránu. Měl štěstí, že Vasilevského puk trefil při přesunu k pravé tyčce.
     
    38:17
    Boris Katchouk je po tvrdém hitu od Oleksiaka v pořádku, což je velmi dobrá zpráva. Právě Katchouk mohl navýšit vedení, když ujel Lauzonovi, ale ani nadvakrát neprostřelil Grubauera.
     
    37:43
    Hedman udělal gólmanovi volný prostor před bránou, Vasilevskij tak velmi dobře viděl na pokus Ryana Donata, hrací předmět udržel mezi betony.
     
    37:22
    Nepřesné nahození Adama Larssona kontroloval Andrej Vasilevskij očima. Situaci pak vyřešili spoluhráči, kteří obrali kličkujícího Geekieho.
     
    36:58
    Seattle pokračuje v útočném snažení. Jared McCann se protáhl kolem Paláta, ale cestu mu okamžitě zkřížil Victor Hedman, na Švéda již forvard nevyzrál.
     
    36:31
    Nahození od modré čáry Oleksiakovi vůbec nevyšlo. Napálil prvního stojícího protihráče, jímž byl Mathieu Joseph.
     
    35:55
    Středem zkusil proniknout Ryan Donato. Domácí beci jej ovšem skřípli do kleští a byl to Zach Bogosian, kdo získal puk.
     
    35:20
    Hrozící nebezpečí teď zažehnal Andrej Vasilevskij, který vystartoval za bránu a černou gumu opálil do bezpečí před Wennbergem.
     
    34:37
    Rychle na druhou stranu, Tampa bleskově získala útočné pásmo. Od pravého mantinelu nebezpečně pálil McDonagh, Grubauer si s pokusem amerického beka poradil.
     
    34:03
    Odvážný průnik mezi dvěma protihráči zkusil Jaden Schwartz. hodil si kotouč za branku Tampy, tam všem dojel nejrychleji pozorný Cal Foote.
     
    33:49
    Zpětná nahrávka Tanevovi vůbec nevyšla a Haydn Fleury měl co dělat, aby udržel na zádech Raddyshe. Uspěl a pomohl si pasem Appletonovi.
     
    33:11
    Netrvalo dlouho a domácí znovu operovali s kotoučem na hokejkách. Výsledkem útočného snažení bylo pouze postavení mimo hru.
     
    32:46
    Ruský zadák Michail Sergačjov posunul puk po levém mantinelu. Coreymu Perrymu vůbec nevyšlo zpracování, proto měl Schwartz dostatek času na rozehrávku.
     
    32:14
    Alex Barré-Boulet kouzlil s pukem za bránou soupeř, načež zkusil mezi kruhy najít Stevene Stamkose. Hledal, leč nenašel, výborně zakročil Carson Soucy.
     
    31:51
    Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu Ondřej Palát. Marně zkoušel natlačit tělo před McCanna, tak alespoň zametl touš bekhendem pod Grubauera a vybojoval buly v útočném pásmu.
     
    31:22
    Těžký zákrok musel Andrej Vasilevskij předvést proti ráně Brandona Taneva. Poradil si, rychle letící puk vytěsnil levým ramenem do bezpečí.
     
    30:46
    Hosté během přesilové hry nevystřelili na bránu ani jednou. Michail Sergačjov naskočil na led v době, kdy hra probíhala ve střední třetině.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Tampa disponuje dvougólovým vedením. V současné chvíli hraje v oslabení, které zvládá brilantně.
     
    29:44
    Marně se Yanni Gourde natahoval za dalším vyhozením, nyní v podání Victora Hedmana. Do hry se zapojil i brankář Grubauer.
     
    29:22
    Avšak Bolts brání velmi zodpovědně. Výbornou práci odvedl Ryan McDonagh, který přetlačil Schwartze a ještě dokázal vyhodit.
     
    28:45
    Morgan Geekie už je na ledě a startuje úvodní početní převaha Seattlu. Její využití by určitě přišlo vhod, zápas by tím nabral novou zápletku.
     
    28:22
    Naprosto zbytečný faul Michaila Sergačjova v době, kdy domácí mířili do útoku. Ruský obránce krosčekem poslal k ledu loni ještě spoluhráče Gourdea.
     
    27:49
    Konečně hosté mohli vystřídat, protože volný kotouč po střele českého forvarda dojel nejrychleji Brandon Tanev a po mantinelu jej odpálil za bránu soupeře.
     
    27:34
    Hokejisté v modrých dresech udržují pevné postavení v útočné třtině. Znovu střílel Palát, tentokráte z pravého kruhu po pasu od Hedmana, Grubauer zakročil levým betonem.
     
