Florida – Seattle 1:4 (kon.) | Vegas – Edmonton 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 3:6 (kon.)
Los Angeles – Ottawa 4:2 (kon.) | Detroit – Buffalo 3:2 (po pr.) | St. Louis – Columbus 6:3 (kon.)
Arizona – Dallas 2:3 (kon.) | Colorado – Nashville 6:2 (kon.) | Calgary – Winnipeg 2:4 (kon.)
Carolina – Washington 2:4 (kon.) | Minnesota – Tampa 4:2 (kon.)
po prodl.
Detroit Red Wings
3:2 (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Buffalo Sabres
Neděle 28.11.2021, 01:08 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Detroitem a Buffalem.
     
    Detroit Red Wings

    Detroit už rozhodně není tím týmem, proti kterému by se měli povinně sbírat body. Rudá Křídla nevstoupila do sezóny vůbec špatně a po 21 odehraných zápasech okupují v Atlantické divizi pěkné čtvrté místo, které však na postup do play-off nestačí, ztráta na třetí Tampu čítá šest bodů. Svěřenci kouče Blashilla v noci ze středy na čtvrtek přerušili sérii čtyř porážek v řadě, když na domácím ledě porazili 4:2 St. Louis. Nejproduktivnějším hráčem týmu je devatenáctiletý švédský talent Lucas Raymond s 20 body.
     
    Buffalo Sabres

    Šavle na tom byly loni ještě hůře jak Detroit. Jakožto nejhorší celek uplynulého ročníku nahrály slabých 37 bodů, na v tabulce sedmé New Jersey ztratily bodů osm. Letos ve výkonech Buffala evidujeme zlepšení, ale ne takové, jež by snad mohlo stačit na postup do vyřazovací části. Granatova družina prožila povedený vstup do sezóny, ale v posledních utkáních forma vymizela, hokejisté Sabres zvítězili jen třikrát v předešlých třinácti případech. Týmové produktivitě celku vévodí patnáctibodový Tage Thompson.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Hronek (DET)
    Filip Zadina (DET)
     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, Oesterle, Hronek, Leddy, G. Lindström, M. Staal (A) – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – Givani Smith, P. Suter, Fabbri – Erne, M. Rasmussen, Naměstnikov – Zadina, Rowney, Gagner.
    Trenér: Jeff Blashill

    Buffalo Sabres: Tokarski (Dell) – Pysyk, Dahlin, Jokiharju, Bryson, C. Miller, Hägg – V. Olofsson, Tage Thompson, J. Skinner – R. Asplund, Girgensons (A), Bjork – Okposo (A), Cozens, B. Murray – Hayden, Eakin, Hinostroza.
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: Morton, South – Deschamps, Alphonso.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Detroitem a Buffalem právě začal! Mírným favoritem střetnutí jsou domácí, ale hosté rozhodně nejsou bez šance na body.
     
    00:42
    Rudá Křídla okamžitě zaútočila. Po pravém mantinelu projel o útočného pásma Lucas Raymond, zápěstím vypálil těsně vedle pravé tyčky.
     
    01:22
    Tlak hokejistů v červených dresech pokračoval. Do pravého kruhu dostal nabito Tyler Bertuzzi, jeho forhendový pokus prosvištěl nad břevnem.
     
    01:46
    Ránu na bránu má na svém kontě už i český zadák Filip Hronek. Jeho nahození nezvládl nikdo tečovat, takže měl Dustin Tokarski poměrně jednoduchou práci.
     
    02:23
    S vypětím všech sil Jacob Bryson udržel útočné pásmo. Z otočky hrál kotouč za sebe na Dahlina, ten vystřelil dost nepřesně.
     
    02:58
    Rasmus Asplund si rozmyslel zakončení a ještě hledal u pravé tyčky najíždějícího Haydena, tomu vůbec nevyšlo zpracování.
     
    03:20
    Domácí kapitán Dylan Larkin si věřil proti dvěma protihráčům. Pysyka se zbavil, nicméně Henri Jokiharju již byl nad jeho možnosti.
     
    03:57
    Pochvalu za obětavou hru zaslouží Nick Leddy. Padl do střely Robertu Häggovi, jehož pokus zblokoval do ochranné sítě.
     
