Boston – Detroit 1:2 (kon.) | Florida – Washington 5:4 (kon.) | New Jersey – San Jose 2:5 (kon.)
St. Louis – Tampa 4:3 (1:0 po s.n.) | Nashville – Columbus 6:0 (kon.) | Minnesota – Arizona 5:2 (kon.)
Dallas – Carolina 4:1 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 4:5 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:0)
St. Louis Blues
4:3 (0:3, 2:0, 1:0 - 0:0)
Tampa Bay Lightning
Středa 01.12.2021, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým St. Louis Blues.
    Autorem vítězné branky je RYAN O'REILLY.
     
    60:46
    Po zbytečné ztrátě zachraňoval situaci Jordan Kyrou. Nebýt jeho hákování, na Binningtona by upaloval Ondřej Palát.
     
    55:05
    V obří šanci Jordan Kyrou! A po něm na brankáře pro změnu najížděl Brayden Schenn. Je neuvěřitelné, co teď Blues spálili. Hlavně Kyrou měl obrovskou rychlost a mohl si z Elliotta v podstatě udělat dobrý den. Bránu ovšem vůbec netrefil.
     
    51:58
    Strategicky se určitě nezachoval Scott Perunovich. V rohu kluziště byl příliš důrazný a půjde si sednout za nedovolené bránění snad v nejhorší možnou chvíli, tedy tehdy, kdy Blues opět získávali převahu.
     
    50:14
    Ze střídačky naskočil Pavel Bučněvič a v plné jízdě vypálil hodně nebezpečně. O chvíli později už vyzkoušel i svůj příklep, jenže Brian Elliott drží Lightning na svých zádech.
     
    46:07
    Justin Faulk a Ryan O'Reilly nyní zachránili svůj tým. První zablokoval Cirelliho, ten druhý pro změnu Ryana McDonagha, který z úhlu mířil od zpola odkryté brány.
    41:11 Ivan BARBAŠEV - 3:3
     
    41:11
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A náskok 0:3 je fuč. V přesilovce parádně na modré čáře zapracoval Scott Perunovich. Několika klamavými pohyby na sebe navázal útočníka soupeře, rozhodil postavení Bolts a včas předal kotouč na IVANA BARBAŠEVA. Ten sice pálil pouze po ledě, přesto se mu podařilo procedit svůj pokus mezi betony brankáře Briana Elliotta. Asistence: Scott Perunovich a Pavel Bučněvič.
     
    39:28
    I když Erik Černák kroutí hlavou, v mezikruží zasáhl do hlavy Sundqvista a odpyká dvě minuty za vysokou hůl. Blues mají k dispozici ještě 32 vteřin přesilovky v této periodě.
     
    35:45
    Těžko říct, jak teď Jordan Binnington udržel nohu na ledě. Boris Katchouk už se po agresivním objetí klece radoval, ale kotouč setrval na brankové čáře. Robert Thomas ho pak posunul pod beton svého gólmana, k dorážce se tak nedostal ani Alex Barré-Boulet.
     
    29:53
    Dvojnásobný trest za hrubost, bude se hrát ve čtyřech. Na lavici hanby už usedl Alex Killorn, stejně jako obránce domácích Niko Mikkola.
    26:13 Logan BROWN - 2:3
     
    26:13
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    První zápas v této sezoně NHL hraje LOGAN BROWN a oslaví ho opravdu stylově. Po předávce Oskara Sundqvista vyslal neuvěřitelnou bombu, která zapadla na přední tyči do sítě. Z gólu se raduje i Brownův otec, který je přítomný v aréně Blues. Pro zápas tato branka znamená milou dramatizaci. Je tomu už 16 minut, co Tampa Bay vyslala svou poslední střelu na bránu. Klidně tak může dojít k velkému comebacku. Asistence: Oskar Sundqvist a Justin Faulk.
     
    24:47
    Před prázdnou klec dostal kotouč Pavel Bučněvič, ale toto není večer Roberta Thomase. Už mohl snížit na rozdíl jediné branky, nicméně stoprocentní tutovku s díky zahodil.
     