    26:50
    Propracovanou kombinační akci zakončoval český útočník Ondřej Palát. Mezi kruhy dostal nahrávku od Stamkose, v pádu střílel forhendem nad břevno.
     
    26:31
    První přesilovou hru utkání si zahrají domácí hokejisté. Na trestnou lavici odjel útočník Morgan Geekie, jenž v útočném pásmu při fočekinku trefil vysokou holí do obličeje Killorna.
     
    25:46
    Pod tlakem hrál Marcus Johansson naslepo za sebe, kde očekával Lauzona. Ten si však v mezičase sjel na střed a puk zachytil až ve středním pásmu.
     
    25:11
    Od pravého mantinelu vypálil tvrdou ránu Adam Larsson. Domácí ruský gólman mohl být v tomto případě v klidu, puk minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    24:39
    Výbornou práci odvedl Andrej Vasilevskij. Povyjel proti střílejícímu Wennbergovi a jeho pokus vyrazil lapačkou nad horní tyč.
     
    24:09
    Hra pokračuje. V souboji o puk za bránou Tampy dominoval Cal Foote, Jadenu Schwartzovi nedal šanci obkroužit bránu.
     
    23:17
    Za potlesku tribun forvard odjel na střídačku po svých, byť v hlubokém předklonu. Nezbývá než doufat, že se nebude jednat o zranění vážnějšího rázu.
     
    23:17
    Od levého mantinelu jel po zaváhání obránců sám na bránu Boris Katchouk. Po tvrdém hitu Oleksiaka ovšem vůbec nezakončil a bolestivě spadl na pravou tyčku. Útočník zůstává ležet na ledě.
     
    22:23
    Jérémy Lauzon tentokráte předvedl o poznání jistější obranný zákrok. Padl do střely Raddyshovi a touš srazili do rohu kluziště.
     
    21:49
    Ruský zadák Michail Sergačjov rozjel rychlou akci přes Killorna. Ten ujel Tanevovi, ale přes McCanna se nenatlačil až před bránu.
     
    21:30
    Je jasné, že Seattle musí přidat, a to hlavně směrem do ofenzivy. Domácí pokračují v nastolené aktivitě a udržují konkurenta pod tlakem.
    20:31 Ross COLTON - 2:0
     
    20:31
    Tampa právě vstřelila branku!
    Parádní vstup domácího mužstva do druhé třetiny! Nahození Rutty srazil Lauzon pouze před sebe. Mezi kruhy si kotouč našel ROSS COLTON a forhendovou střelou po ledě k pravé tyči poslal touš mimo dosah betonu Grubauera. Asistence: Jan Rutta a Boris Katchouk.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:11.
     
    První třetina zápasu mezi Tampou a Seattlem nabídla jediný gól, o který se postaral domácí favorit. Už ve 3. minutě otevřel skóre střetnutí francouzský útočník Pierre-Édouard Bellemare, na jehož křižný pokus z levého kruhu Philipp Grubauer nedosáhl. Domácí byli i nadále aktivnějším týmem, ale německý gólman žádný další kotouč za svá záda, zatím, nepustil.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 13 – 7.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Do defenzivy příkladně zabojoval Yanni Gourde. Kousek před bránou zastavil nataženou hokejkou pas na Killorna, ten by jinak střílel do poloodkryté svatyně.
     
    19:23
    Na nudu si hostující gólman v závěru úvodního dějství stěžovat nemůže. Nadvakrát teď vychytal Cirelliho střílejícího z levého kruhu.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:44
    Tlak Bolts ještě pár vteřin pokračoval. Dělovku McDonagha Grubauer neudržel, aby následně musel řešit další tvrdý pokus od modré v podání Hedmana, vyražený puk napodruhé zvládl ukrýt pod lapačku.
     
    18:19
    Mathieu Joseph cíleně nahazoval na teč k levému kruhu, kde viděl Pierra-Édouarda Bellemarea, Francouz puk posunul těsně vedle pravé tyče.
     
    17:36
    Po přiťuknutí od Alexe Barré-Bouleta střílel od modré bez přípravy Cal Foote. Střelu neumístil ideálně, Grubauer neměl se zákrokem příliš starostí.
     
    17:09
    Snaha Seattlu o rychlý protiútok skončila neúspěchem. Adam Larsson přecenil rychlostní schopnosti Johanssona, výsledem je zakázané uvolnění.
     
    16:33
    Dvojice domácích útočníků sympaticky bojovala proti čtveřici protihráčů. Taylor Raddysh našel mezi kruhy Katchouka, jehož pokus odpálil Grubauer do bezpečí vyrážečkou.
     
    16:11
    Další nepříjemnosti musel ruský gólman ve službách Tampy řešit po střele Haydna Fleuryho od modré čáry. Puk schoval pod pravým betonem.
     