    04:18
    Za vlastní bránou zklidnil hru Tage Thompson. Nejproduktivnější hráč Buffala v dosavadním průběhu sezóny počkal na vystřídání formací, načež si jako cíl nahrávky vybral Okposa.
     
    04:46
    Hosté dlouho puk v držení neměli. Pas napříč pásmem vystihl Gustav Lindström, střela ještě ze středního pásma minula bránu.
     
    05:21
    Filip Hronek si sjel do levého kruhu, kam také obdržel nahrávku. Pálil na zadní tyč, Tokarski s přehledem zasáhl levým betonem.
     
    05:39
    Ukázkový hit předvedl Sam Gagner proti Dahlinovi. Švédský zadák zaregistroval soupeře na poslední chvíli, za okamžik ležel na ledě.
     
    06:23
    Dobrá defenzivní práce v podání Filipa Zadina. Český forvard udržel na zádech Olofssona a dostal hru do středního pásma.
     
    06:32
    A Zadina stál také na konci celé akce, když si při průjezdu do útočné třetiny vyměnil kotouč s Rowneym, mezeru mezi betony Tokarskiho ale nenašel.
     
    07:16
    Zemgus Girgensons neměl rychlost, proto zkusil po pravém mantinelu najít Okposa. Našel, jenže spoluhráč zkazil zpracování a puk věnoval Fabbrimu.
     
    07:40
    Domácím vypomohl s rozehrávkou Alex Nedeljkovic. Za vlastní bránou zastavil nahození a černou gumu přenechal Staalovi.
     
    08:19
    K vidění byl neúspěšný průnik Kylea Okposa do útočného pásma. Stopku mu vystavil Nick Leddy, ten soupeři uštědřil tvrdý hit.
     
    08:50
    Zmatky před vlastním brankovištěm Dustin Tokarski vyřešil. Nejprve pravým betonem vyrazil pokus Larkina, následně si pohlídal i mezeru mezi betony při střele Oesterleho.
     
    09:21
    Buffalo udrželo útočné pásmo jen na pár vteřin. Zemgus Girgensons nahodil po pravém mantinelu a zkusil objet Piuse Sutera, Švýcar se ovšem nachytat nenechal.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:48
    Cíl získat buly v útočném pásmu Cody Eakin splnil. Nedeljkovic zachytil vysoko letící hrací předmět do lapačky a na rozehrávku si nevěřil.
     
    10:22
    Filip Zadina prodloužil bekhendové vyhození Lindströma za sebe, kde očekával Sama Gagnera, který však neměl ideální rychlost a přebruslil jej Pysyk.
     
    10:34
    Sledujeme opatrnější úvod střetnutí. Oba celky se sice snaží útočit, ale zároveň si dávají i velký pozor na případné chyby v defenzivě.
     
    11:11
    Už to vypadalo, že by Rasmus Asplund mohl ujet do úniku. Jenže obdržel příliš dlouhou nahrávku, s jejímž zpracováním si neporadil.
     
    11:45
    Boj ve středním pásmu pro Michaela Rasmussena. Švédský útočník ukázal nejlepší orientaci a puk vyšťoural z pod brusle Dahlina.
     
    12:16
    Mimo dění hry došlo ke srážce mezi Bjorkem a Raymondem. Rozhodčí nejspíše střet viděli a vyhodnotili ho jako nezaviněnou srážku.
     
    12:49
    Pius Suter hledal zadovkou za bránou soupeře Cartera Rowneyho. Měl špatný pojem o postavení spoluhráče, kolega byl v úplně jiném prostoru.
     
    13:21
    Pěkný švih ukázal Kyle Okposo. Z úhlu málem zaskočil Nedeljkovice, toho zachránila vnější strana levé části brankové konstrukce.
     
    13:55
    Zakázané uvolnění vrací hru před Alexe Nedeljkovice. Michael Rasmussen ještě zabojoval, ale manko na Marka Pysyka neměl šanci stáhnout.
     
    14:22
    Icing i na druhé straně. Cody Eakin zkusil rychlým pasem vyslat do brejku Johna Haydena, americký útočník však na kotouč nedosáhl.
     
