Florida – Seattle 1:4 (kon.) | Vegas – Edmonton 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 3:6 (kon.)
Los Angeles – Ottawa 4:2 (kon.) | Detroit – Buffalo 3:2 (po pr.) | St. Louis – Columbus 6:3 (kon.)
Arizona – Dallas 2:3 (kon.) | Colorado – Nashville 6:2 (kon.) | Calgary – Winnipeg 2:4 (kon.)
Carolina – Washington 2:4 (kon.) | Minnesota – Tampa 4:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
2:4 (0:0, 0:2, 2:2)
Washington Capitals
Neděle 28.11.2021, 19:08 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:19 John CARLSON - 2:4
     
    58:19
    Washington právě vstřelil branku!
    U mantinelu byl dohrán Jordan Staal, který chvíli zůstal ležet na ledě. Následně z obranného pásma trefil opuštěnou klec JOHN CARLSON. Bez asistence.
    57:05 Dmitrij ORLOV - 2:3
     
    57:05
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí trenér se velmi zlobí a dokonce hodil láhví o zem, jelikož nesouhlasil s vyloučením svého hráče! John Carlson přihrál vedle branky, odkud na hranici brankoviště přihrával Tom Wilson. DMITRIJ ORLOV už byl velmi blízko brankáři, přesto se zapsal mezi střelce zápasu – 2:3. Asistence: Tom Wilson a John Carlson.
    53:32 Nino NIEDERREITER - 2:2
     
    53:32
    Carolina právě vstřelila branku!
    Martin Nečas nejprve chyboval a následně zachytil puk ve středním pásmu. Poté si vyměnil kotouč s Brettem Pesceem. Martin Nečas pokračoval v akci a krásnou přihrávkou vybídl švýcarského spoluhráče. NINO NIEDERREITER měl hodně času a zamířil nad lapačku ruského gólmana – 2:2. Asistence: Martin Nečas a Brett Pesce.
    46:22 Jesperi KOTKANIEMI - 1:2
     
    46:22
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí mužstvo to sehrálo na jedničku a zaslouženě snížilo! Jordan Martinook přihrál od mantinelu na střed, kde dostal trochu prostoru JESPERI KOTKANIEMI, jenž střelou o břevno nedal ruskému brankáři šanci zasáhnout – 1:2. Asistence: Jordan Martinook a Anthony DeAngelo.
    32:57 Alexej PROTAS - 0:2
     
    32:57
    Washington právě vstřelil branku!
    Máme tu první trefu v NHL pro dvacetiletého běloruského útočníka! ALEXEJ PROTAS přihrával z rohu před branku, kde si kotouč přesně k tyči kopl nic netušící Anthony DeAngelo. Asistence: John Carlson.
    31:58 Alexandr OVEČKIN - 0:1
     
    31:58
    Washington právě vstřelil branku!
    Parádní akce Capitals a především Dmitrije Orlova! Ruský obránce postupoval z modré čáry mezi kruhy, kam dostal přihrávku a kolem ležícího obránce přihrál přesně k levé tyči. Tam se nacházel zcela osamocený ALEXANDR OVEČKIN, jenž zamířil do prázdné branky. Asistence: Dmitrij Orlov a Tom Wilson.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 47. Kotkaniemi (Martinook, A. DeAngelo), 54. Niederreiter (M. Nečas, Pesce) – 32. Ovečkin (D. Orlov, T. Wilson), 33. Protas (Carlson), 58. D. Orlov (T. Wilson, Carlson), 59. Carlson


    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Brendan Smith – M. Nečas, Aho, T. Teräväinen – Jarvis, J. Staal (C), A. Svečnikov – Fast, Trocheck, Niederreiter – Lorentz, Kotkaniemi, Martinook (A).
    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, T. van Riemsdyk, Cholowski – Protas, Kuzněcov, Ovečkin (C) – T. Wilson (A), Eller, McMichael – Hathaway, N. Dowd, Hagelin – Leason, Sgarbossa, Malenstyn.

    Rozhodčí: O'Rourke, Blandina – Knorr, MacPherson
    thejrc.org