    15:43
    Zpoza brány si Alexander Wennberg vybruslil k levému mantinelu. Místo očekávané nahrávky vystřelil zápěstím na bránu. Vasilevskij reagoval v poslední chvíli a lapačkou puk vyrazil nad horní tyč.
     
    15:09
    Jeden z rozhodčích přerušil hru, protože si Alex Barré-Boulet pomohl v útočné třetině hrou vysokou holí. Vhazování tak proběhne ve střené třetině.
     
    14:45
    Obránce Adam Larsson vyhodil takovým způsobem, že nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Donato ale velkou ztrátu na Hedmana nestáhl.
     
    14:20
    Andrej Vasilevskij zachytil lehké nahození Schwartze, načež si netroufl na rozehrávku z důvodu rychle se blížícího Appletona.
     
    13:59
    Hosté měli konečně čas na oddech. Haydn Fleury zakvedlal s černou gumou za vlastní bránou, následně rozehrál na volného Wennberga.
     
    13:33
    Rána bez přípravy v podání Zacha Bogosiana měla k úspěchu hodně daleko. Grubauer hlídal puk mířící vysoko nad břevno.
     
    12:50
    Volný hrací předmět dobruslil nejrychleji Alex Killorn. Troufl si na Jordana Eberleho, jehož neobelstil, nezvládl si prohodit puk mezi jeho bruslemi.
     
    12:22
    Boris Katchouk přebruslil dva protihráči a z vrcholku pravého kruhu vyprodukoval nebezpečnou křižnou ránu, kterou Philipp Grubauer vytěsnil ramenem.
     
    11:46
    Domácí hokejisté pár vteřin kombinovali v blízkosti soupeřovy brány, leč k zakončení nedošlo, neboť pas Stamkose mezi kruhy na Cirelliho vystihl Oleksiak.
     
    11:11
    Vlastní vinou zůstali hosté pod tlakem. Adam Larsson měl dostatek času na vyhození, jenže volil rozehrávku na obsazeného Donata, jehož obral Raddysh.
     
    10:31
    Michail Sergačjov zastavil McCanna, nicméně hrál až za modrou čárou, takže ostatní hokejisté Tampy museli opustit útočnou třetinu. Hraje Fleury.
     
    10:15
    Klobouk dolů před organizátory Tampy, kteří v přerušené hře pustili na světelné kostce nejlepší momenty Yanniho Gourdea v Tampě. Viditelně dojatý forvard přijel na led poděkovat fanouškům. Kdo ví, třeba jej ještě někdy v dresu Blesků uvidíme.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:51
    Přečíslení Ondřej Palát nevyřešil ideálně. Nahrávku zblokoval Jérémy Lauzon zpátky k českému útočníkovi, ten napodruhé střílel a mezeru mezi Grubauerovými betony nenašel.
     
    09:22
    Za vlastní bránou zklidnil hru Victor Hedman. Počkal n vystřídání spoluhráčů, načež přenechal puk Ruttovi a sám si odjel odpočinout.
     
    08:44
    Delší pasáž hry bez přerušení pokračuje. Tentokráte již Alex Killorn střílel, ránou z levého kruhu minul volný prostor u bližší tyčky.
     
    08:08
    Ačkoli mohl střílet, tak Alex Killorn na pravé straně zvolil otočku a nahrávku mezi brány na Cirelliho, ten napálil Donskoie.
     
    07:40
    Yanni Gourde je honě namotivovaný, to je zřejmé. Na gól proti svému bývalému zaměstnavatelovi si však ještě musí počkat, jeho střelu z bekhendu skryl Vasilevskij v lapačce.
     
    07:19
    Forhendovou střelu Hedmana od modré čáry tečoval Mathieu Joseph. Grubauer mohl zůstat v klidu, protihráč totiž kotouč nasměroval vedle brány.
     
    06:42
    Z velkého úhlu pokusil své střelecké štěstí Corey Perry. Philipp Grubauer zaváhání nepřipustil a levým betonem odkopl touš do rohu kluziště.
     
    06:23
    Po pravém mantinelu obdržel přihrávku ideálně do jízdy Steven Stamkos. Věřil si na Eberleho, klička proti kanadskému útočníkovu mu však nevyšla.
     
    05:55
    Chytře Haydn Fleury střílel zrovna v momentě, kdy před Vasilevským projížděl Maroon. Ruský obr měl štěstí, že ho kotouč trefil do masky.
     
    05:16
    Alex Barré-Boulet vyhrál buly na Stevena Stamkose. Domácí kapitán střílel bez přípravy příklepem, bránu Seattlu vysoko přestřelil.
     
    04:46
    Tampa bleskově otočila hru na opačnou stranu. Od pravého mantinelu pálil forhendem Anthony Cirelli, Philipp Grubauer udržel touš ve výstroji.
     