    14:37
    Střelu Robbyho Fabbriho z velkého úhlu si Dustin Tokarski pohlídal. Skryl prostor u bližší tyče a betonem touš vyrazil za bránu.
     
    15:20
    Bezbrankové skóre trvá i po zakončení Filipa Zadiny. Český útočník vystřelil z levého kruhu na zadní tyč, svatyni Tokarskiho těsně minul.
     
    15:49
    Pod tlakem Carter Rowney nevymýšlel žádné složitosti a vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Čtvrtá domácí lajna má ještě sil dostatek, takže nemožnost střídat by neměla být větším problémem.
     
    16:11
    Sám proti třem neměl Adam Erne sebemenší šanci uspět. Zpracování zvládl obstojně, kličkou proti Pysykovi ovšem neuspěl.
     
    16:38
    Krásná kombinace elitního domácího útoku gólem neskončila. Nahrávku Bertuzziho před bránu Larkin ještě jemně posunul za sebe na Raymonda, který v pokleku forhendem minul bližší tyč.
     
    17:22
    Na druhé straně málem přišel trest. Colin Miller využil volného prostoru k povyjetí do pravého kruhu, zápěstím vystřelil do pravého ramena gólmana.
     
    17:49
    Po přerušení hry došlo k menší potyčce mezi Rasmussenem a Häggem. Rozhodčí oba Švédy rychle roztrhli, oběma následně udělili menší dvouminutový trest.
     
    17:55
    Dylan Cozens v rychlostním souboji prohrál s Filipem Hronkem. Český zadák udržel soka na zádech a odrazem o mantinel hrál do střední třetiny.
     
    18:12
    S nahozením Moritze Seidera od modré čáry neměl Dustin Tokarski větší starosti. Na puk po celou dobu velmi dobře viděl a udržel ho ve výstroji.
     
    18:57
    Detroit si v závěru úvodního dějství zahraje přesilovou hru čtyř proti třem. Ofenzivu podpořivší Rasmus Dahlin ztratil kontrolu nad svou rychlostí a skončil až v brankovišti soupeře, kde podrazil gólmana.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:22
    Skóre střetnutí chtěl otevřít Filip Hronek. Nestřílel špatně, viděl prostor u pravé tyčky. Tokarski se ovšem rychle přesunul a nebezpečí zažehnal.
     
    19:55
    Neuspěl ani druhý Čech v dresu Red Wings Filip Zadina. Ten pálil pro změnu z pravého kruhu, hostující gólman zakročil levým betonem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 7.
     
    První třetina zápasu mezi Detroitem a Buffalem branku nepřinesla. Aktivnějším mužstvem v této části byli domácí, ale Dustin Tokarski si poradil se všemi jedenácti puky směřující mezi tři tyče. Stoprocentní zůstává i Alex Nedeljkovic, na nějž doposud mířilo sedm střel. Hodně byli v úvodním dějství vidět dva čeští Filipové Hronek a Zadina, kteří dostávají od trenéra Blashilla hodně prostoru na ledě. Shodně vystřelili dvakrát na bránu, ale ani oni zatím recept na Tokarskiho nenašli.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Buly opanoval Cody Eakin a Bryson okamžitě vyhodil za bránu soupeře, protože stále probíhá přesilová hra Detroitu.
     
    20:58
    Hosté se oslabení ubránili bez větších problémů, domácí ani nestihli obsadit útočné pásmo. Dahlin s návratem nemusel tolik spěchat, hra probíhala ve střední třetině.
     
    21:21
    Vinnie Hinostroza chtěl nahodit po mantinelu za Nedeljkovice, ale puk se mu nalepil na čepel hole, vyhodil jej proto až mimo hru.
     
    21:46
    S pomalu letícím pukem na svou osobu si Dustin Tokarski poradil a lapačkou touš posunul k Haydenovi, viditelně nechtěl přerušení hry.
     
    22:23
    Přečíslení tří proti dvěma skončilo neúspěchem. Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Adam Erne a bekhendovým pasem našel mezi kruhy Larkina, toho ovšem zblokoval zakleknuvší Bryson.
     
    22:45
    Opět výborná práce Šavlí v defenzivě. Jmenovitě Roberta Hägga, jenž udržel na zádech Piuse Sutera a po mantinelu přenesl hru na volného Okposa.
     
