Zlín – Plzeň 1:2 (kon.) | K. Vary – Sparta 4:5 (po pr.) | Vítkovice – Motor ČB 4:2 (kon.)
Olomouc – Pardubice 1:4 (kon.) | Kladno – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (0:1, 3:1, 0:0)
HC VERVA Litvínov
Úterý 30.11.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Jenže to mohlo být ještě klidně srovnané! Zdráhal bleskově přejel do útočného pásma na pravém křídle a nahrál křížem na levou stranu dojíždějícímu Kudrnovi, který skákající kotouč trefil do protipohybu Kiviaha, ale také těsně vedle zadní tyče!
     
    57:30
    Petr Straka (LIT) si úplně nejvhodnější minuty nevybral. Po neproměněné tutovce na 3:3 tvrdě krosčekoval v rohu Pavlíka, který šel na led. Po menší rozmíšce rozhodčí dávají dvojku hostujícímu hráči a Hradec to má rozehrané skvěle.
     
    56:33
    Vyložená šance Litvínova na srovnání gólem nekončí! Jarůšek se natlačil za Nedomlela a po přihrávce na modrou ujeli do situace 2 na 1 se Strakou. Střelu bývalého Hradečáka ještě Kiviaho vykopl, před Strakou však zívala prázdná branka, kterou ale trestuhodně minul!

    Nepříjemnost však přišla hned poté, kdy došlo v plné rychlosti ke střetu Straky s Lamperem a Straka v pádu narazil nechtěně Lampera na mantinel. Proto přichází ihned přerušení hry a Lamper po chvilce ošetřování odjíždí za asistence spoluhráčů na střídačku.
     
    49:55
    Perret se zprava natlačil před obránce Vervy a zkoušel překonat Godlu na vzdálenější tyč, jeho pokus ale litvínovský gólman ramenem zvedl nad břevno. V aktivním střídání pokračovala druhá útočná lajna i nadále a Kevin Klíma chtěl vymíchat Godlu v další ložence, ale neuspěl!
     
    46:40
    A protože skončil dle jednomyslného rozhodnutí sudích v ochranné síti od Richarda Nedomlela (MHK), řizného obránce čekají dvě minuty na trestné lavici.
    37:27 Ahti OKSANEN - 3:2
     
    37:27
    Hradec právě vstřelil branku!
    Severočechům se hra naprosto sesypala a Hradec do branky dotlačil vedoucí gól! Předehru obstaral Lev, který se zjevil za brankou a měl hodně prostoru s kotoučem vymýšlet. Nakonec se jako nejlepší ukázala přihrávka na hranici brankoviště, kde byli natlačení jeho kolegové z útoku, Radek Smoleňák a AHTI OKSANEN. Právě na finského šikulu vyšlo zakončení zblízka a Mountfield v duelu poprvé vede – 3:2! Asistence: Jakub Lev, Radek Smoleňák.
    34:26 Bohumil JANK - 2:2
     
    34:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Občas to tak bývá, že srovnáte z nejméně očekávané chvíle! Lvi sice zavezli puk do útočného pásma skrze Pavlíka, ale ten do střelecké pozice nemohl přejít. Po objetí branky poslal puk na modrou pro BOHUMILA JANKA, u nějž se nečekalo, že bude střílet. Chyba lávky, Godlovi navíc překážel v brankovišti těsně před gólem Estephan, tudíž zůstal slovenský gólman v postoji a proti puku, který se hned odrazil od spodní výplně, neměl možnost reagovat – 2:2! Asistence: Filip Pavlík.
     
    33:16
    Další chyba v hradecké obraně a mohlo to být o dvě branky! Lukeš si nabruslil na protějším křídle bez pořádného zájmu hradeckých beků a po přesném pasu zleva šel sám na branku, jenže v nejklíčovější moment nezamířil vůbec mezi tři tyče!
     
    31:56
    Kiviaho teď měl těžké momenty v brankovišti, kdy po souboji se Zdráhalem upadl a na pravé straně mu z druhé vlny střílel do odkryté klece Estephan, avšak domácí gólman skokem zpět k tyči zabránil třetí litvínovské brance!
     
    29:23
    Denis Godla nyní sebral Hradci druhou branku! A to naprosto exkluzivním způsobem, Orsava zavezl do pásma za klec, odkud přišla přihrávka k protější tyči na Lampera. Útočník Lvů se neunáhlil a vrátil napříč na levý kruh pro Kevina Klímu, který mířil sice do vinglu, ale Godla se stihl přesunout a celým svým tělem skočit do střely!
     
    29:00
    K němu se rozjel Estephan a zkoušel prostřelit Kiviaha mezi betonem a lapačkou, finský brankář byl ale proti a i díky jeho zákroku skončil kotouč jenom na zadním hrazení!
     