    04:21
    Jared McCann nahodil černou gumu do předbrankového prostoru, kde se o hrací předmět strhla velká bitva, vítězně z ní vzešel Alex Killorn.
     
    03:30
    Bude zajímavé sledovat, jak hosté na nepříznivý vývoj střetnutí zareagují. Nevstoupili do zápasu špatně, nicméně inkasovali jako první.
    02:52 Pierre-Édouard BELLEMARE - 1:0
     
    02:52
    Tampa právě vstřelila branku!
    Svižný start do utkání podpořili domácí vedoucím gólem! Perry posunul kotouč do levého kruhu na PIERRA-ÉDOUARDA BELLEMAREA, který zakončoval v momentě, kdy stál jen na levé brusli, ale tato skutečnost jej vůbec nevyvedla z míry. Vystřelil nechytatelně na zadní tyč, Grubauer byl bez šance. Asistence: Corey Perry a Victor Hedman.
     
    02:18
    V přečíslení dvou na jednoho vyzval Jared McCann k zakončení Morgana geekieho. Forhendový pokus prosvištěl o kousek vedle levé tyčky.
     
    01:45
    Střetnutí začalo ve velkém tempu. Patrick Maroon žabičkou vyslal do brejku Borise Katchouka, tomu ovšem nevyšlo zpracování.
     
    01:21
    Na druhou stranu nabral rychlost Marcus Johansson. Sám proti dvojici obránců byl ovšem bez šance, o puk podle očekávání přišel.
     
    00:57
    Domácí vlétli na soupeře jako uragán. Nebezpečnou střelu od modré čáry vyprodukoval Alex Killorn, úspěšný blok zaznamenal Adam Larsson.
     
    00:10
    Zápas mezi Tampou Bay a Seattlem odstartoval! Na úvodním buly uspěl Yanni Gourde, tedy hokejista hrající za Seattle, ale ještě loni se radující ze zisku Stanley Cupu s Tampou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Bogosian, McDonagh (A), C. Foote, Sergačjov – Barré-Boulet, Stamkos (C), Palát – M. Joseph, Cirelli, Killorn – Raddysh, Colton, Katchouk – Perry, Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper

    Seattle Kraken: Grubauer (Driedger) – H. Fleury, Oleksiak, Lauzon, A. Larsson (A), Soucy, Vince Dunn – Jordan Eberle, Wennberg, Marcus Johansson – Schwartz (A), Gourde, Appleton – McCann, Geekie, B. Tanev – Donskoi, Blackwell, Donato.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Luxmore, Dunning – Kovachik, Cherrey.
     
    Seattle Kraken

    Nově vzniklý tým se postupně sehrává, což se projevuje i na lepších výkonech a výsledcích. Seattle drží šňůru dvou vítězství v řadě, předtím ovšem hned šestkrát v řadě prohrál. Nelichotivou sérii přerušila Hakstolova družina překvapivou výhrou 5:2 nad Washingtonem, následně zaskočila i ve skvělé formě hrající Carolinu, tu na domácím stadiónu porazila pozdním gólem těsně 2:1. Týmové produktivitě vévodí šestnáctibodový Jaden Schwartz.
     
    Tampa Bay Lightning

    Hokejisté Tampy opanovali soutěž v předešlých dvou letech. Blesky by určitě rády přidaly i třetí zářez do pažby, ale dosavadní průběh sezóny jim nevychází podle představ. V osmnácti zápasech nasbíraly 25 bodů a v Pacifické divizi jsou na průběžném třetím místě, přičemž na Toronto ztrácí čtyři body, na vedoucí Floridu pak šest. V poslední době ovšem svěřenci kouče Coopera nabrali velmi dobrou formu, když prohráli jedinkrát z předešlých šesti utkání, naposledy si poradili 4:0 s Philadelphií. Nejproduktivnějším hráčem týmu je kapitán Steven Stamkos s 22 body.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Tampou Bay a Seattlem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Bellemare (Perry, Hedman), 21. Colton (Rutta, Katchouk), 52. Stamkos (Palát)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Bogosian, McDonagh (A), C. Foote, Sergačjov – Barré-Boulet, Stamkos (C), Palát – M. Joseph, Cirelli, Killorn – Raddysh, Colton, Katchouk – Perry, Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper

    Seattle Kraken: Grubauer (Driedger) – H. Fleury, Oleksiak, Lauzon, A. Larsson (A), Soucy, Vince Dunn – Jordan Eberle, Wennberg, Marcus Johansson – Schwartz (A), Gourde, Appleton – McCann, Geekie, B. Tanev – Donskoi, Blackwell, Donato.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Luxmore, Dunning – Kovachik, Cherrey

    Diváci: 19 092
    thejrc.org