    23:00
    Slabé nahození Dylana Cozense od modré čáry skončilo pod lapačkou Nedeljkovice. Gólman vypadal, že rozehraje, nakonec ale hru přerušil.
     
    23:36
    Po Eakinem vyhraném buly pálil od modré Henri Jokiharju. Alex Nedeljkovic zůstal v pozoru a černou gumu skryl v lapačce.
     
    24:02
    Moritz Seider chtěl podpořit ofenzivu, jenže útočná trojice zrovna střídala. Proto jen nahodil na Tokarskiho a odjel střídat.
     
    24:39
    Hosté nyní měli velké štěstí. Tokarski nahození Leddyho pouze vyrazil před sebe a velkou šanci otevřít skóre měl dorážející Lucas Raymond. V jeho prospěch hrála i skutečnost, že gólman ztratil stabilitu, černou gumu ovšem napálil pouze do brusle před brankou klečícího spoluhráče Bertuzziho.
     
    25:05
    Sabres právě vstřelili branku!
    Nedáš, dostaneš! Buffalo přežilo příležitost soupeře a rozjelo akci na opačnou stranu. Murray v levém kruhu nezazmatkoval a před bránou našel úplně volného DYLANA COZENSE, jemuž nedělalo problém poslat černou gumu do odkryté části brány. Asistence: Brett Murray a Kyle Okposo.
    25:05 Dylan COZENS - 0:1
     
    26:23
    Velká rána pro Detroit, jenž začínal získávat navrch, přesto prohrává. Každopádně času do konce základní hrací doby je ještě dost, a to i na případný zvrat.
     
    26:59
    Nešikovné vyhození Colina Millera znamená zakázané uvolnění. Je pravdou, že Gustav Lindström hodně zpomalil, aby puk nedojel, přesto rozhodčí nakonec zapískal.
     
    27:19
    Dylan Cozens je při chuti. Po pravém mantinelu ujel do protiútoku a ve finále akce si sjel blíže bráně, střelou na zadní tyč Nedeljkovic vykryl pravým ramenem.
     
    27:35
    Zakázané uvolnění domácího mužstva stěhuje hru zpátky do jejich obranného pásma. Domácí nehrají v pohodě, to je zřejmé.
     
    28:11
    Dylan Cozens naznačil střelu, aby ještě zadovkou vylepšil palebnou pozici pro Kylea Okposa. Američan však vůbec nevystřelil a za bránou přišel o puk na úkor Hronka.
     
    28:55
    Za vysokým obloučkem Staala zamířil Vladislav Naměstnikov. Zpracování nezvládl, ale aspoň puk tečoval, čímž zrušil hrozící zakázané uvolnění.
     
    29:12
    Dylan Larkin řešil přečíslení dvou proti jednomu žabičkou na Bertuzziho. Ten v pokleku promáchl a pak nepříjemně narazil na zadní mantinel, naštěstí vypadá býti v pořádku.
     
    29:56
    Detroit právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! Lindström si z pravého kruhu rozmyslel zakončení a volil nahrávku před bránu. Proti té natáhl pravý beton Tokarski, ale do bezpečí puk neodklidil. Hrací předmět se vznesl do vzduchu a gólman si jej naopak pravým betonem nasměroval blíže k brankové čáře. Dobrou orientaci v prostoru ve finále ukázal CARTER ROWNEY, jenž rychle zareagoval a kotouč k radosti fanoušků poslal do brány. Asistence: Gustav Lindström a Sam Gagner.
    29:56 Carter ROWNEY - 1:1
     
    30:30
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Detroit vyrovnal a psychická výhoda tak bude na jeho straně, Buffalo však nemusí klesat na mysli, stačí jedna akce a vedení může mít zpět.
     
    31:15
    Detroit právě vstřelil branku!
    Znovu nejistý Tokarski a domácí i v tomto případě trestali! Gólman vůbec nevěděl, kde má puk po nahození od modré čáry. Naopak PIUS SUTER moc dobře tušil, že bude někde pod jeho betony a na druhý pokus jej zasáhl a poslal do sítě, čímž dokonal bleskový obrat Red Wings. Asistence: Givani Smith a Moritz Seider.
    31:15 Pius SUTER - 2:1
     
    32:09
    Tyler Bertuzzi si zpracoval vysoký pas Staala do rukavice. Při této příležitosti ztratil rychlost, následně jej hitem odstavil Henri Jokiharju.
     