    23:35
    Ondřej Palát se nyní snažil zastavit rozehrávku Justina Faulka a nechtěně jej podrazil. Musí za katr.
    23:15 Ryan O'REILLY - 1:3
     
    23:15
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Napodruhé již RYAN O'REILLY beze zbytku odčinil své zaváhání. A ovoce za svou dnešní aktivitu konečně sklízí také Jordan Kyrou. Jeho dobrý pohyb uvolnil místo před bránou a kapitán Blues si věděl se zakončením rady, mířil do protipohybu brankáře Briana Elliotta. Blues se dostávají zpátky do hry. Asistence: Jordan Kyrou a Colton Parayko.
     
    16:32
    Za hákování sudí na trestnou lavici odesílají Pata Maroona, chystá se tak přesilovka druhého nejlepšího týmu pro tuto herní činnost.
     
    08:02
    Ke střele se odhodlal Robert Bortuzzo a mohlo být alespoň sníženo. Brian Elliott podcenil ránu od modré a ta tak rozduněla tyčku.
    05:29 Erik ČERNÁK - 0:3
     
    05:29
    Tampa právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné! Pět vteřin trvalo, než Bolts přidali třetí trefu. S přehledem jde o nejnižší rozestup mezi dvěma góly v historii Tampy Bay, předchozí rekord činil devět sekund. A tohle byla tedy neskutečná haluz, jak se v hokejové hantýrce říká. Ze středního pásma nahodil kotouč ERIK ČERNÁK a večer prazvláštních odrazů pro Jordana Binningtona ne a ne skončit. Puk se od mantinelu dostal rovnou do sítě, domácí brankář už nebyl schopný reakce. Přesto ho trenéři podrží a mezi tyčemi zůstane. Asistence: Taylor Raddysh a Ross Colton.
    05:24 Corey PERRY - 0:2
     
    05:24
    Tampa právě vstřelila branku!
    Parádní start zápasu pro úřadující šampiony. Využitá přesilovka se rodila po ose Alex Killorn – Anthony Cirelli a COREY PERRY. Prvně jmenovaný vypálil ostrou ránu, Cirelli dokázal kotouč srazit opět do tyče a snadnou práci s dorážkou měl pak zkušený veterán Perry. Blues musí rychle něco změnit, pokud nechtějí z utkání odcházet s ostudou. Asistence: Anthony Cirelli a Alex Killorn.
     
    04:23
    Zřejmě z frustrace se pak Oskar Sundqvist dopouští sekání a posílá Blues do čtyř.
    02:02 Anthony CIRELLI - 0:1
     
    02:02
    Tampa právě vstřelila branku!
    Po obrovském tlaku udeřili hosté poprvé v utkání. Raduje se zřejmě ANTHONY CIRELLI, právě on se podle oficiálních statistik dotkl černé pryže jako poslední. Velkou šanci měl předtím Taylor Raddysh, ale zatím se v NHL gólově neprosazuje ani během jubilejního, 20. startu. Nejprve sám neproměnil velkou příležitost u levé tyčky, ale nakonec se Lightning podařilo doklepnout puk do sítě poté, co se odrazil od konstrukce rovnou za záda dezorientovaného Jordana Binningtona. Šílená pasáž přináší Lightning vedení. Asistence: Taylor Raddysh a Victor Hedman.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 24. R. O'Reilly (Kyrou, Parayko), 27. L. Brown (Sundqvist, Faulk), 42. I. Barbašev (Perunovich, Bučněvič), rozh. náj. R. O'Reilly – 3. Cirelli (Raddysh, Hedman), 6. Perry (Cirelli, Killorn), 6. Černák (Raddysh, Colton)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jordan Kyrou (STL)
    0:0   Victor Hedman (TBL)
    2. série:
    1:0   Ryan O'Reilly (STL)
    1:0   Corey Perry (TBL)
    3. série:
    1:0   Vladimir Tarasenko (STL)
    1:0   Ross Colton (TBL)


    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Krug, Faulk, Mikkola, Parayko (A), Perunovich, Bortuzzo, M. Scandella – B. Schenn (A), R. O'Reilly (C), Kyrou – Bučněvič, R. Thomas, Tarasenko (A) – Saad, Sundqvist, I. Barbašev – Joshua, L. Brown.
    Trenér: Craig Berube

    Tampa Bay Lightning: B. Elliott (Vasilevskij) – Hedman (A), Rutta, McDonagh (A), Černák, Sergačjov, C. Foote, Bogosian – Palát, Cirelli, Barré-Boulet – Killorn (A), Bellemare, Fortier – Maroon, Colton, Perry – Katchouk, Raddysh.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Lambert, Hanson – O'Quinn, Marquis
    bahis siteleri