    29:00
    Trestné střílení pro Litvínov! Po chybě obránců jel Jarůšek sám na branku a Bohumil Jank (MHK) jej musel zahákovat. Rozhodčí proto nařízuje jednoznačně trestné střílení!
     
    24:01
    Mohlo to být ale zase srovnané, protože možnost rychlého výpadu dostal Jakub Lev, který od útočné modré šel sám na branku. Mířil nad rameno Godly, který však hokejkou vytěsnil puk mimo tři tyče!
    21:56 Matěj STŘÍTESKÝ - 1:2
     
    21:56
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Ono ale Vervě stačilo 40 sekund k tomu, aby si vzala jednobrankové vedení zpět! Ihned po navazujícím buly se hosté dostali do útočného pásma a po chvilkové kombinaci zůstal prostor na modré pro MATĚJE STŘÍTESKÉHO. Jeho střela z nápřahu překvapivě zapadla až za Kiviahova záda a Litvínov znovu vede – 1:2! Asistence: Richard Jarůšek, Patrik Demel.
    21:16 Kevin KLÍMA - 1:1
     
    21:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Litvínov na startu druhé třetiny působil naprosto rozházeně a za důsledek to má gól na 1:1! Jordann Perret se dostal až skoro k vlastní brance a o mantinel poslal luxusní pas na KEVINA KLÍMU, který byl rozjetý na levém křídle. Bleskově si posléze nabruslil přes obránce před branku a překonal Godlu – 1:1! Asistence: Jordann Perret, Filip Pavlík.
     
    16:36
    Hradec rozhodně nehraje přesilovku špatně a Oksanen mohl srovnat! Jeho typická střela z pravého kruhu prošla Godlovi mezi betony, v poslední chvíli před brankovou čárou ale byl Baláž a na dlouhou hůl vyškrábl téměř jistá gól!
     
    15:13
    První přesilovka utkání je tu! Richard Jarůšek (LIT) chtěl dát Gasparovi na středovém kruhu bodyček, jenže jej nepropočítal a domácího obránce tělem podsekl. Proto dvě minuty.
     
    13:09
    Tohle byla další hradecká tutovka! Smoleňák zůstal viset sám před brankou, načež přišla přihrávka a Godla už byl v pozici, kdy s tím nemohl nic dělat, jedinou překážkou ke Smoleňákově brance byla jeho hokejka. Jenže obránce Vervy předvedl bleskový návrat na pozici a domácímu kapitánovi poslal puk z hokejky do oblouku!
     
    11:17
    Nahození z levé strany před brankou Hradce zahrál Lalancette, jenže tak nešikovně, že zadní bruslí poslal puk do brankoviště kamsi pod Kiviaha. Po chvílích nejistoty nakonec puk vyplaval těsně vedle tyče a domácí si museli pořádně oddechnout!
     
    10:03
    Kardinální chyba Irvinga mohla stát Litvínov vedení! Hostující obránce totiž dával od mantinelu přihrávku před vlastní brankou středem, čehož využil napadající Kevin Klíma a hned šel do střely. Ta mířila do horní části branky, k velkému zklamání fanoušků v hale letěla jenom do plexiskla!
     
    07:26
    Hradec měl doposud největší šanci utkání! Jergl s Perretem ujeli 2 na 1, přičemž první jmenovaný servíroval Perretovi kotouč před odkrytou část klece. Avšak jediný obránce se k francouzskému útočníkovi rychle stáhnul a hokejkou vloženou do zakončení mu zabránil skórovat!
    00:47 Giorgio ESTEPHAN - 0:1
     
    00:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínov se dostává hned v úvodní minutě do vedení a pro Hradec je to pořádný šok na úvod! GIORGIO ESTEPHAN se po pravém křídle dostal na kruh a okamžitě střílel. Kiviaho vyrazil jenom před sebe, kde se nenamáhal nikdo z obránců odstřelit puk do bezpečí. Dorážku Zdráhala ještě domácí gólman měl, k odraženému kotouči si ale Estephan sjel a švihem otevírá skóre utkání – 0:1! Asistence: Patrik Zdráhal.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 22. Kevin Klíma (Perret, F. Pavlík), 35. Jank (F. Pavlík), 38. Oksanen (Lev, Smoleňák) – 1. Estephan (P. Zdráhal), 22. Stříteský (Jarůšek, Demel)


    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Lamper, Koukal, Orsava.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Hrbas, Irving, Strejček, Balinskis, Demel, Stříteský, O. Baláž – Kudrna, Estephan, P. Zdráhal – M. Chalupa, V. Hübl (C), F. Lukeš (A) – P. Straka (A), Sukeľ, Jarůšek – Zygmunt, Gerhát, P. Svoboda.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Šír, Pilný – Gerát, Hynek

    Diváci: 955
    thejrc.org