    32:39
    Od modré čáry vypálil tvrdou střelu Robert Hägg. Nejistý zákrok předvedl nedeljkovic, když puk jen vyrazil před sebe, naštěstí ke spoluhráči Rowneymu.
     
    33:20
    Filip Zadina ukázal, že kromě střílení gólu umí i bránit. Postavil se do cesty střely Brysona, která mu zlomila hokejku.
     
    33:47
    Domácí gólman Alex Nedeljkovic tentokráte zakročil s větší jistotou. Zmenšil střelecký úhel Okposovi a touš mezi betony do brány nepustil.
     
    34:23
    Nechybělo moc, aby Nick Leddy vyslal do úniku Girgensonse, nahrávku ale se štěstím poslal pod hokejkou soka k Rasmussenovi, jehož dělovku Tokarski vyhlavičkoval do ochranné sítě.
     
    34:39
    Nahození od modré čáry Henrimu Jokiharjimu vůbec nevyšlo. Puk letěl pomalým tempem po ledě, Nedeljkovic jej vyrážečkou poslal do rohu kluziště.
     
    35:22
    Filip Hronek další střelecký pokus směřující mezi tři tyče nepřidal. Dostal solidně nabito mezi kruhy, ale český zadák minul prostor u levé tyčky.
     
    35:48
    Při zakončení Marca Staala přišel Dustin Tokarski o lapačku a měl velké štěstí, že touš udržel mezi betony, jinak hrozila újma na zdraví.
     
    36:23
    Pius Suter mohl a nejspíše i měl střílet. Rozhodl se ale v poslední chvíli změnit úmysl a hledal Raymonda, překvapený Švéd pustil puk za sebe.
     
    36:40
    Napodruhé již Suter stejnou chybu neudělal a střílel. Vybruslil si zpoza brány do pravého kruhu, načež poslal touš forhendem těsně nad horní tyčku.
     
    37:09
    Tlak Detroitu pokračuje. Carter Rowney po levém mantinelu nahrál Fabbrimu, jemuž otočka kolem brány a zasunutí k levé tyčce nevyšlo, ztroskotal na betonu brankáře.
     
    37:28
    Kyle Okposo nebezpečně poslal na mantinel Hronka, jenž kontakt obličeje s ním těžce rozdýchává na střídačce. Americký útočník může být rád, že inkasoval jen dvouminutový trest.
     
    38:18
    Domácí jsou usazeni v útočné třetině, ale vystřelili skoro až po minutě početní převahy. Moritz Seider napálil touš vedle pravé tyče, bránu minul i dorážející Tyler Bertuzzi.
     
    38:44
    Další střelecký pokus Bertuzziho již směřoval mezi tři tyče. Skóre střetnutí zůstává nezměněno, Tokarski zabránil nejhoršímu svou výstrojí.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:12
    Nick Leddy zastavil vyhození Brysona a ofenzivní snahy Red Wings proto mohly pokračovat. Skončily v momentě, kdy Zadinovi střelu vyrazil Tokarski pravým betonem a do bezpečí následně odpálil touš Eakin.
     
    39:53
    Tlak Detritu pokračoval i po návratu Okposa. Znovu se o slovo přihlásil Filip Zadina, jenž krásnou stahovačkou vyřadil ze hry Girgensonse a z pravého kruhu mířil do protějšího horního rohu. Tokarski vykouzlil povedený zákrok pravým ramenem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 29 – 20.
     
    V prostředním dějství již góly padaly, a to rovnou tři. Skóre střetnutí otevřel ve 26. minutě kanadský útočník Dylan Cozens, jenž těžil z výborného pasu od Murrayho. Domácí se ovšem zdravě namotivovali a v pasáži mezi 30. a 32. minutou dokonali rychlý obrat. Nejprve z předbrankového prostoru usměrnil touš za brankovou čáru kanadský útočník Carter Rowney, na nějž navázal Švýcar Pius Suter, který potrestal nejistého Tokarskiho a volný puk kousek před jeho tělem mu bekhendem poslal mezi betony. Psychická výhoda je na straně Detroitu, nicméně hosté mají čas v šatně utřídit myšlenky a do třetího dějství vlétnout s čistou hlavou. Můžeme se těšit na dramatické rozuzlení zápasu.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Detroit v ní bude hájit těsný náskok, který se určitě pokusí i navýšit. Buffalo naopak zabojuje o vyrovnání, dost času má stále i na případný obrat.
     
    40:36
    Filip Hronek je po tvrdém nárazu na mantinel v pořádku, což je výborná zpráva. Český zadák je zpátky ve hře, nyní zvládl nahrávku na Larkina kolem forčekujícího Okposa.
     
    41:07
    Hodně zbytečný faul Colina Millera, který by Šavle mohl ještě hodně mrzet. Bertuzzi neměl kotouč pod kontrolou, přesto jej hostující bek nepochopitelně zastavil hákováním.
     
    41:36
    Filip Hronek nahazoval od pravého mantinelu před bránu, kde viděl jmenovce a krajana Zadinu, který ve vzduchu puk minul.
     
    42:23
    Výbornou práci odvedl Zemgus Girgensons. Lotyš donutil k chybě na modré čáře hrajícího Sutera, a dokonce rozjel brejk, ten však sám zhatil pasem za brusle Okposa.
     
    42:50
    Netrvalo dlouho, domácí jsou zpět v útočné třetině. Z vrcholku levého kruhu střílel příklepem Lucas Raymond, avšak vysoko přestřelil.
     
    43:10
    Colin Miller je zpátky na ledě, jeho zbytečný trest potrestán nebyl. Buffalo zůstává ve ztrátě jednoho gólu a opět může pomýšlet i na ofenzivu.
     
    43:47
    Mizerně vyřešil přečíslení dvou na jednoho Jeff Skinner. Příliš dlouho váhal, aby nakonec poslal kotouč do pravé brusle padajícího Lindströma.
     
    44:18
    Jistý zákrok Dustina Tokarskiho proti nahození Moritzse Seidera od modré čáry. Černou gumu bez problémů udržel v lapačce.
     
    44:44
    Další ránu od modré čáry vyprodukoval Jordan Oesterle. V tomto případě hostující gólman zasahovat nemusel, kotouč letící nad břevno kontroloval očima.
     
    45:20
    Nahrávka Rowneyho na Erneho nevyšla. Druhý jmenovaný ještě srdnatě zabojoval, leč proti dvojici protihráčů svedl předem ztracenou bitvu.
     
    45:51
    Kyle Okposo lehce tečoval nahození Olofssona od levého mantinelu. Nedeljkovic měl štěstí, že jej kotouč trefil do břicha.
     
    46:21
    Úspěšný zákrok gólmana evidujeme i na druhé straně. Ani Dustin Tokarski neměl moc práce, protože Michael Rasmussen pálil přímo do středu brány.
     
    46:47
    Výrazně přiblížit Detroit vítězství mohl Tyler Bertuzzi. Gólmanem vyraženého puku si ovšem všiml pozdě a v pádu mířil nepřesně.
     
    47:19
    Buffalo získalo pevné postavení v útočném pásmu, ale ne na dlouho. John Hayden pokazul zdánlivě jednoduchou nahrávku, Girgensonsovi hrál za brusle.
     
    47:40
    Domácí pochopitelně nikam přehnaně nespěchají. Nick Leddy si s rozehrávkou zpoza brány dal hodně záležet, ve finále hrál na volného Hronka.
     
    48:15
    S pokusem Hinostrozy z pravého kruhu neměl Alex Nedeljkovic větší potíže. Pomalu letící černou gumu ukryl v lapačce.
     
    48:46
    Dylan Cozens bojoval srdnatě, leč proti dvojici protihráčů neuspěl. Do středního pásma pak vyvezl hrací předmět Sam Gagner.
     
    49:25
    S rozvinutím útoku si dávají hodně záležet i hosté. Rasmus Dahlin zvolil nahrávku na Okposa, jemuž nevyšla klička proti Fabbrimu.
     
    49:44
    Dalším pokusem již hosté alespoň nakoukli do útočného pásma. Tage Thompson pod tlakem střílel z velkého úhlu, cílový prostor minul.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Detroit udržuje těsné jednobrankové vedení, ale Buffalo bojuje.
     
    50:37
    Ofenzivu podpořil Jordan Oesterle. Nabruslil do levého kruhu, odkud střílel na zadní tyč, Tokarski včas vystrčil svou vyrážečku.
     
    51:26
    Dvaatřicetiletý kanadský gólman si poradil i s projektilem Filipa Zadiny. Po vyražená puku pravým betonem chtěl puk chytit do lapačky, ale to se mu nepovedlo, touš odrazil do rohu kluziště.
     
    51:55
    Rozhodčí se dopustil chyby, když odpískal zakázané uvolnění v době, kdy za bránu startoval Dustin Tokarski. Zaváhání si přiznal a omluvil se za něj, buly proběhne ve středovém kruhu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:23
    Po ztrátě Pysyka domácí vyrazili do přečíslení tří proti dvěma. Givani Smith ovšem ztratil kontrolu nad pukem, nezvládl ani přihrát.
     
    52:49
    S nástřely hostujících hokejistů do útočného pásma nemá defenziva Red Wings větší problémy. Většinou je u puku jako první a rychle vrací hru mimo obrannou třetinu.
     
    53:11
    Pomalá střela Olofssona nenadělala Nedeljkovicovi žádné starosti. Kotouč ovšem z lapačky nevyklepal, takže hra zůstane v jeho blízkosti.
     
    53:46
    Pěnou individuální akcí se prezentoval Jeff Skinner. Stáhl si puk mezi dvěma hráči do středu, načež střílel přes Siedera do horní poloviny brány, cílové zařízení o kousek přestřelil.
     
    54:18
    Moc nechybělo, aby Adam Erne upaloval sám na gólmana. V rychlostním souboji s Eakinem ovšem těsně tahal za pomyslný kratší konec provazu.
     
    54:44
    Přísné zakázané uvolnění odpískáno Red Wings. Tyler Bertuzzi natlačil tělo před Cozense, ale rozhodčí usoudil, že hostující hokejista měl k puku přeci jen ještě o kousek blíže.
     
    55:25
    Tentokráte zaznamenáno postavení mimo hru v domácích řadách. O tomto prohřešku nebylo sporu, protože Raymond zpracovával touš daleko za modrou čárou.
     
    55:52
    Šavle vybojovaly útočnou třetinu, ale nic zajímavého v ní vymyslet nedokázaly. Pochvalu naopak zaslouží Michael Rasmussen, který přečetl úmysl Eakina jeho pas zachytil.
     
    56:09
    Moritz Siederujel před forčekujícím Haydenem za vlastní bránu. Zde počkal na vystřídání formací, načež si zvolil jako cíl přihrávku Rowneyho.
     
    56:41
    Tyler Bertuzzi s Lucasem Raymondem proti dvojici obránců neuspěli. První jmenovaný Kanaďan vzal zodpovědnost na sebe, bekhendovou střelu nasměroval do boční sítě.
     
    57:13
    Domácí získali vhazování v útočné třetině, přesně to jim momentálně vyhovuje. Hronek nahodil na Tokarskiho, který si nevěřil na riskantní rozehrávku.
     
    57:24
    Henri Jokiharju zkusil překvapit obrannou řadu rychlou přihrávkou na Cozense. Paradoxně však nejvíc zaskočil spoluhráče, ten totiž za pukem vůbec nevystartoval. Icing.
     
    57:52
    Dustin Tokarski ještě drží šance Sabres na body. Přihrávku Naměstnikova nasměroval na vlastní bránu Pysyk a měl velké štěstí, že gólman pravý beton u tyčky.
    57:52 Pysyk si málem vstřelil vlastní gól, Buffalo udržel ve hře Tokarski
     
    58:08
    Buffalo získalo buly v útočném pásmu. Trenér Granato si vzal oddechový čas a po jeho skončení zůstává Tokarski na střídačce. Hosté zkouší poweplay!
     
    58:23
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hra bez gólmana přinesla kýžené ovoce, Buffalo posouvá skóre do vyrovnané podoby! Nedeljkovic se přesouval k pravé tyči proti střele Eakina, kterou by nejspíše pokryl, ale před brankou se parádní tečí prezentoval JEFF SKINNER, touš usměrnil nad bezmocně sedícího brankáře. Asistence: Cody Eakin a Rasmus Dahlin.
    58:23 Jeff SKINNER - 2:2
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:36
    Přisoudit vítězství Detroitu chtěl Carter Rowney. Obtočení kolem brány mu ovšem vůbec nevyšlo, ztratil kontrolu nad pukem.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Šedesát hracích minut o vítězi nerozhodlo, bude se prodlužovat. Buffalo ve třetí dvacetiminutovce hýřilo větší aktivitou a v závěru se mu vyplatila hra bez gólmana, během níž se prosadil povedenou tečí Jeff Skinner. Před prodloužením je v lepším rozpoložení Buffalo, nicméně při hře tří proti třem stačí jedna chyba a může být vše jinak.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:26
    Detroit právě vstřelil branku!
    Prodloužení netrvalo ani třicet vteřin! Vítězství vystřelil Rudým Křídlům devatenáctiletý švédský objev LUCAS RAYMOND, jenž s pukem na holi nabruslil do útočného pásma a přes krajana v dresu soupeře Dahlina vypálil mezi betony Tokarskiho, gólman reagoval příliš pozdě. Asistence: Dylan Larkin a Filip Hronek.
    60:26 Lucas RAYMOND - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas mezi Detroitem a Buffalem nabídl dramatickou bitvu, v níž nakonec měla navrch Rudá Křídla, která na domácím ledě zvítězila 3:2 po prodloužení. První gól přitom vstřelili hosté, ale na trefu Dylana Cozense odpověděli Carter Rowney s Piusem Suterem, o krok napřed tak rázem byli domácí. Těsný náskok drželi do závěrečných minut, ale až do sirény jej neubránili, povedenou tečí z 59. minuty poslal střetnutí do prodloužení Jeff Skinner. Nastavený čas netrval ani půl minuty. Domácím přisoudil vítězství Lucas Raymond, jenž uspěl střelou mezi betony gólmana.

    Svěřenci kouče Blashilla zůstávají i přes vítězství v Atlantické divizi na čtvrtém místě, každopádně manko na třetí Tampu snížili na rozdíl čtyř bodů. Buffalo je stále šesté, o bod za Bostonem.
     
    Utkání přihlíželo 18 050 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 41 – 28 | Přesilová hra: 0/3 – 0/0 | Trestné minuty: 2 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Alex Nedeljkovic (DET) – 26 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,9%, odchytal 60:26
    Dustin Tokarski (BUF) – 38 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,7%, odchytal 60:11

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Hronek (DET) – 0+1, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 23:31
    Filip Zadina (DET) – 0+0, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:20

    Tři hvězdy utkání

    1. Lucas Raymond (DET) – 1+0
    2. Dustin Tokarski (BUF) – 38 zákroků
    3. Pius Suter (DET) – 1+0
    Buffalo na vítězství nad Montrealem nenavázalo, v Detroitu padlo
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:49:54)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Rowney (G. Lindström, Gagner), 32. P. Suter (Givani Smith, Seider), 61. L. Raymond (Dylan Larkin, Hronek) – 26. Cozens (B. Murray, Okposo), 59. J. Skinner (Eakin, Dahlin)


    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, Oesterle, Hronek, Leddy, G. Lindström, M. Staal (A) – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – Givani Smith, P. Suter, Fabbri – Erne, M. Rasmussen, Naměstnikov – Zadina, Rowney, Gagner.
    Trenér: Jeff Blashill

    Buffalo Sabres: Tokarski (Dell) – Pysyk, Dahlin, Jokiharju, Bryson, C. Miller, Hägg – V. Olofsson, Tage Thompson, J. Skinner – R. Asplund, Girgensons (A), Bjork – Okposo (A), Cozens, B. Murray – Hayden, Eakin, Hinostroza.
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: Morton, South – Deschamps, Alphonso

    Diváci: 18 050
    thejrc.org